Olacagı buydu. Bugün ki haber. Bireysel kartta takip oranı ikiye katlandı 👉 BDDK verilerine göre 8 Kasım haftasında bireysel kredi kartlarında takipteki alacak oranı yüzde 2,81’e çıktı bir yıl önce bu oran sadece yüzde 1,33 seviyesinde bulunuyordu. |
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (11. sayfa)
-
-
Bugün teb ile görüşme sağladım 26 Eylül olmasına rağmen borçlarımı 60 aydan faydalanamadım. Gecikme şartı koydular. Kredi kartı için 36 ay vade 3.11 . Kredilerim ve kmh için ise 12 ay 3.99 ben normalini ödeyemiyorum zaten. Dedim kredi ve kmh için birşey yapamaz mıyız ? Vadeyi yükseltsek mükemmel olur dedim. Yapamıyoruz dedi. Sıkıntı büyük bakalım ne olacak. -
1 sene bile sürmeye bilir benim arkadaşın teb bankasına olan borcu varlığa devredildi 6ay sonra. Belki o ara satışa denk geldi onu da zarar gösterip elden çıkardılar tahsilat yapamayız diye..
-
53 bin iş bank ve
53 bin akbank kredi kartımi 3.15 den 12 ay 2 sini birden yapilandirma yaparlar mi? Bunun icin subeyemi gitmem lzm ?
-
Yapılandırmalar subeden olmaz genelde. Bunların tahsilat birımlerının telefonlarını arayın
-
Akbank numarası 4445880
-
Mevcut durum sürdürülebilir değil elleri mahkum kolaylık yapmak zorundalar insanlar zaten mevcut borçlarını ödeyemiyor kredi ve kredi kartı lüks için değil yaşamak için kullanıyor artık insanlar.
-
Yok hocam kimse kolaylık yapmıyor. 2 bankayla da görüştüm. Sanki bankalar el birliği yapmış da borçlu olanları icraya sürüklüyorlar. Sanki icraya düşse hemen alacak gibi. Aksine icraya düşürse o borçları zor alacak.
-
Bir kanun çıkıyor ve kimse sallamıyor ne ilginç değil mi.. Üstüne üstlük kanundan kanunu uygulamakla yükümlü kurumların da doğru dürüst haberi yok..
-
Bireysel kredi kartlarında yasal takibe geçen kişi sayısı 2024 yılının Eylül sonunda geçen yılın aynı dönemine göre %68 artarak 1.035 bin kişi oldu.
Tam bir mılyon 35 bin kişi. Bu çok ciddi bır rakam.
-
Eylül 2024 itibariyle bankaların varlık yönetim şirketine sattığı bireysel kredilerden borcu devam edenlerin sayısı 2 milyon 75 bin kişi oldu.
Ocak-Eylül 2024 döneminde bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre % 43 artışla 1,4 milyon kişi oldu.
-
hala yapılandırma kanununa uymamakta diretiyorlar..sonra neden bu kadar fazla yasal takibe düşen var..acaba neden..
ödemek isteyenin de bir şekilde önüne engel koyup çıkmaza sokuyorlar..
-
Ülkenin yarısından fazlasının kredi ve kredi kartı borcu var insanlar artık mecbur bu bankalardan kredi çekmeye ya da kart kullanmaya çünkü mevcut durumda azınlık bir kesim hariç kimse ay sonunu bile göremiyor doğru düzgün.
-
çok saçma 90 günlük kanuni takip süresi 180 gün yani 6 aya çıkarılmalı
3 kredisini ödemeyenden paranın tamamını istemekte ne demek ? ödemediği taksitleri istersin
-
Sayin ***** ******, 85***120 numarali basvurunuz incelenmistir. BDDK'nin 26.09.2024 tarihli ve 10972 sayili kararinda, 26.09.2024 tarihi itibariyle aksamada olan bireysel kredi kartlarinin %3.11 faiz orani ile altmis ay ile sinirli olmak uzere yapilandirilmasina karar verilmistir. Yapilan incelemede kredi kartinizin/kartlarinizin 26.09.2024 tarihinde aksamada olmamasi nedeniyle yapilandirma yapilamamaktadir. Saygilarimizla B016 -
Vakıfbank 12*19.200 tl yapılandırma soktu.. maalesef yapılandırdım taksitleri 2 ayda 1 ödemeye karar verdim -
sağlık olsun hocam bu 3.11 faiz oranına uymayacakları belliydi zaten. 2 ayda 1 ödeyin ama geciktirmeyin gene de.
-
Hayırlısı olsun. Size açmış olduğunuz konuda da belirtmistim hocam kredi notunuz çok etkilenir ve gecikmelerde faiz işleyecektir borca. 90 güne dikkat edin.
Alıntı
metni:Bankalar, taksitlerin ödenmemesi durumunda 30. ve 60. günlerde sizinle iletişime geçer. Genellikle art arda iki taksit ödenmediğinde ihtarname gönderir. Ardından borcun ödenmesi için 30 günlük bir süre daha tanır. Kredi borcu yasal takip süreci, 90 günün ardından başlar. https://www.hangikredi.com/bilgi-merkezi/kredi-borcu-odenmezse-ne-olur//
Alıntı
metni:Kredi kartı borcunuzdan dolayı hakkınızda yasal takip sürecinin başlaması için kredi borcunda da olduğu gibi 90 gün boyunca ödeme yapmamış olmanız gerekir. 90 gün ödeme yapmamanız hâlinde ilk önce banka size 7 günlük ek süre tanır. Bu 7 gün içerisinde ödeme yaparsanız yasal takip süreci başlamaz ve verilen ek sürede borcunuz için yapılandırma talep edebilirsiniz. Eğer bu ek süre zarfında da ödeme yapmazsanız hakkınızda yasal takip başlatılır. Dosyanız bir avukata ya da hukuk bürosuna sevk edilir. Bu aşamadan sonra banka ile değil, dosyanız ile ilgilenen avukat ya da hukuk bürosu ile iletişimde olursunuz. https://www.hangikredi.com/bilgi-merkezi/kredi-karti-borcu-odenmezse-ne-olur/
Alıntı
metni:Banka müşterisi olarak kişinin, borcu dolayısıyla belirtilen taksit dönemlerinde (30. ve 60. günlerde de) ödeme yapmaması halinde bankaların öncesinde ihtarname göndererek, vade tarihinden itibaren 90. gün itibariyle icra takibi başlatma hakkı vardır.
-
Bu konuda yapı krediye dikkat edin derim 30 gün sonunda ikinci vade de 1 gün geciktiginde adrese ihtarname gönderip tüm Borcu istiyorlar. Yaptırımı nedır bilmiyorum ama psikolojisi yetiyor. -
Bunlar iyi günlerimiz. Seneye kasım'a kadar sıkılaşma ve faizler gene böyle devam eder ise 3-4 milyon olur takibe giren.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X