Şimdi Ara

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
14
Favori
17.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artı olarak yapılandırma mevcut borcun daha fazla vadeye bölünmesidir. Yeni bir kredi değil ki uygun değilsiniz vs deniyor.
  • keanureis K kullanıcısına yanıt

Hocam şu mesajımı okumuş muydunuz size etiketleyerek yazmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159830089

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Hocam bu karar da bu 1 yıl içinde basvurulması gerekir ifadesini kımse açıklayamıyor. Tamam diyelim 26 eylülde 30 gün veya temmuzdan beri 60 gün gecikmem var diyelim. 90. Gün sonunda iş yasal takibe donuyor zaten. Bankalar bekleyecek mi yani bırkac ay. Bu karar da ucu açık kelımeler kullanılmıs ve ıkı tarafa da gidiyor.

• Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma
    Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırmawww.turkiye.gov.tr
    Şikayet Başvuru ve Takibi
    https://www.turkiye.gov.tr/bbdk-sikayet-basvuru-takibi

Arkadaşlar, şikayetlerinizi buraya da yapın, geçen hafta arkadaşım farklı bir konuda buradan daha hızlı bir şekilde çözüme ulaştı.

• Celonfix kullanıcısına yanıt

Hocam nereden başvurdunuz uygulamadan ben bulamadım da

Bddk çağrı merkezi netleştirebilir bu dediğinizi hocam

• bankalar kredi yapılandırması için; 26.09.2024 tarihi itibarıyla, 30 gün üzerinde gecikme yoksa yapılandırma yapmadı (akbank ve garanti)

çünkü bddk daki arkadaşlar metni doğru yazamamış, her ne kadar karar tarihinden itibaren 1 yıl içinde başvurulabilir dese de; "Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili otuz günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin" karar tarihi itibarıyla dediği için o tarihten geriye en az 31 gün gecikme olması gerekir

bu da 1 yıllık başvuru süresiyle, çelişiyor

bddk dan görüş istedim, konu açıklığa kavuşsun diye ancak biz kararı yayınladık, o kadar diyor

• o nedenle; bbdk ya ödemekte zorlanan herkesi kapsayacak yeni bir karar alması için dilekçe göndermeliyiz

e-devlet, cimer veya bddk nın kendi sitesinden ne kadar çok kişi başvurursa, o denli hızlı karar alacaklardır

• quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Bddk çağrı merkezi netleştirebilir bu dediğinizi hocam

Onlarda bilmiyor. Dedim ya öyle bir karar yayınladılar ki sanki 5 dakıkada dusunulup yazılmış gibi. Üstteki arkadasın dediği gibi bız yayınladık diyorlar sadece.

• "İşbu Karar tarihinden önce kullandırılan ve Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili otuz günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından Karar tarihinden itibaren bir yıl içerisinde talep edilmesi durumunda en fazla altmış ay ile sınırlı olmak üzere ilave kredi kullandırılmaksızın yeniden yapılandırılabilmesine,"

kırmızı işaretli yeri daksilleyip bankalara gönderirsek, olur belki

• Trevista T kullanıcısına yanıt

Hocam daha acıkcası karar net ama bankaların işine gelmiyor. Hem 30 gün gecıkme diceksin hem de 1 yıl süre vereceksin. Bankalar daha yüksek faiz kitleme peşinde. Ama bence illa ki yapacaklar. Çünkü milyonlarca insan var bu şekilde. Şikayetler her gün artıyor.

• alienlord kullanıcısına yanıt

Süper Şube müşterisiyseniz "Menü > Süper Şube > Talep/Belge Gönderimi" kısmından talep açmanız yeterli.

Hocam öyle bir şey dedin ki yani, Bddk nın yayınladığı kararı bilmeme veya anlamama ihtimali olur mu? Çağrı merkezindekiler detaylı bilgi veremese bile kayıt açarlar size dönüş yapılır ilgililerce.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Cimere yazmıştık zaten cevap bekliyoruz bakalım.

• 60 ay yapılandırma avukat a düşenlere geçerli mi?
  • bilbar B kullanıcısına yanıt

Hayır gecerlı değil

• Arkadaşlar merhaba herkese.
    Vakıfbank denilen bankayı (!) defalarca kez aramama rağmen ben bu borcu ödemek istiyorum dememe rağmen bugün itibariyle 36 gün gecikme olan kredi kartım hala yapılandırılmadı. 149.900 TL lik kredi kartım faiz ile birlikte 162.000 TL oldu ( ben 36 gün önce aradığımda yapılandırma yapsalar 12.000 tl faiz ödemiş olmayacaktım) şuan şubeye gittiğimde ve mobil bankada maximum 12 ay vade ile yapılandırma çıkıyor. 220.000 TL÷12 den 19.200 TL gibi bir sayı çıkıyor aylık. (4.75 faiz) Bankayı defalarca kez aradım 60 ay vade ile yapılandırma yapmıyorsanız bana aylık 8.000- 10.000 tl gibi bir vade çıkartın 24/36/48 ay farketmez yeter ki ödeyim, kimse icralık olmak istemez dememe rağmen hem şube hem telefonla görüştüğüm kişiler 12 aydan fazla yapılandırma yapmıyoruz diyorlar. son 26 gün kaldı icralık olmama. haftaya pazartesiye kadar 2 günde bir Vakıfbankı tekrar arayıp şubeye gideceğim yapılandırma yapmaz iseler icralık olcam inanın umrumda değil defalarca kez dedim ödemek istiyorum 24-36-48 vade de olur dedim hiç oralı olmadılar bende artık bankanın peşinde koşmama kararı aldım. öğrenci bi adama 150.000 kredi kartı verdin diyelim ulan ben 70.000 asgarisini nasıl ödeyim yapılandırsana. vallahi şaka gibi faiz kadar illet birşey yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samothe -- 12 Kasım 2024; 10:41:1 >

• samothe kullanıcısına yanıt

hocam eğer istediğiniz gibi yapılandırma yapmıyorlarsa salın gitsin.. hem böyle bir imkan var hem de zora koşuyorlar şaka gibi..icralık olunca da zor alırsınız o parayı dersiniz siz de :)

• Celonfix kullanıcısına yanıt
    Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma

hocam yaptım da böyle cevap verdiler sizin borcunuz 26 Eylül itibariyle gecikmede miydi acaba ?

• alienlord kullanıcısına yanıt

Benim borç 4.ayına girmişti hocam Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma 

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.