Hocam öyle demiyor bankalar.26 Eylül itibariyle asgarisi ödenmemiş kredi kartı olmalı ya da en az 31 gün ödenmemiş kredi taksiti olmalı diyor sanırım.Kredi Kartında 31 gün kuralı yok en az asgarisi ödenmeme kuralı var.31 gün kuralı ihtiyaç kredilerinde var. Kredi kartlarının 26 Eylül’den sonra borç yapıp asgarisi yatırılmayarak yapılandırılabilmesi çok mantıklı değil çünkü bu tarihten sonra borç yapılmış oluyor. Ancak ihtiyaç kredileri 26 Eylül’den önce çekildiyse yapılandırılabilmesi mantıklı.Karar tarihi itibariyle zaten böyle bir borç varmış herhangi bir tarihte gecikmeye düştüğünde yapılandırılabilmeli. 1 yıl içinde başvuru şartı da kredi kartlarında yok ihtiyaç kredilerinde var. Diğer taraftan dediğiniz gibi zaten borcunu ödeyebilen yapılandırmaz niye borcu yıllar içinde kat kat fazla ödesin. 26 Eylül’den önce yapılan bir borç olması şartıyla bankaların yapılandırma isteyene kolaylık yapması lazım benim görüşüm bu. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generalmaximus52 -- 3 Kasım 2024; 10:18:11 > |
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (7. sayfa)
-
-
Ben yapılandırma birimi aracılığı ile yaptım
-
quote:
Orijinalden alıntı: generalmaximus52Hocam öyle demiyor bankalar.26 Eylül itibariyle asgarisi ödenmemiş kredi kartı olmalı ya da en az 31 gün ödenmemiş kredi taksiti olmalı diyor sanırım.Kredi Kartında 31 gün kuralı yok en az asgarisi ödenmeme kuralı var.31 gün kuralı ihtiyaç kredilerinde var. Kredi kartlarının 26 Eylül’den sonra borç yapıp asgarisi yatırılmayarak yapılandırılabilmesi çok mantıklı değil çünkü bu tarihten sonra borç yapılmış oluyor. Ancak ihtiyaç kredileri 26 Eylül’den önce çekildiyse yapılandırılabilmesi mantıklı.Karar tarihi itibariyle zaten böyle bir borç varmış herhangi bir tarihte gecikmeye düştüğünde yapılandırılabilmeli. 1 yıl içinde başvuru şartı da kredi kartlarında yok ihtiyaç kredilerinde var. Diğer taraftan dediğiniz gibi zaten borcunu ödeyebilen yapılandırmaz niye borcu yıllar içinde kat kat fazla ödesin. 26 Eylül’den önce yapılan bir borç olması şartıyla bankaların yapılandırma isteyene kolaylık yapması lazım benim görüşüm bu.
Hocam ben BDDK yıda aradım. Hatta burayada yazmıstım. Karar tarihinde 30 gün veya daha fazla gecikme şartı yok dediler bana. Karar tarihi itibari ile tabi 26 eylül öncesi kredilerin cekilmiş olması lazım 1 yıl süre içinde 30 gün odemeyen yapılandırma hakkına sahip oluyor dediler. Biz diyorlar bankaların yolunu açtık. Burda iş bankalarda. Yani BDDK diyor ki bankalara 60 ay 3.11 faiz den yapılandırma yapabilirsin 1 sene içindeki basvurulara. Görcez bakalım bankalar ne kadar diretecek.
-
Haberi ilk duyduğumda sevinmiştim ama her zamanki gibi açıklananla uygulanan farklı yönlere gitti. Bir kere bankaların çoğu şu an yokuş yapıyor zaten o ayrı konu da, asgarisi ödenmemiş olma şartı da çok akıllıca olmuş bankalar lehine. Kartlara takla attırıp bir şekilde asgari ödüyorum her ay. Bu kampanya ile en azından %4.5 yerine 3.11 faiz öderiz kafamız rahatlar diyordum da bu durumda yapılandırmadan faydalanamayacağız. Tabi her ay güzel güzel asgariden kalan miktarın faizini alıyorlar, yağlı müşteriyiz ne de olsa. Bu ülkede borç ödememeye teşvik ediyorlar resmen. Vergi affıdır yapılandırmadır vs.
-
BENIM SUAN GECIKMEDE DEGIL AMA BILEREK ÖDEMESEM 1 AY SONRA YAPILANDIRMA YAPABILIYORMUYUM BIRDE BUNU ŞUBEDENMI YOKSA MOBILDENMI YAPIYORUZ
-
Bankaların bu şekilde diretmesinden çok kişi şikayetçi.Bakalım gelecek günlerde ne olacak 26 Eylül’den önce bi kredi olması şartıyla herhangi bir tarihte 31 gün gecikmeye düşmek yeterli sayılmalı.
-
Bugün bir devlet bankasındaki bir arkadaşla görüştüm 26 eylül tarihi itibari ile kartın en az 30 gün gecikmede olması gerektiğini söyledi. Bende ona 27 Haziran - 26 Ağustos arası geciktiren insanlar yararlanabilir o zaman dedim. O da saçma ama evet dedi. Olay BDDK nın muallakta bırakması gibi. Oysa ilgili madde 26 eylül öncesi alınan kredi ve kredi kartlarının 30 gün gecikmesi halinde 1 yıl süre ile yapılandırmaya başvurabilir şeklinde olsaydı giç bir sıkıntı olmazdı. Ne yazık ki bankalar istediği gibi durumu oynatıyor. Bana bddk ya yazılı olarak başvurup ordan bu şekilde bir yazı alıp öyle bamkaya iletmemi söyledi diğer türlü bankalar istediği gibi ay oynatacak. -
Konudaki önceki sayfayı ziyaret edin lütfen. Ben 60 ay yapılandırma yaptım ve 26 eylül itibariyle 30 gün ve üzeri gecikmede değildim. Sadece gecikmedeydim. Kredi kartı.
-
Okudum hocam biliyorum ama vakıf 26 eylül tarihi ile gecikme yoksa ya yapılandırma yapamazsın dedi. Şimdi ödemeyip gecikmeye soksan bile yapılandırma olmaz dedi. Bankalar kendi kafalarına göre takılıyor. -
Önceki sayfada Bddk duyurusunu da paylaşmıştım okudunuz değil mi? 26 eylül itibariyle gecikmedeyseniz kredi kartı için gün sayısının önemi yok. Krediler için gün sayısının önemi var sadece.
-
Hocam doğrudur ama banka uygulamıyor ve 30 gün şartı koşuyor. Uygulamada büyük bir aksaklı var söylemek istiyorum. -
Bddk çağrı merkezini arayıp sikayet edebilirsin bu durumu hocam
Gelen yanıt ile de bizi de bilgilendirebilirsin
-
Ben şikayet etsem bile değişen birşey olmaz hocam çünlü gecikmem yok olursa kartımın son ödeme günü olan 8 kasımda olacak. Ödeyemeyeceğim gibi duruyor bakalım ne olacak. -
Hocam sizin dediğiniz gibi BDDK nın yayınladıgı yazı muğlak. Şu an bankalar istedigi gibi oynatıyor. Eğer 26 eylülden önce 30 gün gecikme istiyorsa aynı kararda 1 yıl içinde başvurabilir diyor. 1 yıl hangi banka bekler? BDDK bir yıl içindeki basvurulara müsade vermiş. Yani 1 yıl içinde kart veya kredi borcu olsun bahsedilen gecıkme sağlanırsa 3.11 faiz ve 60 aya kadar insanlar yapılandırma yapabilir. Ben böyle anlıyorum.
-
Hocam bddk bunuda söylemiyormuş ama şöyle ki z teki paylaşımlara baktım bilgi için arayanlara biz bankaları serbest bıraktık inisiyatif onlarda diyip kapatıyorlarmış. Yarın bende arayacağım ve yazılı bilgi talep edeceğim. Yani sizin dediğinizin olması için bddk nın bunu yazılı olarak söylemesi gerekir. -
Şimdi bddk hattını aradım net bir şekilde hem kredi hem kredi kredi kartı için 26 eylül öncesi gecikme olması şartı olduğunu 26 Eylül sonrası herhangi bir kararın olmadığını söyledi. -
son durum nedir ortalık iyice karıştı sanki :(
-
Son durum 26 eylül öncesi gecikmede olması lazımmış kredi veya kredi kartlarının.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X