Şimdi Ara

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
14
Favori
17.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: keanureis

Evet herkes diyorki bankanın inisiyatifinde ama böyle birşey olamaz. Bütün bankalar BDDK ya bağlıdır ve BDDK nın aldıgı kararları uygulamak zorundadır.

aynen öyle. herkes haklarını bilirse kafalarına göre at koşturamazlar

• Özellikle vakifbank hiç yanasmiyor
  • 26 eylul deniyor yapıcı bir yaklaşım yok yardımcı olmak asla istemiyolar
  • yapı kredi bana diğer bankalardaki kredi kartları borçlarını ödemek için sms attı. Ama yapı kredi çok pahalı kredi oranları olduğu için açıp bakmadım bile

• Değerli arkadaşlar merhaba

Qnb Finansbank

60 ay vade ve 03.11 faiz üzerinden yapılandırma yaptım

Görselleri ekliyorum

Darısı herkesin başına

Not: Elde para olması durumunda erken kapama yapabiliyoruz, bunda bir sıkıntı yok.

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma

• daha önce yapılandırma yapmıştım ancak hiçbir taksiti ödemedim. Eski yapılandırma tutarını iptal edip mevcut bakiye üzerinden 3.11 oranında yapılandırma yaparlar mı acaba merak ediyorum..

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Peki bu 26 eylül tarihinde 30 gün gecikmedemiydiniz

Merhaba 26 eylül öncesi mi 30 gün gecikmedeydi acaba.

• @keanureis @Tcoder

Benimkisi kredi kartıydı, 26 eylül itibariyle 30 gün gecikmede değildim, otuz günden az idi

Alıntı

metni:
    a) Bireysel kredi kartlarına ilişkin olarak; - Karar tarihi itibarıyla, dönem borcunun ödenmesi gereken asgarî tutarı ödenmemiş olan bireysel kredi kartlarının mevcut borç bakiyelerinin kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yapılandırılabilmesine; kredi kartı yapılandırma borcunun %50’si ödeninceye kadar ilgili bankaca kart hamiline tahsis edilen kredi kartlarının limitinin arttırılmamasına,

Alıntı

metni:
    b) İhtiyaç kredilerine ilişkin olarak; - Karar tarihinden önce kullandırılan ve Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından işbu Karar tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talep edilmesi durumunda, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verilmiştir. 

https://www.bddk.org.tr/Duyuru/EkGetir/2074?ekId=862

• Evet benimkide kart, finansbankta. Şimdi baktım bugün gecikme 20. gündeymiş, 30 olunca mı olacak yoksa yine arıza çıkarırlarmı acaba bilemedim. 26 eylüldeyken henüz asgarisi ödenmemiş dönemde değildi. Ekimin başında kesilen ekstrenin asgarisini ödemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tcoder -- 2 Kasım 2024; 23:10:13 >
  • Tcoder T kullanıcısına yanıt

Finansbank tahsilat birimini ara yardımcı oluyorlar 60 ay ve 03 11 ile ilgili hocam

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

5-6 numara hepsiyle görüştüm hocam yapamıyoz diyorlar.

4999

4565

0900

Numaraların sonu hatırladıklarım.

Aradığım numara kendi nosunu bidaha söylüyor bazen, zaten şuan bunu arayarak bağlandım diyorum kendide anlamıyor.

• Karar tarihi itibarıyla, dönem borcunun ödenmesi gereken asgarî tutarı ödenmemiş olan diyor. Karar tarihi sanırım 26 eylül ve ekstrelerim ayın 1inde kesiliyor, dolayısıyla eylül1de asgarisini ödemiştim. Ekim1de kini ödeyemedim. Sanırım bu yüzden 30 günü doldursamda faydalanamayacağım. Tek çare 12 ay yüksek oranı kabul etmek. 200k geri ödemesi 350ye falan geliyor.

• arkadaşlar 26 Eylül’de en az 31 gün gecikmede olması gerekli şartının uygulanması bence mantıklı değil.1 yıl içinde başvurma şartı neden yazıyor o zaman ona anlam veremedim.çünkü kredi 90 gün ödenmediği zaman zaten icraya veriliyor icraya düşen krediler bundan yararlanamıyor.26 Eylül itibariyle atıyorum 25 gün gecikmede olan krediler de yararlanamıyor diye yorumlanıyor.Bu durumda yalnızca 31-90 gün arası geciken krediler yararlanabiliyor.Bu şekilde kaç kişi vardır ki tamamen şans bir elin parmaklarını geçmez. Bence 26 Eylül’den önce çekilen bir kredi olması ve herhangi bir tarihte 31 gün gecikmede olması şeklinde yorumlanması gerekir.Bu şekilde uygulanması için bastıralım ve elimizden gelen çabayı gösterelim.Dediğim gibi 1 yıl içinde başvurulması gerekiyor diye neden yazıyor o zaman bu şekilde yorumlanıyorsa ?

• Kredi kartları için 26 eylül itibarıyla 30 gün gecikmede olmalı değilmiş.

26 eylül itibarıyla bulunduğu dönemin asgari tutarının ödenmemiş olması gerekli imiş. Yani 1 günde olsa bir gecikme, veya bu tarih itibarıyla halihazırda henüz ödenmemiş olma şartı aranıyor sanırım.

Ben 26 eylül tarihinde bulunduğum dönemin asgarisini ödemiş vaziyetteydim (1eylülde kesiliyor, 10eylül son günüydü).

Dolayısıyla karar tarihi itibarıyla asgarisini ödeyememiş olmadığım için olmuyor.

Muhtemelen bu "26 eylül tarihi itibarıyla" şartını her isteyen kredi faizi yüksek diye karttan harcayıp ucuza düşük faizle yapılandıramasın, halihazırda ödeyememiş olanlar faydalansın diyerek koydular.

Ben eylülde asgariyi güç bela ucu ucuna ödemiştim, şanssızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tcoder -- 3 Kasım 2024; 2:35:52 >
  • Şu 1 yıl meselesini de açıklığa kavuştursak çok bir pürüz kalmayacak ama.. Zaten dediğiniz gibi 90. Gün icraya veriliyor kredi veya kart borçları.. Gerçi benim de 90 günü geçen parça parça kredilerim var. Ve henüz işlem olmadı. Bunlarla ilgili tebligat dahi gelmedi. Bunları da 1 sene içinde yapılandırmak için icra işlemlerini bekletiyorlar mı acaba.. Kafamız allak bullak oldu yemin ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 3 Kasım 2024; 5:56:15 >
  • generalmaximus52 G kullanıcısına yanıt

Zaten çıkarılan bildiri sizin dediğiniz gibi. BDDK da aynısını söylüyor. 1 yıl içinde kart veya kredi olsun farketmez 30 gün gecikirse kişi isterse 60 aya kadar yapılandırabilir diyor. Diğer türlüsü zaten mantıksız.

• generalmaximus52 G kullanıcısına yanıt

Birde şu var ödeyebilecek olanlar durduk yere zaten yapılandırma talep etmez. Neden durduk yere ekstra faiz ve kredi puanı düşmesi vs gibi risk alsın.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.