Şimdi Ara

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
14
Favori
24.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim anlamadığım siz ödemek istiyorsun ama banka hiçbir şekilde yardımcı olmuyor yani diyor ki icraya düşün illa ki icradan alırız.. Afedersiniz de zor alırlar normal yollarla ödemekte güçlük çeken adam icra ile nasıl ödeyecek.. Anca zorluk çıkar hesaplarını bloke et eve icra göndermekle tehdit et ne güzel dünya.. Kötü niyetliler yüzünden sizin bizim gibi bu yükten kurtulmak isteyen insanlar da zorluk yaşıyor her anlamda.

• keanureis K kullanıcısına yanıt

BDDK için teb de enpara da olumsuz dedi. Borçlar 26 eylül öncesi ama gecikme olmadığı için yapmadılar kendi yapılandırma talepleri ile geldiler dediğim gibi krediler için 12 ay vade en fazla. Faiz oranı birinin3 diğerinin 4

• Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Sormayın hocam. Bankayla görüşüyorum diyorum ben bu borcu ödeyeceğim kim ister icraya düşmek ama yok illa yokuş. Vade uzatsa onu da yapmıyor. Planlar yapıyorum her planın birinde patlıyorum sonum iyi değil. Bakıp göreceğim artık .

• hidensa H kullanıcısına yanıt

hayırlısı olsun hocam baktınız olmuyor bırakın yapacak birşey yok..10 yılda anca alırlar öbür türlü de..

• quote:

Orijinalden alıntı: Makale_Helvetia

Benim anlamadığım siz ödemek istiyorsun ama banka hiçbir şekilde yardımcı olmuyor yani diyor ki icraya düşün illa ki icradan alırız.. Afedersiniz de zor alırlar normal yollarla ödemekte güçlük çeken adam icra ile nasıl ödeyecek.. Anca zorluk çıkar hesaplarını bloke et eve icra göndermekle tehdit et ne güzel dünya.. Kötü niyetliler yüzünden sizin bizim gibi bu yükten kurtulmak isteyen insanlar da zorluk yaşıyor her anlamda.

Kimse anlamıyor. Sonuçta yapılandırma demek yenı bir kredi demek değil. Varolan borcu daha uzun vadelere yaymaktır. Bankalar bunu neden yapmak istemiyor amaçları ne? Heralde günün sonunda nasılsa varlık şirketlerine satıyoruzmu diyorlar?

• keanureis K kullanıcısına yanıt

çok fazla batık kredi/kart borcu var demek ki..artık böyle uzun vadeye yaymak istemiyorlar borçları. hayır en üst kurum olan bddk kararı diyorsun gene yok :) ben de saldım artık birer birer düşüyor hepsi avukata. Hergün arıyorlar ödeme sözü almak istiyorlar durumum yok diyorum sadece.. icra takibi de başlatmadılar dosyalar 2 haftadır avukatta bekliyor. O şekilde zaten almaları imkansız..üzerine ekstra %24 faiz binecek.. varlık şirketine devredilene kadar bekleyeceğim yapacak birşey yok..100-200 olsa canımı dişime takar öderim ama yok..

• Bankalar tarafından yapılan kredi yapılandırmalarında da; BDDK nın 50-100 binlik, 12-24-36 ay vade kararına uyulması gerekiyormuş anladığım kadarıyla.

"16.09.2021 tarihli ve 9811 sayılı Kurul Kararından önce kullandırılan bu

kapsamdaki kredilerin borç bakiyelerinin elli bin Türk Lirasının üzerinde olsa dahi

borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla otuz altı ay ile sınırlı olmak

üzere yeniden yapılandırılabilmesine"

https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/Detay/1210

Yani o bankadaki kredi borcumuz 50.000 TL üzerindeyse 24 ay, 100.000 TL üzerindeyse de 12 aydan fazla vade ile yeniden yapılandırma yapamıyorlar.

Ben yapılandırma olduğu için o kısıta dahil değildir diye düşünüyordum.

Bununla beraber; aşağıdaki linkten gazeteci Erdal Sağlam'ın açıklamasına göre (dk. 6) bankacılar, bddk ya yeni bir yapılandırma kararı için niyet beyan edeceklermiş. Hayırlısı diyelim...

Mesele Ekonomiyoutube
    #faiz #ekonomi #enflasyon Gazeteci Erdal Sağlam, bankacıların şikayetlerini ve taleplerini ve Merkez Bankası'nın faiz indirim süreç yönetimini anlattı. Ekonomideki sorunların KOBİ'leri ciddi şekilde etkilediğini aktaran Sağlam, siyasi risklerin yüksekliğine dikkat çekti. İyi seyirler... 00:00 Merhaba & Özet 04:55 Bankacıların morali bozuk & talepleri 09:47 Faiz indiriminin nedenleri & etkileri 12:45 Faiz indirimi KOBİ'leri rahatlatır mı? 14:22 Merkez Bankası gevşemeyi yönetebilecek mi? 17:45 Siyasi riskler yüksek! Mesele Ekonomi'ye destek olmak için: https://www.youtube.com/MeseleEkonomi/join Daha fazla Mesele Ekonomi içerikleri için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz! Twitter'da takip etmek için: https://twitter.com/MeseleEkonomi Spotify'dan dinlemek için: https://sptfy.com/mesele-ekonomi Instagram'da takip etmek için: https://instagram.com/meseleekonomi/ Linkedin'de takip etmek için: https://linkedin.com/company/meseleek... #ekonomi #borsa #dolar #faiz #enflasyon #petrol #altın #fed #tcmb #seçim Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Ulaşmış olduğunuz bu kanal kapsamındaki gerek sözel gerekse de grafik bilgiler ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil ve surette olursa olsun herhangi bir karar dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla toplanmıştır. Mesele Ekonomi, her an hiçbir şekil ve surette ön ihbara ve/veya ihtara gerek kalmaksızın söz konusu bilgileri değiştirebilir ve/veya ortadan kaldırabilir. Genel anlamda bilgi vermek amacıyla hazırlanmış olan işbu site kapsamı bilgiler hiçbir şekil ve surette Mesele Ekonomi YouTube kanalı herhangi bir taahhüdünü tazammun etmediğinden, bu bilgilere istinaden her türlü özel ve/veya tüzel kişiler tarafından alınacak kararlar, varılacak sonuçlar ve oluşabilecek her türlü riskler bizatihi bu kişilere ait olacaktır. Hiçbir şekil ve surette ve her ne nam altında olursa olsun, her türlü gerçek ve/veya tüzel kişinin gerek doğrudan gerek dolayısı ile uğrayacağı maddi ve/veya manevi zararı, kâr mahrumiyeti, velhasıl her ne nam altında olursa olsun uğrayabileceği zararlardan hiçbir şekil ve surette Mesele Ekonomi YouTube kanalı sorumlu tutulamayacaktır.
    https://www.youtube.com/watch?v=lMwM6wExbKs

• Trevista T kullanıcısına yanıt

şu ''1 sene içinde yapılandırılabilecek'' muhabbetini çözüme kavuşturmaları gerekiyor.. 90 günden sonra zaten takibe düşüyorsun..1 sene içinde nasıl yapılandırabileceğiz..takibe düşersek de aynı şartlar sunulacak mı..net olsunlar ki millet ona göre yolunu çizsin..

Ben yazdım onu bddk ya. Zaten 90 günden sonra icra takibine düşüyor, 5-6-9. ayda nasıl başvuru yapılacak ki çelişkili bir karar 1 yıl içinde başvuru hakkı dedim. Bizim kararımız yayınlanmıştır, açıklama yapılacak bir durum da yoktur denildi.

• Yeni bir karar daha doğru olur. Şu tarihte gecikme/ödenmeme kararı yerine "ödemekte zorlananların başvurabileceği" denilmesi daha uygun olacaktır.

yeni bir düzenleme yapılırsa eğer ortaya daha şeffaf bir tablo çıkar diye düşünüyorum.

bddk'da üzerinden atıyor işi..yaptık oldu bitti ile kanun mu çıkarmış allah aşkına..

• BDDK Genelgesine göre;

Finansal güçlük durumları:

b) Borçlunun gecikmiş herhangi bir ödemesi bulunmamakla birlikte, yeniden yapılandırma olmaması halinde ödemelerde gecikme yaşanmasının muhtemel olması

https://www.bddk.org.tr/Mevzuat/DokumanGetir/900

Kendi kararlarına göre bile yapılandırma yapılması için gecikme şart değil.

karar böyle ama takan kim..

şu görüşme gerçekleştirilsin de bir an evvel açıklığa kavuşsun şu mevzuat..

• Bankacılık sektörü, Eylül sonu itibarıyla artan kredi kartı batıklarıyla karşı karşıya kaldı. Bankalar, mevcut yeniden yapılandırma uygulamasının yeterli olmadığı görüşünde birleşerek, yapılandırmanın uzatılmasını talep etti. Sektör yetkilileri, özellikle kredi kartlarında yaşanan artan batıkların, bankaların karlılıklarını olumsuz yönde etkilediğini ve finansal zorlukları derinleştirdiğini belirtiyor.

Bankacılık sektörünün önündeki en büyük sorunlardan biri, Eylül ayı itibarıyla batık hale gelen kredi kartı borçları oldu. 10 Haber'de yer alan habere göre; bankacılar, yapılan ilk yapılandırmanın, yılın son üç ayında daha da artan borçları karşılamada yetersiz kaldığını belirterek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) yeniden yapılandırmanın uzatılması için başvuracaklarını duyurdu. Banka yöneticileri, Merkez Bankası ile görüştüklerinde, yapılandırmanın uzatılması konusunda itiraz edilmeyeceğini öğrendiklerini ifade etti.

Banka yönetimleri, Eylül sonu itibarıyla oluşan borçların yeniden yapılandırılmasının yetersiz olduğunu belirterek, yılın son üç ayında batık hale gelen kredi kartı borçlarının da yapılandırılması gerektiğini savundular. Ancak bankacılar, bu talebin bir süre daha Merkez Bankası ve BDDK’nın dikkatli değerlendirmeleri sonrasında şekilleneceğini düşünüyorlar.

• Peki ne olacak şimdi birçok kişi bekletti evine yazı geldi kırdı döktü ödedik borç bulup. Düzenleme olursa o ödeyenler yine mi mağdur olacak ödedikleri için.bence yıl içinde gecikme yapanları kapsaması mantıklı olur düzenleme olursa
  • djangobjk kullanıcısına yanıt

böyle bir düzenleme yapılması en aşağı gene 1-2 ay'ı bulur bence. Kapsam olarak da muhakkak icra sürecine girmiş olanları da kapsaması gerekiyor..26 eylül sonrası öncesi vs bunlar bir kenara bırakılıp daha kapsayıcı bir yapılandırma hakkı getirilmesi gerek

Düzeltme yapılacağına inanıyorsak güzel ama zor
    Umarım çozerler
  • djangobjk kullanıcısına yanıt

inş hocam yani bir kanun çıkartılıyorsa bunun daha kapsamlı olması lazım ki borcunu ödeme niyetinde olan adam da bütçesine göre ödeme yapabilsin. Şayet gerçekten borçluların sayısının azaltılması hedefleniyor ise..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 4 Aralık 2024; 0:6:27 >
  • Merhaba arkadaşlar. Bende malum sona doğru gittiğimi öngörüyorum ve araştırma yapmaya başladım.

2 tane kredim var ve gelecek ay birini ödeyecek, diğerini ödeyemeyecegim. Bu sırayla gideceğim yani hep bir kredim ödenmeyecek, gecikmeye düşecek vs.

Bu şekilde ne kadar zaman kazanırım maaşa hacizde bilgisi olan var mı?
  • Sürekli Dizi kullanıcısına yanıt

Toplamda 90 günü geçirmediğiniz müddetçe problem olmaz sadece üzerine gecikme faizi işler. Eğer bir ay birini öbür ay diğerini öderim diyorsanız eğer. Hiç ödeme yapmayıp bırakırsanız 90. Günün sonunda yasal takibe düşüyorsunuz. Bende 120 günü geçen krediler var henüz takip başlatılmadı ancak normal yasal süre 90 gündür bunu aşmamaya bakın

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.