Şimdi Ara

*** Kredi kartını geri veren veya imha eden varmı ? ***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni kredi kartı aldım. kredi kartından ağzı yanan varmı ? Nelere dikkat etmeli ? ne zaman hesap kesmeli ? bilgisi olan arkadaş varmı ?

Kredi kartını geri veren varmı ? Davalı durumda olan varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord of Cherbury -- 1 Eylül 2008; 20:47:31 >

• Yokmu ? herkes sorununu hallettimi bankalarla ?
  • Satın aldıkalrını bi yere not et ay soununda karşılştr bnce ve limiti aşmamaya dikkt et illa bankann verdiği limit değil kendi limitini de..
  • Elindeki apran akdar harca ay sonunda esktreyi tamamen öde tamamdır. 2 Senedir kullanıyorum çok şükür hiç bi sorun yaşamadım çokda rahatlığını gördüm.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

Satın aldıkalrını bi yere not et ay soununda karşılştr bnce ve limiti aşmamaya dikkt et illa bankann verdiği limit değil kendi limitini de..

sağolasın,

En önemlisi kendi limitimi aşmamak galiba..

satın aldıklarımı not etmemin yararı nedir ? farkında olmadan tüketimi arttırabileceğimden doğan endişe mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord of Cherbury -- 3 Eylül 2008; 20:27:43 >
  • Ben geri verdim.Ama borcunu karşılayamadığımdan değil.Bir kampanya ile doğuş otodan parça almıştım hsbc advantage ile 3 e böldüler.Ödemelerim bitince iptal ettirdim.Yazılımcı Online'ın da dedği gibi elindeki paradan fazla harcayanların hali harap.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UEkinci

Ben geri verdim.Ama borcunu karşılayamadığımdan değil.Bir kampanya ile doğuş otodan parça almıştım hsbc advantage ile 3 e böldüler.Ödemelerim bitince iptal ettirdim.Yazılımcı Online'ın da dedği gibi elindeki paradan fazla harcayanların hali harap.

geri vereceğine cebinde dursaydı, şeytana uyarım, limiti aşarım diye mi korktun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yoo hesabımı bildikten sonra mesele olmaz.Esas kullandığım 1tane kredi kartım var,tekrar ona döndüm.Normalde benim için daha avantajlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord of Cherbury

quote:

Orjinalden alıntı: UEkinci

Ben geri verdim.Ama borcunu karşılayamadığımdan değil.Bir kampanya ile doğuş otodan parça almıştım hsbc advantage ile 3 e böldüler.Ödemelerim bitince iptal ettirdim.Yazılımcı Online'ın da dedği gibi elindeki paradan fazla harcayanların hali harap.

geri vereceğine cebinde dursaydı, şeytana uyarım, limiti aşarım diye mi korktun ?

Bende maximum var limiti 150 ytl ( bilerek koydum böyle ) aylık kredikartımdan 500 ytllik harcama rahat yaparım yani harcarım parayı gene yüklerim harcarım yüklerim neyse bakarım hesabıma arada 19 ytl kullanılabilir para varken 1 gün sonra 10 ytl düştüğünü görürüm bunlarda ayda 2-3 kere olur yani durduk yere para kesiliyor niye kesiliyor onuda bilmiyorum sinir oluyorum faiz vs. olması imkanı yok 150 ytl limiti var 500 ytl yatırıyorum garip bişey gittim bankaya sordum paypal hesabınız varsa kesilir dediler doğrumudur başka paypal hesabı olan varmı?

• geçmiş olsun.
  • Daha dün 2 tanesini iptal ettim..

Şu an kaldı 2 tane..1 tanesinde kardeşime aldıgım Pc nin taksitleri var o da bitince iptal..

Yakında ailem tasınacak eşya almam gerekecek kalan bir tanesi nerdeyse her yerde gecerli bir kart ve limiti yüksek..

Tek kart yeterli çalışansanız..Öğrenciyseniz gelirinize göre hareket edin..Aman nolur dikkat edin..Babam sorar hep bana..Oğlum karta borcun varsa bi yolunu bulalım diye..Korkuyor..Ki haklıda..
  • quote:

Yeni kredi kartı aldım. kredi kartından ağzı yanan varmı ? Nelere dikkat etmeli ? ne zaman hesap kesmeli ? bilgisi olan arkadaş varmı ?

Öğrenciydim... Maximum iş bank kredi kartım vardı arkadaş ısrarıyla limiti 500 milyon diye hsbc kartı aldım
    Sonra hsbc kullanıpda borç batağından çıkamayanları gördüm 1 yıl boyunca o kart ile sakız bile almadım.
    Sonra extre geldi 20 ytl veya 10 ytl kart kullanım ücreti varmış...
    Aynen telefonla iptal ettirttim ödemiyorum kullanmadığım kartın ücretini diye, kartı verirlerken kart ücreti yok demişlerdi bide....
    Maximum 200 ytl limitli kartım var limitini arttırmıyorum bile internet alışverişlerinde 5-10 ytl domain felan alırken kullanıyorum =)
    Hatta 100 liralık taksit bindiriyorum 40-50 de harcamam oluyor çalınsa bile max zarar 50 ytl

Büyük alışverişler yapacaksanız karta güvenmeyin dostlar. 3-4 ay geç alın hem vade farkı yemeyin hemde nakitin yüzü sıcaktır.
    350 ytl lik monitörü kartla 400-450 ye çıkaranlar var ki nakitle 290 a aldım.

700 ytl lik gitarı 540 a aldım... 500-600 ytl lik ampliyi 400 ytl ye aldım...

Para sizin paranız avantajı yok kredi kartının. 3-4 ay sabredin yeter nakit çok şey değiştirir her esnaf büyük indirim yapar.

Ha bi ürün teknosaya düşmüş nakit fiyatıda 100 lira karta 6 taksitte 100 ytl hiç acıma bas karta =)

Akıllı kullanırsan bankaya 1 kuruş kaptırmıyorsun gerek vade farkı gerekse faiz.
    Ama bilinçsiz gidersen esnafta çakar bankada çakar...

• quote:

Orjinalden alıntı: Antor

quote:

Yeni kredi kartı aldım. kredi kartından ağzı yanan varmı ? Nelere dikkat etmeli ? ne zaman hesap kesmeli ? bilgisi olan arkadaş varmı ?

Öğrenciydim... Maximum iş bank kredi kartım vardı arkadaş ısrarıyla limiti 500 milyon diye hsbc kartı aldım
    Sonra hsbc kullanıpda borç batağından çıkamayanları gördüm 1 yıl boyunca o kart ile sakız bile almadım.
    Sonra extre geldi 20 ytl veya 10 ytl kart kullanım ücreti varmış...
    Aynen telefonla iptal ettirttim ödemiyorum kullanmadığım kartın ücretini diye, kartı verirlerken kart ücreti yok demişlerdi bide....
    Maximum 200 ytl limitli kartım var limitini arttırmıyorum bile internet alışverişlerinde 5-10 ytl domain felan alırken kullanıyorum =)
    Hatta 100 liralık taksit bindiriyorum 40-50 de harcamam oluyor çalınsa bile max zarar 50 ytl

Büyük alışverişler yapacaksanız karta güvenmeyin dostlar. 3-4 ay geç alın hem vade farkı yemeyin hemde nakitin yüzü sıcaktır.
    350 ytl lik monitörü kartla 400-450 ye çıkaranlar var ki nakitle 290 a aldım.

700 ytl lik gitarı 540 a aldım... 500-600 ytl lik ampliyi 400 ytl ye aldım...

Para sizin paranız avantajı yok kredi kartının. 3-4 ay sabredin yeter nakit çok şey değiştirir her esnaf büyük indirim yapar.

Ha bi ürün teknosaya düşmüş nakit fiyatıda 100 lira karta 6 taksitte 100 ytl hiç acıma bas karta =)

Akıllı kullanırsan bankaya 1 kuruş kaptırmıyorsun gerek vade farkı gerekse faiz.
    Ama bilinçsiz gidersen esnafta çakar bankada çakar...

Bayağı açıklayıcı ve aydınlatıcı olmuş.. teşekkürler..

Bi de NAKİT KREDİSİ kısmı var.. banka memuresine sordum... onu pek kullanma, onun faizi %6 gibi gözükse de gün başına farklı farklı çalıştırıyoruz dedi.. ne demek istediğini tam anlamadım ama..

• quote:

Bi de NAKİT KREDİSİ kısmı var.. banka memuresine sordum... onu pek kullanma, onun faizi %6 gibi gözükse de gün başına farklı farklı çalıştırıyoruz dedi.. ne demek istediğini tam anlamadım ama..

Nakit krediyi çok sıkışmadıkça çekme.
    Çok parasız kalıpda kredi kartı kullanacaksan başkalarından 5-10 lira istemek yerine bas kredi kartına.Ama cebindeki nakiti keyfi harcayıp kredi kartınada güven olayına girme.

Nakit kredi ile normal kart olayını şöyle anlatayım sana.
    10 liralık bir mal alacaksın. Kredi kartıyla tek çektirirsen gelecek ekstrende ödeme dönemi içinde ödersen faizsiz 10 lira olarak geri ödersin. (Süreyi geçersen faiz işliyor biliyorsun)

Ama yok sen gidip 10 lira nakit kredi çekersen karttan o para o günden itibaren günlük faiz işler.
    10 liraya %10 uygulaması extreye 11 lira gelmesi değildir.
    1. gün 10x1.1= 11 lira olur
    2. gün 11x1.1= 12.1 lira olur
    3.gün 12.1x1.1= 13.31 lira olur böyle faizin faiziyle ilerler.

Önemli bir uyarı istersen :
    Dönem borcun 400 lira diyelim ve o ay ödeyemedin... Ama cebinde 200 lira vardı 200 yatırdın...
    Geri kalan borcuna 200 liranın üzerine faiz işlemez borcunun tamamına yani 400 liraya faiz işler.
    Hemde yukarda anlattığım gibi bileşik faiz işler.

100 liralık mal var esnaf o kadar zıt ki kredi kartıyla tek çekimde aynı, nakit de aynı.
    Bas kredi kartına sonra git bankamatiğe yatır parayı =) Hiç olmazsa 1-2 liralık puan kazanırsın.
    O gıcıklığı yapan esnafda 30 gün sonra alsın parasını.

Dipnot : Kredi kartını imha etmek kesmek kartın iptal edildiği anlamına gelmez. Sen kartı kırar kesersin bitti bu iş dersin ama banka o karta yıllık kullanım ücreti koyar bide onu faizlendirir yıllar sonrada haberdar olursun. O yüzden önce banka ile görüşün eğer onlar kartı kes derse kesin.
    Hatta kartı iptal ettirdiğinizde banka istememiş size kesin derse 1 hafta bekleyin.
    Bir atm ye gidip kartı deneyin. Geçersiz der geri verirse veya kartı yutarsa kart iptal demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 4 Eylül 2008; 14:55:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Antor

quote:

Nakit krediyi çok sıkışmadıkça çekme.
    Çok parasız kalıpda kredi kartı kullanacaksan başkalarından 5-10 lira istemek yerine bas kredi kartına.Ama cebindeki nakiti keyfi harcayıp kredi kartınada güven olayına girme.

Nakit kredi ile normal kart olayını şöyle anlatayım sana.
    10 liralık bir mal alacaksın. Kredi kartıyla tek çektirirsen gelecek ekstrende ödeme dönemi içinde ödersen faizsiz 10 lira olarak geri ödersin. (Süreyi geçersen faiz işliyor biliyorsun)

Ama yok sen gidip 10 lira nakit kredi çekersen karttan o para o günden itibaren günlük faiz işler.
    10 liraya %10 uygulaması extreye 11 lira gelmesi değildir.
    1. gün 10x1.1= 11 lira olur
    2. gün 11x1.1= 12.1 lira olur
    3.gün 12.1x1.1= 13.31 lira olur böyle faizin faiziyle ilerler.

Önemli bir uyarı istersen :
    Dönem borcun 400 lira diyelim ve o ay ödeyemedin... Ama cebinde 200 lira vardı 200 yatırdın...
    Geri kalan borcuna 200 liranın üzerine faiz işlemez borcunun tamamına yani 400 liraya faiz işler.
    Hemde yukarda anlattığım gibi bileşik faiz işler.

100 liralık mal var esnaf o kadar zıt ki kredi kartıyla tek çekimde aynı, nakit de aynı.
    Bas kredi kartına sonra git bankamatiğe yatır parayı =) Hiç olmazsa 1-2 liralık puan kazanırsın.
    O gıcıklığı yapan esnafda 30 gün sonra alsın parasını.

Dipnot : Kredi kartını imha etmek kesmek kartın iptal edildiği anlamına gelmez. Sen kartı kırar kesersin bitti bu iş dersin ama banka o karta yıllık kullanım ücreti koyar bide onu faizlendirir yıllar sonrada haberdar olursun. O yüzden önce banka ile görüşün eğer onlar kartı kes derse kesin.
    Hatta kartı iptal ettirdiğinizde banka istememiş size kesin derse 1 hafta bekleyin.
    Bir atm ye gidip kartı deneyin. Geçersiz der geri verirse veya kartı yutarsa kart iptal demektir.

Bence en sağlamı bankadan sözleşmenin iptaline dair bir belge alın. Vallaha bu bankaların ne yapacağı hiç belli olmaz

• quote:

quote:

Satın aldıkalrını bi yere not et ay soununda karşılştr bnce ve limiti aşmamaya dikkt et illa bankann verdiği limit değil kendi limitini de..

sağolasın,

satın aldıklarımı not etmemin yararı nedir ? farkında olmadan tüketimi arttırabileceğimden doğan endişe mi ?

Bir alışveriş yaparken , ya poz cihazı arızasından dolayı ya da kasiyer hatasından dolayı mükerrer(2 defa) çekim yapılabiliyor ya da ilk çekimde slip çıkmıyor, tekrar çekiyorlar....

Sen de hesap özetinde işlemleri tek tek kontrol etmeden direk parayı yatırırsan, o da arada güme gidiyor

Ben de 2 ay önce kredi kartı aldım, sadece 1 alışveriş yaptım(yüksek fiyatlı) ve o borcum bitene kadar kredi kartıma elimi sürmüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: azizcinar

quote:

quote:

sağolasın,

Bir alışveriş yaparken , ya poz cihazı arızasından dolayı ya da kasiyer hatasından dolayı mükerrer(2 defa) çekim yapılabiliyor ya da ilk çekimde slip çıkmıyor, tekrar çekiyorlar....

Sen de hesap özetinde işlemleri tek tek kontrol etmeden direk parayı yatırırsan, o da arada güme gidiyor

Ben de 2 ay önce kredi kartı aldım, sadece 1 alışveriş yaptım(yüksek fiyatlı) ve o borcum bitene kadar kredi kartıma elimi sürmüyorum

Telefon mu aldın yoksa? Kredi kartıyla telefon alan acıbademlilerin hali ortada!

• quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Elindeki apran akdar harca ay sonunda esktreyi tamamen öde tamamdır. 2 Senedir kullanıyorum çok şükür hiç bi sorun yaşamadım çokda rahatlığını gördüm.

olay arkadaşın yazdığından ibaret herkes şikayet ederken ben çok şükür şimdiye kadar hiç zararını görmedim..Aslında çok faydasaı bile oldu diyebilirim..yaklaşık 7 yıldır tek bir banka ile çalışıyorum.Bence kartın çok olmasıda ayrı bi sorun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.