Şimdi benim toplasan 40 bin tl eden motosikleti satsam 1500 lira vergi mi ödenecek? O zaman 2 milyonluk 2. el bmw satanda 1500 lira ödeyecek. Ne güzel bir sistem bu. |
Kredi kartlarından 750 TL savunma sanayi payı alınacak (23. sayfa)
-
-
Ülke okadar açık hava tımarhaneki bütün Akp li arkadaşlarım hepsi arayıp Bankaya limitlerini düşürmüş tabiki ceplerinde beş kuruş para yok insanlar evlerini zor döndürüyorken kalkıpta 750₺ ücret ödemek istemiyoarlar gelmiş bana diyor sığır sen nie arayıp düşürümüyorsun dedim ben yılda 750₺ veririm senin gibi sığır değilim demeye getirdim.İsyan ediyorlar Akp ye oy veriyorlar embesiller nasıl bir akıl tutulması yaşadıklarını bir bilsem keşke anlayabilsem 750₺ ya markette artık sepetine 3 5 tane cips cikata koysan ödüyorsun Yağ alsan ödüyorsun yılda 750₺ verdiğin hiçbir bok değil embesiller neyi bile sorguluyacaklarını bilmiyorki çıldırmak üzeryim akıl sağlımı korumak mucize Ben ağlamıyorum seve seve öderim ama vu embesiller herzaman ağlamaya devam edicekler 😂
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 14 Ekim 2024; 16:43:18 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bir millet uyuyor! Gelişmiş bir ülkede olsa herhalde o ülkeyi yakarlardı, ben de olsam böyle hiç bir şeye sesini çıkarmayan eşek bir milletin sırtına biner giderim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen niye ödüyorsun? Senin gibi muhalifler bu ülkeyi sahiplenip destekledikçe iktidar herşeyi yapar. Sen milyon versen 1 lirası sana dönmeyecek ki. Niye böyle şeyler yapıyorsunuz? Onlar seni sağmal inek gibi görüyor.
Adamlar senden alacak kendi kesimini, sanayicisini, fakirini besleyecek. Suriyeliler gibi olacaksınız hiç vermeyip, devleti sahiplenmeyeceksiniz niye veriyorsun?
-
Bu sorunun birsürü kompleksli cevabı var o cevabı bana özel ben Hükümetin insanlar kredi limietlerini düşürsünler die yaptıklarını düşünüyorum çok tepki göreceklerini bildikleri halde yaptılar arkadan daha büyük kazık gelicek ben bunların attıkları 10 adımı düşünerek hareket etmeyi tercih ediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vergi, ortadaki bir paradan alınır, kredi kartı ise para değil, hatta borç bile değil, sadece güvenilirliktir. Adı vergi olamaz. Dünya tarihinde bir benzeri yok, en yakın benzeri, genel sağlık sigortası primi, eh onun da bir benzeri yok, bu verginin vergi hukukunda, o primin de borçlar hukukunda karşılığını bırak, şaka olsun diye söylenmişliği bile yok, o denli mantıkdışı ikisi de.
Savunma Sanayi fonu diye bir şey yok, uzun yıllar önce fon mon hepsi kaldırıldı, devletin aldığı tüm paralar, vergi, fon, prim vs. hepsi hazine kapsamındaki bir havuza gidiyor, devlet ordan ne için geldiğine göre değil, kendi belirlediği şekilde dağıtıyor. Bu yolla, deprem vb. doğal afetler için kötü gün parası olarak toplanan ÖTV, duble yol inşaatları karşılığı müteahhitlere aktarılabildi.
Bu arada her haraç haberine "tuzu kuruları ilgilendirir, size ne" diyenler görüyorum, bu yüzsüzlük için para alıyorlarsa eyvallah, sahtekarlığı takdir edebilirim, ama para almıyorlarsa, bu geri zekalı olduklarını gösterir, hiç sevmem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sen daha cok vergi odersin hacim
para almiyorlar emin olabilirsin
Vermeyen demlidir hee
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ekim 2024; 17:19:44 >
Nediyim ordan almazlarsa başka yerden alıcaklar hertürlü alıcaklar bu iktidar başda olduğu sürece bunlardan kurtuluş sıfır İnsanlar bu bedeli sandıkta bunlara oy vererek ödüyorlar ben ise işin başka boyutunu düşünüyorum yarınbirgün hiçbir Banka limit artırmıycak görücekler insanlar ozamanda.Bankalar sayesinden ayakda duruyoruz onların sayesinde istediklerimizi alabiliyoruz bunu biliyorlar ondan yaptılar ödediğin 750₺'yı aklını kullanırsan çok kolay ödersin yılda 750₺ ödüycem die insanlar keyiferinden olucaklar hedefleri bu.
Kredi kartıyla borc yaparak yasanmaz. Eğer kredi kartıyla bir seyler alabiliyorlarsa ama pesin ve nakit ödeme yapmak isteseler ödeyemiyorlarsa demek ki güclerinin üstünde seyler alıyorlar demektir.. Bu bir süre daha böyle devam eder sonra kapılarına haciz gelince bankaların da sabıkalı listesine girerler bir daha kredi kartı da vermezler bunlara..
Ayrıca millet bunlardan hosnut ki oy veriyorlar.. Bu adamlar nereden cıktı nasıl geldiler? Millet oy verdi de geldiler.. Millet bunlara oy vermeseydi gelebilirler miydi? Haydi geldiler oy vermeseler yine yine gelebilirler miydi? Gelemezlerdi.. Hala da oy veriyorlar.. Bırak vermeye devam etsinler..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ekim 2024; 17:35:9 > -
Sen de maaşının 3/1 ini savunma sanayiye bağışla o zaman kabul mü bay destici
O öyle olmuyor. 2 milyonluk BMW zaten 1 milyon vergi ödedi. Sıra sende. Bir turda sen.
-
Öyle bir yaşanıyorki ben kaçtane insan tanıyorum öyle he ben bekar olduğum için patlak yaşamıyorum.Benim Yıllık maaşım Kredi kartı borcumu ödüyecek seviyede o seviyeyi aşarsan sıkıntı.Yılda nekadar kazanıyorsan Önümüzdeki sene enflasyon karşısında nekadar zam alıcaksın bunları hesap edersen herşey kolay.
Yok alakasız. O motor alınırken zamanında ötv, kdv ödenerek alındı. Malın fiyatı belli vergi oranı da ona göre. Vergide eşitlik olmaz adalet olur. 40 binlik motora 1500 vergi alacaksa o zaman bmw için 70-80 bin almalı.
-
Ben de öyle yasayıp kac tane haciz gelmis insan tanıyorum hacım.. En güzeli borc harc yasamamak bence.. Zaten minimum minimum ödüyorlar böyle, sonra banka bu müsterileri arıyor, bunları sülük müsteri olarak görüp kartı cok daha uygun bir sekilde yapılandıralım ve iptal edelim teklifi yapıyor.. banka da enayi değil sonucta sürekli minimum ödüyorlar fakat esas parayı ödemiyorlar yedikleri faiz de birikiyor da birikiyor minimum da belki yükseliyor fakat banka bunlardan parasını tahsil edemiyor yani banka icin iyi bir müsteri degiller eninde sonunda o kartı zaten bir sekilde alıyorlar ellerinden..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ekim 2024; 17:58:14 > -
Ben 750 TL'yi kartım olmadıgı icin ödeyemiyorum bu yüzden ben demli olur muyum?
-
Yakında ilk hak benim vergisi gelirse şaşırmam
Hiç doğmasaydı bile bugün eksikliği hissedilmeyecek nitelik(sizlik)te olan bazı siyasilerin verdikleri demeçlere bak... İnsan hayret ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 14 Ekim 2024; 18:15:29 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ironi yaptım. Kesinlikle karşıyım ama tepedekiler böyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X