Şimdi Ara

Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
911
Cevap
78
Favori
81.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: krkmz1666

Toplamda 86 bin 3 kredi kartım 66+10+10 bin TL ve 1000 TL borcum var . Gecikmem yok . 3. Kredi kartını yeni aldım .Diğerlerini 2 senedir Kullanıyorum .

20.bin ihtiyaç kredisi çektim haftaya ilk taksitini ödeyeceğim .

Buna rağmen kredi Notum düşmüş 1470 e düşmüş

Kredimi Düşeşe etken olmuştur? İlk taksitten sonra artış olur mu .Yoksa bittiğinde mi artış olur ?

Yeni ürünler açılınca ilk 6 ay aldığı puanı vermiyor. Kredi çekince düşmeyebilir taksit ödeyince düşüş olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Saiph kullanıcısına yanıt

kredi notunun düşmesine ne etken olmuştur peki ?

Ocak ayının başında 16 bin kredi kartı borcu ödedim başka borcumda yok zaten .

muhtemelen yeni kredi kartı düşüşe etken oldu diye tahmin ediyorum .

kredi kartı limitleri ile oynamak ta etken olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt

Yeni kredi kartı ve yeni kredi açılışları kredi notunu düşürür. Kredi ödendikçe borç-limit oranı düşer ve puanını arttırır. Kredi kartı ise yıllandıkça olumsuz etkisi olumluya döner.

• Transis-Thor kullanıcısına yanıt

Anladım. Krediyi bitirince olumlu puan olarak dönüş alırım umarım Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. 

• Ziraat, Yapı Kredi ve İş'de kartlarım var. Ziraat son birkaç ay içinde 2. kere, İş ise ilk kez otomatik limit artırma mesajı yolluyor. Ziraat toplamda 10 katına çıkardı, iş ise 5 katına çıkaracak.

Sormak istediğim şey şu, bu limit artırımları gerçekleşirse limit borç oranım %1-2 seviyesine düşecek ve limiti aktif olarak kullanmayacağım (en fazla %3-4 limit/borç oranım olur). Haddinden fazla limitin bana zararı olur mu, iptal ettirmeli miyim?

• akzidenz A kullanıcısına yanıt
    gelirden fazla kullanmadıkça bi zararı olmaz. bence artsın istemezseniz sonra düşürürsünüz, düşürmek çok kolay artırmak zor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emrecan3321 E kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkürler. kenarda dursun bakalım.

• Merhaba, yorumlardan anladığım yeni ürün 6 ay %10'u kadar kullanılmalı. Sonrası için %30, eskimiş/yıllanmış ürün %50'ye kadar kullanılabilir. Peki eski ürün olması için ne kadar süre geçmeli, 1 yıl mı?

Bir de yapı kredide açılış tarihi 01.23 olan ama kapattığım kredi kartım vardı yeni başvuru yaptım açılış tarihi yine 01.23 oldu. Bu yeni açtığım ama eski açılış tarihli kk için de mi 6 ay %10'u kadar kullanılmalı?

• Falanderox F kullanıcısına yanıt

%10 ve 30 yaklaşık olarak yazmıştım hocam. Yeni açılan ürünler ilk 6 ay risk içeriyor ve aldığını puanı 6. ayın sonunda veriyor. Ne kadar az kullanırsanız o kadar risk içermez banka içerisinde olumlu puanlama yapar. Kartlar tam olarak yılını doldurduğunda riski ortadan kalkmış olur. Borç limit oranı %50 üzerini geçince findeks notum düşme yapıyor. Fazla yaş almamış kredi kartlarını %50 geçmeyecek şekilde kullanmalısınız ki findesks notunuz düşmesin zaten ödeyince eski haline geliyor.

Eski tarihli açılmış kredi kartın bankaya göre yeni findeks e göre eski karttır. Sonuç olarak o kart yenidir. Findeks danışmanı 4 yıllık kartımın halen yeni olduğunu düşünüyor daha fazla yıllanması gerektiğini söylüyor.

2 yıllık kredi kartı %51 kullanınca findeks notunu aşağı indiriyor ödeyince eski haline getiriyorsa 10 yıla yakın bir kredi kartı %99 kullanımda yüksek borçta dahi findeks notunu kımıldatmaya bilir.

2021 yılında açılmış 100.000 TL kmh 51.000 TL kullandığında hiç etkisi olmamıştı. 1 yıllık olsaydı 10.000 TL kullandığımda belki de kredi çekmiş gibi aşağı indirirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 31 Ocak 2025; 1:18:34 >

Anladım hocam teşekkür ederim.

Eski kredi kartlarını kapatmanın puan düşürdüğünü sizden öğrendim. O nedenle kapattığım eskimiş kartlarımı yeniden açıyorum eski tarihli açması umuduyla. Bu başlıktan çok şey öğrendim o nedenle belki başkası da yararlanır diye yazmak istedim denediklerimi:

- Vakıfbank: Eski kkdan farklı olarak daha kolay onaylansın diye dijital click kart başvurdum hemen onaylandı 50 bin limit verdi. Limit artışında belge istiyor sevmedim. Findekste kapalı ürün kısmından kaldırılıp eski tarihli açtı.

- Yapı kredi: İşe başladığımda otomatik vermişlerdi aidatlı diye kartı hiç açmamıştım sonra kapatıldı maili gelmişti. Findekste kapalı ürün kısmında bu kk yoktu o nedenle. Yine de belki eski açar umuduyla açtım ve gerçekten de eski kartın basıldığı tarihli açtı kartı. Hem de yapı kredi çok bonkör bir bankaymış. Gelire 300k yazmıştım 150k limit tanımladı. Halbuki diğer kklarımın limit artışını istediğimde reddediliyordum.

- Enpara: 2 aydır 15 güne bir uğraşıyorum ama ne yazık ki sürekli beni reddediyor. Sanırım fazla başvurudan otomatik redde girmiş olabilirim 3 ay sonra deneyeceğim tekrardan.

Findeks puan artışına gelecek olursam önce vakıfbankı açtım hiç puan yükselmedi şaşırdım 20 gün sonra yapı krediye başvurdum yine yükselmedi. Sonrasında vakiftan 30 gün yapıdan 10 gün sonra findeks puanım 1221'den 1322'ye yükseldi. Bu arada bu kartların eski dediğime bakmayın 2 yıllık kartlar yine de benim için etkisi büyük oldu. Tekrardan @Saiph hocama teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falanderox

Anladım hocam teşekkür ederim.

Eski kredi kartlarını kapatmanın puan düşürdüğünü sizden öğrendim. O nedenle kapattığım eskimiş kartlarımı yeniden açıyorum eski tarihli açması umuduyla. Bu başlıktan çok şey öğrendim o nedenle belki başkası da yararlanır diye yazmak istedim denediklerimi:

- Vakıfbank: Eski kkdan farklı olarak daha kolay onaylansın diye dijital click kart başvurdum hemen onaylandı 50 bin limit verdi. Limit artışında belge istiyor sevmedim. Findekste kapalı ürün kısmından kaldırılıp eski tarihli açtı.

- Yapı kredi: İşe başladığımda otomatik vermişlerdi aidatlı diye kartı hiç açmamıştım sonra kapatıldı maili gelmişti. Findekste kapalı ürün kısmında bu kk yoktu o nedenle. Yine de belki eski açar umuduyla açtım ve gerçekten de eski kartın basıldığı tarihli açtı kartı. Hem de yapı kredi çok bonkör bir bankaymış. Gelire 300k yazmıştım 150k limit tanımladı. Halbuki diğer kklarımın limit artışını istediğimde reddediliyordum.

- Enpara: 2 aydır 15 güne bir uğraşıyorum ama ne yazık ki sürekli beni reddediyor. Sanırım fazla başvurudan otomatik redde girmiş olabilirim 3 ay sonra deneyeceğim tekrardan.

Findeks puan artışına gelecek olursam önce vakıfbankı açtım hiç puan yükselmedi şaşırdım 20 gün sonra yapı krediye başvurdum yine yükselmedi. Sonrasında vakiftan 30 gün yapıdan 10 gün sonra findeks puanım 1221'den 1322'ye yükseldi. Bu arada bu kartların eski dediğime bakmayın 2 yıllık kartlar yine de benim için etkisi büyük oldu. Tekrardan @Saiph hocama teşekkürler.

2 önce alıp kısa süre sonra kapattıysanız tekrar açılınca puan artışı olmaz

Hem vakıfbank hem de yapıkredi 2 yıl önce aldığım ve kısa süre sonra kapatılan kartlarım. Bilemedim belki de 100 puanlık artış tesadüf olmuştur hocam.

• Falanderox F kullanıcısına yanıt

Size puan kazandırmadan kapatmışsınız hocam 100 puan diye küçümsemeyin kesinlikle olumlu etkisi olmuştur. Kredili ürünleri kullanmaya devam kullanmıyorsanız ücretsiz olana çevirip rafa kaldırabilirsiniz.

• Bu Findeks mobil uygulamasına girebilen var mı? Sürekli parola politikamızı değiştirdik, 8 haneli yeni şifre seçin ekranı çıkıyor. Defalarca değiştirdim, 2 aydır filan aynı bok. Sadece websiteden girebiliyorum, ama mobil her gün güncelleniyordu, website ayda bir güncelleniyor.

• Garanti'den 50.000 TL kredi çektim puanım 70 puan arttı.

Yıllardır kapalı olan Ziraat kartımı da dün tekrar istedim. KMH hesabı da açtım. Bunlar henüz açık görünmüyor bakalım puan artışı olacak mı?

Ziraat yıllarca kullandığım bir bankaydı limitlere ne yazsam anında onaylanıyor Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. 

• 2011 yılında açmış olduğum bir ziraat vadesiz hesabı vardı. taa o yıllardan 500 tl kmh kalmış. hiç de kullanmıyordum, kredi kartım da yoktu. neyse geçen sene 2024 eylül’de ziraat süper şube “size özel” diyip 400.000 tl kolay limit tanımladı, 100.000’ini kredi kartı olarak kullanabilirmişim falan.

o zaman da iki kredi kartım var. vakıf ve iş. biri 100bin limitli, diğeri 65 bin. yani ziraatin teklifi umrumda değil.

ancak ziraat süper şubenin belirli şartlarını sağlayınca, yatırım hesabından hisse alım satımında komisyon oranını ciddi düşüreceği kampanyasını gördüm. sırf şartlar sağlamak için kredi kartı başvurusu yaptım 50 bin limitli. başvurunuz onaylandı dedi. ama limit 2000 tl :) bordro gönderdim, yapacak bir şey yok arttırmayız daha fazla dediler, e dedim hani 100 bin limitim vardı, 50 istedim falan… muhabbetin sonunda, kapatın abicim tüm hesaplarımı, sizinle çalışmak istemiyorum, vadesizi de kapatın, edevlette de görünmesin dedim tamam dediler:)

neyse velhasıl kelam, şimdi bu konudaki mesajları görünce, 2000 de olsa kart kalsa mıydı acaba dedim. gerçi 4 ay içerisinde 100 ve 65 bin tl olan diğer banka kredi kartlarım toplamda 700 bin tl’yi geçti ama findeks durumu kafamı karıştırdı.

akşam da garanti bankası aradı. kart teklif ediyorlar, sonra görüşelim dedim. yıllar önce sadece vadesizim vardı, kapatmıştım.

iki kart şu an bana gayet yetiyor. sizce ziraati aktifleştirip, garantinin teklifini de kabul edeyim mi? bu arada 2011’de ziraatte vadesiz hesabım ve kmh’ım var demiştim ya, kredi kartını 2011 tarihli değil 2024 tarihli vermişler.

• Merhaba dostlar,

Bir sorum olacaktı. Tecrübeleriniz ile cevaplarsanız sevinirim.

yanlışlık 1 günlük geç ödeme sonucu 1 dönem gecikme şeklinde banka tarafından Findeks'e bildirimde bulunulmuş ve kredi puanım düşürülmüş.

Geçmiş dönemlerde gecikmem yok.

1 dönem gecikme sorun yaratır mı ? Yada kaç ayda düzelir ?

Cevaplayabilirseniz sevinirim. Selamlar, iyi günler.

• Külyutmaz kullanıcısına yanıt
    Benim vardı bedelli askerliğe gittiğim dönemde 1 günlük geçirmiştim 3 - 5 yıl arasında kayboldu sanırım.

• findekste kayıt yok, ilk kez müşteri oldum ama pasif kart görünüyor. halkbank eski tarihli açar mı
    Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler.

• Emrecan3321 E kullanıcısına yanıt

Denemen lazım.

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.