< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 30 Mayıs 2023; 20:31:22 > |
Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler.
-
-
Teşekkürler üstad. Rehber niteliğinde bir yazı olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erha-n -- 5 Şubat 2023; 1:59:18 > -
Söylemeyi unutmayım 2 tane ürün kapattığım için findeks notum yukarı atmış olabilir. Haftaya yeni raporla burdayım..
-
Ellerine sağlık. Gerçekten insanlara açıklayıcı ve net bilgiler sunmuşsun.
-
8 bin liran hayırlı olsun üstad daha biz alamadık güzel konu bilmeyenler için faydalı
ek olarak:: garanti bankası KMH 1-2 ay içinde 40 bin lira sana teklif sunacaktır..benim 20 binden 40 bin oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarthWorm -- 5 Şubat 2023; 9:55:46 > -
Yeni ürün açılışı %5 findeks notumu alacağı için almayacağım.
-
akbank chip para kampanyası için kmh hesap başvurusunu mecburi yaptırdı.
%5 mi götürmüş oluyor yani bu kmh açılışı şimdi? ilk kez kmh açtırdım akbanktan.
-
Evet en fazla %5 götürüyor bu kadar da almayabiliyor.
-
Detaylı anlatmışsın sıkılmadan okudum teşekkürler paylaşımın için -
çok yararlı bir konu takipteyim.
-
Detaylı anlatım için teşekkürler hocam.
Daha önce yeni ürün açılışları her zaman puanımı düşürürken en son açılan Denizbank KK sonrası kredi notum yükseldi. Nasıl olduğunu hala çözemedim. -
Bunu söyleyen forumda bir kaç kişi var. Kredi notuna olumlu sebepler ile ürün açılışı aynı zamana gelmiştir. Hiç hareket olmadığı için bu zamanı seçmiş olabilir. Kapattığın ürünü açmışta olabilirdinquote:
Orijinalden alıntı: Zvjezdan
Detaylı anlatım için teşekkürler hocam.
Daha önce yeni ürün açılışları her zaman puanımı düşürürken en son açılan Denizbank KK sonrası kredi notum yükseldi. Nasıl olduğunu hala çözemedim.
Demi ürün açılışı kendi sitesinde %5 düşecek diye bilgi veriyor %3 düştüğüde oluyor. Yada hiç.
Öğrenci olan kredili ürün kullanan kardeşlerimin findeks notu çok çok yüksek. 1 ürün daha alınca findeks yerle bir oluyor bizlerin kredi geçmişi sağlam olanın etkilenmiyor.
Aynı bankadan küçük miktar kredi aldığımda findeks sahip kalıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 6 Şubat 2023; 1:58:47 >
-
Hocam ilk defa Deniz müşterisi oldum, kapatılan ürün açılmamıştı aslında.
Benimde puanım 1200 civarında idi, kredi büyüklüğümde taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve 70k büyüklüğünde kk vardı. Deniz onaylandı ve sonrası findeks güncellemesinde puanım 26 puan yükseldi. Bende şaşırdım olanlara ama belki de dediğiniz gibi olağan bir puan yükselişine denk geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zvjezdan -- 6 Şubat 2023; 2:38:32 > -
Kredin varmış hocam ödeyip yükseldiği döneme denk gelmisindir. Ödediğin tarihle findeks ödendi tarihi farklılık gösterirquote:
Orijinalden alıntı: ZvjezdanHocam ilk defa Deniz müşterisi oldum, kapatılan ürün açılmamıştı aslında.
Benimde puanım 1200 civarında idi, kredi büyüklüğümde taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi ve 70k büyüklüğünde kk vardı. Deniz onaylandı ve sonrası findeks güncellemesinde puanım 26 puan yükseldi. Bende şaşırdım olanlara ama belki de dediğiniz gibi olağan bir puan yükselişine denk geldi.
Askerlik gibi mantık aramıyoruz. -
Konuya ek not danışanından alınan bilgi vereyim.11 yıllık kredi kartım var.onda limitin %70 ini geçince puan düşüyor,birde yeni açılan 2 aylık kredi kartım var.onda da 3 te 1 ini geçince puan düşüyor.bunada dikkat etmek lazım -
Kesinlikle doğru. Bu yüzden en eski kredi kartımı kullanmaya özen gösteriyorum.quote:
Orijinalden alıntı: asihoroz20
Konuya ek not danışanından alınan bilgi vereyim.11 yıllık kredi kartım var.onda limitin %70 ini geçince puan düşüyor,birde yeni açılan 2 aylık kredi kartım var.onda da 3 te 1 ini geçince puan düşüyor.bunada dikkat etmek lazım -
“Talebiniz uzerine 20 gun boyunca diger bankalardan sahip oldugunuz kredi kartlarinin limitleri incelenmis olup, bankalardan alabileceginiz toplam kredi karti limitine gore limit boslugunuz bulunamadigi icin kartinizin limiti artirilamamistir. Limitinizi artirabilmemiz icin 10 gun icerisinde diger bankalardaki kredi karti limitlerinizi dusurmeniz gerekmektedir.”
Başka bankadan limitimi hiç düşürmezsem ilerleyen zamanlarda artma şansı yok mu acaba? Düzenli limit artışı talebi vermiştim. -
Hocam hangi banka o?quote:
Orijinalden alıntı: Hawk28
“Talebiniz uzerine 20 gun boyunca diger bankalardan sahip oldugunuz kredi kartlarinin limitleri incelenmis olup, bankalardan alabileceginiz toplam kredi karti limitine gore limit boslugunuz bulunamadigi icin kartinizin limiti artirilamamistir. Limitinizi artirabilmemiz icin 10 gun icerisinde diger bankalardaki kredi karti limitlerinizi dusurmeniz gerekmektedir.”
Başka bankadan limitimi hiç düşürmezsem ilerleyen zamanlarda artma şansı yok mu acaba? Düzenli limit artışı talebi vermiştim.
Bankadan bankaya fark eder -
Düzenli limit artışı talebinde bulunduğum Akbank,diğeri ise enpara hocam ben enparanın limitini zar zor yükselttim zaten düşürürsem eldeki limitden de olurum diye düsünüyorum.Dolayısıyla toplam müşteri limitimin artması için ne yapmam gerek?(Enpara kk alalı bir yıl olmadı onunla ilgisi olabilir mi acaba?)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk28 -- 6 Şubat 2023; 20:27:49 > -
Enpara için cardfinans alman, hesapta mevduat olması ve yıllanması gerek. Ücretli kartların limitleri daha yüksek olduğu açıkça ortadaquote:
Orijinalden alıntı: Hawk28Düzenli limit artışı talebinde bulunduğum Akbank,diğeri ise enpara hocam ben enparanın limitini zar zor yükselttim zaten düşürürsem eldeki limitden de olurum diye düsünüyorum.Dolayısıyla toplam müşteri limitimin artması için ne yapmam gerek?(Enpara kk alalı bir yıl olmadı onunla ilgisi olabilir mi acaba?)
Akbank gelirin 4 katından fazla bekleme hocam banka cimri vermiyor. Kapatmak istemiyor değilim.
inanma onlara, eldeki limitten de olursun |
TEB'de limiti düşük kartım vardı. Limit yükseltme yapmıyorlardı. Kartı iptal edip, yeni kart başvurusu yaptım ve 4 katı limitle Yıldız ve Platinium kartı verdiler.
Uzun yıllardır kullanmadığım bir Garanti hesabım vardı. Normalde kapattım diye biliyordum. Açıkmış. Oradan da en düşük blokeli Amerikan Express aldım. Blokesiz de verecek mi diye bir de Gold Kart başvurusu yaptım. Onu da gönderdi. TEB'deki otomatik ödemeleri de Garanti uzun vadede daha bonkör olur diye oraya taşıdım. İki kartı da sonuna kadar kullandım alışverişlerde. Findeks notum düşecek derken 150 puan birden arttı bu ay. Sistem hakikaten ilginç. :) Yıllık kart aidatı yüksek kart alınca galiba o da bir tür bankaya para kazandırma olarak görülüyor belki de. |
Ben LKS sisteminin bankalar arasında düzgün çalıştığını ve nasıl çalışıldığının bilindiğini (KKB dahil) düşünmüyorum. Varlık ve maaşınızın (toplam portföy) bankalar arasında bilgisi yokken bile farklı bankaların farklı tutarlarda deklarasyonu oluyor. Müşteri ve kart limitlerimi 3 bankada sınırlı tutup bir başvuru yapmıştım. X bankası LKS de yeriniz yok 20K limit verirken, Y bankası 185K limit vermişti :) Dediğiniz örnekte diğer bankalardan 100K TL limit düşürmeniz, Akbank tarafında 100K TL limit boşluğu kesin yaratacak diye bir durum oluşmuyor. Eğer acil ihtiyaçlarınız yoksa kart limitlerinizi düşürmenizi önermem. Geçen seneden beri kredi kartı limit arttırımlarına kısıtlamalar getirildi. Önceki kadar bonkör bir şekilde artış gerçekleşmiyor. Pirince giderken eldeki bulgurdan (döneme göre) olmamak gerekiyor diye düşünüyorum. |
Aynen öyle. LKS sisteminin bir yaptırımı yok. Bu bir bakiye sistemi değil sadece sınır belirliyor. Orada 500K boşluk gözükse de hiçbirinden limit alamayabilirsiniz. Tamamen keyiflerine kalmış. Dün faizsiz diye başvurduğum 5K 3 ay kredi başvurumu enpara reddetti. Findeks puanım 1791. Neredeyse borçsuzum. Gecikme de yok. Adamlarda 600K limitli kartım var ama 5K kredi vermiyorlar. Günün birinde enpara "lan cirrus bey senin kart limitini 10K'ya düşürdük çünkü canımız öyle istedi hehe hadi iyi günler" diye sms atabilir. Hiç bir şey diyemem. 2001 krizinde babamın kartlarını durduk yere kısıtlamışlardı. Onu geçtim kendi parasını bile 3 günde denkleştirip veremediler. O günden beri de bankalara çok sırtımı yaslamam. |
Benzer içerikler
- banka müşteri kaydı silme
- doları bankadan mı döviz bürosundan mı almalı
- adıma kayıtlı kredi kartı sorgulama
- migros"ta finansbank parapuan geçerli mi
- ibanda harf olur mu
- enpara bank
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X