Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
458.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de merak ettiğim konulardan biri, iki tane pc oluştursak ve farklı yerlerde bulunsalar yani ip adresleri farklı olsa, bunları tek hesap gibi çalıştırabilir miyiz? Ya da çalıştırmalı mıyız? Yoksa iki ayrı hesap mı oluşturmak lazım?
  • bütün coinler aynı sistemimi kullanıyor hocam nvdia kartların iyi olduğu bir coin yokmu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdinç B.

Benim de merak ettiğim konulardan biri, iki tane pc oluştursak ve farklı yerlerde bulunsalar yani ip adresleri farklı olsa, bunları tek hesap gibi çalıştırabilir miyiz? Ya da çalıştırmalı mıyız? Yoksa iki ayrı hesap mı oluşturmak lazım?

Kaç tane pc veya kaç tane ekran kartı kullandığının bir önemi yok bildiğim kadarıyla. Tek bir hesapla hepsini yönetebiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXHeLLXx

bütün coinler aynı sistemimi kullanıyor hocam nvdia kartların iyi olduğu bir coin yokmu :D

Nvidia kartlar ile de yapabilirsin ama gereksiz ve kazançsız bir iş olur. Amd karların hesaplama gücü daha kuvvetli (en azından öyle olduğu anlaşılıyor bu konuda). Yani AMD mi çıkardı bu işi diye düşünmeden duramıyor insan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drumevo_DI

280x ler gelene kadar ftc kasmaya karar verdim,2 gündür ftc (feathercoin) kasıyorum,marketi falan da var. Sanki yakın zamanda patlama yapacak gibi geliyor. Hatta Ltc yerine onunla başlicaktım ama sonra LTc ye karar verdim. Fakat mevcut sistemle LTC kasmak oldukça zor. En azından 5-6 gün daha ftc kassam zararı olmaz,kenarda bulunsun :)

FTC nedir , avantajlari ve dezavantajlari neler?Ayrica patlama yapacagi dusuncesine nereden kapildiniz hangi verilere baktiniz?FTC yi hangi donanim ile deniyorsunuz?
  • quote:

quote:

bütün coinler aynı sistemimi kullanıyor hocam nvdia kartların iyi olduğu bir coin yokmu :D

Nvidia kartlar ile de yapabilirsin ama gereksiz ve kazançsız bir iş olur. Amd karların hesaplama gücü daha kuvvetli (en azından öyle olduğu anlaşılıyor bu konuda). Yani AMD mi çıkardı bu işi diye düşünmeden duramıyor insan :)

benim fikrimde o yönde amd sponsor olmuş sanki bu işe
  • quote:

quote:

quote:

benim fikrimde o yönde amd sponsor olmuş sanki bu işe

Bence yanlis dusunuyorsunuz cunku bu islem herturlu karta acik.Butun islemciler dahili gpular ve piyasadaki butun marka ve model ekran kartlari haliyle ortada sponsorluk olmadigi kesin.Tabi bunun haricinde AMD nin ekran kartlarinin nvidia ya gore ne kadar guclu olduguda ayri bir gercek.Oyunlarda biradim nvidia onde olsa bile fiyatinin pahali olmasi yine AMD yi oncelikli kiliyor.Bakalim 2014 de cikacak olan yeni nesil nvdia kartlarda bu durum degisecek mi?

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. =)

Sorunuza gelecek olursak şu şekilde,

bir adet havuz hesabınız var. Bu havuz hesabından birden fazla açmak zorunda değilsiniz.

Bir de rehberde anlattığım gibi workers(işçi) hesaplarınız var. Bu workers hesapları sizin ana hesabınıza bağlı. Bunlardan dilediğiniz kadar açabilirsiniz(sınırı vardır da ben 20 taneye kadar denedim hiçbir sorun olmadı).

Diyelim 2 makinada 2 şer li toplam 4 kartınız var. Benim sistemdeki durum gibi. Dilerseniz aynı worker hesabı ile iki makinadan da giriş yapabilirsiniz. Hiçbir sorun olmaz. Ama o zaman herbir makinanın ayrı ayrı performansını göremezsiniz sitede. O yüzden birden fazla worker la çalışmak size daha detaylı bilgi verir. Ben 2 worker hesabı ile çalışıyorum. Bunlar benim havuz hesabımda tanımlı. Aradaki fark sadece budur kısaca.

• killnOd kullanıcısına yanıt
    Aslında konuya forumun ekran kartı konusundaki duayenlerini çağırıp farkın nedenini bize açıklamalarını istemek en doğrusu olur. Yani gerçekten arada bu kadar fark olması düşündürücü. NVIDIA kalitesi tartışılmaz bir firma. Ama nasıl olurda bir Titan şu işte bir 7870xt ile bile zor kapışıyor. Ben bunu yorumlayacak bilgiye sahip değilim.
  • Amd kartların bariz önde olduğu belli.Bi dedikodu son zamanlarda çok ciddi 7950 ve 7970 satışı olmuş öyle deniyor.Ne kadar doğrudur ne kadar yanlıştır bilmiyorum.İşleme değerleri ve watt ısınmaya bakıldığında 290 veya 290x tabiki daha çok işlesede profitable değil.Yönelim haliyle özel soğutmalı 7950 ve 7970 doğru
  • FTC = Feather Coin, şu an piyasadaki sıralamaya göre 7. Coin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Feathercoin

Açıkçası avantaj-dezavantaj dan ziyade,ben şu an sadece zorluk derecesinin kolay olması yüzünden FTC çıkarıyorum. 24-25 saatte 9 FTC çıkarttım, 7870xt (ortalama 385 kh/s). Kenarda köşede dursun,ilerde lazım olur :) Kendi sitesinde marketi var, 2 hafta önce 10 ürün falan vardı markette, şimdi ise 400'den fazla ürün var. Patlama olur dememin sebebi buydu. Onun dışında algoritmik veya kriptolojik bir avanatajı veya dezavantajı var mıdır yok mudur, bu konuları araştırmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Aslında konuya forumun ekran kartı konusundaki duayenlerini çağırıp farkın nedenini bize açıklamalarını istemek en doğrusu olur. Yani gerçekten arada bu kadar fark olması düşündürücü. NVIDIA kalitesi tartışılmaz bir firma. Ama nasıl olurda bir Titan şu işte bir 7870xt ile bile zor kapışıyor. Ben bunu yorumlayacak bilgiye sahip değilim.

İşin özü gpu daki hesaplama birimlerinin dağılımı ile ilgili bu coinlerdeki hesaplamalar integer (tamsayı) birimine yükleniyor. AMD kartlarında bu birimden bolca/güçlü olmasından dolayı bu işte güzel performans ortaya koyuyorlar.

Yani durum bundan ibaret.
  • maegline M kullanıcısına yanıt
    Bir amd 7950 deki tamsayı birimi sayısı kaçtır?
    Bir nvidia gtx780 deki tamsayı birimi sayısı kaçtır?

Bu bilgilere nereden bakabiliriz?
  • quote:

FTC = Feather Coin, şu an piyasadaki sıralamaya göre 7. Coin.

Açıkçası avantaj-dezavantaj dan ziyade,ben şu an sadece zorluk derecesinin kolay olması yüzünden FTC çıkarıyorum. 24-25 saatte 9 FTC çıkarttım, 7870xt (ortalama 385 kh/s). Kenarda köşede dursun,ilerde lazım olur :) Kendi sitesinde marketi var, 2 hafta önce 10 ürün falan vardı markette, şimdi ise 400'den fazla ürün var. Patlama olur dememin sebebi buydu. Onun dışında algoritmik veya kriptolojik bir avanatajı veya dezavantajı var mıdır yok mudur, bu konuları araştırmadım.

peki FTC nasıl üretiliyor.

• pprodigyy kullanıcısına yanıt
    tek yapmanız gereken benim rehberimde verdiğim bat dosya içeriğindeki ltc adresini ftc için çevirmek..

ftc.give-me-coins.com:3336

olarak yani =)
  • quote:

tek yapmanız gereken benim rehberimde verdiğim bat dosya içeriğindeki ltc adresini ftc için çevirmek..

olarak yani =)

diğer para birimleri içinde aynımı

ve cüzdan nası oluyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 20 Aralık 2013; 14:36:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pprodigyy

quote:

olarak yani =)

ve cüzdan nası oluyo

Ben başka pool kullanıyorum ama,hepsi için mantık aynı sanırım;

stratum+tcp://pool.d2.cc:3333 adres bu, diğer config ayarları ltc ile aynı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pprodigyy

quote:

olarak yani =)

ve cüzdan nası oluyo

Ben başka pool kullanıyorum ama,hepsi için mantık aynı sanırım;

stratum+tcp://pool.d2.cc:3333 adres bu, diğer config ayarları ltc ile aynı.

litecoin qt gibi cüzdan yok mu bu coinin ?

bu arada çok sordum prd yaf

• quote:

FTC = Feather Coin, şu an piyasadaki sıralamaya göre 7. Coin.

24saatte 9ftc gayet iyi ama bunun karsiligi LTC ile aynimi yoksa dahami dusuk?Sonucda hepsini bitcoin yapacagimiza gore bitcoin degerleri sanirim esas alinmali.
    Birde 9. sira demisiniz siralamalarin oldugu bir link varmi?

• worldcoin

litecoin

Bu hesaplamalara göre worldcoin çok karlı değil mi?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.