Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
457.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Linkteki urunlerle TR sartlarinda kar etme imkani var mi , varsa bu kac ay alir ve bunun hesabini tam olarak nasil yapabiliriz?

https://products.butterflylabs.com/homepage/50-gh-s-bitcoin-miner.html
    https://products.butterflylabs.com/25-gh-s-bitcoin-miner.html

• quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Linkteki urunlerle TR sartlarinda kar etme imkani var mi , varsa bu kac ay alir ve bunun hesabini tam olarak nasil yapabiliriz?

https://products.butterflylabs.com/25-gh-s-bitcoin-miner.html

Bu aleti alalım desek,Nerden nasıl alcaz ve nasıl çalıştırcaz gibi soru işaretlerinide cevaplamak lazım.

• Türkiye'de PCIe Riser satan duyan gören bilen var mı?
  • Aklıma bişey takıldı sormak istedim. Anakartta bulunan PCI-e slotlarına istediğimiz kadar ekran kartı takabiliyor muyuz? Yani 5 tane PCI-e slotu var ise 5 tane ekran kartı takabiliyor muyuz? Sonuçta mining için cf gibi bir düzenek olması gerekmiyor? Eğer böyleyse burdan yola çıkarak ekran kartlarının aynı olmasına da gerek yok?
  • Drumevo_DI kullanıcısına yanıt
    windows 8 işletim sistemi 6 ekran kartına kadar windows 7 de 4 ekran kartına kadar tanıyor. Tabii riser dediğimiz uzatıcı kablolarla ekran kartlarını dışarıya konumlandırmanız lazım. Yoksa sıcaklıkları tutamazsınız.

Ekran kartlarının aynı olmasına gerek yok. CF yapmanın da hiçbir avantajı yok. Her kart kendi başına çalışıyor bu işte.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    Hocam bunlar biraz konumuzun dışında kalan donanımlar neticede biz GPU konusunda tartışıyoruz. Linkteki ürünlerle kar etme imkanı şu an elinizde olsa var da o ürünlerin tamamı pre order denen sistemle çalışmakta. Önce parasını ödüyorsunuz sonra yeterince para ödenince (yeterince sipariş alınca) firma üretime geçiyor. Yani bence bu kısım biraz gıcık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Benim aklıma takılan bir husus var, şimdi benim içinde gpu olan bir işlemcim var dolayısı ile görüntüyü anakartın arkasındaki yerleşik soketlerden alıyorum doğal olarakta pci ex slotlarım boş, ben şimdi bu boş pci ex slotlarına e. kartı taktığımda iki kart arasına CF köprülerini takmam gerekiyormu gerekmiyormu, birde mining yapılacak e.kartından görüntü cıkışı almak zorundamıyım. Yani görüntüyü işlemci üzerindeki gpu dan alıp pci ex slotlarındaki e. kartlarının hepsini %100 olarak sadece mining yapacak şekilde ayarlayabilirmiyiz... ?

Miningte CF köprüsünü hiçbir zaman takmanız gerekmiyor. Mining yapılacak ekartından çıkış almak zorunda değilsiniz. Evet ayarlayabilirsiniz. Yamulmuyorsam -d anahtarı sayesinde hangi gpu çalışacak hangisi çalışmayacak ayarlanıyordu. -d 0,1,1 mesela 3 gpu varsa ilkini kullanma diğer ikisini kullan demekti. Akşam evde kontrol edip yanlışsa düzeltirim. Ama yüzde yüz bu tip bir ayar yapılıyor denedim daha önce.

• Cevap için teşekkür ederim cevabımı tam olarak aldım...

Bu arada arkadaşlar bende bilgim yettiğince size bu konu hakkında konu sahibi arkadaş gibi yardımcı olmaya çalışacağım...

Sitesinden anladığım kadarı ile sadece kendi siteleri üzerinden satış yapıyorlar. ABD dışına gönderim yapıyorlar mı onu tam olarak bilemiyorum ancak yapmıyorsalar US adres gibi bir şey vardı üyelik açtığınızda size ABD'de NYC 'de gerçek bir adres tanınıyordu sipariş verdiğinizde adres kısmına bu adresi giriyorsunuz ve kargonuz o adrese teslim ediliyor, oradan da sizin TR deki adresinize istediğin şekilde gönderim yapılıyor tabiyi ki bedeli karşılında. Fedex, ups veya standart postane gönderimi... Aşağıdaki videoda kutu açılış ve arayüzün nasıl bir şey olduğu görünüyor... Yanlız güç kaynağının ebatlarından güç tüketimi hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Son olarak bu litecoin minner değil bitcoin minnerdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 19 Aralık 2013; 18:01:46 >

• Profilimde yer alan güç kaynağı,mevcut sistem ile 2 x R9 280X e yeterli gelir mi hocam sizce?
  • Drumevo_DI kullanıcısına yanıt
    Yeterli hocam ben 750Wattla (silver kalite bir psu ) çalıştırıyorum 11. gündeyim sanırım. Hiçbir sıkıntı sorun yaşamadım.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Yanlisiniz var benim verdigim linkteki urunler direk teslim yani order ve litecoin degil bitcoin.Haliyle bu urunlerle kac ayda kara geciliyor kullanan varsa fikir edinmek icin soruyorum.
    Mesela linkteki urunlerden biri 50 GH/s Bitcoin Miner ozelligine sahip bitcoin hesabi nasil yapiliyor bilemeyecem cunku sitede kac watt elektrik cektigini bulamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Yeterli hocam ben 750Wattla (silver kalite bir psu ) çalıştırıyorum 11. gündeyim sanırım. Hiçbir sıkıntı sorun yaşamadım.

hocam siz bunun için hangi gpu yu yada gpu ları kullanıyorsunuz?

bir soru daha sormak istiyorum

bir sistem üzerinde madem cf yapmanın bı anlamı yok cunkı kartlar ayrı ayrı calısıyor ise ben elimdeki iki adet 6950 amd kartların yanına bir adet de gtx 770 taksam olur mu?

bu sefer sıstem uzerınde aynı anda hem nvidia hemde amd driverları kurulu olması lazım ve nvidia ıcınde ayrı bir kürek yazılımı gerekicek.bundan yola cıkarak ayrı ıkı tane runme.bat olacak.2 ayrı runme.bat olacagı ıcın calıstırdıgımızda 1.kart olarak hangisi nasıl calısacak o zaman notepadlerin içinde nasıl bir duzenleme yapacagız?

1. ve 2. kart calıssın 3 kartlı duzenekte bunu nasıl yazıcaz notepadde?

• killnOd kullanıcısına yanıt
    Hocam ben butterfly ı uzun süredir takip ediyorum. Zaten bu ürünlerin tamamı asic miner. Haliyle bitcoin için Onu da biliyorum. Sitesinde order geçebileceğiniz yazıyor. Onu da biliyorum. Gel gelelim order yapıp para yatırınca malesef stokta olmadığını ve elinize 2 ay içerisinde geçebilecek şekilde yardımcı olabileceklerine dair mail gönderiyorlar. Sonunda donanımı gönderiyorlar ama siz anladınız onu butterfly bile biraz çakallık yapıyor. Bu miner firmalarının hepsi malesef 3aşağı 5 yukarı böyle. Ben Hollanda'da alanlarla forumlardan iletişim kurdum hepsinde sektirmeksizin bu şekilde bir prosedür işlenmiş.

Asıl olay; bu siparişler toplanıyor ve blueprinti olan cihazların gerekli donanımı dışarıdan sipariş ediliyor topluca. Ondan sonra da malzeme bu şirkete gelince yapıp müşteriye gönderiyorlar. (yani dışarıdan gelen malzeme board malzemesi diye düşünebilirsiniz- boarda malzemeyi dizip fırınlıyorlar sadece bilgisayarcı gibi donanımı birleştirmiyorlar)

Batch manufacturing yapıyorlar kısaca. Ama ödemesi alınan her malı gönderirler ben kimse de bugüne kadar scam yaptıklarına dair birşeyle karşılaşmadım. kncminer da öyle. diğer firmaları bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 19 Aralık 2013; 19:04:48 >

• Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    R9 280x kullanıyorum 2 adet.

gtx 770 boşuna takmayın. Ekstra sıcaklık ekstra güç tüketimi ha bir de cgminer yerine cudaminerla çalıştırmak zorundasınız. Değmez yararı değil zararı olur.

Gtx 770 takarsanız oyun için takın. 2 amd mining yaparken gtx oyuna ayrılsın. Ama ben bu konfige benzer birşey deneyip gtx660ti ile başaramayıp üzerinde de durmayıp gtx i çıkardım.

-d 1,1,0 şeklinde denersiniz. şu d anahtarını akşam onaylayacağım şu an bi tarafımdan sallıyorum emin değilim.
  • hocam peki sapphire powercolor bu markaları tavsiye eder misiniz?
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Benim kendi tercihim her zaman ASUS tan yana. Uzak durun diyebileceğim XFX. Internetten okuduğum kadarıyla ASUS,MSI,Sapphire,Gigabyte,Club markaları tercih edilen markalar. Powercolor hakkında fikrim yok.
  • şu olaya 1-2 yıl önce başlasaydık deli paralar kırmıştık.Artık çok geç ama gene kazanan kazanır birşeyler.
  • Haklısınız ama gerçekten hiçbirşey için geç değil daha yeni başlıyoruz hatta. Ben elimden geldiği kadar forum halkını bilgilendirdiğime inanıyorum. Piyasalar her an düşebilir çıkabilir ama uzun maratonda önümüzdeki 5 sene içerisinde bence kesinlikle kazandıracak. nette takıldığınız zaman açsanız arkada işlese bile bir senede biriktirdiğinizin 2 sene sonra ne olacağı hiç belli olmaz. Tıpkı bitcoinin aralıkta yaptığı patlama gibi. O zamanda tek yapacağınız topladığınızı satıp parasıyla dilediğiniz şekilde harcama yapmak olur
  • Valla konuyu acan Deniztns'line emegine saglik.

Oturduk arkadasjmla birlikte hangi karti alsak ne yapsak nasil bir duzenek kursak diye kafa patlatiyoruz.gidip 1 adet 280x alip baslamayi dusunuyoruz.

Kafama takilan bir soru oldu ,ben diyelim kalktim 2.bilgisayari da topladim.ve ayni user id ile username ile runme.bat dosyasini olusturdum.simdi bunun sonucunda 2 pc uzerinden ayni username ile kazmaya basladik.bu bir sikinti olsaturur mu?LiteCoin ler yine duzgun bir sekilde gelmeye devam eder mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 280x ler gelene kadar ftc kasmaya karar verdim,2 gündür ftc (feathercoin) kasıyorum,marketi falan da var. Sanki yakın zamanda patlama yapacak gibi geliyor. Hatta Ltc yerine onunla başlicaktım ama sonra LTc ye karar verdim. Fakat mevcut sistemle LTC kasmak oldukça zor. En azından 5-6 gün daha ftc kassam zararı olmaz,kenarda bulunsun :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.