bazi arkadaşlar kripto paralarin 2008 krizi yüzünden doğduğunu bilmiyor sanirim |
Kripto para dünyasına büyük şok: Binance İngiltere’de yasaklanıyor(Güncelleme) (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: oyuncu11790Dolar TL bazında 8.7 :) Bu ne dolandırıcılık mı ? 3 4 yıl önce dolar almış olsan katlayacaktın, daha da önce varsa daha çok katlayacaktın, peki bu ne dostum ?
Yahu bu Borsadan para kazanınca dolandırıcı, para kaybedince dolandırıcı :) Yani bu borsada ne olmalı ? eth doge, değer olarak 5 ise 1 yıl boyunca 5 mi olmalı ? :) Ya Türkiye'de popüler olalı 2 3 yıl oldu, bir türlü karar veremediler dolandırıcılık mı ? yatırım aracı mı ? teknoloji mi ? Hiç bir bilgisi, altyapısı olmadan bu kadar fikir yürüten başka topluluk bulamayız, herkes hakkında bir şeyler söylüyor ama bilgi yok...
Bakın hiç bir yatırım aracı yada finansal yatırımlar sürekli kazandıramaz. Bu durum mümkün değil, sadece belli süreçleri ve bu süreçleri tetikleyen etkenleri vardır. Bu durum kimi zaman insan psikolojisi kimi zaman rasyonel analizi edilebilir finansal verilerdir, haliyle bütün unsurları etkenleri tahmin edebilmek fikir sahibi olabilmek kolay değil, kolay olsa bugün 1 koydum şu kadar kazandım muhabbetiyle iş biterdi.
Bence asıl sorun şu, insanımız algılayamadığı durumlar genelde bu şeytan diyerek taşlamasıdır, bu durumun ülkemizde çok örneği var, üzücü olan durum ise sana ellemeyen dokunmayan sisteme dışarıdan çomak sokma isteği :)
Alıntıları GösterDOGE'yi öyle bir yerde alıp öyle bir yerde satmış ki borsalar bile kıskanmış yaptığı karı. 1 günde 6.5x yapmış DOGE'den. Yersen. Grafikte öyle bir yer yok zaten.
Finansal okur yazarlık olmayan bir ülke diyeceğim ama normal okur yazarlığı bile yok ülkenin. Bunların kafaya göre(alıntıladığınız arkadaş bazında konuşmuyorum) altın alıp 3-4x yapmak da günah. Hayır bir de şöyle soralım, 10 senedir iyi kazanıp da, parasını sadece TL'de tutan var mıdır? Ay sonunu getiremeyen için sorun yok, ay sonunda cebinde para kalan kişi, hiç altın/dolar/euro almamış mı acaba?
Sorun yine yengeç sendromu. Kendinde yok diye kimsede olmasın istiyor. Bunu kırmak imkansız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-19B1EB24Bbazi arkadaşlar kripto paralarin 2008 krizi yüzünden doğduğunu bilmiyor sanirim
Para yüzünden 2 Dünya savaşı çıkmış ama bunların derdi kripto para. Akıl tutulması, okumamazlık ve vizyon eksikliği. Teknoloji bilgisi sıfır ama sorsan hepsi IT, programcı ya da elektronik mühendisi :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: TechVETDOGE'yi öyle bir yerde alıp öyle bir yerde satmış ki borsalar bile kıskanmış yaptığı karı. 1 günde 6.5x yapmış DOGE'den. Yersen. Grafikte öyle bir yer yok zaten.
Finansal okur yazarlık olmayan bir ülke diyeceğim ama normal okur yazarlığı bile yok ülkenin. Bunların kafaya göre(alıntıladığınız arkadaş bazında konuşmuyorum) altın alıp 3-4x yapmak da günah. Hayır bir de şöyle soralım, 10 senedir iyi kazanıp da, parasını sadece TL'de tutan var mıdır? Ay sonunu getiremeyen için sorun yok, ay sonunda cebinde para kalan kişi, hiç altın/dolar/euro almamış mı acaba?
Sorun yine yengeç sendromu. Kendinde yok diye kimsede olmasın istiyor. Bunu kırmak imkansız.
Alıntıları GösterArtık buna net inanıyorum, insanlar kendi kazanamıyorsa onlarda kazanmasın mantığına bürünüyor. Kendi kaybederse herkes kaybetsin istiyor, tuhaf bir bakış açısı ama var.
Ben güvendiğim yatırımlar dışında bilmediğim, araştırmadığım hiç bir teknolojiye yada finans aracına yatırım yapmıyorum. Az çok anladığım araştırdığım kriptolara ve yatırım unsurlarına paramı yatırıyorum. Tam tersini yapıp kazananlara da saygı duyuyorum, yapmayana da saygı duyuyorum. Çünkü herkes özgür iradesiyle bu işleri yapıyor, kafasına silah dayanmıyor. Beceremiyorsan anlamıyorsan hiç bakmazsın, bizim insanımız ise dediğin gibi tam tersini yapıyor.
-
Sorun haber sitelerinin birbirlerinden haberleri kopyalayip yapistirmasi. Ilk haberi yapanlar tarafli haber yaparsa (boyle yapmasindaki motivasyonu su anda elestirmeyecegim), sonrakiler de isin dogrusu ne diye dusunmek yerine tik pesinde kosarak azicik icerigi degistirip koyuyorlar. Olur da ilk haber dogruysa devami da oyle geliyor.
-
Grafikler, kisisel gorusum, btc uzerinde kisa vadeli tutuyor gibime geliyor ama uzun vadede cok etkili degil gibi (stock to flow uzun vadede tutuyor gibi, benzer faydali analizler varsa ve paylasirsaniz sevinirim). Bundan 1 ay once bu grafiklerin tam tersi olarak da Wyckoff Distribution ile dusecegine ve hatta batacagina dair tahminler vardi ama pek gerceklesmedi. Neyse cryptocurency'ler ile birlikte hepimizin finansal okur-yazarligi artti :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NePhThYs -- 29 Haziran 2021; 17:5:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: NePhThYsGrafikler, kisisel gorusum, btc uzerinde kisa vadeli tutuyor gibime geliyor ama uzun vadede cok etkili degil gibi (stock to flow uzun vadede tutuyor gibi, benzer faydali analizler varsa ve paylasirsaniz sevinirim). Bundan 1 ay once bu grafiklerin tam tersi olarak da Wyckoff Distribution ile dusecegine ve hatta batacagina dair tahminler vardi ama pek gerceklesmedi. Neyse cryptocurency'ler ile birlikte hepimizin finansal okur-yazarligi artti :)
S2F çok mantıklı bir modeldir. Uzun vadede tutma ihtimalini bu döngüde göreceğiz. Wyckoff dist zaten tepede yaptı. Şimdi yaptığı accumulation ama dist diyen de var. Mantıklı değil bence de. Artması konusuna katılıyorum. Ne kadar büyük bir cehalet olduğunu görmemi sağladı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: oyuncu11790Artık buna net inanıyorum, insanlar kendi kazanamıyorsa onlarda kazanmasın mantığına bürünüyor. Kendi kaybederse herkes kaybetsin istiyor, tuhaf bir bakış açısı ama var.
Ben güvendiğim yatırımlar dışında bilmediğim, araştırmadığım hiç bir teknolojiye yada finans aracına yatırım yapmıyorum. Az çok anladığım araştırdığım kriptolara ve yatırım unsurlarına paramı yatırıyorum. Tam tersini yapıp kazananlara da saygı duyuyorum, yapmayana da saygı duyuyorum. Çünkü herkes özgür iradesiyle bu işleri yapıyor, kafasına silah dayanmıyor. Beceremiyorsan anlamıyorsan hiç bakmazsın, bizim insanımız ise dediğin gibi tam tersini yapıyor.
Alıntıları GösterAslında bu toksik kitle ile hiç uğraşmamak lazım ancak bu kadar vizyonsuz ve bilgisiz insanlara ortamı bırakmak da akıllıca değil.
-
Mesela üzerine fotoğraf ve yazı basılan kağıtlar var, 100'lerce yıldır sürüyor o saadet zinciri.
-
Her devlet o bastığı paranın karşılığı kadar değerli maden vs hazineye koymak zorunda. Üretmek zorunda o ülke. Yoksa o kağıt sadece kağıt olarak kalır 1 kuruş etmez. Devlet karşılıksız para basamaz yoksa bastığı para bastığı kağıdın maliyetini bile karşılayamaz kapiş? Bunu yapma zorunluluğunu tanımayan tek ülke abd. O da küresel gücünü kullanarak bunu yapıyor. Ne kadar cahilsiniz inanamıyorum. Üretmeden değer elde edilebileceğine inananlar ancak dolandırıcıları besler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
gate.io gibi büyük bir kripto şirketinin bile insanları dolandırdığını düşünürsek geçtiğimiz günlerde. Bu haberler çok da şaşıralacak şeyler gibi gelmemeye başladı. Ama kripto piyasalarında en güvenilir 2 şirket binance ve coinbase sanırım. Büyük çaplı şirketler için coinbase. Küçük ve büyük her türlü yatırımcı için binance en iyisi olabilir. Ben artık binance dışına güveneceğimi sanmıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kullanmıyorumartık31
Süper olay umarım kökünü kuruturlar coinlerin saadet zinciriNe olduğu hakkında en ufak fikrin yok , ama yasaklansın dimi sanane anlamadığın işe ne halt yemeye burnunu sokuyorsun alıp para kazanınca iyi kaybedince kötü
-
Ne güzel para kazanıyorduk niye engel koyuyorsunuz. Bizi mi koparıyorsunuz anlamadımki
-
İnsanlar coinleri genel olarak yatırım aracı olarak kullanıyor.
Alım ve alım satımlarda Dolar gibi kullanılması sakıncalı.Sebebi de değerinin çok değişken olması.
-
https://www.youtube.com/watch?v=z2FgfmC-Rco&feature=youtu.be
üşenmeden izleyin özgürlükçü gençler. Tekrarlıyorum kripto para işi devletler için büyük bir tuzakdır
Acınası bir durumdasın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Spot piyasa yasaklanmıyor, kaldıraçlı piyasa yasaklanıyor. İyi oluyor kumardan farkı yok kaç kişinin ocağı söndü, olacağı buydu zaten
Ortada bir getiri yok,ortada bir yatırımcı da bence yok,ortada bir uretim de yok, ortada bir merkez de yok, ortada bir karsılık da yok, ortada bir degisim aracı da yok.
Senin 10.000 liran 6 ayda 1 yılda 40.000 oluyorsa bu bir getiri degildir.Para Satan banka sana atıyorum 15.000 vermezken senin paran ortada hicbirsey yokken 40.000 lira oluyorsa bu yatırım falan degildir.
Alinin lafıyla ucuyorsa,Velinin lafıyla az inip, Muhittin in lafıyla yine ucuyorsa bu tamamen spekulasyonlara dayalı birseydir.
10.000 liram 40.000 lira oldu ama doymadık,doyumsusuz diyen bir kisi de benim gozumde yatırımcı degildir kısa yoldan koseyi donmek isteyendir.
Elen Musk gibi birkac tane spekulasyoncu ile fiyatlar artıp ucuyorsa bu hos bir durum degildir.Yazılanlar dogru ise ki gayet mantıklı geliyor Uyusturu Kacakcılarının,Kara Para Aklamak isteyenlerin degerinin cok uzerinde verip fiyatlarını arttırması durumu varsa bu ise bir yerde dur denir.Denmelidir.Umarım denecektir.
2008 krizi ile cıkmıs olması neyi degistirir?ABD 10 lirası varken 12 lira basıyorsa bu 2 lira karsılıksızdır.Senin yaptıgın nedir?Ortada para yok,merkeziyet yok,paranın karsılıgı yok neye gore 21m coin basıyorsun Miami de Otellerin,arsaların mı var da karsılıgında basıyorsun?Degisim aracı degil al su coni bana ekmek ver diyemiyorsun.Peki ortada hicbirsey yokken neye gore 4 katına 5 katına 10 katına cıkıyor?
İslemlere vergi vermeyelim,ortada Devlet Millet sınır kalmasın,İnternetten evlenelim sonra Devletler buna musade etsin.Oldu cok guzel cozum, Sen Saglık Sistemini,Emekli paranı,Marketini,Alısverisini vs bu duzen sayesinde yapıyorsun.
Bir de mining denen Dunyanın Ekosisteminin icine eden bir duzen var.İslem cozuyormus,Bilg uzerinden kayıt tutuyormus karsılıgında komisyon veriyorlarmıs.9 milyon otomobilin yaydıgı emisyonu yayacaksın, Yunanistan dan fazla CO2 atmosfere bırakacaksın, İthal elektrigin dibine vurup acıgı artıracaksın,toplu alımlar yapacaksın,bir kurus vergi odemeyeceksin, toptancılık stokculuk yapıp karaborsaya neden olacaksın.Sonra ben madenciyim.Vay anasını yerin kac metre altına inip de ne cıkarıyorsun.Grizu patlaması oluyor mu?Altın mı cıkarıyorsun,Gumus mu,Bor mu ne cıkarıyorsun?Bilg. veriyorum adamlara zaten evlere fabrikalar kurmusum adamlar da bana para veriyor.
Apple Hissesi artıyor azalıyor,Biontech in hissesi artıyor azalıyor.Bunlar uretim yapıyor.Sen ne yapıyorsun?Dunya Bilimsel Arastırma yapılıyormus.Para nın 3 tane ozelligi var.Merkezi arkasında kimin oldugu kimin guvence verdigi, Karsılıgı hangi karsılıga gore yapıldıgı ki PAra Devlet Hazinesindeki Malın Karsılıgıdır, Degisim aracı olarak kullanılması yani al parayı ver ekmegi bu 3 ozellik de adı sozde "PARA" olan "SANAL PARA da SİFRELENMİS PARA" da yok. Parayı kim satar?Banka satar.Banka sana 10 liraya 11 lira verirken bu Saadet Zinciri 10 liranı 6 ayda 40 lira yapıyor.
İng Ekonomi Bakanı Okul Okumuyor Mu?Cambridge,Oxford,Harward sonra Tİcaret,Bankacılık vs tecrubesi olmuyor mu?Bu adam cıkıyor Diyor ki İng. nin, Gunes Batmayan Ulkenin Ekonomisinin Emanet Edildigi adam Diyor ki KARSILIGI YOK diyor.Bu ne demek?Gayet acık, PARANIZI SIFIRLAMAK İSTOYORSANIZ GİRİN diyor.Dark Web,iddialar,Devletler ve Dunya bunu seyredecek mi?Nereye Kadar Seyredecek?
Adamlar mining yapıcaz diye Cin in Elektrigini somurmus,Santrallerini gocertmis, Cin buna seyirci mi kalacak?
Kayıtlar belli izi surulebilir yapılan islemlerin diyen olmus.Madem surulebiliyorsa kimmis bu Sanal (!) parayı icat eden takma isimli sahıs bulsunlar.Bu paralar kimlerin elinde,neye gore olmayan bir seyin fiyatını patlatıyorlar arastırsınlar.
Bu Saadet Zinciri er ya da gec bitecek.Umarım o gunleri de gorecegiz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X