Şimdi Ara

Kripto para dünyasına büyük şok: Binance İngiltere’de yasaklanıyor(Güncelleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
10.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kripto para dünyasına büyük şok: Binance İngiltere’de yasaklanıyor(Güncelleme)

Popülarite ve hacim açısından kripto para piyasasının en büyük borsası olarak gösterilen Binance hükümetlerin kıskacı altında. Dolandırıcılık olaylarını sebep gösteren hükümetler Binance’in yazılı faaliyet izni almasını istiyor. 

İngiltere'den Binance'ye uyarı

Kısa süre önce Japon düzenleyici kurumları Binance’in yazılı izin almadan ülkede faaliyet gösteremeyeceğini açıklamıştı. Bugün ise İngiltere Mali Yürütme Ofisi benzer bir uyarı yaptı. 

Ayrıca Bkz.Söylentiye göre yeni Call of Duty oyunu iki sürüm halinde çıkacak: Birisi yenil nesil için diğeri eski nesil için

Ofis Binance borsasının resmi izin almaksızın ülkede faaliyet gösteremeyeceğini açıkladı ve Çarşamba gününe kadar ürün ve pazarlama faaliyetlerini durdurmasını istedi. Bunu da kullanıcılara bir bildiri ile iletmesi gerekiyor. 

Binance İngiltere'de bir iştirak satın alarak onay sürecine girmeyi ve faaliyetlerini öyle sürdürmeyi planlıyordu ancak henüz bir gelişme olmadı. Yetkililer sahte kripto cüzdanlar ile 80’den fazla kişinin dolandırılması olayında Binance’in etkisiz kalmasını eleştiriyor ve yakın dönemde bankalardan kripto para borsalarına para aktarımını engellemeyi planlıyor.

Binance ise İngiliz kolluk kuvvetleri ile sürekli temas halinde olduklarını ve dolandırıcılığa geçit vermeyeceklerini ifade ediyor. Bazı kaynaklar ise kaldıraçlı işlemler için bu yasağın alındığını iddia ediyor. 

Güncelleme: Binance yaptığı açıklamada; Mayıs 2020 tarihinde Binance Markets Limited şirketini satın aldığını ancak henüz faaliyet izni olmadığını, yasaklamaların Binance.com ile bir ilgisinin bulunmadığını duyurdu.

Kaynak:https://www.coindesk.com/binance-isnt-allowed-to-be-operating-in-the-uk-watchdog-warns

• Hocam biraz finans tarihi okursanız devletin merkez bankaları aracılığı ile yaptığı aslında suç olan devasa soygunlar görürsünüz. En basitinden sürekli devalüasyon ve enflasyon döngüsünde yaşayan bizler bunu daha iyi iblmeliyiz.

Bu kripto paraların gücü ondan veya bundan değil bir bilgisayar yazılımı olarak, kullanıcılarının çok büyük bir konsensüsü olmadıkça değiştirilemez kurallara göre işlemesinden kaynaklanıyor. Yani ortada güvenmen gereken bir nisan olmuyor bu varlıkların olayı genelde bu.

Öte yandan Para kavramının devletler tarafından tekelleştirilmesi yerine bu tarz bir rekabete açılmasının bizi daha sağlıklı noktalara götüreceğine inanıyorum. Eğer parada rekabet olursa ülkeler kendi paralarıyla insanları soymak isterken 2 kez düşüneceklerdir.

• Şaka gibi, merkezi olmayan sistemleri istemiyorlar. Enteresan günlere doğru gidiyoruz. Devletler DeFi'yi istemiyor.

• astegon kullanıcısına yanıt
    Binance merkeziyetsiz mi? :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RAIZEN kullanıcısına yanıt

Binance gibi bir çok exchange ortamı var. Ben binance için demedim sistem için dedim.

• Kaldıraçlı işlemler insanlara zarar veriyor. Balina denen insanlar kazanıyor, hamsi balığı gibi olanlar sadece yem oluyor başka olan bişey yok. Kaldıraçlı sistemin kalkması gerekiyor o zaman eşit rekabet ortamı olur.

• direkt bitcoini de yasaklamaları muhtemel.

• İzin alıp binance.co.uk dan devam eder olur biter. Tabi izin alırsa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne b.. olursa olsun valla.

• Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Her borsada kaldıraçlı işlem yapmadan önce uyarı veriyor kendileri kaşınıyorlar oynuyorlar sonra ağlıyorlar.

Bitcoin borsalar yüzünden merkeziyetsiz olamıyor nitekim ülkemizde binance borsası arkalı önlü kimlik fotoğrafı istiyor hesap açabilmek için sonrada gizlilik diye takılıyoruz ortalıkta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lollololo -- 27 Haziran 2021; 22:16:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizde binance.com.tr aktif ....acaba yasaklanır mı yoksa izin alınmış anlamına geliyor mu?

• Süper olay umarım kökünü kuruturlar coinlerin saadet zinciri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nato da gizli kapılarda alınmış ortak kararın başlangıcı da olabilir,yada sadece İngilterenin vermiş olduğu kara.Bir avrupa üyesi daha bu tarz karar alırsa direk TL çevirip paçanızı kurtarın derim.

• Yasakçı zihniyet iş başında. Uyum sağlamak yerine yasaklamak daha kolay ve az yorucu geliyor değil mi? Saadet zinciri olan coin'ler değil, onu alet ederek iş yapanlara "sorgusuzca" inanan, kısa sürede zengin olacağını düşünen guruh!

• Sıfatsız adamların insanların milyonlarıyla oynaması büyük bir sorun tabiki.

• Oyun büyük 😃

DeFi için CEX kullanmak da inanılmaz bir ironi zaten. İngiltere'yi haklı çıkarmaya çalışmak gibi olmasın ama bu konuda kendilerine hak veriyorum. Kendileri belki de kripto paraların varlığından rahatsızlar fakat merkeziyetsiz paraların merkezi exchange'lerde işlem görmesi tamamen yanlış bir durum. Cross-chain şeklinde blockchainler arasında takas imkanı sağlayan DEX'lere ihtiyacımız var. UniSwap ve PancakeSwap gibi DEX'ler sadece ERC-20 blockchain üzerinde işlem yaptıkları için bu konuda mâlesef yetersiz kalıyorlar.

Katılıyorum. Aslında işin DeFi kısmını yavaştan geçiyoruz gibi BC teknolojisi çok enteresan yerlere gidecek. Değişik makaleler okudum, inanılmaz conceptler öngörülmüş "hadi be" dediğim çok şey var ama daha zaman var sanırım.

Aynen öyle. Çok deli fikirler var ben de denk geliyorum ama kısa yoldan zengin olmaya çalışan aç gözlü insanlar yüzünden bir BTC kadar değer göremeyecekler. Ben de buna üzülüyorum işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 27 Haziran 2021; 23:3:49 >

BTC bu işin tepesine oturdu kaldı. Diğer coin ve token'ların çoğu BTC ile salınıp duruyorlar. Benim de hoşuma gitmiyor. Ama işin bu finance kısmı. Beni ilgilendiren kısım finansal olarak bu coin ve tokenların alıp-satımı değil zaten çoğu çöp olacak. Asıl ilgilendiğim konu decentralized işlemlerin BC network üzerinden validation'ı.

Coin, token, swap felan hiç umurumda değil.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.