Evet Ali söylemiş onu. Biraz farklı olsa da doğru ancak her mecrada gözümüze sokuluyor bu. Gerek yok buna. Benim inananlarla ilgili sorunum yok. Ben dinin Dünya'yı yönlendirmesinin, insanları kısıtlamasının, müreffeh seviyeye çıkacakken aşağılarda bırakmasının karşısındayım. Yoksa Java adalarında adam yanardağa tapıyor. O adamı bile değiştiremezsin. İnsanları, inananlar ve inanmayanlar yani imanlı ve kafir(sizlerin deyişiyle) olarak ayıramazsın. İnsanlar renk ve dil olarak da ayrılmaz. İnsan insandır. Bugün namaz kılıyor diye Erdoğan'a oy veren büyük bir yüzde var ülkede. Bu olmamalı. İslam'ın karşısında değilim. Ben bütün dinlerin karşısındayım. İnananların %90'dan fazlası okumadan inanır ve herkesin inanması gerektiğini düşünür. Dindeki hataları da yalanlarla düzeltir. Ben mantığımın almadığı bir şeye inanmak zorunda değilim. Laf olsun diye de inanacak biri de değilim. Doğruları olan kişi böyle yapar. O yüzden kaybedecek bir şeyim yok dediğinde, bu akıllı ve mantıklı düşünebilen birinin kriterlerine uymaz. Pirinç pilavı yerine makarna yemiyorsunki. Bütün hayatın boyunca belirli kriterlere uyacak şekilde yaşıyorsun. Şu konuda bile müslümanlar ne kadar bilgisiz ve düz mantıkla hareket ettiklerini gösteriyorlar. Bir şeye haram diyebilmek için, o konuda ciddi çalışma yapmak lazım. Haram demek çok zordur ve vebali vardır. Gerilerde açıkladım. Savundukları tezler çürümeye başladı bile. Yarın bir gün Türkiye, BTC'yi rezerv para yaparsa helal mi olacak bu? En iyi ihtimalle "caiz değil" demeleri lazım. Buna bile "sen kafirsin zaten" diyorsa bir müslüman, sonrasında saygıyı hak etmiyor. Bilmediği bir şeyi savunuyor. Bilse "haram diyebilmek için belirli kriterlere sahip olmaları lazım" der. Bak konu niye geriliyor. Böyle bir rahatsız çıkıyor, müslüman olmayanları her şeyle suçluyor. Kendi içlerinde pislik yokmuş gibi, müslüman olmayanlara veriyor veriştiriyor. Sonra tabi konu çığrından çıkıyor. Bir halt da bildiği yok. Hayatında bir hadis kitabı bile okumamıştır ama İnternette uydurulan yalanlarla dini kurtarmaya çalışıyor. Şimdi herkes "Uzay'da ezan sesi" yalanını öğrendi. Bundan 20 sene önce yalan dediğinde kafir olurdun. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechVET -- 1 Kasım 2021; 2:58:16 > |
Kripto paralar haram mı?: Kritik fetva (13. sayfa)
-
-
Vaaayyy beee, birileri çıkıp şu haramdır bu helaldır diyecek ve bu da islam dışı olmayacak. Size yeni tanrılarınızla mutluklar dilerim. Burda hükümlerle ilgili ayet yazmıyorum çünkü birileri zaten yeni dinini seçmiş, takmıyacak Kur'an'ın ne dediğini.
-
Siz bursa tartışırken din adamları para içinde yüzüyor. Hepsi Peygamberlerden daha zengin
-
haramsa ınadına oynayacagım ahahahahahahaha
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kripto para alıp satmak tabiki haram, bunun yerine önden tiyolu dolar alıp satın bu haram değil.
Dinimize göre sizi zenginlestirebilecek hemen hemen herşey haram.Efendim zenginlesirseniz rahatlarsiniz, rahatlarsiniz düşünürsünüz, düşünürseniz foyamiz ortaya çıkar.ortaya çıkarsa bize olan destek azalır, sonra biz napariz.ekmegimizden oluruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Allah'ın daha önceden haram ettiği bir şeyi resül Allah'a danışmadan helal edebilir mi ?
-
Adam bir kere inandığı kitabı açıp okumamış, hep hacıdan hocadan dinlemiş, gelmiş burada ip kadar dini bilgisiyle fetvanın ve dini alimlerin olması gerektiğini savunuyor. Karşısına Allah'ın "aklınızı kullanın, araya kimseyi koymadan beni anlamaya çalışın" minvalindeki ayetlerini koyuyorum, adam Müslümanım deyip Allah'ın ayetlerine muhalefet ediyor, abidik gubidik örneklerle hala hacı ve hocaları mantıklı göstermeye çalışıyor, hatta Endonezya fetva makamının ne kadar önemli bir kuruluş olduğunu anlatıyor.
Ulan @huso sen ve senin gibilerin yatacak yeri yok, bu kafayla milleti dinden uzaklaştırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Elimde güç olsa bu kafada olanlara zorla açıp inandıkları kitabı okuturum, okumadan etmeden araştırmadan Müslüman olduğunu söyleyenleri de kurşuna dizerim.
Çünkü siz kendinizi cahil bıraktığınız yetmezmiş gibi, bir de bu cehaletle insanların hayatına din adına müdahale etmeye çalışıp herkesi dinden uzaklaştırıyorsunuz.
Dua edin elimde güç yok.
-
Çok iyi ya, konuya bak, yorumlara bak, sıkıldıkça patlamış mısırımla gelirim artık, atladığım yerleri okur geçerim. Cidden çok iyi
-
Bitcoin in arkasında illuminati var yanu caüz değüldur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
El Salvador rezerv para yaptı. BTC artık hazinelerinde. Sırada Brezilya var. Onlar da rezerv para yapmak için görüşmeler yapıyorlar. Başka başka ülkeler hazinesinde BTC tutuyor. E noldu? Devletler kabul etti mi? Şimdi ne halt yiyeceksin?
Gelip 2 kuruşluk bilginle yorum yapma. Bir şeye haram demenin vebali vardır. Din hocalarının çoğu böyle bir salaklık yapmıyorlar. Bir kısmı daha salak olduğundan o hataya düşüyor. Ayrıca devletler para kabul etmiyor diye haram olmaz. En iyi ihtimalle caiz değil diyebilirsin. Şimdi yarın hükümet çıkıp, "1000 adet BTC aldık hazineye1 dese, ne halt yiyeceksin? Her zaman olduğu gibi lafını yiyip oturacaksın işte. Dediğim gibi, 2 kuruşluk bilginle haram, helal deme.
kendi pisliginizi hos gostermek icin islam alimlerine bile dil uzatiyorsunuz. size gore ickide haram degil dimi?
İslam'a göre içki haramdır. Kuran'da açık açık söylenmiş. Bira haram mı, viski haram mı diye sormak salaklık. Haram işte.
-
BİTİRME DERSİ PROJESİ İÇİN GEREKLİ ANKET
Herkese merhabalar, üniversite son sınıf öğrencisiyim ve projem için gerekli bir anketi sizlerden katılmanızı rica edeceğim. Ne kadar çok kişi katılırsa o kadar doğru sonuca ulaşabileceğim. Anketime aşağıda bırakacağım link üzerinden katılım gerçekleştirebilirseniz çok sevinirim. Tamamen anonim olarak gözüküceksiniz ve hiçbir şekilde şahsınıza ait bilgi gözükmeyecektir gizlilik çerçevesinde sadece dersimin hocasına sonuçları göstereceğim. Şimdiden çok teşekkür ederim katılan herkese :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X