Şimdi Ara

Kripto paralar haram mı?: Kritik fetva (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
0
Favori
15.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amcacım 29 kadınla evlendiği nerde yazıyor acaba karikateistte mi? 25 yaşında 40 yaşında bir kadınla evlenmiş. Gençliği bu kadınla gitmiş.

Hz. Hatice öldüğünde Peygamber ASM 48-49 yaşlarındaydı. Bu yaştan sonra evlendiği kadınlarla niçin evlendiği de ortada. Evlendiği kadınların yaşları da ortada. Çoğunluğu 50-60 lı yaşların da üstünde.

Derdi uçkuru olan biri neden bu kadar yaşlı kadınla evlensin. Neden gençliğini yaşlı bir kadınla heba etsin? Ama doğru ya. Kişi kendinden bilirmiş işi. Kişi herkesi kendi gibi sanırmış belki de tüm mesele budur.

Bu enerjinizi 18 yaşındaki kızlarla sevgili olan 70-80 yaşlarındaki insanlar için kullansanız keşke.

Demek istediğim amcacım bir elini kalbine koyup şunu sor kendine. "Bu konudaki yargılarımda ne kadar adil davranıyorum?" diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bizim Diyanet işleri genelde çocuk tacizlerini inceliyor. Bu tip noktalarda fetva verecek mantık yapısına sahip değil. Verse de zaten gene altı boş atıp tutarkar :)

• dh ın tüm saygısız anti müslümanları gelmiş.

Okumak zorunda değilsiniz la.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Senin inancında samimiyet yok o zaman. Ya varsa? diye bir inanç şekli olabilir mi yahu! Akıl mantık çerçevesinde kafama yatmıyor ve inanmıyorum. Öyle hem ayranım dökülmesin hem ... felsefesi yok bende. Mert olun biraz!

• huso kullanıcısına yanıt

Hocam yok ben faiz - altın gibi gelirlerle kıyaslayarak çıkarım yapıyorum sadece.

E haberde oynaklık demiş hocam? Oynaklığa göre neden haram olsun ki altın bir günde +20-30 lira oynayınca haram oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nevfel kullanıcısına yanıt

Köpek mi lan bu yaşı farklı hesaplanıyor Kripto paralar haram mı?: Kritik fetva 

+9 demiş bi de. Dolunay kılıcı mübarek.

• böyle fetva verenler daha fazla kripto para almak için hileye başvuranlar. kripto paralar enflasyona karşı koruyucudur. kripto paralarda varlıklarınız her geçen gün değerleniyor. ben bitcoin olmasa ölmüştüm. ameliyat paramı 2 yıllık iyileşene kadar masraflarımı 2013 yılında aldığım birkaç bitcoinle karşıladım. halen o zaman aldığım bitcoinlerle geçiniyorum. bir taraftan çalışma hayatım da devam ediyor. o kadar emeğin karşılığı enflasyon ve tl sayesinde yok hükmünde.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

faiz borç karşılığında talep edilen fazladan para demektir. bitcoinde veya diğer kripto paralarda döviz yada altın-gümüs alıp satmak gibi değiş tokuş alım satım var. kripto paralar sınırlı sayıda üretiliyor. dünyada tekler. sahte bitcoin basılamaz. ayrıca bitcoin fiyatını satın alanlar yükseltiyor. bitcoin git gide yükselen bir değer haline geliyor. ben yillar önce 2013 baslarinda 350 dolarlık(20btc) 750tl lik bitcoin almıştım. onu almasam cebimdeki para eriyecek enflasyonla solda sıfır olacaktı. iki senede 750 ekmek yerdim. 750tl bitince aç susuz ve sakat kalacaktım ve ölecektim. 2017 yılında ameliyat parası ve iyilesene kadar masraflarım olmasa bitcoinleri harcamasaydım birkaç apartman alırdım. halen bitcoin getirisi işyerinde kazandığım paralardan fazla.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Hristiyanlar müslümanlardan daha fazla. Şimdi gerizekalı mı onlar?

Şimdi sen haklıysan ben yok olup gideceğim ama ben haklıysam sen sonsuzluğu keşke yok olup gitseydim diyerek geçireceksin

Zekasında sorun olmayan ve sorgulayan bir insan böyle düşünmez. Sorun da burada.

• huso kullanıcısına yanıt

Adam gidip okuma yazma öğrenecek o zaman, kendisi okuyup anlayacak. Allah kelamını öğrenmekten daha önemli bi işi mi var insanın?

Allah seni ıslah etsin hala dinde fetva diye bir şey var diye iddia ediyorsun. Herkese kul köle olmaya gönüllüsünüz de, bir tek Allah'a kul olmaya gönlünüz yok.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.