Fetva nedir? Allah kelamı üzerine kelam mı belirtiyorsunuz, Allah'ın adına bir şeyi yasaklayıp başka bir şeyi helal mi kılıyorsunuz? Araya birilerini koyup yine kendi kafanıza göre kurallar koyup din yarattığınıza göre Hristiyanlık'tan pek farkınız kalmadı, onlara benzediniz. "Gözünüzü açıp kendinize gelin! Arı-duru din yalnız ve yalnız Allah'ındır! O'nun yanında birilerini daha veliler edinerek, "Biz onlara, bizi Allah'a yaklaştırmaları dışında bir şey için kulluk etmiyoruz." diyenlere gelince, hiç kuşkusuz, Allah onlar arasında, tartışıp durdukları konuyla ilgili hükmü verecektir. Şu bir gerçek ki, Allah, yalancı ve nankör kişiyi iyiye ve güzele kılavuzlamaz." Sen aklını kullanarak doğruyu yanlışı seçebilirsin, bunun doğru olup olmadığını da Allah'tan gayrı kimse bilemez; ötesi şirktir. |
Kripto paralar haram mı?: Kritik fetva (9. sayfa)
-
-
Yorumunuz için tebrik ve teşekkür ederim. Aşırı din karşıtı üyelerin çoğunlukta bulunduğu forumda destek görmesi de ayrıca mutlu etti. Şunu yıllardır söylüyoruz ancak anlatabilmemiz mümkün değil gibi.
Sürekli kendi hayatlarına karışıldığını iddaa eden bir topluluk farkında olmadan müslümanların hassasiyet göstermek istediği ufak-büyük her konuya umarsızca karışmaya çalışıyor.
Diğer taraftan inançlı bir insan için bile haramı kabul edip yapması, bunun haram olmadığını söylemesinden çok daha erdemli ve doğru bir davranıştır. Birçok müslüman tanıyorum kredi çekiyor ev almak için, ancak adam gidip krediye haram değil demiyor, Allah affetsin buda bizim günahımız diyor. Bitcoin veya borsa içinde aynı görüşteyim.
Ömürlerini dini araştırmak ve anlamakla geçmiş alimlerin herhangi bir konuda verdiği fetvayı dinini 6-7 yaşına kadar camide öğrendiğiyle kalan bir insanın yanlış sayması; uzay biliminde doktora yapmış bir profesörün dünya yuvarlaktır demesine kahvede okey oynayan dayının düzdür demesiyle aynı şeydir aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.McNulty -- 31 Ekim 2021; 2:0:3 >
-
teknoloji mi ? BTC, ETH teknoloji mi sence ? Konuda Blockchain tabanlı sistemlerde insan genlerinin tutulduğu projeye mi haram diyor, yoksa BTC'e mi ? Sapla samanı karıştırmayın. Kimsenin teknolojiyle ilgili fetva verdiği yok.
-
Mesele tamamen böyle hocam. Tebrik ederim sizi.
Mesele müslümanları tacizle suçlayanların inanan kadınları gözlerine hoş gelecek şekilde soymaya çalışan tacizciler olduğu,
Mesele yıllarca mahalle baskısı vs. isimlerle müslümanlara zulmedenlerin inanan kimselerin inançlarına inanmadıkları ve bilmedikleri halde müdahale ve baskı yapmaları.
Konunun bizimle alakası yok (millet olarak). Endonezya fetva makamı tıpkı buradaki diyanet gibi oranın müslüman vatandaşlarını ve konu ile ilgilenenleri hassasiyeti olanları üzerine düşeni yaparak aydınlatmak için görüş belirtmiş.
Burada ne olduysa birileri kuduruyor. Akp sıkıysa faizi de yasaklasın diyen mi dersiniz, Peygamberden (Hz.) sonra kimse fetva veremez diyen mi, %50 enflasyon var parasını faize yatırmayan günahkardır diyen mi, hepsi kafasından din uydurmuş fetva veriyor akla zarar…
Fakat her zamanki gibi suçlu biziz, bağnaz biziz, fetvaya kulak verdiğimiz için gerici biziz. Allah müstehakımızı versin bizim…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Musluman bir vatandas bilmedigi bir konuda Dini Gorus almak istiyor ve bunu yetkili makama soruyor.Yetkili Makam da helal ya da haram diyor.
Dini Gorus alıyor.Bunu baska yere cekmenin bir anlamı yok.
-
Yetkili makam he, piskoposlar gibi yani..
Yakında Peygamber'in Allah'ın oğlu olduğunu da iddia edersiniz diyeceğim ama daha beteri var; kainatın peygamber için yaratıldığını söyleyenler.
Her neyse, size inancınızla, din adamlarınızla ve fetvalarıyla oluşturdukları updated İslam'da mutluluklar dilerim. Bu bakış açısına göre Allah'ın dini eksik indi zaten, açıklanmaya ve yeni düzenlemeler getirilmeye ihtiyacı var; bu haliyle her insan anlayamaz tamamlanması gerek...
Benim size daha diyecek bir şeyim yok, iyi akşamlar.
-
Tamam faizin neden haram olduğu belli, paramız işleniyor diye haram da kriptoda böyle bir durum yok ki. Tıpkı altın gibi, aldığımız varlık talep görünce değerleniyor ben haram olduğunu düşünmüyorum. Oynak olduğu için haram demek daha saçma. O zaman altın 1 ayda 100 lira civarı yükseldi, yüksek hacimli değişince mi haram oluyor Yani kafalarına ne eserse onu söylüyorlar hiçbir mantık yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
üzülüyorum size gerçekten. dalga geçmek için söylemiyorum yanlış anlamayın
-
coin haramsa para da haram gayrimenkul yatırımıda haram oto al satçılıkta haram. klasik eski yöntem sabun yap ekmek yap fırıncılık yap patates soğan domates üret sat masum masum iyi bir şirin ol fetvalarına riayet et huzurla keyif çayını iç ne güzel ..
-
Hikaye güzel ama tutarsız. 19 yaşında bir kızın o dönemde bekar kalması hele Ebubekir gibi siyasi bir figürün kızıysa imkansız. Hem de o azgın cemaatin elinde. Azizim kuranı rastgele aç bir sayfasını oku. Şavaşmayla, cehennemle korkutmayla veya cennet rüşvetleriyle ilgili bir ayet çıkmazsa bir şey demiyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dinin güncellendiğini söylediğin için bir çok islam cemaatine göre dinden çıkmış oldun. Hayırlı olsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kripto paralar haramdır çünkü herhangi bir merkez bankasına veya bir yöneticiye bağlı olmadığı için caiz görülmüyor.
Bitcoin dolar gibi euro gibi olursa işte o zaman caiz olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 31 Ekim 2021; 6:51:36 >
Ateistler yine triggerlanmış
Neyseki görünen köyün arkası yakındır ömür çok uzun bir şey değil yerin altına girdiğimizde hangimiz hakkı konuşmuş hangimiz sözün yalanını konuşmuş ortaya çıkar. Tabii o zaman bi hasss çekersin ama iş işten geçmiş olur.
Ne kadar uyduruk bilgi, 6. 7. asırda yani orta çağ falan kim 19 yaşına kadar evlenmeyi bekler ki insan ömrü zaten ortalama 35 yaş. Millet genelde hep 13 14 yaşlarında evlenmiş. Çoğunlukla da savaşlar, salgın hastalıklar, kötü yaşam koşulları vs. 40 50 yaşlarını da göremeden ölmüşler. Yani eğer o dönemde yaşıyor olsaydık şimdiye göre çocuk sayılan yaşlarda evleniyor ve çocuk sahibi oluyor olacaktık ki çocuklarımızı yetiştirmeye zamanımız yetsin. O yüzden peygamberin 9 yasında kızla evlenmiş olması kuvvetle muhtemeldir. Ha bence dönemine göre de çocuk sayılır bu arada ayşe. Tekrar ediyorum o devirde hele ki arap çöllerinde kimse 19 yaşına kadar evlenmeyi beklemez.
Okuduğunu anlamayıp sapla samanı karıştıran sensin genco
Aynen öyle kardeşim. İşlerine gelmiyor.
Banka hesabınızdan gram altın almak ile hiçbir farkı yok.Sonuçta banka size özel altın alıp kasasına koymuyor.Orada da bir şeyin fiyatı artıyor veya azalıyor ama elde bişey yok.
Adam banka hissesi almıyor, gelirlerinde faiz vardır diyor haram diyor ama ASELSAN alıyor, sanki ASELSAN'ın tüm bilançosunu ezbere biliyor, tüm gelirleri caiz yöntemlerle elde edilmiş ona helal diyor.Veya devletten her ay maaş alıyor, ama bilmiyor ki devletin trilyonlarca faiz geliri var gerek bankasiyla gerek diğer kurumlarıyla.
O yüzden bu helal haram işlerine çok takılmayın, güvenmeyen insanlar ben haram olduğu için almıyorum diyor.Yav he he, hele bu garantisi olsun her coin. 1e 30 garantisi olsun, gider iş bankasından 500 bin lira faizle kredi çeker, bitcoin alırsınız.Gecin bu işleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X