Merhaba. Note 4 kullanan birisi olarak , yakın zamanda bir telefon almayı planlıyorum. Az buçuk araştırmalarımı yaptım ancak , detaylara daha fazla hakim olan arkadaşlardan yardım isteyeceğim. Önemli kriterlerimi yazayım, onun üzerinden düşünelim ;
1- Pil olarak Lityum iyon pil kullanmalı. ( Örneğin , polimer pil kullanması sebebiyle , one plus 6T tercihimden vazgeçtim ) 2- En az Snapdragon 845 ( 855 li telefonlar zaten çok fazla çıkmadı yada çıkmak üzereler ) işlemcisi olmalı. 3- Kendi üzerinde 3.5mm ses çıkışı olmalı. ( Şarj soketini yıpratmamak adına , gerçi telefondan müzik dinlemediğim için jackı bile çok çok nadir kullanmaktayım , mp3 çalar kullanıyorum müzik için ) İphone gibi aparat üzerinden ses aktaran modellere bakmıyorum. 4- Daha çok Plus ( ekran olarak büyük olan) modellere bakıyorum. 5- Kablosuz şarj özelliği olmasa da olur. Ancak Kesinlikle QuickCharge 3.0 destekliyor olmalı. 6- Telefonu Amazon.de üzerinden getirtmeyi planlıyorum. Fiyat bandı olarak 650 Euro ( Takribi 4000 TL ) gibi birşey bakıcam , ( 720 Euro ( 4400 TL )yu aşamam gibime geliyor ) 7- Kendi bünyesinde video oynatıcı , file explorer , foto galeri gibi önemli aplikasyonları barındırmayan ve Xiaomi gibi kendi içinde reklam gömülü modelere de kesinlikle bakmıyorum.
Temel olarak olmazsa olmazlarım bu şekilde , yardımcı olup fikir veren herkese şimdiden teşekkürler.
Xz3 veya S9+. Şu an Oneplus 6T kullanıyorum. Çok fazla telefon kullandım ama bu telefondaki stabillik hiçbir telefonda yok. Ama ses konusunda S9+ dan geride. Ama root işlerinden anlıyorsaniz kolayı var. Stereo ve Dolby atmos yüklediğiniz de canavar oluyor.
JackWondo
kullanıcısına yanıt
Vakit ayırdığın için çok teşekkürler. Esasında kulaklarımda hasar olfuğundan telefonun sesiyle işim yok. Dediğim gibi mp3 çalarla müzik dinliyorum ben o da işe gidip gelirken , yetiyor. 6T konusunda , özellikle pili bana hiç güven vermediği için tercihmi ondan yana kullanma taraftarı değilim.. 🤔
Hocam neden lityum polimer istemiyorsun
Polimer pillerin güvenli olmadığı kanaatindeyim. Okuduklarım o yönde yani. Farklı bir durum varsa aktarabilirsiniz..