Şimdi Ara

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250) (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.809
Cevap
26
Favori
80.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Servisi mi arayayım ? Makine'da 2 harici,2 dahili disk var, bazen haricileri hiç açmıyorum ve açarken de bir kaç saniyelik bir okuma oluyor sonra gözüküyor, acaba diyorum açmadığım zamanlar bs kapanırken ssd onları okuyor sonra mı kapatıyor nedir anlamadım. Disk birleştirmesi yapılmaz ssd'ye ama yapsam belki düzelir ya da bozulur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadyMM -- 12 Eylül 2015; 15:18:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmac21

Servisi mi arayayım ? Makine'da 2 harici,2 dahili disk var, bazen haricileri hiç açmıyorum ve açarken de bir kaç saniyelik bir okuma oluyor sonra gözüküyor, acaba diyorum açmadığım zamanlar bs kapanırken ssd onları okuyor sonra mı kapatıyor nedir anlamadım. Disk birleştirmesi yapılmaz ssd'ye ama yapsam belki düzelir ya da bozulur mu?

Başka bilgisayarda deneyin ilk önce.
  • Başka bs yok evde masaüstü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmac21

Başka bs yok evde masaüstü.

Arkadaşınızda veya akrabanızda deneyip emin olun, garantisi devam ediyorsa servisine verin üretimi sürmüyorsa belki bir üst modelini verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cave Johnson

Arkadaşlar bende bu hddnin 120liği var, yavaşlık harici hiç bir sorunum olmadı. Onu da kendim hallediyorum zaten. Ancak bu ssdlerde kullanılan tlc nand çiplerden dolayı kritik bir sıkıntısı var. Aslında buna 19nmlik tlc çiplerin kritik sıkıntısı diyebiliriz çünkü 850 evo serisi 40nm vnand çipleri kullandığı için yüklerin degradasyonu çok kolay gerçekleşmiyor.

Bilindiği üzere bu çiplerde bir "yük (charge)" saklanıyor. Bu 3bitlik tlc çiplerin yapısından dolayı uzun süre kullanılmayan datayı saklayan yük eskiyor ve ssdnin performansını acayip şekilde düşürüyor. Samsungun verdiği performans restorasyon programları ise göz boyamaktan başka bişey değil, samsungun bu konuyu bu şekilde ele almasını şiddetle kınıyorum. Samsungun ilk verdiği restorasyon programı ssdnizdeki bütün datayı overwrite yaparak yani tekrar üstüne yazarak bütün şarjları yeniliyor ve ssdyi bi bakıma eski hızına getiriyor. Bu bir kerelik overwrite işlemi tabiki de kökten çözüm değil. Yükler yine eskiyor.

Şikayetler artınca samsung bu sefer 2. performans restorasyon programını sürüyor. Bu programı ilkinden farklı yapan ise yeni firmwarei ssdye haftada birkaç kere özel olarak overwrite yaptırıyor. Bunun sonucunda ssd haftalık yenilendiği için yavaşlamıyor fakat doğal olarak daha çabuk eskimesi söz konusu ki haftada birkaç kere komple ssdyi overwrite yapmak az buz iş değil.

Sonuç olarak 840 evo serisi kullanan arkadaşlara tavsiyem benim gibi henüz 2. restorasyon programını kullanmadıysanız kullanmamaya devam edin, sadece ssdnin yavaş olduğunu hissettiğinizde 1. programla refreshleyin.

840 evo kullanmayıp almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem de 850 evo ya da mlc çip kullanan başka ssdlere yönelmeleri.

Hocam şuan bende şöyle bir sıkıntı oldu. Oyunları ssd kurup bilgisayarı kapatırken uyku moduna alıp 4 gün kadar kullanmadım açtığımda sistem çöktü. Arından sistemi kurdum bi kere daha çöktü. Yine kurdum bu sefer ssd eskisi kadar hızlı gelmiyo programı kullanmalımıyım ?

• Rallyman kullanıcısına yanıt
    İlk önce zero fill yap, nasıl yaparım diyorsan hd shredder programının bootable sürümünü kullan. Sonra işletim sistemini kur, samsungun programıyla s.m.a.r.t değerlerini gözden geçir. Ayrıca samsungun verdiği ilk performance fixi kurmadıysan kur ext0bb6q firmwarei de yüklüyor. Sistemin çökme sebebi eksik dosyalardan kaynaklanıyorsa durum sıkıntılı olabilir ssd'n ölüyor gibi bir şey bu. Belki degradasyondan kaynaklı olabilir diyeceğim ama zor bir ihtimal çünkü yükler degradasyona uğruyor olsa bile dosyaların corrupt olması muhtemel değil, sadece ssdnin veri erişimini yavaşlatan bir durum. Eski ocz vectorümde yaşamıştım bazı dosyalar zamanla corrupt oluyordu, dandik indilinx kontrolcüden kaynaklı durum bütün ocz ssdlerinden soğuttu kullanıcıları. En son bootloader da corrupt oldu iade ettim ssdyi.

Bütün bunları yaptım yine olmadı hocam diyorsan bi kablolara bak olmadı garanti yolu görünür derim.

• Cave Johnson kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd guncellesini yaptim en sona. Programla test ettim degerler normal cikiyo. Temiz windows kurdum bakalim bu sefer yine cokme yasarsam garantiye gondericem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung 850 evo var güncelleme varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: imhiret

samsung 850 evo var güncelleme varmı?

Hayır, Samsung Magician 4.6
  • Aradım samsungu durumu anlattım adam bana sata 2 de tam randıman alamazsınız kapanış süreleri buna göre değişebilir yapılacak bir şey yok dedi, disk birleştirme yapsam dedim bilemem dedi, dedim yapsam diskin ömründe sorun olur diyor çoğu kişi dedim olabilir de olmayabilir de dedi, onlarda demek ki tam bilmiyor bunları ya da en azından konuştuğum kişi bilmiyor, disk birleştirme yapsanız da belki o an hızlanır ama daha sonra tekrar yavaşlama olabilir sata 2 olduğundan dedi.
  • Hocam ssdlerinize hiçbir şekilde disk birleştirme yapmayın. Hiçbir faydası yok, hatta ssdde defragment olayı gözü kapalı puzzle çözmeye benzer. Özellikle 840 evo gibi TLC kullanan bir ssddyi gereksiz yazmalar yaparak aşındıracaktır (wear out). İlk olarak başka bir sata slotunu deneyin. İmkanınız varsa diskinize yukarıda anlattığım gibi zero fill yapın. Ardından işletim sistemini yeniden kurarak samsungun performans restorasyonunu yapın. Düzelecektir. Biraz ağır kaçan bir çözüm oldu ama yaparsanız ssdnizi tazelemiş de olursunuz.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cave Johnson -- 25 Eylül 2015; 1:16:49 >
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung Magician programını kurdum ama SSD disk bulunamadı uyarısı veriyor ve "Performance optimization" ile "Rapid mode"
    aktif olmuyor. Yani bu modları kullanamiyorum. Neden olabilir? AHCI modu ayarsız olabilir mi? niçin SSD yi görmez? Ne yapmam gerek?

Şimdiden çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Merhaba arkadaşlar. Samsung Magician programını kurdum ama SSD disk bulunamadı uyarısı veriyor ve "Performance optimization" ile "Rapid mode"
    aktif olmuyor. Yani bu modları kullanamiyorum. Neden olabilir? AHCI modu ayarsız olabilir mi? niçin SSD yi görmez? Ne yapmam gerek?

Şimdiden çok teşekkürler

Ne zamandan beri böyle ? bilgisayarınıza en son ne zaman format attınız ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar sayfa 16 da geçen sene bugün yaptığım incelemeden sonra tekrar farklı sistemle karşılaştırma yapacağım.1 sene boyunca yoğun olarak SSD diski kullandım.

Eski sistemin özellikleri ; H55-1156 Pin Anakart , i5 660 İşlemci , 8 Gb Ddr3 Ram

Samsung Magician Test Sonucu;

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250)

Güncel sistemin özellikleri ; MSI Z97 Gaming 3 , Intel Core i7 4790K , 16 GB Ddr3 1600 Mhz Ram

Samsung Magician Test Sonucu;

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250)

MühendisMurat hocamın dediği gibi bilgisayardaki donanımlar ve özellikle anakart sdd performansını çok etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutcan58 -- 17 Ekim 2015; 1:50:29 >

• umutcan58 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle kardeşim, intel chipsetin özellikle son anakartları amd chipsetlere göre daha hızlı ve sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: kerem2018

Merhaba arkadaşlar. Samsung Magician programını kurdum ama SSD disk bulunamadı uyarısı veriyor ve "Performance optimization" ile "Rapid mode"

Şimdiden çok teşekkürler

Ne zamandan beri böyle ? bilgisayarınıza en son ne zaman format attınız ?

Sürekli böyle. En son 3 gün önce format atıp sıfırdan windows7 kurdum. Ayda bir format atarım ben ama nedense bu programı kurunca ssd bulunamadı diyor.
    Anlamadım. Acaba Samsung magician programı mı full değil ?? veya ssd için bios tan mı ayar yapmak gerek ?

• Kısmet olursa bende alacağım.
  • kerem2018 kullanıcısına yanıt
    Hayır bir ayara felan gerek yok.

W8.1 veya W10 kurup deneyin birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Hayır bir ayara felan gerek yok.

W8.1 veya W10 kurup deneyin birde.

Windows 8 veya 10'u hiç beğenmedim açıkçası ve kullanamıyorum
  • EK'teki uyarı geliyor sürekli

"Magician was unable to find a Samsung SSD connected your system.
    Some magician features may not work correctly"
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.