arkadaşlar merhaba, Bir hafta önce büyük tuvaletim simsiyah geldiği için biraz sıkıntı yaptım ve internette araştırma yaptıktan sonra, mide kanaması olabileceğini gördüm.Geçen pazartesi acil'e gittim, gastrolojiye sevk ettiler. Orda endoskopi falan yapıldı ve midemde kanamalı 4 ülser yarası görüldü. Bu sırada yapılan kan testlerimde üre ve kreatin değerlerim hep yüksek çıktı. Kreatin böbrek hastası olduğunuz ispatı olan bir kan değeri, sağlıklı bir insanda üst limit 1.20 iken bende 2.36 çıktı. Gastrolog doktorundan nefrolog'a geçtik. Böbreklerime ultrason yapıldı, biri 7.5 cm diğeri ise 12 cm çıktı. Doktorum daha önceki raporları falan filan baktı etti. Böbreklerimin %30 ile çalıştığını ve hastalığımın 8-10 yıl önce başladığını söyledi. Maalesef kby(kronik böbrek yetmezliği) çok sinsi bir hastalık olup, böbrek tamamen iflas edene kadar hiçbir belirti vermeyebilir. Doktorum senin şimdi ülserinde kanamış onu tedavi ettir, ondan sonra tekrar bir bakalım belki daha olumlu bir sonuç alabiliriz dedi. Arkadaşlar hiç üşenmeyin, bana birşey olmaz demeyim, benim bir rahatsızlığımda yok demeyin, çünkü bu hastalığın hiçbir belirtisi yok. Gidin kendinize basit bir kan testi ile kanınızdaki üre ve özellikle kreatin değerinize baktırın. Bu işlemi yapmak bir saatinizi bile almaz. Ssk'lı iseniz akşam acile gidin, böbreklerim ağrıyor falan deyin. Size hemen bir kan testi yapsınlar ve kreatin değerinizi öğrenin. Kreatin değeri standart kan testlerinde çıkmayan bir değerdir, özellikle istendiği durumlarda bakalır. Sağlıcakla kalın, benim kötü tecrübemden faydalanın.
Dostum geçen hafta bende olmuştu.Tuvalet olayı haricinde başka sorun hissettin mi?Ağrı sızı filan.Gerçi bende reflü var gibi arada mide yanması oluyor.Bende bu ara gözükeyim doktora.kardesm sanada geçmiş olsun bu arada
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: tek hakkın VAR..!
Dostum geçen hafta bende olmuştu.Tuvalet olayı haricinde başka sorun hissettin mi?Ağrı sızı filan.Gerçi bende reflü var gibi arada mide yanması oluyor.Bende bu ara gözükeyim doktora.kardesm sanada geçmiş olsun bu arada
Açıkçası hayatımı engelleyecek bir durum hiç yaşamadım, midem bozulduğunda soda içtim, talcid falan çiğnedim. kendi kendime geçirmeye çalıştım. Böbrek hastalığının hiçbir belirtisi olmaz. Birgün doktora gidersiniz, size dializ sırası ayarlamaya başlarlar. O yüzden bu hastalığın diğer hastalıklarla pek bağlantısı yok. Mideniz için gittiğiniz zaman üre kreatin testi isteyin.