Şimdi Ara

kross bağlantı olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkaşlar ben eternet üzerinden kross bağlantı yapmaya çalışıyorum ama olmuyor benim diğer bilgisayarım laptop ve laptopta vista var benim pc xp sp2 acaba arasında bi sorun mu olabilir mi birbirini görmüyor vistada tamımlanamayan ağ olarak gösteriyor kross bağlantıdan anlayan arkaşlar daha detaylı bilgi verebilirler mi acaba ben ip 192.168.0.250 yapıyorum diğer pc 251 yapıyorum acaba daha iyi bir şekilde kross bağlantıyı anlatırsanız sevinirim neden birbirini görmüyor pcler tşkler

• cross kablo bağlantısını doğru birşekilde yaptınmı
  • kross kablo normal eternet giriş yerlerine taktım kabloları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwantyou -- 7 Haziran 2009; 1:15:56 >
  • cros kablo denilen şey normal ağ kablosunu gibi değil

BİR UCU BÖYLE
    Düz Kablo Renk Düzeni için...
    1- Turuncu beyaz
    2- Turuncu
    3- Yeşil Beyaz
    4- Mavi
    5- Mavi Beyaz
    6- Yeşil
    7- Kahverengi Beyaz
    8- Kahverengi

-----------------------------------------------------------------------
    DİĞER UCU BU ŞEKİLDE
    Cross Kablo Renk Düzeni için...
    1- Yeşil beyaz
    2- Yeşil
    3- Turuncu Beyaz
    4- Mavi
    5- Mavi beyaz
    6- Turuncu
    7- Kahverengi Beyaz
    8- Kahverengi

bu şekilde kablo temin ettikten yada yaptıktan sonra cross bağlantı yapabilirsin senin kablo böylemi ?
  • düz kablo dediğin renkler tutuyor diğer kabloda ise turuncu beyaz,turuncu,beyaz yeşil,mavi,mavibeyaz,yeşil,kahve rengi beyaz,kahverengi diğer kablonun ucu böyle
  • Resimdeki gibi olması lazım farklı değil, farklı ise bağlantın yanlış demektir. Yeniden kablo yap bu şemaya göre.

kross bağlantı olmuyor

kross bağlantı olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandoras -- 7 Haziran 2009; 1:40:58 >
  • hala olmuyor şemadaki gibi laptoptaki bilgisayar hala ağı görmüyor tanımlanamayan ağ yazıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten hiç bir zaman burda tam bir şey çözülmüyorki yarım yamalak söylenip kesip atıyorlar hiç bir zaman tam çözüme varamıyoruz nedense bilen çok bakıp geçen çok bir yardıım eden yok
  • valla kardeş yardım etmek özellikle donanımsal olaYLARDA böyle uzaktan görmeden zor ilk akla gelen sorunları söylüyoruz yardımcı oluyorsa ne ala. Sorununa gelelim bukadr uğraşmaktansa 10 20 tllik 4lü swichler var al onlardan bitane rahat rahat ağını kur. Bu arada ev ve küçük ağ kurulumu yaptınmı her iki bilgisyarıda aynı çalışma gurubuna koay ev-ağı yada workgroup gibi ikiside aynı çalışma gürübüna olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: iwantyou

zaten hiç bir zaman burda tam bir şey çözülmüyorki yarım yamalak söylenip kesip atıyorlar hiç bir zaman tam çözüme varamıyoruz nedense bilen çok bakıp geçen çok bir yardıım eden yok

sen yap yardımları da görelim

iwantyou

bende seni istiyorum

sen 2 dk sınırı nedir bilirmisin?
    sen derdini anlatamayanla tanıştın mı hiç
    sen yazılan doğru çözümleri okumayan/anlamayanlarla karşılaştın mı ?

sen sen saha önce benle karşılaştın mı ? hiç

iğne kendimize çuvaldız başkasına

daha toplasan 20 mseajın var
    birde dert yanıyorsun sorun çözülmüyor diye

Ben tüm sorunları çözüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: ioz

quote:

Orjinalden alıntı: iwantyou

zaten hiç bir zaman burda tam bir şey çözülmüyorki yarım yamalak söylenip kesip atıyorlar hiç bir zaman tam çözüme varamıyoruz nedense bilen çok bakıp geçen çok bir yardıım eden yok

sen yap yardımları da görelim

iwantyou

bende seni istiyorum

sen 2 dk sınırı nedir bilirmisin?
    sen derdini anlatamayanla tanıştın mı hiç
    sen yazılan doğru çözümleri okumayan/anlamayanlarla karşılaştın mı ?

sen sen saha önce benle karşılaştın mı ? hiç

iğne kendimize çuvaldız başkasına

daha toplasan 20 mseajın var
    birde dert yanıyorsun sorun çözülmüyor diye

Ben tüm sorunları çözüyorum

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandoras -- 9 Haziran 2009; 3:17:57 >

• bende arkadaşlara katılıyorum lütfen olumsuz yorum yapma herkes elinden geldiğince emin ol ki konunuda okuyordur ama şunu unutmaki herkes işindede olabilir vaktide olmayabilir ne durumda olduğunu bilemeyiz kişilerin,biraz sabır ve konunuda takip ettikten sonra sorunun çözülecektir merak etme.Arkadaşların verdiği örnekteki gibi cross bağlantılı bir kablo temin ettiğine emin ol daha sonra 192.168.1.1 birine 192.168.1.2 de diğer makinana ver (buda farklı bir varsayım) baktın yine olmadı ethetnet kartını devre dışı bırak tekrardan etkinleştir,olmadı bağlantını oluşturduktan sonra makinaları karşılıklı ping le bakalım birbirini görüyormu bu işlemleri yaparken bide restart et tastamam olsun.Sonuçlarınıda tekrardan yazarsan bizde tekrardan yorum yapalım arkadaşım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.