Şimdi Ara

KT120lerimden Teki Patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Wharfedale Opus 2.2 hoparlörlerimi sürdüğüm Niva NC450 amfimdeki 6550 çıkış lambalarımı KT120 lere upgrade etmiştim.

Ancak bir süre önce lambalardan teki dibinden çatlayıp içine hava almış. Müzik dinlerken sağ hoparlörümden gelen zonklama ve lambada gözüme ilişen ark ile power tuşuna tokat atmam bir oldu. Uzun lafın kısası 6550leri geri taktım ve bir süredir bu şekilde dinliyorum.

Bildiğiniz gibi Opuslar biraz tork istiyor ve 6550 ile bu mümkün değil.

Bana hangisini önerirsiniz?

1- 6550lerinle mutlu mesut yaşa gitsin.
    2- Elinde kalan 3 tane KT120'ye dördüncüyü bul. Bu nasıl olur bilemiyorum, lambalarımda tahminen 200-250 saat civarı kullanılmışlık var.
    3- 6550 hemen hemen KT88e denk; git çok güzel bir takım kt88 al.

Bu arada farklı önerilere de tabi ki açığım

İlginize şimdiden teşekkürler.

• Genalex Gold Lion kt 88 hurricane kullanirken ben bunlarla degistirmis ve olumlu cevap almistim...gerci 16 tanesini degistirmek biraz sorun olmustu ama guclu caldigini biliyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani geride kalan 3 adet kt120ye dördüncüyü bulun diyorsunuz.

peki 200-250 saat yapmış bir takıma dördüncüyü nasıl ilave ederim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayta78 -- 17 Aralık 2015; 20:32:35 >
  • Bencede kt120 ama Cantan üstadin da yorumunu almak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teveccühün değerli dostum est.
    Aynı fikirdeyim. 4. KT120 eklenmeli.
    yinede belirtmeliyim. elektron lambalarinda ''match'' yani eşlenik muhabbeti cok önemli. Hele çıkış katı PP dizayn ise dert yavrusu. SE olsa dert değildi. 3 adet KT120 ile ne yapmalı sorun o. Bir adet ayni marka-seri KT120 tüp alinabilir. iş göreceğini düşünerekten. veya diger kanala iki adet yeni kt120 tüp. diğer kanala göre emisyon farkının çok olmadığını umarak! Solid state ampli olsa idi çıkışa ayni ss (solid state transistor, fet, mosfet ) parça eklenirdi. lamba işte masraf sıkıntı fakat güzel ses.
    bu arada Wha. Opus ve KT120 ile birlikte ampli için zorlu aşama olduğunu düşünmeden kendimi alamadım. Niva amplinin çıkış trafo ve besleme akımının ne durumda olduğunu bilmediğimden ve de KT120 ile limitlerde çalışma ve Opus kabinlerin hafif bir yük olmadıklarını düşündüm nedense...

• Anlaşıldı :) bir matched quad kt120 alacaz.

Evet amfi opuslarla biraz terliyo doğruya doğru :)

Bu sene malesef müzik sistemine upgrade bütçesi yok. 2017de bir daha bütçe görüşmelerine dahil edecem. :)

• Niva amplisinde trafo vınıltı problemi olan sendeki niva mi idi? Ki bu niva ampliler hakkinda İzmir'den 600$'a piyasa dustuklerinden beri hic boyle sıkınti duymamistim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok üstad benim amp değil. Şimdilik maşallahımız var.

3 yıl önce Bursa/Saitten aldım. Epey bir uğraşmışlar; soketler, kapasitörler vs upgradeliydi. Alır almaz ben de girişleri komple genalex gold liona çevirdim, çıkışlara da kt120 koydum. tatminkar bir sonuca ulaşmıştım. Ayrıca çalıştırdığım ortam çok büyük olmadığı için torku da idare ediyordu.

@the_cantan üstad, seni yakalamışkan bir sorum var. gavurların VHF linear amp tüplerini kullanarak epey güçlü SE ya da PP ampler yaptığını görüyorum. Elimden de az buçuk gelir bu işler meslek ve merak icabı ;) bu konudaki fikirlerini alabilir miyim?
  • sn. Hayta78,
    İzmir den sonra Bursa nin yollarini tuttu idi bu cihazlar.
    Mikro dalga yukseltcileri, sadece simdilik tamamen duygusal oldularini diyebilirim. Deger mi deger ancak iyi bir temel ve iyi malzemeler ordusuna..

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Ustad gerçi biliyorsunuzdur ama Niva nin asıl üreticisi Mingda Meixing. Niva getiren tarafından koyulmus bir marka diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enerji78 -- 20 Aralık 2015; 14:16:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet @enerji78 kardeşim haberim var. zaten eski mesajlarımda Meixing Mingda yazdığımı görürsünüz. yazım kolaylığına kaçıyorum bazan da hatırıma gelmez. aynı Niva nın birde transistörlü 5.1 amplisi vardı. ben şahsen çok beğedi idim. öyle ışıklı, sahte skalalı vu metreli uyduruk çin malı amplilerle alakası yoktu. çok şaşırttı idi beni. 500 kusur TL idi. onu görünce niva 6550 ampli almaya niyetlendi idim o zamanlar.
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    5.1 'ini görmedim ama Meixing gerçekten güzel cihazlar üretiyor gördüğüm kadarıyla. Niva NC450 'nin de sesi gayet başarılı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.