KT400'lu anakartlarin Turkiyeye ne zaman gelecegini bilen var mi? Yeni bilgisayar alacagim ve KT400'lu bir anakart istiyorum.
Merhabalar
Evet sanirim bu ay sonu burda ama bilişim fuarında epox standında yeni KT400 serini tanıtıyorlardı sanırım piyasaya sunmak üzereler.beyler Epox harika bir kart hele Kt400 8K9A3+ serisi mükemmel raid 0,1 +1,0 destekliyor AGP 8x grafik yolu özelliklik olarak geleceğe yönelik kart.Ayrıca beni etkilen diğer bir modeli ise Nforce2 çipsetine saip modeli üzerinde dahili geforce4 ekran kartı geliyor ayrıca bunla yetinmeyenler için (yetinen çok sayıda olur zaten) AGP 8x koymuşlar ayrıca.Beyler bence İntel'i zor günler bekliyor.AMD artık performans ve fiyat olarak gerçekten biçilmiş kaftan.
Saygılar
1 ay icinde piyasaya girecekler ufak bir tüyo aldım....fuardan
Fuarda yetkiliyle konuştuk ve epox kt400de sorunlar olduğundan bahsediyordu, geldiği zaman göreceğiz..
KT400'ler biraz karın ağrısı yapacak gibi...Marka ayrımı pek yok...Zira hep problem haberleri geliyor netten..
Merhabalar Divinity ne gibi sorunlar ben sorun dige bir olay duymadım adamların ağzından.Çok stabil bir sistemden bahsediyorlardı.KT400 gerçekten bomba gibi geliyor.
Saygılar
yeni cikan bir urunu hemen almak, kime ne fayda getirir ki? hele bir gelsin, test edilsin. [:o)] acele etmezlerse iyidir. genelde hep boyle yaparlar ya? para para para ...
Valla KT400,KT133 gibi uyumsuzluk çıkarırsa kafalarına atarım. :))Yeninin kötüsü olmamalı bence, adı üstünde yeni.
Saygılar
en iyisi kt400a yı beklemek tabii çıkarsa [:P]
bekleye bekleye dervis olacaniz hepiniz
doğru valla puhaahaha
AGP 8x filan butun KT400'lu modellerde var. Netten Asus,Gigabyte,MSI ve Abit'in modellerini inceledim hepsi de bir cok ozellige sahip. Abit AT7 MAX2 favorim ama hem Turkiyeye gelmesi uzun surebilir hem de fiyati muhtemelen can yakar. Onun disinda MSI ve gigabyte alinasi modeller.www.tbreak.com da asus,msi ve gigabyte'in incelemeleri var.
Cok fazla performans artisi getirmiyorlar ancak yanlarinda getirdikleri ozellikler ile benim gibi gelecege donuk sistem kurmak isteyenlerin beklemesi gerekecegi kanisindayim. Ozellikle 166MHZ'lik FSB yeni AMD islemciler icin sart. KT333'lerin bir kisminin unofficial olarak destekledigi soyleniyor ancak official'i gelmek uzereyken riske girmeye gerek yok.
ramlerin senkron çalışması ile ilgili sorunlar varmış arkadaşlar bildiğim kadarıyla...
kt400 lü via çipsetler ramlerle sorun çıkarıyormuş acele etmeyin derim..
birde 400mhz ddr çalıştırmada sorunu var.
zaten DDR400'lerin cok pahali oldugunu duydum, yani DDR333 kullanacagim yine. Ama AGP 8x, ve 166mhz fsb beklenmesi gereken bir ozellik kanimca.
Benim duydugum sorunlari sadece DDR400'lerle, zaten MSI digerlerine ragmen anakartini DDR400'u destekler diye reklam yapmiyor, reklam yapanlar da sadece onerdikleri bir kac marka icin garanti veriyorlar.
Agp 8x'in testleri vardı nette beklemeye deymez şu an için. Ben nforce2'yi tercih ederim şu an için.
şimdi piyasada olan Nforce çipsetli anakartlar VİA KT'e göre daha yavaş Nforce2 daha farklı olacağını sanmıyorum.hele bi gelsin biraz saçma oldu ama!!!!! :)
Saygılar
Benim agp8x'i beklemekteki istegim agp8x'lik ekran karti alacagimdan degil(zaten onlarin gelmesi daha iki uc ay surer), ilerde olur da ekran kartimi yenilemek istersem anakart engeline takilmamak icin bekliyorum.
Tabi bu da bahane esas 166mhz'lik fsb onemli olan. Simdiki anakartimda bu sorun vardi. 450'lik islemci aldim anakart en fazla 650 destekliyor, yani cpu upgrade sansim hic olmadi. Eger 166'lik anakart alirsam en azindan bir seferligine anakartsiz cpu terfisi yapabilirim. Simdiki anakartlari alsam 2000 islemci alacagim ve amd 2700 ile birlikte 166fsb'ye geciyor, yani yine ayni sey olacak. Bu durum p4'ler icin de gecerli, p4'ler de 3000'den sonra 4 fazli guc istedikleri icin farkli anakart isteyeceklermis.
Tabi bu benim kanaatim siz ne dusunursunuz bilemem.
Rezalet! THG'nin testlerine gore kt400'ler ddr400'le beraber bile kt333'u gecemiyorlar. Butun hayallerim suya dustu!
Bu gidisle intel alacam. Gigabyte IEXP hakkinda kotu yorumu olan var mi? ya da ben buna ayri konu acayim.