Şimdi Ara

Kuantum Diyen Bir Cumhurbaşkanı Olacak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
12.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
290 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muharrem amca içmeyi sever bar da yapabilir orayı bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Meral Akşener'e vermeyi düşünüyordum ama adamı dinleyince biraz ona kaymaya başladım. Ne bileyim millete sataşmadan bağırıp haykırmadan, sadece yapmak istediklerini söylüyor. Gayet efendi bir üslupla. Çok güzel konuşmuş. Gerçekten hayran kalmamak mümkün değildi. Endüstri 4.0, robotlar vs. Benim istediğim şeyler bunlar. Kılıçdaroğlu gibi bir adam yüzünden CHP'ye tamamen soğuktum ama şimdi bu adamı dinleyince, artık ben de Muharrem İnce'ye vermeyi düşünüyorum.
  • Bir tarafta tanrının verdiği aklı kullanan

Bir tarafta her fırsatta bizim allahımız var diyip en güçlü olana saklanma psikolojisi içinde bir yapı tıpkı takipçilerinin yaptığı gibi

• Akşener ile ince arasında kalmıştım ama kararım ince oldu bilime inanan bu ülkeyi ab ye bile sokar

• quote:

Orijinalden alıntı: Elma

Bu mesaj silindi.
    dedi şarapçı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

Burası Kanada değil.
    Akp sayesinde orta doğu ülkesi olduk.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel günlerde dağıtılan paraya sövenler, şimdi nasıl savunuyorlar acaba?

Ayrıca YÖK bursunu neden görmezden geliyorsunuz? Her dönem öncelikli alanlar belirleniyor ve yüzlerce öğrenciye bu alanda çalışma vaadlerine karşı 2000tl burs veriliyor. Al sana bilime, ülkeye, gençlere destek.

Üniversitelerde, Tübitak'ta onlarca çeşit destek programları var. Milyonları geçen paralar proje yapacaklara dağıtılıyor. Ama millet tembel. Koca üniversiteden çıkan proje sayısı 2-3 ise zaten kime ne anlatıyorum ki. Bunlar da peşkeştir, üzüm hoşafı ekmek sandığı falan diyerek sulandırır bizim millet...

• Siyasi içerikli konu görmekten sıkıldım ama yazayım dedim. Durduk yerde para verilmesine karşıyım. Bu yüzden bana göre çok saçma.
    Emekli ikramiyesi de bana göre çok saçma. Bu zaten boş vaat ama bir tık üstü de var. Her işsize maaş verilmesi gibi.
    Oturduğun yerden para verince milletimizin iş aramayacağını düşünmemişler herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarali34

Kasım 2012- 6 yıl önce olmuş. İftiradan öteye gitmemiş.
    Muharrem İnce den yazılı açıklama

"Sayın Arınç’ın dün TBMM Genel Kurulu’nda şahsıma yönelik söylediği iftiranın aylardır peşindeyiz. Bugüne kadar böylesi tezgâhı çok daha alt seviyelerde birilerinin kurguladığını düşünüyordum. Arınç’ın şahsıma yönelik tutanaklara yansıyan sözlerinden anlıyoruz ki organizasyon çok daha yukarılarda hazırlanmış. Şimdi Sayın Arınç’ı bu tezgâhın arkasında olmadığını kanıtlamaya davet ediyorum.

Sayın Arınç’ın TBMM Genel Kurulu’nda söylediği telefon mesajlarının, hangi telefonda kayıtlıysa bulmaya, açıklamaya, kanıtlamaya davet ediyorum. Ancak, Sayın Arınç bilmelidir ki, iftira atıp kürsüden de kaçamayacaktır.

Sayın Arınç benim hakkımda düzenlenen fezlekeye inanıyorsa, Başbakan hakkında düzenlenen kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, zimmet fezlekelerine de inanıyor demektir. Arınç’ın mantığına göre benim hakkımdaki fezleke inandırıcı ise, Başbakan kalpazan ve zimmet suçunu işlemiş birisidir. Arınç benim hakkımda düzenlenen fezleke nedeniyle istifa etmem gerektiğini söylüyor. 10 yıldır bilet kalpazanlığı, resmi evrakta sahtecilik ve zimmet fezlekeleri hakkında neden susuyorsun, neden istifa isteyemiyorsun?

Ayrıca benim için yapılan iftiralara gösterdiğiniz duyarlılığı bir kez de Wikileaks belgelerinde sapık diye adı anılanlar için gösterirseniz belki inandırıcı olabilirsiniz."

• kuantum fiziği diyorlar ama nükleere ve doğal olarak nükleer teknolojiye karşılar bu nasıl iş aziz sancarı bile daha yeni reklamda oynadı diye linç ettiniz bu nasıl bi kafa ya
  • 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Vatandaşlık maaşını araştırmanı öneririm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okumuştum haberlerde. Daha önce de benzeri vaatler oldu. Hatta Demirel'dir bu fikrin babası.
    Üniversite mezunu kriteri olmasına rağmen sen birine durduk yerde para verirsen iş bulmak için efor bile sarfetmez.
    Benim iktisadi görüşlerime göre çok saçma, -ülkemiz için- ütopik idea.
  • subaortik S kullanıcısına yanıt
    Kuantum fiziği ile nükleer enerjiyi nasıl bağdaştırdın? Kuantum fiziği atom altı parçacıkların davranışını inceler. Nükleer enerji radyoaktif maddelerin füzyon ve fisyon tepkimeleriyle enerji üretimidir.

Gelişmiş ülkeler nükleer enerjiyi terk edip yenilebilir enerjiye odaklandılar. Şuanki teknoloji ile Portekiz yüz ölçümü kadar güneş paneli bütün dünyaya yetiyor. 20 yıl sonra belki konya kadar alan yetecek belki de.

• 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Yaşamı için gerekecek en alt limitte vereceğin para olacak, insanların bu sayede yaşamak için zorunda olduğu işi yapmak yerine istediği işi yapacaktır. En basit örnek milyonlarca insanın her sene kpss ye girmesini gösterebiliriz. Memur olanların ezici çoğunluğu işi sevdiği için yapmıyor.

Bazı ülkelerde deneniyor ve hepsinde olumlu dönüşler alınmış. İşsizliğin bu denli artmasının en büyük nedenlerinden biri üretimde insan gücünün git gide azalması, hizmet sektörünün iş gücüne doyması. 20 yıl sonra şuanki mesleklerin %60-70i yok olacak. Ve milyonlarca insan daha işsiz kalacak. Bu buhranı da vatandaşlık maaşıyla çözebiliriz. Peki para nereden gelecek diye merak edersen üretimde en büyük maliyet insandır. Maliyetlerin azalması ve üretimin hızlanması ekonomik genişlemeye neden olacak.

Belki görürüz belki görmeyiz ama çok daha ileriki zamanda para da ortadan kalkacaktır. 3d yazıcıların her eve girmesiyle her ev bi fabrika olduğu zaman üretim maliyetleri en alt düzeye inecek ve devletler maaş yerine 3d yazıcılar için hammadde verecek.

Ütopik gelebilir şuan için ama birçok fütürist aynı şeyleri söylüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Orta okul lise ve üniversite sıralarında (ki benim yaşım 33 yani benim dönemimde daha eğitim sisteminin içine edilmemişti)

aldığım eğitim fevkalade idi. Orta okulu özel okulda liseyi meslek lisesinde (turizm) Üniversite'yi Ege'de okudum. Staj gördüm ve yaptığım staj öyle naylon falanda değildi.

Üniversiteden sonra iş hayatına atıldığımda ilk 3 yılım okulda öğrendiğim teorik ve doğru bilgiyi uygulamak için savaşmakla sonraki 2 yılda pes edip bildiklerimi unutmakla geçti.

Çünkü bu ülkede teori ile pratik çok farklı. Bu ülke toplumu bir kere eğitim seviyesi, dini inancı ve inancının öğütlediği ahlakı, etik değerleri, sosyal statüsü ne olursa olsun BENCİL.

Bunu sadece iş dünyasında değil, trafikte, sokakta yürürken, tatilde, yolculukta her yerde görebilirsiniz ve bu sadece 16 senede olmuş bir şey değil HEP BÖYLEYDİ.

Bir ülkenin cumhurbaşkanını adayının KUANTUMDAN bahsetmesi kriter değil, Kriter vatandaşın GENELİNİN ne söylediğidir.

Bu ülkede AKP 16 senedir seçim kazanıyorsa bunun sebebi AKP'nin devlet imkanıyla seçim kampanyası yapması, trafoya kedi sokması, 'bir taraf olan bertaraf olur' şeklinde aba altından sopa göstermesi, makarna kömür vermesi bir etken olabilir.

Ama en önemli etmen 'Osmanlı ecdadı' 'biz Müslümanız' demesidir. Çünkü bu toplumun %90'ı Müslüman olabilir, ama %50 sinin ÖNCELİĞİ DİNDİR!, Dinin hayatının merkezinde olarak yaşamasıdır.

İşte bu yüzden bir cumhurbaşkanı adayı istediği kadar Kuantum, Metafizik, Nano Teknoloji, vs. desin toplum genelinde hiç bir anlamı, manası, önemi olmamasından sonra

Bunları vaat etmek maalesef pek bir işe yaramaz, yaramadığını 16 senede de gördük zaten.

O yüzden gerçekçi olmak, içinde bulunduğumuz toplumda bu toplumun çoğunluğunun değerlerini anlayıp isteksel, düşüncesel, umut dolu bir sonuç bekleyeceğinize

gerçekler dahilinde Mantıksal olan sonuca kendimizi hazırlamamız daha doğru olacaktır kendi ruh, sinir vb sağlığımız açısından.

Saygılar.
    hernekadar istemesem de ; cok guzel yazmissin. Kesinlikle katiliyorum.

Bende artik en azindan 2 dil bilen. Bir gorusmede ``One Minute`` demiyecek bir cumhurbaskani
    En azindan kendi dilini duzgun tahtaya yazabilen bir basbakan istiyorum.

Ama maalesef halkin yarisi bunun farkinda bile degil.

Bu arada hicbir parti taraftari degilim ; acikcasi ne olursa olsun bazi seyler bu ulkede duzelmeyecegi icin ; sadece en azindan ahlakli ve egitimli bir siyasi kesimimiz olsa bana yetecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxkingdom

Muharrem İnce'yi severim ve desteklerim,ikinci tura Akşener veya İnce kim kalırsa onu destekleyeceğim ama Justin Trudeau ne alaka. Justin Trudeau feminist biri, ve ülkede erkeklere şiddeti legal hale getirdi.Kanada'da çok büyük erkek hakları sıkıntısı var.Ve anti feminist hareket, erkek hakları aktivistleri, Karen Straughan, Lauren Southern gibi isimler hep mücadele ediyor, büyük bir anti feminist mücadele var Kanada'da.
    Hocam sana erkek biri olarak soyleyeyim.

Benim Justin gibi basbakanim olsun ; isterse ulkede feminizm den gecilmesin. Bana koyan birsey yok ; hakeden hakkettigi yere gelsin.

Gecende de Hong Kongdaki arkadasimla konusuyorum ; diyorki cok sikintilar var ulkede devlete yazi yazmis hatta bana da gonderdi. Dedim nedir problem. Diyor ki hava cok sicak taksiler yolcu beklerken arabanin marsini kapatmiyorlar hem ses hem hava kirliligi oluyor. Icimden dedim ki ``Ulan ugrastiginiz seylere bak ; bizim ulkede wikipedia ya girilmiyor``. Utancimdan soylemedim de ; tabi tabi diyip gecistirdim.

• Benim özgürlüklerimi kısıtladıktan sonra, düşüncemi yaşayamadıktan ve söyleyemedikten sonra kırmızı ışıkta dursa ne olur kuantum fizikçisi olsa ne olur. Millet hayatını düzgün yaşamak istiyor. Kuantum fizikle ilgilenen fizik okusun.
  • CodeMachine C kullanıcısına yanıt
    O zaman senin mantığına göre "Kur'an'la ilgilenen hoca olsun, cumhurbaşkanı olmasın".
  • quote:

Orijinalden alıntı: subaortik

kuantum fiziği diyorlar ama nükleere ve doğal olarak nükleer teknolojiye karşılar bu nasıl iş aziz sancarı bile daha yeni reklamda oynadı diye linç ettiniz bu nasıl bi kafa ya
    İkisi çok farklı şeyler boşver sen bunlara kafanı yorma.. Zamanında başbakanımız Sayın Binali bey demişti ya fazla bunlara kafa yormayacan sıyırır gidersin diye. Sen boşver
  • Benim iktisadi görüşlerim ve sosyal gözlemlerim çok başka. Bu millete geçinsin diye 1/2 asgari ücret versen (özellikle 30 yaş altı bekar olan kesimine) iş bulma girişiminde bile bulunacağını sanmıyorum. Neden çalışmıyorsun sorusuna verilebilecek cevaplar bile kafamda belli. Hatta sırf bu maaş için açıktan üniversite bitirenler bile olur.

Yorumumda yukarıda nedenlere binaen "-ülkemiz için- ütopik idea." demiştim. Başka ülkelerde başka türlü deneniyor (İş bulma kurumu sana iş buluyor ve çalışmak zorundasın, bulana kadar sana maaş ödeniyor. Buradaki önemli nokta beğenme lüksün yok. Görüşmeye çağrıldığın gün gitmek zorundasın hatta).
    Bizim ülkemiz için ise işsizlik maaşı çok ideal bir uygulama. En az altı ay geçimini bir şekilde döndürmene olanak sağlıyor. Ki evli biri için işten ayrılma durumlarında hayati önem taşımakta.

Üretimdeki en büyük maliyetin insan olma savın ise yanlış. En büyük maliyet hammadde veya yarımamüldür satın alımıdır.
    İnsan çekilirse maliyet azalır tezi ise doğrudur. Fakat bu durumda işveren maliyeti azalır iken, devletin gelir vergisi kazancı azalır. İşverene ekstra vergi olarak yüklenebilir mi bilemeyiz.
    Futuristlere katılmadığımı da belirmek isterim.

PS : İlk paragraf konuyla alakalı aramızda geçen yazışma için cevap, geriye kalan paragraflar ise tespitlerdir.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.