|
Kuantum haberleşmede ilk büyük adım atıldı: Görüntü transferi artık mümkün

-
-
Kuantum haberleşme denilen şey, Kuantum dolanıklık denilen bir durumu.
-
Bu oldu mu düşmanın haberleşmesini savaşta kesme diye bir şey olmuyor o yüzden çok değerli.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haberde ben de bu detayı aradım. Kuantum dolanıklığı için uydu ne alaka dedim kendi kendime.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam en basit haliyle şifreleme için gerekli anahtarlar dolanık parçacıklar kullanılarak belirleniyor. İşlem sırasında birisi araya girerse (süreç bundan etkileneceğinden) tespit edilebiliyor. Anahtar belirlendikten sonra veri aktarımı klasik yöntemlerle yapılıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilim dünyası için kilometre taşı olabilecek bir gelişme.
Teorik olarak ışık hızından daha hızlı haberleşebilmek artık mümkün olabilecek.
Aslında "hız" sözcüğü burada anlamını yitiriyor. Kuantum parçacık çiftlerinden biri burada nasıl davranış gösteriyorsa; diğer parçacık başka bir yerde (mesala binlerce ışık yılı ötede) aynı davranışı sergiliyor. Arada herhangi zaman bir farkı olmuyor. Kuantum fiziğinde teori olan bu bilgilerin pek çoğu, fizik deneyleriyle doğrulandı.
Akla mantığa ters gelebilir ama kuantum dünyası böyle garipliklerle dolu :)
-
bir emg ye bakar hepsi. Atarlarsa taş devri gibi savaşırlar.
-
O EMP, öyle el bombası gibi de atılmıyor. Bu alet kuantum dolanıklık ile çalışıyorsa bambaşka bir durum söz konusu, çalışmaya devam edebilir, detaylarda diğer elektronik bileşenlere bakmak lazım.
-
eyp değil emg. Elektro manyetik silah. Sınırı içindeki tüm devre vb kızartıyor. Canlılara zarar vermiyor.
-
Ben mi yanlış anladım? Haberde öyle bir haberleşmeden bahsetmiyor. Sadece şifreleme işlemi için kuantum kullanılmış. Öyle iki dolanık parçayı kullanarak anlık mesaj iletmek gibi bir durum yok.
-
"digital iletişime güven artıyor" diyorsun ve 1 satır sonra quantum iletişim anlatıyorsun. Sonrada quantum güvenli ve kurulamıyor diyorsun. Quantum digital değil. Yani digitale güven azaldığından quantum deniyorlar. Ama assinda artık gerek yok. Iletişimdede block chain kullanılamazmı? Onunda kırılması imkansızdı sanki
-
Millet kuantum kullansın haberleşmede, biz depremden beri (11aydır) Malatya'da bağlanmayan bakır kablo yüzünden internetsiz yaşayalım :)
-
2-4 kişi arası bunu kullanabilirsin ama çoklu kullanıcı olduğunda uydu ki sistemler çöp o iletişim.trafigini kaldıramaz.. bu güne kadar yansıtıcı olarak sıçrama amaçlı kullanildi uydular.. ara birleştirici dağıtıcı olarak bir 10 yıl daha zamanı var..gibi.
-
Ilk defa goruntulu iletisim yapildi diyorsunuz yillardir televizyon izlemiyorsunuz galiba...
-
Haberde teknik ayrıntılara yer verilmemiş. Ancak iletişimde kuantum teknolojisinden bahsediliyorsa, bahsettiğim teknolojiyle ilgili olması gerektiğini düşünüyorum. Yıllardır bilim çevrelerinde konuşulan kuantum temelli iletişim teorileri bu yöndeydi. Burada akla, "Alakasız bir iletişim biçimini, "kuantum" adı altında isimlendirmiş olabilirler mi?" sorusu geliyor. Zayıf da olsa öyle bir ihitimal var tabiki.
Bu arada, kuantum fiziğini (veya mekaniğini) insanlar yeni duyuyor olsalar da teorisi yüz yıl, pratiği ise neredeyse elli yıl öncesine kadar gidiyor.
kuantumturkiye.org
Kuantum İletişim Nedir? | QTurkeyhttps://kuantumturkiye.org/kuantum-iletisim-nedir/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homebird -- 10 Ocak 2024; 21:48:50 >
-
@Ulan Musk isimli arkadaş yukarıda detay vermiş:
"Hocam en basit haliyle şifreleme için gerekli anahtarlar dolanık parçacıklar kullanılarak belirleniyor. İşlem sırasında birisi araya girerse (süreç bundan etkileneceğinden) tespit edilebiliyor. Anahtar belirlendikten sonra veri aktarımı klasik yöntemlerle yapılıyor."
Yani sadece şifreleme ile ilgili kısım kuantumsal. Aktarım kısmı normal(miş).
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 11 Ocak 2024; 13:10:24 >
En Beğenilen Yanıtlar

Bu oldu mu düşmanın haberleşmesini savaşta kesme diye bir şey olmuyor o yüzden çok değerli.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X