Şimdi Ara

Küçük Bir Laptop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben sizlere bana size göre piyasada en iyi olan küçük laptopaları tavsiye ederseniz sevinirim....

Ayrıntılı Bilgi ;

- ne iş olsa yapması lazım oyun , müzik , film yani multimedia

-12.2 monitör (daha ufak olmaz sanırım ama biraz daha büyük olabilir)

- işlem gücü yüksek herhangi bir cpu

- 1024 mb Ram

- herhangi bir ekran kartı (shared olmaması kaidesi ile)

- 3 saatden fazla pil ömrü

bu ayrıntılar doğrultusunda olursa sevinirim ilgilendğiniz için teşekkürler ...

• Ben Dershanede Rehber Öğretmenim işim gereği bir çok seminerler veriyorum. Evde olsun işte olsun power pointle sunumlar hazırlıyorum. Bunun dışında film izlemek, müzik dinlemek ve photoshopta çizim ve web tasarımıyla (amatör olarak) uğraşıyorum.
    Henüz taşınabilir bir bilgisayarım yok. Alan arkadaşlarım ise bu taşınabilir aletlerin taşınmasındaki zorluklarından bahsedip duruyorlar. Yani 3kg'a ağırlığa kadar laptobu olan bir kişi çanta, adaptör vs. ıvır zıvırıyla birlikte bu ağırlık 4-5 kg'a kadar çıkabiliyo. İncelediğim 12.1 13 veya 14.1 ekran büyüklüğüne sahip laptopları incelediğimde bunların ağırlığı 1.5 - 2 en fazla 2.46 olduğunu görüyorum ve tercihimi 15.4 ekranlardansa bunlardan yana kullanmak istiyorum.
    Sizce 14.1 'in bana dezavantajı neler olabilir? Marka ve model önerirseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • MSI S271 Black, AMD Turion X2 DUO 1.6 Ghz, 1024 RAM, 80 HDD 5400, DVD WR, 12.1' WXGA
    bununla ne istersen yapabilirsin,bence en iyisi bu .

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1239
  • ASUS W5F DUO 1.83 GHz (T2400) 1GB DDR2-100G-MAX 128MB-DVDRW-12.1"-XPPRO
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=20974
    Bu tip bi makine ile oyunları çok iyi performansla oynayamazsın ama gene de düşük ve orta ayarda oynarsın diye düşünüyorum..
    12.1' ekranlı laptopları daha çok işadamları falan alıyor..O da oyun amaçlı değil..
    Ben paylaşımsız iyi bi ekran kartlı 12.1 ' ekranlı laptop pek görmedim...

Toshiba'nın bir de Portgage R200 modeli var.
    NOTEBOOK PORTG.R200 CENT.1.2GHZ-512MB-60GB-MAX 128MB-12.1-W XPPro-ing
    512ram takviyesi yaptırabilirsin..Bence çok güzel..Sadece 1.2 kg..

@psikorehber
    Eğer sürekli yanınızda taşımak istiyorsanız size cidden hafif bi laptop almanızı öneririm..
    Dedikleri gibi 15.4' ekranlı bi laptop yaklaşık 2.7kg civarı..Bazı modeller 3kg civarı geliyor..çantası,adaptörü ile beraber 4-5 kg geliyor..
    Ama kanımca 14.1' ekranlı laptoplar da pek hafif değil..2.4Kg civarı...
    O yüzden bence hafiflik açısından pek bi fark olmaz üstelik ekran boyutu ufalıyor..
    Bence 12.1' modellere bakın..1.2kg Toshiba R200 Portgage, 1.1Kg DELL LATITUDE X1 PM733-ULV-1.10GHZ-512MB-60GB-MAX 64MB-12,1"-DVDRW-WXP P

• Kardeş 15.4'lerin ağırlıkları konusunda sana katılamayacağım. örneğin biz arkadaşa yeni Acer 5602 aldık ve meraktan şarj aleti ve çantası ile birlikte tarttık 3.15kg geldi. Yeni çıkan şarj aletleri ufak ve hafif

quote:

Orjinalden alıntı: sbasol1981

ASUS W5F DUO 1.83 GHz (T2400) 1GB DDR2-100G-MAX 128MB-DVDRW-12.1"-XPPRO
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=20974
    Bu tip bi makine ile oyunları çok iyi performansla oynayamazsın ama gene de düşük ve orta ayarda oynarsın diye düşünüyorum..
    12.1' ekranlı laptopları daha çok işadamları falan alıyor..O da oyun amaçlı değil..
    Ben paylaşımsız iyi bi ekran kartlı 12.1 ' ekranlı laptop pek görmedim...

Toshiba'nın bir de Portgage R200 modeli var.
    NOTEBOOK PORTG.R200 CENT.1.2GHZ-512MB-60GB-MAX 128MB-12.1-W XPPro-ing
    512ram takviyesi yaptırabilirsin..Bence çok güzel..Sadece 1.2 kg..

@psikorehber
    Eğer sürekli yanınızda taşımak istiyorsanız size cidden hafif bi laptop almanızı öneririm..
    Dedikleri gibi 15.4' ekranlı bi laptop yaklaşık 2.7kg civarı..Bazı modeller 3kg civarı geliyor..çantası,adaptörü ile beraber 4-5 kg geliyor..
    Ama kanımca 14.1' ekranlı laptoplar da pek hafif değil..2.4Kg civarı...
    O yüzden bence hafiflik açısından pek bi fark olmaz üstelik ekran boyutu ufalıyor..
    Bence 12.1' modellere bakın..1.2kg Toshiba R200 Portgage, 1.1Kg DELL LATITUDE X1 PM733-ULV-1.10GHZ-512MB-60GB-MAX 64MB-12,1"-DVDRW-WXP P

• senın ısını bence sony sz serısı gorucektır 13.3 ınch ekran kartı nvıdea 7400 ınceledıgım en ufak ve en guclu bılgısayar bu
  • @ak_onair
    Tamam ben tartmadım lafın gelişi 4-5 kg söyledim..
    3.15 kg gelen bi çanta sen bütün gün yollarda omzunda yürüyünce 5-6 kg çekiyormuş gibi gelir..
    O açıdan eğer sürekli yanında taşıyacaksa ben 1-1.5 kg olan laptoplardan almasını önerdim..
    Ama tabi ben taşırım çok güçlüyüm derse 15.4 tercih etsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Ufak Bir Network İçin Yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen katılıyorum kardeş :)
    bu arada ekonomik tavsiyeleri olanları da bekliyoruz. Bu aletler ufaldıkça fiyatları artıyo galiba!

@ak_onair
    Tamam ben tartmadım lafın gelişi 4-5 kg söyledim..
    3.15 kg gelen bi çanta sen bütün gün yollarda omzunda yürüyünce 5-6 kg çekiyormuş gibi gelir..
    O açıdan eğer sürekli yanında taşıyacaksa ben 1-1.5 kg olan laptoplardan almasını önerdim..
    Ama tabi ben taşırım çok güçlüyüm derse 15.4 tercih etsin..
  • Şu notebook'u inceleyebilirsiniz bence...
    NOTEBOOK LG T1-5MHIT NAPA DUO 1.66 512MB MAX128MB 60GB 14.1" DVDRW WXPH: 1799$+ KDV
    Hem 14.1' ekranı var,hem özellikleri itibari ile gayet iyi( Core duo işlemci,512mB DDR2) hem de 1.9kg sadece...
    12.1' olan modeller genelde düşük işlemci hızına sahip oluyorlar..
    Örnek Toshiba R200 Centrino 1.2Ghz..
    Ama bu adam gibi bi notebook..Üstelik bit kadar da ekranı yok ve de oldukça hafif sayılır..
    Ama LG'nin notebookları kalite olarak nasıldır pek bi bilgim yok açıkçası..Ama bence bu modeli de göz önünde bulundurun..
  • asus an-127 ye bakabilirsin fiyatıda uygun 1.5<kg 1410 $+kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 20 Temmuz 2006; 0:38:04 >
  • bende epeydir bakınıyorum küçük olsun diye ama performanstankaybediyor,birde ağırlık verirken firmalar piller hariç veriyorlar(çoğu) dikkat et,sonyden başka performans ve ufak ürün bulamadım ama ona da gücüm yetmez,bakacaz bende bekliyorum iyi bir model bilen varmı arkadaşlar?
  • Kalite olarak bilmem ama fiyatlarının uygunluğu açısından linkteki laptoplar da alternatif olabilir..

http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=NOT022

http://www.vatanbilgisayar.com/products.aspx?L1=PC_&L2=PC_POR&BR=REGAL

• Sonylerde pil ömrü iyi değil galiba dikkat etmek lazım. Alet ufaldıkça pil de ufalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.