Arkadaslar merhaba, kucuk bir tasarim ofisim var. 4 kisi calisiyoruz, bir adet router uzerinden wireless olarak baglandigimiz agimiz var. Routerda bir adet ethernet portu var. Istiyorum ki o porta bir adet harici disk takip tum islemlerimizi o disk uzerinden yapalim, mumkunse istedigimizde ofis disindan da dosyalarimiza erisebilelim.
Boyle bir senaryoyu gerceklestirmenin en ekonomik yolu nasildir diye bir danismak istedim sizlere, vakit ayirip okuyan arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
Sevgilerimle
Bu arada agimizda hem mac hem de pc mevcut yazmayi unutmusum.
Ağınızda bir server bulunuyor mu? Varsa işiniz kolay server üzerinde VPN yapılandırıp, kullanıcılarınıza gerekli ayarları yapıp uzaktan ADSL üzerinden hem mac hem de pc sistemlerinizi haberleştirebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Ağınızda bir server bulunuyor mu? Varsa işiniz kolay server üzerinde VPN yapılandırıp, kullanıcılarınıza gerekli ayarları yapıp uzaktan ADSL üzerinden hem mac hem de pc sistemlerinizi haberleştirebilirsiniz.
Cevabin icin tesekkurler SeYYaH-1
Agimizda bir server yok 2 adet PC 2 adet MacBook Pro mevcut. Bütcemiz henüz bir server icin yeterli degil. Uzerinde tek ethernet portu olan kablosuz bir routerimiz var. O ethernet girisine takilabilecek bir disk ariyorum, yani bizim asil amacimiz bir yedekleme diski degil, server diski gibi surekli dosyalari uzerinden calistirabilecegimiz bir disk.
Seagate'in FreeAgent ve WD'nin My Book Live gibi urunlerini gordum ama daha once kullanmadigim icin herhangi bir tecrubem yok. Kablosuz ag uzerinde yeterli bir performans saglarlar mi hic bilmiyorum.