p800 boardımı alıyom elime 2.8C cpu mu takıyorum kolu indiyyom kitleniyo cpu tamm buraya kadar bi sorun yok sonra üzerine dandik 3-5 ytl ye satılan macundan sürüyom yeteri kadar hala bi sorun yok sonra Thermaltake spark7 cpu soğutucumu güzel bi şekilde monte ediyom klipsleri takıyom bu da ok açıyom pc mi canavar gibi çalışıyo ancak taakiii birdaha ki cpu yu sökmeye çalıştığımda karşıma küçük bi sorun çıkıyo bunu 10 içinde yaşadım mesala cpu yu monte ettim 10 gün sonra cpu yu sökücem Spark 7 nin klipsleri çıkartıyorum soğutucu cpu ya yapışmış biraz sert gibi hafif zorlayarak çekiyorum ve taaadaaaa soğutucu ve cpu elimde ama cpu nun kiliti yani kolu yala kilitli acaba benim sokcet mi yalama oldu?? garanti ye versem değişebilirlermi acep??
ha not spark 7 bakır bi soğutucu eskiden intel in aliminyum soğutucsun da böyle sorunlar olmaz idi
gıt kendıne adam gıbı macun al macun donuo.
biraz isi veya asiri soguk isinizi gorur....eger anakarti sokup poesete koyup derin dondurucuya koyabilme imkaniniz varsa macun dandik oldugundan -10 derecede donacaktir ve raharlikla heatsinki cikarirsiniz.... veya tam tersi isi....ya anakarti sokun ve k8 anakartlardaki gibi backplate i sokerken fon makinesiyle anakarti isitin islemcinin tam arkasindan...ya da kasasiz kurulum yapin, islemciyi bi prime gibi bi programla isitin(bu arada fan devrini dusrun) biraz isittiktan sonra fisi cekin ve heatsinki sokun....kolay gelsin
yok yaw macun un donduğunu hiç sanmıyorum cpu 20 decenin altına inmiyo ki zaten donsun şu an bile 36 oha baya bi ısınmış ve fanları devreye alalım
eger elektronikcilerin kullandigi termal silikon ise ne kadar dandik olursa olsun dediginiz sartlar altinda donmaz....ama dedgim gibi buzlukta donar
evet termal slikon bu donma ihtimali çok düşük
ancak benim tahminim bakır ı görünce yapışıyo
yüzey pürüzssüz bir yüzey baskı sonucu aradaki hava iyice sıfırlanınca vakkum gibi cpu da peşinden geliyor mecburi oynatıp çıkartmak lazım ilk etapta sağa sola biraz oynatıp çekmek daha mantıklı ama p4 lerde genel bir sorun bu çok gördüm arkadaşlarda da :) amd nin üst yüzey p4 kadar kaliteli yapılmamış demekki
oynatıyom ama genede bi farkı olmuyo ancak geçen cumartsi söktümğüm zaman bişe farkettim sanki p4 ün üzerindeki o bakır çatlamış gibi idi ??? olabilirmi bu siliyom sliyom yok bi iz var elimde takılıyo oraya hatta spark 7 nin bakırında da bi iz çıkmış o yüzden ?? acaba çatladı mı yaw??
çizilmiştir muhakkak. çatlama olmaz
aslinda kolay kolay catlamamasi gerekir....eger tam ortadaysa kesinlikle catlak degildir...kenarlarda ise belki basinc dagilimi tam olmadigi icin yukten catlamis olabilir ama coook dusuk bir ihtimal...cizik olmasin? ayrica iceri termal macun girmesi de bisey farkettirmez ve bir zarari dfa toktur ayrica
valla çizik e hiç benzemiyo abi söliyim benim de aklıma çatlama imkansız gibi geliyo forumda bir kere o bakırın çekirdeğe lehimli olduğunu duymuştum oda aklıma yatmadı ama öle bişe ise çatlama olma olasığı hiç olaz idi
quote:
Orjinalden alıntı: mete656
ayrica iceri termal macun girmesi de bisey farkettirmez ve bir zarari dfa toktur ayrica
tarafımdan test edilp onaylanmıştır beyaz termal silikonlar iletken deil fx5200 ün ram lerini komple bunun ile kaplamıştım bi kere
ya bende aynı sorunu yaşamıştım arkadaşın orj. fanını sökerken , çaktırmadım hiç walla , ama aklıma takıldı , bu elektronikçilerde satılan termal macunlar kötümüdür yaw ? arctic silver almak lazımmı illa ? birde bu kaliteli macunları ayda bir değiştirin diyolar doğrumudur ?_
quote:
Orjinalden alıntı: arbiter
yüzey pürüzssüz bir yüzey baskı sonucu aradaki hava iyice sıfırlanınca vakkum gibi cpu da peşinden geliyor mecburi oynatıp çıkartmak lazım ilk etapta sağa sola biraz oynatıp çekmek daha mantıklı ama p4 lerde genel bir sorun bu çok gördüm arkadaşlarda da :) amd nin üst yüzey p4 kadar kaliteli yapılmamış demekki
Benim işlemci herseferinde geliyor.Benimkide AMD Asıl sebep arada hava kalmaması
quote:
Orjinalden alıntı: mete656
biraz isi veya asiri soguk isinizi gorur....eger anakarti sokup poesete koyup derin dondurucuya koyabilme imkaniniz varsa macun dandik oldugundan -10 derecede donacaktir ve raharlikla heatsinki cikarirsiniz.... veya tam tersi isi....ya anakarti sokun ve k8 anakartlardaki gibi backplate i sokerken fon makinesiyle anakarti isitin islemcinin tam arkasindan...ya da kasasiz kurulum yapin, islemciyi bi prime gibi bi programla isitin(bu arada fan devrini dusrun) biraz isittiktan sonra fisi cekin ve heatsinki sokun....kolay gelsin
Soğuk yanlışta ısı doğru Aşırı soğukta termal macun donuyor ve işlemciye japonla yapıştırılmış gibi oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: bahadir_bado
ya bende aynı sorunu yaşamıştım arkadaşın orj. fanını sökerken , çaktırmadım hiç walla , ama aklıma takıldı , bu elektronikçilerde satılan termal macunlar kötümüdür yaw ? arctic silver almak lazımmı illa ? birde bu kaliteli macunları ayda bir değiştirin diyolar doğrumudur ?_
As seramik alırsan herzaman yaşarsın aynı problemi. As3 olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: SebA_StiAn
valla çizik e hiç benzemiyo abi söliyim benim de aklıma çatlama imkansız gibi geliyo forumda bir kere o bakırın çekirdeğe lehimli olduğunu duymuştum oda aklıma yatmadı ama öle bişe ise çatlama olma olasığı hiç olaz idi
Bakırın çekirdeğe lehimli olması imkansız. P4 ün bakırıda çok kalın çatlaması imkansız.
aynı sorun bende de var. as5 ile hangi bloğu takarsam takayım oluyo.
alla alla
AS Seramik ile ne zaman çıkarsam CPu+ HS ikilisi geliyor elime