Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin gene çalışan bi iş yeriniz var. Bizim iki tane iş yerimiz salı gününden beri kapalı. Aşağı yukarı 15 tane elemanımız var bizle beraber onlarında nakit akışı kesildi. Bu durum böyle ne kadar sürecek bilmiyoruz. Para gelmiyor olan parada gidiyor faturalara gıda harcamaları gibi şeylere. Nisan ayında kira vaktimiz gelecek mal sahibi illa ki kirasını isteyecek.

Ayrica nisan 12 de düğünüm vardı. Mobilya harcamalari vs oldu. 15 bin liraya yakın ödemem gereken bi mebla var. Doğal olarak onuda erteledik. Benim gibi 10 kişi o mobilyacidan siparişini durdursa adamın 100-1500 bin tl gibi kaybi var. Herşey zincirleme işliyor.

Allah sonumuzu hayretsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhalde ilk defa devlet düzenli borcunu ödeyeni koruyor. Tabi esnaflar sadece vergi kaçırmasını bildiği için onlar faydalanamıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrgrup

maalesef tedarik zinciri bozuluyor. kimse dışarı çıkmazsa nasıl para harcayacak? nasıl tüketim olacak ve tüketilen malı yerine koymak için üretim yapılacak?
    iş veren iş olmasada işçisine maaş ödemeye devam etsin diye herkes fikir veriyor fakat para veren yok.. kiralar, faturalar, bağkur-sgk primleri, elektrik, su, doğalgaz, internet telefon ücreti.. giderler tam gaz devam ederken gelir bir türlü gelmiyor.
    esnaf kesimi sahipsiz kaldı oysa kapanmak zorunda kalan her dükkanın ekonomiye vereceği zararı ticaretle uğraşanlar iyi bilir. aylardan beri boş duran dükkanları sizce kim kiralar? dükkanlar için istenen kiralarla o dükkanların dönmesi mümkün değil. maalesef durumlar çok kötü ve konuştuğum kimse umut ışığı görmüyor..
    internet

• quote:

Orijinalden alıntı: ComradeMRX

ABD Başkanı Donald Trump, New York, Teksas, Kaliforniya, Washington ve Louisiana da dahil olmak üzere eyaletler için "felaket durumu" ilan etti.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı 2 trilyon dolarlık ekonomi paketini açıkladı:

"300 milyar dolarlık kaynak yılda 99 bin dolardan az kazanan ABD vatandaşlarına doğrudan nakit yardımına ayrılacak."

"4 kişilik bir aile 3 bin 400 dolar nakit yardımı alacak."
    Bizde de 15-16 milyar dolarlık bir kaynak ayrıldı çok şükür. 2 trilyon dolar nereee 15 milyar dolar nereee, sorsan büyük ülkeyiz amerikayada kafa tutarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September Storm -- 26 Mart 2020; 16:13:21 >
  • Forum çoluk çocuk kaynıyor. Konudaki en beğenilen yorumlara bakınca çok net anlaşılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 Liralık Maskeyi 15 Lira'dan satarken iyi oluyordu. 3 Günde üç aylık kazancınızı kazandınız. Ağlamayın boşuna.
  • Son dakika haberi... ABD'de koronavirüs salgını sebebiyle toplu işten çıkarmalar yaşandı. Bu sebeple işsizlik maaş başvuruları, 3.28 milyona yükselerek rekor kırdı. Daha önce 1982 yılında 695 bin kişi ile rekor kıran işsizlik maaş başvuruları önceki hafta 282 bin kişi olmuştu.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Dalga geçiyon heralde. Yada ironi yapiyorsundur.
    İşadamlarinin vergi kredi vs borçları ertelenirken. Bu sabah telefonuma gelen enerjisa ve turktelekom mesajları hemen borcunuzu ödeyin diyor. Neyin fedakarlığı dan bahsediyorsun. Millette halmi kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: K110

1,5 Liralık Maskeyi 15 Lira'dan satarken iyi oluyordu. 3 Günde üç aylık kazancınızı kazandınız. Ağlamayın boşuna.
    Adam çiçekçiyim diyor siz birileri maskeyi pahalıya sattı ağlamayın boşuna diyorsunuz Sizin mantığınızla bazı doktorlar kibirli olduğundan tüm doktorlar da kötü şeyleri hak eder, Bazı öğretmenler işini ciddiye almadığından tüm öğretmenler de kahrolmalıdır, Bazı esnaflar fırsatçılık yaptığı için tüm esnaflar ölmelidir, bazı müteahhitler işini düzgün yapmadığı için tüm müteahhitlerin kökü kurumalıdır.

Kısacası bu virüs işi de biter de sizin bu nefretiniz zor biter

• quote:

Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

Yav uzun uzun anlatamıycam.Al izle belki nedenini anlarsın

Alıntıları Göster
    Ülkemizde sağlık sistemi şimdiden çöktü dediniz onun cevabını bir Alman yorumcunun sağlık sistemi ve ilerlemesi hakkındaki görüş videosunu ile mi cevaplıyorsunuz? bu video bulaşma hızını yavaşlatırsak herkesin hastanelerde tedavi olabileceğini anlatıyor ki ülkemizde de olan çaba bu yönde...
    ülkemizdeki sağlık sisteminin ŞİMDİDEN çöktüğünü nasıl anladınız onu sormuştum

• quote:

Orijinalden alıntı: leftercan1907

alt tarfı 25 bin vercek sanki 250 bin verecekte bu kadar cok belge istiyorlar.sanki vermemek için yapılmış.yaptık demek için yapılmış

Alıntıları Göster
    Hiç yaa. Bağkur borcundan dolayı haciz vs gelmez zaten, en fazla emekli olamam, hastaneyi karşılamaz. Yani onlara ne bağkurdan? Benim babam 30 yıldır hiç ödemedi, kimse bir şey demiyor. Ne haciz ne bir şey.
    Emeklilik zaten saçma, 30-40 yıl yaşamayacaksan kar etmiyorsun verdiğin para kadar almıyorsun geriye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midnightmrt

Ülkemizde sağlık sistemi şimdiden çöktü dediniz onun cevabını bir Alman yorumcunun sağlık sistemi ve ilerlemesi hakkındaki görüş videosunu ile mi cevaplıyorsunuz? bu video bulaşma hızını yavaşlatırsak herkesin hastanelerde tedavi olabileceğini anlatıyor ki ülkemizde de olan çaba bu yönde...
    ülkemizdeki sağlık sisteminin ŞİMDİDEN çöktüğünü nasıl anladınız onu sormuştum

Alıntıları Göster
    Sağlık sisteminin çöktüğünü hastaneye gidenlerin arasından hasta seçmelerinden anladım.Sen bugün korona virüsü belirtileri ile gittiğin sağlık kuruluşunda daha şimdiden daha riskli hastaları seçiyorsalar o sağlık sistemi çalışmıyor anlamına geliyor.Şimdiden senin her belirtin vara ama ateşin yok diye seni eve gönderiyorsa, bu iş ilerlediğinde neyi seçmek zorunda kalacaklarını sen hayal edebilirsin.Sen böyle sağlık sistemi gayet iyi çalışıyor diye düşünebilirsin fakat doktorlar maske,eldiven bulamıyor çoğu hastanede.Sana göre her şey tıkırındaysa problem yok umarım işin düşmez hastaneye

• quote:

Orijinalden alıntı: mtanhu

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Parasıyla ödeyerek aldığım hizmeti, vergi ödeyerek finanse ettiğim devletin yaptıklarını bana nimet gibi gösterme yeter.

İşi hemen cıvıtıyorsunuz. Herkes her hizmet için para ödüyor ve satın alıyor. Devlet bedava birşey vermiyor. Hatta 3 liralık hizmet veriyorsa 10 lira alıyor arada dar gelirlilerin ücretsiz kullandığı hizmetlerde bizden çıkıyor. Gerçekler bunlar.
    Ben sistemi biliyorum ve yazıyorum. Sen diyorsun karadenizin köyleri falan. Ben 1000 sene öncesinin insanıysam sende 2020 yılında 1970 yılı devlet kafasıyla yazıyorsun. Burası ne 1970'teki devletçi türkiye ne de 1000 yıl öncesinin devleti. Liberalliği köküne kadar yaşarken devlet hizmetleri demek ve eski zamanda lüks olan devletin yetersiz kaldığı şeyleri bugün özel sektör yapıp karıyla vatandaşa satarken bunları nimet gibi göstermek saçmalıktır.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    Sen olayı çok yanlış anlamışsın
    Hasta seçmede riskli hasta derken taşıyıcı ya da hasta olma olasılığı yüksek kişileri doktorların seçmesini kastediyorsan seçimi kimin yapmasını isterdin? Doktorlardan daha mı iyi biliyoruz?
    Hasta olma olasılığı görülmeyen kişileri hastanede tutup enfekte olmalarını mı istersin?
    Bak sana örnek vereyim koridorlarda enfekte hastaları tedavi eden ya da yaşlı genç ayırıp yaşlılar ölebilir gençleri kurtaralım diyen sağlık sistemi görürsen o zaman çökmüş dersin
    Boş bilgilerle sırf devlet düşmanlığı yapıp ortamı germeye çalışan kişi isen hiç cevap verme

• quote:

Orijinalden alıntı: Midnightmrt

Sen olayı çok yanlış anlamışsın
    Hasta seçmede riskli hasta derken taşıyıcı ya da hasta olma olasılığı yüksek kişileri doktorların seçmesini kastediyorsan seçimi kimin yapmasını isterdin? Doktorlardan daha mı iyi biliyoruz?
    Hasta olma olasılığı görülmeyen kişileri hastanede tutup enfekte olmalarını mı istersin?
    Bak sana örnek vereyim koridorlarda enfekte hastaları tedavi eden ya da yaşlı genç ayırıp yaşlılar ölebilir gençleri kurtaralım diyen sağlık sistemi görürsen o zaman çökmüş dersin
    Boş bilgilerle sırf devlet düşmanlığı yapıp ortamı germeye çalışan kişi isen hiç cevap verme
    Yav ne devlet düşmanlığı sen iktidar yalakalığı için ülkenin ne kadar kötüye gittiğini göre göre iktidar yalakalığı yapıyorsun.Devlet falan umurunda değil.Hasta seçme olayını sen halen çözememişsin gelip atıp tutuyorsun.Bu virüs ille bütün belirtileri gösteren kişide olmuyor sadece.Hiç bir belirti göstermeyende de çıkabiliyor,bir kaç belirti gösterende de çıkabiliyor.Sen sadece en yüksek risk grubuna test yaparsan bir çok taşıyıcı dışarıda yaymaya devam edecek.Onları tespit etmediğin sürece bunun önünü alamayacaksın.Boş boş konuşup bir şey biliyor havalarında gezme boşuna.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    Esas boş konuşan sizsiniz hangi dünya ülkesi belirti göstermeyenin virüs taşıdığını tespit edebiliyor?
    Daha sorulara cevap veremiyorsun yok şimdiden sağlık sistemi çökmüş hasta seçiyorlarmış falan istersen 85milyona test yapsınlar?
    Ben senin gibi bir partiyi yalamak için konuşmuyorum yapılan şeyleri hatalarını söylüyorum
    Soltrollük yaparsan yap umrumda olmaz ama bilinçsiz konuşursan cevabını alırsın

• Evet şu an durumlar çok kötü. Temennim daha da kötü içinden çıkılmaz bir hal almadan umen kısa sürede düzelir.. 😣

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saçmalığın daniskası. En çok oyu esnaf ve çiftçiden alıyor git esnaf ve çiftçilere sor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyrim -- 26 Mart 2020; 20:26:5 >
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    O hastanelere anan, baban ve ya sen kendin düştüğün zaman bu yazdıklarını iyi hatırla
  • quote:

Orijinalden alıntı: burnaldinho

Adam çiçekçiyim diyor siz birileri maskeyi pahalıya sattı ağlamayın boşuna diyorsunuz Sizin mantığınızla bazı doktorlar kibirli olduğundan tüm doktorlar da kötü şeyleri hak eder, Bazı öğretmenler işini ciddiye almadığından tüm öğretmenler de kahrolmalıdır, Bazı esnaflar fırsatçılık yaptığı için tüm esnaflar ölmelidir, bazı müteahhitler işini düzgün yapmadığı için tüm müteahhitlerin kökü kurumalıdır.

Kısacası bu virüs işi de biter de sizin bu nefretiniz zor biter

Alıntıları Göster
    Nalbur'da bile Maske satıyorlar. Üstelik hiç bir standarda uymuyor. Dakikasında üretmişler ve piyasaya sürmüşler en kazık fiyattan. senelerdir hep bu fırsatı bekliyormuşlar sanki.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.