Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: slayer_00

7 Yıl boyunca bildiğiniz cep telefoncu olarak esnaflık yaptım 20 metre kare dükkanda aldım sattım ilkeli davrandım insan kandırmamaya özen gösterdim (telefoncuların nerdeyse tamamı yalan söyler) bir yandan da çok memleket aşığıyım...

7 yıl boyunca bir kez bile bağkurumu yatırmadım , ulan dedim yerine her sattığım ürünün kdv'sini öder bu devlete olan vefa'mı sadakatimi gösteririm (kendi çapımda)

Her yaptığım kazancı belgeledim çok çok nadir fiş kesmediğim zaman oluyordu sıfır cihaza zaten fatura kesmek zorundayım , ikinci el cep telefonu satarken bile nasıl vergilendiririm diye araştırdım buldum vergilendirdim (forumda yıllar önce bu şekilde sattığım cihazlar ve alıcılar var )...

Neyse 7 yıl kazancıma devletimi de ortak ettim sonra zorunlu askerlik görevim nedeni ile ekmek teknemi devrettim aldım defteri kalemi ve kazanç zabıt belgelerimi bir hesap kitap ; devlete vergi öderken insanlıktan çıkmışım kendi hayat statümü düşürmüşüm ulan diyosun ki bu devlet varolsunda varsın bi insanının refahı düşük olsun...

Sonuç ; ben ekmeğimi çocuğumun rızkını bölmüşüm vermişim vicdanım tertemiz ama devletin başındaki ler ne yapmış ? benim kazancımı har vurup harman savurmuş yemiş içmiş doymamış lüks araba almış lüks düğün davet vermiş saraylar yaptırmış...

Bir daha esnaf olursam tek bir kuruş vergi vermemek için bende 40 takla atarım...
    :)
    Saçmalık dostum bu söylediklerin.
    şimdi sen bu işi devlet için değil kendini geçindirmen için yapıyorsun.
    Bağkuru da yine devlet için değil aslında kendin için yarıyorsun.

Merak ediyorum, 7 yıl boyunca devlete verdiğin vergiler,aslında şu vakte kadar eğer aile olsaydın 2-3 çocuk, özel hastaneye gitseydin vereceğin paradan daha fazla değildi,
    ama devlet hastanesinde sigortalıya hersey bedava. olması gereken de bu.
    fakat
    bundan sonrası için vergi kaçırman, doğru ve ahlaklı bir davranış olmaz.

Seninkisi sanki, vergi vermemek için minareye kılıf biçmek olmuş:))

• Çok kazananda az vergi ödesin az kazananda sonuçta çok kazananı çok kazandın deyip cezalandırmak mantıklı değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir forumdaş yazmış dünkü cirom 40 lira diye.

Kusura bakmayın da , virüs krizi patlak verdiğinde, çanta boy kolonyayı 40 liradan "yapıştıran " sizlersiniz, dezenfektanları "gelene yapıştırıp, yolunu bulan " sizlersiniz. üstüne utanmadan "kimse kusura bakmasın, arz talep meselesi, ben dalgama bakarım" diye utanmadan facebook ve diğer sosyal mecralarda tırnak içinde yazdıklarımı paylaşıp kahkaha atan sizlersiniz. ( tabi iyi niyetli esnafları tenzih ediyorum, onlar başımızın tacı. )

Millet evden çıkamayacak duruma gelince, getir,istegelsin,sanalmarket gibi uygulamalara yöneldi. Neden diye kendinize bir sordunuz mu? örneğin ben biraz önce 2 defa alışveriş yapmış olduğum için, sepette 25 lira indirim aldım. bunu hangi küçük esnaf yapar? hem piyasa fiyatından ihtiyaçlarımı karşılıyorum, hem de kapıma kadar geliyor.

o yüzden yaşanan bu durumun asıl musebbibi küçük esnaftır. Hükümetin politikaları eleştirilecek birkaç noktaya sahip olabilir ancak gelinen bu noktada dediğim gibi küçük esnafın bu zamana kadar halka yaptıkları da yadsınamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Burada küçük esnafı seven ne kadarda çok kişi var!
    Memur konusu açılır etmediğiniz hakaret kalmaz
    Esnafi sevmezsiniz
    Patronu sevmezsiniz
    Köylüyü sevmezsiniz
    Yasliyi sevmezsiniz
    Akrabalarinizi sevmezsiniz
    Karşı cinsi bile evlenip yuva kurmak için değilde cinsellik açısından degerlendirirsiniz

Kendiniz den başka sevdiğiniz varmi?
    Küçük esnafımız büyük oyunu görüyor ve bu oyunu bozacaktır müsterih olunuz, önümüzdeki seçimlerde güçlü bir Türkiye için, güçlü bir gelecek ve istikrar için seçimini yapıp her zamanki gibi Asrın Liderimiz arkasında olacaklardır.
    Dölarmış yüroymuş bunlar gelip geçici şeylerdir mühim olan maneviyattır.Yazımı Sayın ESKİ Meclis Başkanımızın sözüyle bitirmek istiyorum;
    -Dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur?
    Herkese iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 25 Mart 2020; 16:14:27 >

• 3ü1 bir arada nescafe ye 8-10tl çeken, Bir suya 3tl, küçük çaya-Ayrana 5tl isteyen,
    sözde fakire ögrenciye hitap etttiğini söyleyen ama hallerinden anlamayan esnaflar daha beter olsun.
    Yıllar önce bir telefonumu verdim ekran değiştirecekti orjinal parası alıp 2el çıkma ekran takmış.
    Aldığı ürünleri 5-10 katına itelemeye çalışan, sürümden kazancağıma kapatırım diyen yeri geldiğinde fırsatçılık yapanlar batsın inş...
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Birader sen değil misin zanaata yönelin diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtanhu

:)
    Saçmalık dostum bu söylediklerin.
    şimdi sen bu işi devlet için değil kendini geçindirmen için yapıyorsun.
    Bağkuru da yine devlet için değil aslında kendin için yarıyorsun.

Merak ediyorum, 7 yıl boyunca devlete verdiğin vergiler,aslında şu vakte kadar eğer aile olsaydın 2-3 çocuk, özel hastaneye gitseydin vereceğin paradan daha fazla değildi,
    ama devlet hastanesinde sigortalıya hersey bedava. olması gereken de bu.
    fakat
    bundan sonrası için vergi kaçırman, doğru ve ahlaklı bir davranış olmaz.

Seninkisi sanki, vergi vermemek için minareye kılıf biçmek olmuş:))

Alıntıları Göster
    Kendimi geçindirmek için yaptığım iş'de fatura kesmeseydim yada düşük değerden kesse idim

Sattığım aksesuara fiş kesmese idim kendimi çok daha rahat geçindirirdim

Bağkuru Devlete değilde kendime yapıyorsam neden zorunlu ?

Benim zaten ailem var ve çocuğumda var özel hastaneye de gittim devlet hastanesine de özellikle sgk'lı çalıştığım süreç içinde çocuğumu devlet hastanesinden daha çok özele götürdüm zaten mecburen ( ayrı bir tartışma konusu )

Hatta hastaneden açılmışken yazmak istedim 1.5 yaşında ki kızım da kulakzarı enfeksiyonu varmış tabi devletin bize tahsis ettiği doktor bizi hiç birşey yok diyip eve yolladı sağolsun kızım kulağına vura vura uyandı bir kaç gece sonra özel bir doktara gitme hissiyatı duyduk özeldeki doktor bizi neredeyse dövecekti çocuğun kulak zarında ki iltihabın ilerlemiş olmasından dolayı şimdi ben bana bu hizmeti tahsis etsin diye mi devlete tomarla vergi ödedim ?

Ve bana inanın Evimin hastane giderleri devlete ödediğimin yanında Deve de kulak bile olamaz (Ama hastalık işte nerede ne olacağını ne büyüklükde rahatsızlıklar geçireceğini bilemiyorsun tezine katılıyorum )

Bundan sonraki vergi kaçırmamın bana vicdani yükü çok çok büyük ama bu adamlar başımızdayken tek kuruş odememek için elimden geleni yapacağım bana hiç bir geri dönüşü yok çünkü

Hiç birşeye kılıf da bulmuyorum hocam bulacak olsam 7 yıl boyunca eşşek yüküyle vergi vermezdim

• quote:

Orijinalden alıntı: Wrestle Mania

Birader sen değil misin zanaata yönelin diye.
    Evet birader. Zanaate yönelen kazanır.
  • büyük esnaf kapatır gider

yarın başbaşa kalırsın küçük esnafla.

içlerinde esnaf olmayı haketmeyen elbette olacaktır.

bu kadar kin kusmaya gerek varmı.

--

tekil büyük avm ler ilk kapanacaklar. (zararını bir yere kadar taşır)

yerel küçük esnaflar en son kapatır. (başka işi yoktur ,işini devam ettrimek zorundadır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BDFFB04D -- 25 Mart 2020; 14:4:48 >
  • 2-3 gündür kafamdaydı telefon forumuna yazacaktım kaybolup giderdi az kişi görürdü, tam konusu denk geldi.

Ben bu telefoncular kadar ölücü, fırsatçı, pislik bir esnaf tipi görmedim bence bunların yediği direkt haram! elindeki tertemiz garantili telefona öyle fiyatlar söylüyorlar ki o an diyecek laf bulamıyorsunuz gülmek geliyor içinizden gülemiyorsunuz aynı şekilde buradan telefon alacağım diyorsunuz bu sefer uçuruyor da uçuruyor! Yani bu kadar iğrenç bir alışverişi tipi yok artık, anlamayan insanın parasına göz dikmişler resmen, bakın günde demiyorum haftada 1 alışveriş yapsa yeter ona o kadar ölücü bunlar.

Ne vergi verir, ne fatura keser, tamamen paravan iş döndürür daha bizim bilmediğimiz türlü dalavereler, kdv'den düşmeler, dolandırmalar ohooo.

Bunlar acından önümde kıvrılsa arkama bakmadan dönüp giderim, sakın bunlara para kaptırmayın! forum, sahibinden, letgo ne olursa olsun ama bunlar olmasın! kendi aranızda anlaşın dürüst olun bu insanlara para kazandırmayın.

Bu arada işini düzgün yapanlara saygımız var da ben bugüne kadar küçük esnafta pek görmedim, mantalite şudur bir kere bile öpsem bana yeter, bu zihniyete zırnık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 25 Mart 2020; 14:5:55 >

• mtanhu kullanıcısına yanıt
    Ayrıca eklemek isterim ki devlet hastanesinde herşey bedava değil hatta hiç bir şey bedava değil...
  • Esnafa veya calisanlarin kredilerine herhangi bir erteleme yok gittim teb de bi erteleme var oda faiziyle birlikte erteliyor hesaplama da yapamiyorlarmis suan ulkecek sonumuz kötü devlet bizden aldığı paralarla patronlardn başka kimseye yardim etmiyor hakkin haram olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar hukumet caresizki parasizlikltan sokaga cikma yasagini bile uygulayamiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suÇ -- 25 Mart 2020; 14:35:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun kardeşim, maalesef herkes batacak bu süreçte.
  • Benim 10bin kiram maaşlar faturalar yemek falan da 12 bin giderim var. Zaten son 1 yıldır günü anca kurtarıyorduk zor dayanıyorduk. İşler %95 durdu bu aydan net 15bin içerideyiz virüs olayının ne zaman çözüleceği belli değilken küresel ekonomik krizin en az yıl sonuna kadar süreceğini tahmin edersek zaten önümüzdeki ay başı da 12 yıllık işletmeyi kapatmak zorundayız. En azından işletme kiraları karşılanmazsa tüm esnafın %70'i net batacak gibi duruyor durum çok vahim.
  • 10-15 yıldır ticaretle uğraşan adamın kenarda kötü gün için 1 milyon tl si yoksa zaten yapmasın bu işi.
    kira ödeyemiyorum, maaş veremiyorum, zaten satış da yok deyip batıyoruz tellallığı yapmak nedir?
    işler tıkırındayken, her malı min. %100 karla satarken sesiniz çıkmıyordu.
    şimdi sabit maaşlıya laf edecek kadar aciz mi düştünüz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

10-15 yıldır ticaretle uğraşan adamın kenarda kötü gün için 1 milyon tl si yoksa zaten yapmasın bu işi.
    kira ödeyemiyorum, maaş veremiyorum, zaten satış da yok deyip batıyoruz tellallığı yapmak nedir?
    işler tıkırındayken, her malı min. %100 karla satarken sesiniz çıkmıyordu.
    şimdi sabit maaşlıya laf edecek kadar aciz mi düştünüz?
    Senin gibi mantıklı insanlar yüzünden ülke bu halde zaten :) 10-15 yıllık esnafın çoğu zaten yıllardır zor geçinebiliyor. Son 1 yılda sokakta kaç dükkan kapandı el değiştirdi yada kapalı kaldı hiç çıkıp baktın mı? Ya da ekonominin kötülüğünü sadece ülke olarak mı düşünüyorsun? Dünya ekonomisi son 1 yıldır zaten batıyor bizim tek farkımız onlardan daha kötü olmamız. Küresel ya da yerel ekonomiden haberi olmayan bir insanın atıp tutması kolay, şu an sana ne desem boş biliyor yada anlayacak olsan zaten böyle bir yorum yapmazdın. Ben borsacıyım günün 20 saati dünya piyasalarını takip edip işlem yapmakla geçiyor finansal olarak bana çok bir şey olmaz ama esnafın çoğu batacak bu da bir gerçek bunu zamanla anlayacaksın.

• slayer_00 kullanıcısına yanıt
    Hocam senin bu fikirler vergi vermemek adına kendi kendini ikna etme çabaları.
    Bu dediklerinin dünyada her devlette olabilecek şeyler, senin istisnan nedir anlamadım.

Ama vergi vermemek, aslında hırsızlıkla aynı değerdir belki bu yüzden dünyanın bir çok gelişmiş diyebileceğimiz ülkesinde vergi vermedin mi iş yerin bile kapanır dahası hapis cezası ile yargılanır adam.

bana dönüşü yok diyorsun da, öncelikle bir vatanın var, her ne kadar faturasını ödüyor olsan da elektrik telefon internet kapına kadar geliyor, düzgün yollarda araç kullanıyorsun, Allah korusun devlete birileri saldıracak olsa, askerin var topun tüfeğin var, korona ile uğraşıyoruz, bunun için hastanen, doktorun var. özetle bunların hepsinde senin benim, diğerlerinin vergilerinin de karınca misali bir katkısı var.

Modern devlette, "ben vergi vermeyeceğim ama devlet bana hizmette sınır tanımasın" diye bir kavram yok, afrika ülkeleri olabilir, sizin düşünceniz afrika ülkelerinde geçerli bir argümandır.

not:Vergi verme, benim adıma farketmez, ne devlet batar ne hastane çöker. Ama düşünce biçimin yanlış onu ifade etmek istedim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 25 Mart 2020; 15:32:45 >

• 2017 de evet verenler lütfen girmesin buraya. Hocam hepimize geçmiş olsun herkesin durumu böyle. Gıdacıların ve temizlik ürünleri işlerinin durumu açık sadece.
  • ben dükkanımı kapatmayacağım

benim dükkan,ev kiramı yemeğimi kimse karşılamıyor ne yapalım bunları nasıl ödeyecez
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.