Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Naneyi gelince hım hım sapa gelince meee ..

Beter olun. Kaçınız fiş kesip mal satıyor? Şuanki kaybınızı Zamanında ödemediğiniz kdv vergilerine sayın. Ben maaşlı çalışanım maaşımın her ay daha hesabıma yatmadan %30 u vergiye gidiyor nerdeyse ( ötv kdv ler hariç) Aylık cirosu 20-30 bin olan esnafın 5 katı daha fazla vergi veriyorum bireysel olarak. Umarım hepiniz batarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcorp

Sende durumlar nasıl? Bir de üstüne basa basa neden "yabancı firma" yazıyorsun, anlamadım. Türkiye'deki birçok insan yabancı firmalarda çalışıyor zaten.
    Boşver, piyasa zaten kızışık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyat akçesi kgm ye yol yapsın, garanti geçişleri ödesin diye aktarılırken yandık bittik başlıkları yoktu. Şimdi anladınız mı o paranın önemini? Sokağa çıkma yasağıdır kira fatura ertelenmesidir onlar işte bu parayla yapılacaktı. Geçmiş olsun şimdi elde o kadar para yok. Ama anketlere bakarsanız hala gram değişme yok. Kendi düşen ağlamaz. Dua edelim de aşısı bulunsun yoksa bizim kontrol altına alabileceğimiz yok bu disiplinsizlik cehalet ve umursamazlıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

Naneyi gelince hım hım sapa gelince meee ..

Beter olun. Kaçınız fiş kesip mal satıyor? Şuanki kaybınızı Zamanında ödemediğiniz kdv vergilerine sayın. Ben maaşlı çalışanım maaşımın her ay daha hesabıma yatmadan %30 u vergiye gidiyor nerdeyse ( ötv kdv ler hariç) Aylık cirosu 20-30 bin olan esnafın 5 katı daha fazla vergi veriyorum bireysel olarak. Umarım hepiniz batarsınız.
    Küçük esnaf dediğin adamdan stopaj damga vergisi cart curt adı altında toplanır vergi
    Devlet böyle tercih eder.

Birde normal vergi verecek olsa adam direkt aç kalır zaten.
    Küçük esnaf değilim ilgim yok.

• arap sevici troller sizi piste alalım??
  • Bizim mahallede başkanlık seçimi öncesi
    esnafın biri camında
    "Hedef 2023" yazıyordu,
    Geçenlerde "Devren kiralık"
    yziyordu🥴

• snop02 kullanıcısına yanıt
    iste körü körüne cahilce cellladina asik olursan gun gelir o cellad kafani koparir..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Ona bakarsan devlet hiç sermaye koymadan, hiç emek vermeden, hiç riske girmeden esnafa %30 ortaktır. Var mu bunun ötesi? Ne müşteri kahrı çeker ne tahsilat derdi vardır. Kestiğin fatura üzerinden yatır bakalım vergiyi

• Kassady kullanıcısına yanıt
    vergiler adaletli toplandi da esnaf mi odemedi? hem devlet o vergileri zaten faturadan cikartiyor.senin o bahsettigin yerler min 5 bin lira elektrik oduyor.yarisi vergi bunun.daha bunun suyu var, kira stopajı var, var oğlu var.hadi esnaflar ortadan kalkti diyelim, kimden alisveris yapacaksin? avmden veya kapitalist firmalardan.ee devlet bunlarin da vergi borçlarini siliyor veya yapilandiriyor.git o zaman mağarada yaşa birader.

• Hayinler sizi üç köprümüz ve üçüncü havalimanımız var, daha ne istiyorsunuz, dünya yansın, aç kalırız ölürüz reyizi yedirmeyiz, kefenimizi giydik zaten, laf eden vatan hayinidir fetocudur

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Küçük esnafın verdiği tüm vergileri toplasan aylık 30 bin liralık cirosu olan bir işletme, fiş kesmediği sürece asgari ücretli bir vatandaşın maaşından kesilen gelir vergisi kadar para ödemiyor. Küçük esnafın çektiği düşük faizli krediler benim maaşımdan kesilen vergiler sayesinde verilebiliyor. Emeklinin maaşı benden kesilen vergilerle verilebiliyor. Ben de bunu söylüyorum. Ödemesi gereken vergiyi ödemiyor doğrudan vergi kaçırıyor. Anayasaya aykırı bu durumu naısl savunabiliyorsunuz?

Hükümet işsizliğin artmasından neden korkuyor biliyor muusun? Çünkü işten çıkarmalar arttığında çalışanlardan doğrudan eksiksiz olarak aldığı bu %20-%30 luk vergileri alamayacak. Küçük esnaftan zaten alamıyor. Dolayısıyla çok değil 2-3 aya yaşlıların emekli maaşlarını yatıramaz hale gelirler.

• D-Assault kullanıcısına yanıt
    Bizans Kargası kullanıcısına yanıt
    Kaç esnaf fatura fiş kesiyor? Git bakayım mahallendeki bakkaldan nalburdan alışveriş yapıp fiş iste. Yeterince zorlarsan şansını belki verir ama bakışlarıyla tüm sülalene söver. He bu adamların istisnasız hepsinin dükkanında "bismillahirahmanirrahim" tabelası ve arapça yazılar vardır. Hiç şaşmaz. Öbür tarafta allaha da " rabbim biz stopaj vs veriorduk o yüzden vergi kaçırdık fiş vermedik milletin hakkına girdik affet" dersiniz.
    Bugün maaşlı çalışan kesim olmasa fırlatacak yazarkasa bile bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 25 Mart 2020; 10:33:51 >
  • quote:

Küçük esnafın verdiği tüm vergileri toplasan aylık 30 bin liralık cirosu olan bir işletme, fiş kesmediği sürece asgari ücretli bir vatandaşın maaşından kesilen gelir vergisi kadar para ödemiyor. Küçük esnafın çektiği düşük faizli krediler benim maaşımdan kesilen vergiler sayesinde verilebiliyor. Emeklinin maaşı benden kesilen vergilerle verilebiliyor. Ben de bunu söylüyorum. Ödemesi gereken vergiyi ödemiyor doğrudan vergi kaçırıyor. Anayasaya aykırı bu durumu naısl savunabiliyorsunuz?

Hükümet işsizliğin artmasından neden korkuyor biliyor muusun? Çünkü işten çıkarmalar arttığında çalışanlardan doğrudan eksiksiz olarak aldığı bu %20-%30 luk vergileri alamayacak. Küçük esnaftan zaten alamıyor. Dolayısıyla çok değil 2-3 aya yaşlıların emekli maaşlarını yatıramaz hale gelirler.
    30.000 lira cirosu olan işletmenin sırf stopajı 2000 3000 tl'den aşağı olmaz.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    5000 TL maaş alan bir adam ayda 2000 lira ödüyor onu ne yapacağız? Stopaj diyip duruyorsunuz da başka ne vergisi var esnafın? Vergi kaçırmayan fiş kesenleri hariç tutuyorum. Bugün gidin bakalım bir esnaftan fiş isteyin kaç tane küfür yiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 25 Mart 2020; 10:36:12 >
  • quote:

5000 TL maaş alan bir adam ayda 2000 lira ödüyor onu ne yapacağız? Stopaj diyip duruyorsunuz da başka ne vergisi var esnafın? Vergi kaçırmayan fiş kesenleri hariç tutuyorum. Bugün gidin bakalım bir esnaftan fiş isteyin kaç tane küfür yiyorsunuz.
    Maliyeden geliyor korkusu ile paşa paşa verirler fiş isterseniz Zaten kredi kartı çok yaygın artık.

Ayda 5k alan adam 2000 TL ödememeli zaten onda kesinlikle arkanızdayım.

Yalnız şu esnaf çok kazanıyor vergi vermiyor olayı 10 sene önce falan bitti haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 25 Mart 2020; 11:9:20 >
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    bu soylediklerin eskide kaldi.kimse oyle bir tepki veremez.essek gibi verecek fisi.hem artik insanlar 50 lira ve uzeri alisverislerde genelde kredi karti kullaniyor.pos kullandigi icin vergi kaciramaz.dukkanin caminda "kredi karti gecersizdir" yazan net vergi kaciriyordur ama.

bazi durumlardan dolayi esnafi sevmeyebilirsin ama ortalik buyuk firmalara kalirsa, alternatifsizliğin ne kadar kotu bir sey olduğunu anlarsin.

Bu olayın Islamla ne gibi bir ilgisi var onu da anlamadim.Bizim kanunlar Kurandan alinma degil.Insan yapimi.

• esnaf yılardır para kazanıyor... çok iyi kazanan bir çok esnaf tanıyorum. Bu süreçte mecburi durumla bir anda yerle bir oldukalarına inanmıyorum. belki süreç 1 yıl falan uzarsa o zaman başka.. ancak yeni devri alan falan varsa istisna..

• quote:

ben bolca veriyorum fiş.mesela bazı uyanık çalışanlara bile fazladan veriyorum.işci geliyor 100 liralık alışveriş yapıyor ama fiş isteken 150 liralık kesermisin diyor bende kesiyorum sonra patronundan 150 lira alıp 50 lirayı cebe atıyor.böyle çalışanlarda var malasef.
  • quote:

madem cok kazanıyor sende yap ne duruyorsun.burda klavyeden sallamak kolay hem örnek olursun dürüst esnaf olarak görelim ama yapamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 25 Mart 2020; 11:0:0 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.