Şimdi Ara

Küçük esnaf olarak halimiz içler acısı, sizde durumlar nasıl? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
2
Favori
29.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
362 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam sende işveren değil miydin?
  • Tüm dünyada bu virüsün etkileri ağır olacak ama türkiyede çok daha ağır olacak bitik ekonominin üstüne birde virüs tuz biber oldu sonumuz hiç iyi değil dolar düşüyo millet dolar alıyo artık türk lirasınada güvenmiyor kimse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pajalusta -- 25 Mart 2020; 1:21:42 >
  • Merhaba, rica etsem nerede hangi çiçekci size ait ve 16 işçi çıkaran pastane adı adresi nedir?

Bunları paylaşır mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcorp

Hocam sende işveren değil miydin?
    Hem işveren hem de bordrolu. Ayrıldım ama çalıştığım yabancı firmadan.
  • Sözüm meclisten dışarı. Konu sahibini bilmem tanımam, önceden ne düşünüyordu şimdi nedir bilmem. Kalbi temizse Allah yardımcısı olsun.

Sadece, bu ülkede bir siyasi tercih yapıp bunun da ölümüne arkasında durup savunan, karşısındakini vatan haini ilan eden biatçı kesim var ya işte onların böyle sürüm sürüm sürünmesi bir lokma ekmeğe dilenecek hale gelmesi farzdır. Allah var gam yok birine üzülürsem namerdim. Kendi vatandaşını hain, terörist desteklediğini ilahlaştıran kim varsa benim gözümde gram önemi yoktur.
    Su veren itfaiyenin hortumunu...
  • Ben bu olayın tam karantina ile en az 3 ayda çözüleceğini düşünüyorum. Mevcut şekilde devam edersek aşı bulunasıya kadar devam eder. Bu güvensizlik ortamında da ne turizm olur, ne araba satılır ne Cafe ye gidilir ne kıyafet alınır. Beslenme-barınma-güvenlik safhasındayız. Herkes haklı da bu olay esnafı geçtim, bizim gibi az gelişmiş ülkeleri batırır uzun sürerse.

Çok zor bir dönemden geçiyoruz, tarihin en ağır ekonomik krizi olacağını düşünüyorum bunun. Devlet para basmak zorunda kalacaktır bir süre sonra.. Umarım az zararla atlatırız. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 25 Mart 2020; 1:38:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Düğün salonları kapatılmış durumda aynı zamanda eğlence mekanları vs.. bir çok iş kolu bağlı ekonomide düğün yok çiçek müşterisi yok araç süslemeleri yok gayet normal işlerin azalması umarım bir an önce bu konuda önlemler alınır.
    GelişimSanatHukukyoutube
    İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır I 1752 TL Maaş I Salgın Nedeniyle İşsiz Kalanlar İçin Maaşı I Son Durum
    https://www.youtube.com/watch?v=4ZwmLlMTXa4&feature=youtu.be
    videoda işsiz kalanlar için bazı tedbirler den bahsetmiş ama esnaf için sadece kredi ertelenmesi yeterli olmayacak borçlar ertelendi desek bile kazanç olmayınca çark yine dönmeyecek

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Sende durumlar nasıl? Bir de üstüne basa basa neden "yabancı firma" yazıyorsun, anlamadım. Türkiye'deki birçok insan yabancı firmalarda çalışıyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 25 Mart 2020; 1:49:27 >
  • Yani hakikaten bende anlamıyorum.
    Virus olmadanda zaten kriz vardi. Esnaf can cekisiyordu. En basta nedeni zaten alisverisin avm lere kaymaaiydi.

Ustune virus geldi. Ben hala onlemleri anlamadim. Daha bugun aciklandi hic birseyde anlamadim. Bir yandan evde kal deyip bir yandan bu tedbirlerin manasi nedir hicbirsey analamdim.

Dukkan kiralari ve ev kiralari 3 ay ertelenecek. Tum vatandaslarimizdan anlayis bekliyoruz de...
    Belediyeler suyu kesmeyecek de (bunu dedi)
    Elektrik idaresiyle görüş kesmeyeceksin de.
    Çalışması gereken kurumlari belirle. Bunlarin nasil calismaai gerektigi ile ilgili genelge yayinla. Mesela ptt tum personel maske takacak. Maskeleri kurum karsilayacak. Lakayt olanin isine son verilwcek.
    Mesela marketler. Elektrikciler. Dolu sektör var. 30 bin maskeyi iraga dagitana kadar. Calisan personeline dagit.

İs sahasi duramaz biliyorum ama niye hukumet olarak bunlara onlem almayip isverenlerin insiyatifine birakiyorlar ki.

Kira ve faturalar olmayinca geriye gida kaliyor. İstese onuda duzeltir. İhtiyaci olana.

• sky__walker kullanıcısına yanıt
    Bence tam karantina ile 3-4 haftada çözülür. Hali hazirda hasta olanlar belirlenir. Onlar hastaneye cekilir. Suan yeni yeni yurtdisi temassizlara bulasiyor.

• mkd27 M kullanıcısına yanıt
    Su da var eskisi gibi bir para kazanma durumu zaten beklenmesin. O eve ekmek giriyor mu ac kaliniyor mu bu zamanda buna bakilmali devlet de gereken yardimi yapmalı bence

• böyle zamanlarda görüyoruz ki devletimiz ekonomik açıdan çok ama çok zayıf ve çaresiz. yurtdışında o bizi kıskanan devletlerin açtığı paketlere yatırdıklara paralara bir bakın verdikleri desteklere bir bakın. bizim devlet okadar parayı bir arada görmemiştir adamlar o parayı acil durum için şak diye çıkarıyor... şu virüsün üstüne birde deprem olsa yemin ediyorum bu ekonomik enkazın altından kalkamayız.
  • Bu ay neyse bitti. Önümüzdeki ayıda pas geçelim ama..

Ama ondan sonrası çok riskli. Eğer kepenk kapatan yerlerin evde ocağı çalışmazsa insanlar açlık pozisyonuna düşebilirler. Benide en çok korkutan o kısım işte. Bununla alakalı Mayıs-Haziran olması halinde çok büyük sıkıntılar göreceğiz..
  • Daha bir de ülke olarak geçmediğimiz ama yap-işlet-zengin ol-ülkenin parasını yemeyen keriz-kasa senin sistemi ile yapılan yol ve köprüler içinde milyarlarca tl vermeye devam edeceğiz. Hemde öyle salakça paralar ki. Bizim senelik yap işlet ayağına birilerine hediye ettiğimiz paraya elin yabancısı 1 senede köprüyü kuruyor. Biz nedense 5 liralık köprüyü 500 liraya mal ediyoruz. Giden devletin parası olunca da kimse demiyor ya kimi zengin ediyorsunuz, kardeşiniz bacanağınız taşeron firma kurduda ona mı akıtıyorsunuz bu paraları yoksa niye 300 tane köprü fiyatına 1 köprü yaparsınız salak mısınız siz? diye sormuyor.
  • Ihtiyat akçesini bile hiç edenler kaldı milletin malına.. "Kira ödemeyen esnaf tahliye edilmez" kararı çıkartmış senin akape.. O gelirle geçinen insan ne yapacak, milletin malı üzerinden ağalık kolay, karşılasana kirasını, sosyal devlet ol, alan da satan da mağdur olmasın!
    Her gün gördüğü her mikrofona sarılanlar tek derdi baykemal ve katar İstanbul olanlar ne 39 şehidimizden sonra, ne de bu günlerde... Ara ki bulasın!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet bu günler için lazım ama devleti mumla arıyoruz şu an.

Devlet sadece seçim olacağı zaman devlet oluyor malesef...
  • Küçük esnaf kimin umrunda. Adamın derdi ne olursa olsun kendinden olanı yaşatmak ayakta tutmak açıkladığı pakette belli büyük firmalar dışında kimin işine yarayacak önlemler var? En önemli konulardan biri KİRA konusu niye kiralar bu süreçte alınmayacak vs denilmedi? Cevap basit çoğu AKP li vekilin veya çevrelerinin AVM si var bu söylenirse hepsi kirasından olacak. Hatırlatırım Anadolu yakasındaki yeni gözde AVM lerden olan Piazza nın açılışını bizzat paketi açıklayan kişi yapmıştı.
    Özetlemek gerekirse kurular yanmaya mahkumda niye bunların yanında biz yaşlarda yanıyoruz:(( Acil ülkenin seçmen belirleme şeklinin değişmesi lazım ki ülkede birşeyler değişsin güzelleşsin yoksa...

• Neyse dönelim konuya, Bende küçük esnafım, ayın 15 inde kapattılar bizi. Çalışanım yok, ama borç boğaza kadar. 1 ay daha sürerse ben iflas ederim.

Zaten kendi halinde olan küçük esnafın hali yıllardır böyle. Günden güne yaşayacam diye uğraşıyor, bir çoğu nerdeyse 1000 liraya dayanmış olan bağkuru bile ödeyemiyor.

Kimse ne yapacan, nasıl yaşayacağın demiyor.

Devlet türlü türlü vergi ile gelirimize ortak oluyorsa , zarara da olsun. Olmayacaksa, ben bu devlete neden vergi veriyorum ?

Edit: Saçma sapan konuşacak olan olursa diye ekleme yapayım. Her Esnaf AKP ye oy vermiyor, her esnaf ta fırsatçı değil.
    Dürüst olanlar ve ailesine haram yedirmemeye çalışanlar daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 25 Mart 2020; 8:24:29 >
  • idrak yolları intihabı kullanıcısına yanıt
    Bu yorumdan sonraki yorumlar anlamsız.
    Güzel özet
    Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.