Şimdi Ara

Küçük oyunlar, büyük fikirler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•  Mobil teknolojiler büyük bir hızla gelişiyor, hayatımızda daha çok yer ediniyor ve akıllı telefonlar çoğu insan için anlık eğlence cihazlarına dönüşüyor. Hızlı bir yaşam sürdüğümüz, yoğun iş temposuna yetişmeye çalıştığımız ve çok az durup dinlenme şansı bulabildiğimiz bugünlerde mobil oyunlar imdadımıza yetişip eğlenceli vakitler geçirmemizi sağlıyor.

Araştırmalara göre en popüler uygulama kategorisi oyunlar, mobil cihazlarımızda aylık ortalama 7.8 saatimizi oyunlarda harcıyoruz ve bunu her yerde yapıyoruz yatakta, yolda, derste ve çok azda olsa yürürken. Mobil oyunculuk kültürü o kadar yaygınlaştı ki sadece ABD sınırları içerisinde 100 milyon mobil oyuncu bulunuyor ve bu rakam ülke nüfusunun 3’de 1’ine denk geliyor.

Büyük bir hızla büyüyen mobil oyun sektörü sadece 2011 yılında 12 milyar dolarlık bir oyun ekosistemi oluşturdu. Bu kolay ve karlı ekosistem büyük firmaların ilgisini bu yöne çekmeyi başardığı gibi küçük geliştiricilere de büyümek için yeni bir umut verdi. Geliştiricisine en çok kazandıran 100 uygulamanın %34’ü oyun içi satışlar ve reklamlardan yüksek gelirler elde ederken, kişi başı oyun içi satışlara aylık ortalama 12.92$ harcandı. ‘Tiny Tower’ ilk senesinde oyun içi satışlardan 3 milyon dolar kazanç elde ederken, ‘Angry Birds’ reklamlardan aylık 6 milyon dolar kazandı. ‘Zynga’ ve ‘Rovıo’ basit ama eğlenceli oyunları ile milyonlarca kullanıcıya ulaştı ve bu sektörde liderliklerini korudular. Zynga’nın mobil oyun bölümü tek başına 10 milyar dolardan fazla gelir sağlarken, Rovıo bir önceki seneden 10 kat daha fazla gelir elde etmeyi başardı. ‘Drawsomething’ 50 gün içerisinde 50 milyon kez indirildi ve saniyede ortalama 3.000 çizim oluşturuldu. ‘Angry Birds’ toplamda 700 milyon kez indirilirken 500 milyar kere domuzlar hedef alınarak sinirli kuşlar fırlatıldı.

İstatistiklere göre 2016 yılında mobil oyun pazarı 2 kat büyüyecek ancak bu kadar hızlı büyüyen bir sektörün sonraki yıllarda ne kadar büyüyebileceğini tahmin etmek araştırmacılar için bile gerçekten çok zor olacak gibi görünüyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

• Cep telefonundan oynarken bulmaca tarzlı küçük oyunları oynamak daha zevkli oluyor. Yüksek boyutlu FPS oyunlarını deneyip daha sonra siliyorum genelde, ama bir Cut the ropes, Sprinkle, Angry Birds kendini daha sonraları da oynattırıyor
  • @cwr

Aynı şekilde ben de Shadowgun oynarken Where is my water ? , Angry Birds vb oyunların zevkini alamıyorum. FPS konsollarda ya da PC'de oynanmalı. Tabi ki mobilde de severek oynayanlar vardı. Saygı duymak lazım.
  • Hiçbiri bir snake olamaz
  • siz demekki order and chaosu gormediniz o oyunu oynayın 4 sene gider size :)
  • Ya aslinda fps lerde zevkli olurda adam gibi yapim yok ,bir dead space oynarken gayet de keyif aliyorum fakat borcok yapim cok ozensiz ,sadece isim yada hafif gorsellik sunarak yapiliyor,gameloft her hafta 3d oyun basiyor ama sadece basiyor hic biri zevkli degil ,hepsi cakma nova halo nun mdern combat cod un ,gansgter gta nin cakmasi misal ,su cihazlara adam gibi ,ontrolcu ve cidi yapimlar gelsin oste o zaman basliycak olay :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Cep telefonundan oynarken bulmaca tarzlı küçük oyunları oynamak daha zevkli oluyor. Yüksek boyutlu FPS oyunlarını deneyip daha sonra siliyorum genelde, ama bir Cut the ropes, Sprinkle, Angry Birds kendini daha sonraları da oynattırıyor

Katiliyorum her harfine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: blizzard3

siz demekki order and chaosu gormediniz o oyunu oynayın 4 sene gider size :)

oynadım hocam, ancak bilgisayarda oynanan online oyunların yerini tutmaz kesinlikle.. grafikleri bile kötü geliyor yakından bakıp oynandığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

quote:

oynadım hocam, ancak bilgisayarda oynanan online oyunların yerini tutmaz kesinlikle.. grafikleri bile kötü geliyor yakından bakıp oynandığı için

demekki öle bi bakıp cıkmıssın :)
  • defense oyunları çok iyi oluyor :D

Telefonda zaten ufak boyutlu, çok fazla yormayan pil harcamayan ama zevk verebilecek oyunlar en güzeli. Angry birds boşuna mı tutuyor :) Hiç olmazsa kuşu boşa fırlat kafasını patlat canının sıkıntısı geçiyor :D GTA3 kkurdum birkere. Tamam grafikler falan çok iyi ama hem şarj çabuk bitiyor hemde bir süre sonra sıkıyor yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

defense oyunları çok iyi oluyor :D

Telefonda zaten ufak boyutlu, çok fazla yormayan pil harcamayan ama zevk verebilecek oyunlar en güzeli. Angry birds boşuna mı tutuyor :) Hiç olmazsa kuşu boşa fırlat kafasını patlat canının sıkıntısı geçiyor :D GTA3 kkurdum birkere. Tamam grafikler falan çok iyi ama hem şarj çabuk bitiyor hemde bir süre sonra sıkıyor yahu.

Aynen basit ama eğlenceli oyunlar her zaman ilk tercihim GTA 3 ve Pes 2012 bir yada 2 şer kez ya oynadım yada oynamadım ama Angry Birds Forever

• Beni hala kesmiyo telefon oyunlari gecen psp vita yi denedim cok guzeldi telefonda angry bird, cut the rope falan gibi platform oyunlari guzel birde bazi board tarzi oyunlar var bunun disindaki bi cok oyun diger oyunlara kaplama ( ozellikle defender oyunlari, yada hic durmadan kosan tipler ) bunun disinda sudoku tarzi oyunlarda telefonda iyi oluyor devamli oynama geregi yok hemde kaat kalem gereksinimi ortadan kaldiriyor
  • ben telefonda oyun oyanamam. bütün tez çöktü konu kapanabilir, forum silinebilir.

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bana Izin Yokmu

ben telefonda oyun oyanamam. bütün tez çöktü konu kapanabilir, forum silinebilir.

saygılar.

• quote:

Oha dedim resimlerine baktım da. PC'de bile olsa oynayan olur yani Çok iyi yapmışlar. Ücretli olmasa kesin oynardım. Hatta ücretli haliyle satın bile alabilirim
  • ben mobilde oyun oynamıyorum ya da vaktim yok buna aga.bazen bomberman,boulder dash,mega man oynarım emulatorle B)
  • Bence saydiginiz oyunlar kotu yada sikici oldugu icin degil oynanabilirlik kucuk oyunlarda daha kolay oldugu icin onde. Ben sonynin xperia si ile pes oynamayacak adam cikacagini sanmiyorum burada

Ben death rally oyununu telefonda oynamayi severken fifayi tablette seviyorum cunku kucuk detaylari parmak ile kapattiktan sonra zevki kalmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pogomania -- 29 Nisan 2012; 10:42:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

defense oyunları çok iyi oluyor :D

Aynen, dün apellsword'u indirdim, zevkliydi ama RAGE,GTA3 falan sıkıyor ve siliyorum.
  • Her kezin zevki farklıdır mesalla ben ve arkadaşlarım 6630 da bir pac mannn oynadık bır daha müftelası olduk oyunun manyak bağlayıcıydııı
  • Küçük oyunlar daha eğlenceli.Cut the rope favorim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.