Bu tür görüşleri sektörün içinden kişilerden birkaç defa daha duydum, ama son sene Liverpool transfer teklifi etse durun ben önce alt ligde takılayım sonra geleyim der miydim bilmiyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 12 Ocak 2025; 16:29:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Küçük şirketlerde çalışmaya başlayıp sonradan büyük şirketlere gitmek
-
-
aselsan'da 100k alıp master yaparak çalışmak mı yoksa start-uplarda gece gündüz çalışarak 30-40k para almak mı?
hayatında sadece iş olmamalı, gir savunma sanayiye çalış, 3 kuruş maaş alarak elin firmasını boostlayacağına devlet için iyi maaşla çalışmak daha mantıklı. he illa çok çalışacağım diyorsan kendi işin için o kadar emek ver.
haksız mıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 12 Ocak 2025; 15:43:55 > -
Haklısın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Orada da kişisel gelişim az, start upta 2-3 yıl takılıp her alanda bilgi sahibi olacak düzeye gelmek daha mantıklı. Uzun vadede kendine yatırım yapıyorsun maaşı az olsa da.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aselsan bence de mantıklı. Bunda bir problem görmüyorum.
Startup konusunda Aselsan karşısına 30-40k + köle çalışma koşulları değil de "promising", gelecekte büyümesi yüksek ihtimal, vereceğin emeğin karşılığı bugün olmasa da yarın gelecek bir seçenek koysak?
Yabancılar bu konuya değinmiş, kendimce önemli olanlar:
Büyük şirket için "I'm interested in doing the absolute bare minimum to keep my job and I'm looking for an employer who will pay me absurd amounts of money to do that." mindset
Küçükler için ise "startup provides flexibility, which can be considered freedom", "There is much less red tape and you're far more likely to be able to have a say in the direction of things, even as a junior.",
"Big upside if you hit the lottery, but many, many companies fail in this stage."
Şu birden fazla şapka giyme olayı bir artı, okuduğum cevaplarda ortak nokta: "You'll be learning a lot of technologies but it's because everyone needs to wear a bunch of hats"
Ayrıca bir ürünün başını görmek ile düzene girdikten sonra katılmak arasında fark var. Final projesinde yaşadığımız sıkıntı, yaptığımız stajlarda bir kod bütünü vardı onun üstüne basit tasklar alıp inşa ediyorduk ama bu proje sıfır, her konu bize kalıyor. Örnek kod, çalışan sayfa yok.
Son olarak bu yanıt: "Both can be good or bad. In my experience, a lot of SWE’s are not the leader type and most don’t have a lot of initiative. Aka “just let me code”. If you’re a “just let me code” type and just want tickets to do and do not care about products, business and ideas, go for big company. You will have zero impact on business decisions there, but you’ll have a structures day and clear responsibilities. Also pay will always be on time.
You’re the more creative type or like to form your own products, like to get into the business side, making decisions on products, have a passion for a small niche area, want to change the world, dont mind if the company goes bankrupt in a year (but also maybe becomes huge), dont mind changing responsibilities? Go for a startup. Between these you have SME’a which are in ideal case a good mix of these two"
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konusu gelmişken şunu da sorayım,
Ankara'da (Türkiye'de de olur) "promising" girişim var mı? Nereden araştırma yapabiliriz?
İlgimi çeken yabancı şirketler oluyor ama Türkiye tarafında "heyecanlandıran" olmadı. Daha fazla araştırma yapmak istiyorum.
E hadi bir şeyler yazın da okuyalım be abim
Forum iyice not f/p oldu. 24 saat üstü clash of clans yükseltmesi, konu aç, 1 gün bekle, sonra dön gelen 3 cevabı oku...
quote:
Orijinalden alıntı: YaralıPanda
E hadi bir şeyler yazın da okuyalım be abim
Forum iyice not f/p oldu. 24 saat üstü clash of clans yükseltmesi, konu aç, 1 gün bekle, sonra dön gelen 3 cevabı oku...Son yazdığın uzun yazı her şeyi özetlemiş zaten?
hocam aktif üyeler arasında en kıdemli ve başarılı kişi sensin forumda. biz ne yazalım ki seni tatmin edecek.
-
Yani bana da o fırsat önüme gelmişken Aselsan, Siemens tarzı yerler çok daha cazip geliyor da belki ileriki zamanlarda startuplardan gelen kişinin daha tecrübeli olacağı düşünülüyor olabilir. Yoksa onun dışında startuplarda takılmak biraz fazla idealistlik gibi geliyor bana.
boş iş kanka, bazıları maaşı bile yatırmıyor, maaş alamayan çok duydum ufak firmalarda. aselsan'a gir keyfine bak. dünyayı mı kurtarcaz sanki elin şirketinde. hızlı gelişim diye köle arıyorlar.
aselsan'da çalışıp masterını yaparsın, kendi projelerinle ilgilenirsin, freelance çalışırsın çok boş vaktin kalırsa. savunma sanayi aşırı f/p
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 12 Ocak 2025; 17:13:43 > -
Türkiye'den cevap istiyorum. Sürekli İngilizce araştırma yapmak, yabancıların görüşlerini almak değil.
-
Bildiğin "iyi" startup var mı hocam?
İsim olarak da sormuyorum, Türkiye'de durum nasıl merak ediyorum.
btw. bu kanalda güzel videolar oluyor
youtubeegirişim "Girişimcilik Platformu" Türkiye Girişim Ekosistemi'nden haber, içerik ve video üreten bir girişimcilik platformudur. YouTube kanalındaki içeriklerin tamamı egirişim tarafından olarak üretilmiştir. Aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir veya bizimle info@egirisim.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.https://www.youtube.com/@egirisim -
Buna da yorumlarınızı beklerim:
redditFrom the CodingTR community on Reddithttps://www.reddit.com/r/CodingTR/comments/1hzlwqa/maa%c5%9flar_ve_i%c5%9f_bulma_hakk%c4%b1nda_birka%c3%a7_c%c3%bcmle -
databoss
jotform
odoo
pixery
-
databoss baya görüyorum da ilgi alanları benimle örtüşmüyor gibi
son ikiyi bilmiyordum bakayım teşekkürler
Zaman ayırıp araştırmak gerek.
-
Para kazanmak için okuyorum. Düşük maaş aldığım yerde 5 dk durmam
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X