Şimdi Ara

Küçük Tesla Bobini (Tesla Coil) Yapımı Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar.Ben 10. sınıf öğrencisiyim ve bir tesla bobini yapmak istiyorum fakat bu internette videoları olanlar gibi büyük değil yani çok yüksek gerilim isteyenlerden değil.Çünkü daha önce elektrikle ilişkim sadece basit motorlar,manyetik pervanelerden öteye gitmedi.Bu yüzden tehlikesi düşük olan basit bir şekilde ve az maliyetle yapabileceğim bir bobin tarifi istiyorum internetten ara diyecekler için şöyle söyleyeyim internette nasıl yapıldığı var (biraz daha büyükleri için) fakat hangi malzemeler lazım olduğunu söylemiyor ve türkçe değil.Söylediğim gibi ilk kez yapacağım için bu tarz şeylerle ilgilenen arkadaşlar var ise yardımlarını bekliyorum iyi forumlar cevap veren herkese teşekkürler :)

• Bunun kücüğü büyüğü olmaz kw volt verir ve bir anda carpılırsınız usb plazma topları var onlardan alın içini söküp inceleyin tesla bobini gibi calışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Şimdi benim bahsettiğim hem boyut açısından hem de o verdiği kw volt açısından düşük olsun diyorum yani çarptığında öldürecek ya da kalıcı hasar verecek kadar tehlikeli olmasın.He çok bilmiyorum orası ayrı teşekkürler cevap verdiğiniz için bir de bu usb plazma toplarını nerden bulabilirim ? Yanlış bilmiyorsam onların içinde özel gazlar oluyor açıp içine bakınca o gaz çıkmaz mı dışarı ?
  • çıngıraklıdümbelek kullanıcısına yanıt
    havada ark oluşması için kw değerine ulaşması gerekiyor 10 bin volt ampersiz de olsa bir insanı öldürür. cakmak magnetionlarıın düşün elini carpıyor seni titretiyor 10 bin volt seni devamlı tiretecek ve kurtulamadan felç gecirip kalbin duruabilir. uğraşma derim zaten yapamazsın devre şemasında fazla bir bilgi yok. plazma topunun cam küresinin içini acmıyacaksın sadece altındaki devreleri gözden gecirirsin. 5 volt ile yüksek akıma ceviriyor o kürenin içindeki gaz sayesinde diyebilirim yoksa görünmez
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    Hani ufak led lambaları kablosuz yakma olayı falan da mı olmaz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: çıngıraklıdümbelek

Hani ufak led lambaları kablosuz yakma olayı falan da mı olmaz :D

Kablosuz yakma olayını yapman için hesaplı şekilde yapmalısın. Faraday kafesi olmadan da kullanmak tehlikeli bildiğim kadarıyla.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Yani benim yapabileceğim en basit tesla bobini nasıl bir şey olur bir yararını görürmüyüm yani,yarar derken bana faydası değil gözlem yapabileceğim bir şey olur mu ?
  • Sırf eğlence eğlenmek için ise @sessizlerin_umudu arkadaşımızın dediği plazma toplarından alın hem daha yakından görme elleme şansınız olur 20-30 tl civarlarında internette bulabilirsiniz.

Hem tesla bobini için tam tamına bilgi sahibi olmadığınız için hayati tehlikeniz de söz konusu iyi düşünün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çıngıraklıdümbelek

Yani benim yapabileceğim en basit tesla bobini nasıl bir şey olur bir yararını görürmüyüm yani,yarar derken bana faydası değil gözlem yapabileceğim bir şey olur mu ?

ist eminönünde karaköyde kadıöyde ve internette bulunurhttp://www.youtube.com/watch?v=8nR24XqGSGE
  • Peki madem çok tehlikeli biz de ufak bi plazma küresiyle idare edeceğiz :) Cevap veren herkese teşekkürler ve bu arada benim söylediğim bu plazma küresindeki küçük tehlikesi (sanırım) fazla olmayan arklardan oluşturabilmekdi.Neyse iyi forumlar herkese :)

Edit:https://www.youtube.com/watch?v=qUKYCRhXFgo böyle bir video buldum youtube da ama nasıl olur bilmiyorum.Değerli yorumlarınızı alabilir miyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çıngıraklıdümbelek -- 7 Mart 2014; 20:31:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.