Şimdi Ara

Küfür, bilinçli troll gibi problemlerin kesin çözümünü söylüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnızca 1 kere dahi açık seçik trolleyen, küfür eden herkesin süresiz banlanması, ve hesaplarının hiçbir koşulda açılmaması. Bu oyun bu kadar kalitesiz bi komüniteye sahipse, bunun sorumlusu oyun yetkilileridir. Feederları anlıyorum, adam kötü oynayabilir. Bununla ilgili yine yapılan bir şeyler var zaten. Leaver'ı da anlarım, bir insanın işi çıkar, hayatında bir şeyler olur ve oyunu terk etmek zorunda kalır.

Ama şu hakaret gibi, bile bile trollemek gibi, oyun kurallarının açık seçik ihlal edilmeleri tamamen yetkililerin suçu. Cezalar caydırıcı değil, ve üstüne üstlük ceza sistemi çalışmıyor.

Oyuncu kitlesi çok kolay bir şekilde temizlenebilir aslında. Sadece caydırıcı cezaların olması, ve bu cezaların uygulanması lazım

Edit: Mute bir çözüm değil. Bir şeyler yazmadan önce biraz düşünün. En basitinden, siz sadece kendiniz için o oyuncuyu susturabiliyorsunuz, tüm takım için değil. Siz sustursanız bile adam takımın moralini bozmaya devam ediyor. Sadece moral bozmayı geçtim, adamlar komple oyunu bırakıp laf dalaşına girebiliyolar. Dolayısıyla yine etkilenmiş oluyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8AD7104A -- 26 Ağustos 2018; 11:50:20 >

• Bu kadar fazla küfür edilmesinin ve trollenmesinin nedeni küfürün ve trollün doğru cezalandırılmaması zaten. Küfürün ve trollün geri dönüşsüz perma ban ile sonuçlanacağı bilinse, hiç kimse küfür etmeyeceği veya trollemeyeceği için bu problem kökten ortadan kalkar. Zaten insanların küfür, troll isteği de daha önce karşılaştıkları küfür, trollden kaynaklanıyor.

Şunun anlaşılması lazım, toksik oyuncular toksik oyuncuları doğuruyor. Adı üstünde, TOKSİK. Diğer oyuncuları da zehirleyip, kendileri gibi yapıyolar. En ahlaklı oyuncular bile diğer oyuncuların olumsuz davranışlarından etkilenip toksik oyunculara dönüşmeye başlıyolar. Bunun önüne geçilmesi için bahsettiğim çözüm şart.

Ayrıca League of Legends online bir oyun. Online oyunların konsepti oynarken sosyalleşmek, diğer oyuncularla iletişim kurmaktır zaten. Mute atmak bir çözüm değil. "Online" konseptini çöp etse de oyunda olması zaruri olan bir seçenek sadece.

Hiç düşündün mü, günlük hayatta niye her karşılaştığın insandan küfür yemiyorsun? Veya, günlük hayatta niye kimse kolay kolay hukuka aykırı davranamıyor? Cevabı basit, ALNINI KARIŞLARLAR çünkü.

Mesela ben liseden bu yana hayatımda bana saygısızlık yapan tek bir insanla karşılaşmadım. Niye? Çünkü birisi beni sevmese, benden rahatsız olsa bile yapacaklarının ciddi sonuçlarının olacağını bildiğinden hoşgörülü olmak zorunda kalır.

Hukuk kavramının CEZALAR üzerine kurulu olmasının bir nedeni var. Çünkü insanlar kötü davranışlar sergilediklerinde cezalandırılmazlarsa, kötü davranışlar sergilememek için hiçbir nedenleri kalmaz.
  • beğenmiyorsan oynama, demek ki yetkililer bu şekilde kalmasını istiyor oyunun senin gönlün hoş olacak diye senin bilmem kaç bin katın para harcayan oyuncu kitlesini imha mı etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonight tonight tonight

beğenmiyorsan oynama, demek ki yetkililer bu şekilde kalmasını istiyor oyunun senin gönlün hoş olacak diye senin bilmem kaç bin katın para harcayan oyuncu kitlesini imha mı etsin
    Fazla para veriyor diye milletin oyununu istedigi gibi zehir edebilir yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

beğenmiyorsan oynama, demek ki yetkililer bu şekilde kalmasını istiyor oyunun senin gönlün hoş olacak diye senin bilmem kaç bin katın para harcayan oyuncu kitlesini imha mı etsin
    Evet etsin. 25 yasında sevgilisinden azar isitip gelip trolleyen veletler sıktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aram afklari idam edilmeli. giyotin şart.

• o kadar reportlamamıza rağmen banda yemiyorlar artık
  • quote:

Şu hayatta en iğrendiğim insan tipi bu işte, kraldan çok kralcı olanlar. AKA "Uncle Tom"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B8AD7104A -- 25 Ağustos 2018; 17:33:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Küfür eden herkesin süresiz banlanması? Bu oyunda en yüksek topluluğu oluşturan kesim bronz silver ve gold elo. Her 10 oyuncunun 8 tanesi küfür ediyor. Adam sana mute seçeneğini vermiş. Gidipte 10 adamın 8 tanesini banlarsa oyuncusu kalmaz ki küfür ediyor diye banlanma diye bir olay dünyanın hiçbir oyununda yok. Rahatsız oluyorsan muteleyip tertemiz oynayıp sinyallerle anlaşabilirsin. Bu yakındığın konu oldukça saçma. Diyorsunki açık seçik trolleyen banlansın kötü oyuncuya yapacak bir şey yok. Smurf kastığım hesapta 37 w 6 lose oynuyordum plat4 deydim. Top lanede fiora oynuyorum. Karşı takımın yazdığı tek şey şu fiora olmasa dakika 10 da oyun bitirmiştik falan. Skorum 14-2-4 takım 37-23 yeniliyor. Arkadaşlar diyorum midi pushlayıp 4 bot gider misiniz hepsi salak salak kafasına göre oynuyor umursayan yok. Bota diyorumki arkadaşlar izin verin maç kazandırayım adamlar topa geliyor bana sen bota in falan diyor o 2 gramlık oyun zekalarıyla. Dedim ki madem maç kazanmak istemiyorsunuz benim kendimi yormamın ne anlamı var. Geçtim basede sağ sol yaptım. Şimdi bu 4 tane yeteneksiz aptala maç kazandırmadım diye ban mı yiyicem haha. Vallahi kesin çözüm ha :d

• quote:

Orijinalden alıntı: League of DDY

Küfür eden herkesin süresiz banlanması? Bu oyunda en yüksek topluluğu oluşturan kesim bronz silver ve gold elo. Her 10 oyuncunun 8 tanesi küfür ediyor. Adam sana mute seçeneğini vermiş. Gidipte 10 adamın 8 tanesini banlarsa oyuncusu kalmaz ki küfür ediyor diye banlanma diye bir olay dünyanın hiçbir oyununda yok. Rahatsız oluyorsan muteleyip tertemiz oynayıp sinyallerle anlaşabilirsin. Bu yakındığın konu oldukça saçma. Diyorsunki açık seçik trolleyen banlansın kötü oyuncuya yapacak bir şey yok. Smurf kastığım hesapta 37 w 6 lose oynuyordum plat4 deydim. Top lanede fiora oynuyorum. Karşı takımın yazdığı tek şey şu fiora olmasa dakika 10 da oyun bitirmiştik falan. Skorum 14-2-4 takım 37-23 yeniliyor. Arkadaşlar diyorum midi pushlayıp 4 bot gider misiniz hepsi salak salak kafasına göre oynuyor umursayan yok. Bota diyorumki arkadaşlar izin verin maç kazandırayım adamlar topa geliyor bana sen bota in falan diyor o 2 gramlık oyun zekalarıyla. Dedim ki madem maç kazanmak istemiyorsunuz benim kendimi yormamın ne anlamı var. Geçtim basede sağ sol yaptım. Şimdi bu 4 tane yeteneksiz aptala maç kazandırmadım diye ban mı yiyicem haha. Vallahi kesin çözüm ha :d
    Bu kadar fazla küfür edilmesinin ve trollenmesinin nedeni küfürün ve trollün doğru cezalandırılmaması zaten. Küfürün ve trollün geri dönüşsüz perma ban ile sonuçlanacağı bilinse, hiç kimse küfür etmeyeceği veya trollemeyeceği için bu problem kökten ortadan kalkar. Zaten insanların küfür, troll isteği de daha önce karşılaştıkları küfür, trollden kaynaklanıyor.

Şunun anlaşılması lazım, toksik oyuncular toksik oyuncuları doğuruyor. Adı üstünde, TOKSİK. Diğer oyuncuları da zehirleyip, kendileri gibi yapıyolar. En ahlaklı oyuncular bile diğer oyuncuların olumsuz davranışlarından etkilenip toksik oyunculara dönüşmeye başlıyolar. Bunun önüne geçilmesi için bahsettiğim çözüm şart.

Ayrıca League of Legends online bir oyun. Online oyunların konsepti oynarken sosyalleşmek, diğer oyuncularla iletişim kurmaktır zaten. Mute atmak bir çözüm değil. "Online" konseptini çöp etse de oyunda olması zaruri olan bir seçenek sadece.

Hiç düşündün mü, günlük hayatta niye her karşılaştığın insandan küfür yemiyorsun? Veya, günlük hayatta niye kimse kolay kolay hukuka aykırı davranamıyor? Cevabı basit, ALNINI KARIŞLARLAR çünkü.

Mesela ben liseden bu yana hayatımda bana saygısızlık yapan tek bir insanla karşılaşmadım. Niye? Çünkü birisi beni sevmese, benden rahatsız olsa bile yapacaklarının ciddi sonuçlarının olacağını bildiğinden hoşgörülü olmak zorunda kalır.

Hukuk kavramının CEZALAR üzerine kurulu olmasının bir nedeni var. Çünkü insanlar kötü davranışlar sergilediklerinde cezalandırılmazlarsa, kötü davranışlar sergilememek için hiçbir nedenleri kalmaz.

• Bence oyunun raporlama kategorileri değişmeli önce çünkü aynı kategoriden 3 tane var sözle sataşma küfür ve nefret söylemi ayrı olmamalı bir kategoride olucak onların yerine yeni kategoriler eklenmeli bir de cezalar caydırıcı olmalı tek taraflı olmamalı .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet sana katılıyorum şu oyunu her yönden geliştirdiler ama tek zayıf kaldıkları kısım kötü ve iq seviyesi düşük ve yaşı ufak bebelere hala bir çözüm bulamadı bulmakta istemiyor sanıyorum banlamasada benimle eşleştirme şu bebeleri bir kullanıcının ilk günkü maç geçmişine kadar istatistik tutabiliyorsun istesen çok daha adil eşleşme sistemi yapabilirsin böyle sıgırları serverda kullanıcı azalacak diye banlamıyorsun bir bebe sabahtan akşama kadar kim bilir kaç kişiyi deli edip oyundan sogutup oyunu bıraktırıyor haddi hesabı yok emin ol rito sanırım senin sonunda bu yüzden olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Giugiarro

evet sana katılıyorum şu oyunu her yönden geliştirdiler ama tek zayıf kaldıkları kısım kötü ve iq seviyesi düşük ve yaşı ufak bebelere hala bir çözüm bulamadı bulmakta istemiyor sanıyorum banlamasada benimle eşleştirme şu bebeleri bir kullanıcının ilk günkü maç geçmişine kadar istatistik tutabiliyorsun istesen çok daha adil eşleşme sistemi yapabilirsin böyle sıgırları serverda kullanıcı azalacak diye banlamıyorsun bir bebe sabahtan akşama kadar kim bilir kaç kişiyi deli edip oyundan sogutup oyunu bıraktırıyor haddi hesabı yok emin ol rito sanırım senin sonunda bu yüzden olacak.
    Kesinlikle. Uzun vadede kendilerinin de çok ciddi zarar gördüklerini düşünüyorum.

Bu etik olmayan satış stratejileri yüzünden oyun herkesin zihninde "velet oyunu" olarak kalıyo, muhtemelen de böyle kalmaya devam edecek.

• Ya kardeşim ne saçmalıyorsun ne anlatıyorsun. Gold elodan çıkamamak kafayı yedirtmiş sana. Normal hayattaki hukuki kurallarla lolde takım arkadaşına, yeter artık deme arkadaşına moralini bozuyorsun bu olumsuz hareket yasak gibi aptal kuralları kıyaslıyorsun. Senin istediğin şeyin bu oyunda olma ihtimali %0.1 den daha az değil hiç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi League of DDY -- 26 Ağustos 2018; 4:52:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7563747EA

Bu mesaj silindi.
    Anladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: League of DDY

Ya kardeşim ne saçmalıyorsun ne anlatıyorsun. Gold elodan çıkamamak kafayı yedirtmiş sana. Normal hayattaki hukuki kurallarla lolde takım arkadaşına, yeter artık deme arkadaşına moralini bozuyorsun bu olumsuz hareket yasak gibi aptal kuralları kıyaslıyorsun. Senin istediğin şeyin bu oyunda olma ihtimali %0.1 den daha az değil hiç yok.
    Şu kanaldaki çocuk sensin değil mi?

https://www.youtube.com/channel/UCl1bpW9xdQtvMS_mR0ffvRA/

İşte bundan bahsediyorum. En fazla 60 70 kiloluk bir çocuksun, karşımdayken suratına tükürsem korkudan ağlarsın. İnternet üzerinden böyle abuk subuk konuşabiliyorsun. Açtığın diğer konulara biraz göz attım, hesabın 14 günlük uzaklaştırma almış. Belli ki yukarıda bahsettiğim kitledensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8AD7104A

Şu kanaldaki çocuk sensin değil mi?

https://www.youtube.com/channel/UCl1bpW9xdQtvMS_mR0ffvRA/

İşte bundan bahsediyorum. En fazla 60 70 kiloluk bir çocuksun, karşımdayken suratına tükürsem korkudan ağlarsın. İnternet üzerinden böyle abuk subuk konuşabiliyorsun. Açtığın diğer konulara biraz göz attım, hesabın 14 günlük uzaklaştırma almış. Belli ki yukarıda bahsettiğim kitledensin.

Alıntıları Göster
    Boşver takma.Kac gündür forumda ligiyle ego kasmaya çalışan bir tip.Blokla geç,muhattap olma

Auspexa smurf sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rutzelq -- 26 Ağustos 2018; 18:40:52 >

• Tr de oynama Eu weste veya Na'ya geç. Çok rahatlarsın
  • Rutzelq kullanıcısına yanıt
    Hangi yazımda ego kasmışım copy paste atıp buyur bunda desene bi? Gerçekleri söylemek inandığınız hurafeleri çürütmek neden zorunuza gidiyor vay arkadaş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.