Şimdi Ara

Küfürbaz Terim şangır şungur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • SPOR yazarı ve yorumcusu Osman Tamburacı’nın yüzü bembeyaz oluyor. "Sen ne biçim konuşuyorsun" diyerek, yerinden fırlıyor, sinirden eli ayağı bir anda buz kesiyor.

9 Eylül, önceki gün. Saat 17.54. Levent Spor Yazarları Derneği. Bir grup arkadaş sohbet ediyor. Aralarında Osman Tamburacı da var. Tamburacı derneğe gelmeden önce Sky TV’ de Türkiye-Belçika milli maçına ilişkin görüşlerini anlatıyor.

Dernekte arkadaş grubu sağdan soldan söz ederken, koyu sohbet sırasında Osman Tamburacı’nın cep telefonu çalıyor.

TELEFONDA KÜFÜR

Tamburacı telefon açıyor, arayan Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim.

Konuşmaya başladığı anda sinirleri gerilen Tamburacı, telefon konuşmasını bir arkadaşına dinletmeye başlıyor.

Terim:

"Yahu Osman, biraz önce Sky TV’ de konuşmuşsun, bana söylediler. Ben ne demişim? Gündem değiştiriyormuşum, öyle demişsin. Ulan bu ne biçim konuşma?"

Tamburacı bu üslup karşısında şaşırıyor, nezaket içinde:

"Hocam, beni hep böyle zamanlarda arıyorsun, bir kere de, nasılsın, diye arasana."

Terim’ de fren tutmuyor:

"Ulan ben senin bıyığını s...."

Tamburacı yerinde fırlıyor, "Sen ne biçim konuşuyorsun" derken, sinirden zangır zangır titriyor. Milli Takım Teknik Direktörü kendini kaybediyor:

"Ulan ben senin, ananı, avradını s....".

Tamburacı, "Doğru konuş, konuşmasını öğren" diye bağırırken, Fatih Terim galiz küfürlerini sıralamayı sürdürüyor.

Huzurunuzda Milli Takım Teknik Direktörü.

GENERAL PATTON

Bu duruma en az yedi-sekiz kişi tanık. Biri de, zaten dinliyor.

Telefon kapanıyor. Osman Tamburacı derhal avukatını arıyor. Fatih Terim’ i mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Telefon kayıtlarıyla birlikte.

Bu küfür yağmuru ve ardından mahkeme, iki özel kişi arasındaki konuşma ve devamı değil. Olması mümkün değil. Çünkü, ağız dolusu küfür eden milli takımdan sorumlu teknik direktör.

Milli takımı çalıştıran bir teknik direktör, herhangi bir eleştiri karşısında kendini bu kadar kaybediyorsa, terbiye sınırlarını çoktan aşmışsa, o kişi, hangi başarıyı elde ederse etsin, artık milli takımın başında kalamaz.

Çok örnek var. Daha geçen yıl kendi yönettiği takımda futbolculara küfür eden bir teknik direktöre, bir Ankara takımı yol veriyor.

Tarihte ünlü bir örnek var. İkinci Dünya Savaşı’nın en başarılı komutanlarından General Patton. Sinirli, yerinde duramayan, ağzından ne çıkacağı belli olmayan bir general. Bir askere kızıyor, küfürle karışık, onu tokatlıyor. General Patton’ın kariyeri sona eriyor.

MESLEĞE HAKARET

Şimdi merak ediyorum.

Spor basını ve basın kuruluşları bu olay karşısında nasıl tavır alacak? Olayı görmezden gelip unutacak mı, yoksa mesleğe hakaret kabul ederek, Terim’ in yakasını bırakmayacak mı?

Ya Futbol Federasyonu?

Bir sinir anıdır, diyerek geçiştirecek mi, yoksa ahlakın spordaki vazgeçilmez kuralını işletip, Terim’ e teşekkür edecek mi?

O DA ÖFKELİ

Terim’ e bakıyorum, üslup, tavır, çalım, o birisine çok benziyor. Başbakanı’ndan aldığı ilhamla, eleştiriye öfkeyle karşılık veriyor, gazetecilere ders vermeye pek hevesli.

Daha önceki gün, gazetecilere yine "Çarşamba-cumartesi arası nasıl davranacağınızı hâlâ öğrenemediniz" diye fırça atıyor. Yazık ki, onlar da, cevap veremiyor. Terim meydanı boş buluyor. Oysa, haddini öğrenmesi gerek.

Bu yazı dün öğleden sonra yazılıyor, Belçika maçından önce. Belçika’ yı istersen 10-0 yen, istersen dünya kupasına katıl, ne fark eder?

Aristo’ nun Büyük İskender’ e sözü bu durumlarda geçerli: Zafer veya hiç.

Yalçın DOĞAN - HÜRRİYET

• ne şimdi bu koskaoca milli takım teknik direktörünü eleştiriyosun adam tabi öyle konuşur dünkü takımın teknik direktörü neler yaptı karşısındaki btün adamlar böyleyse tabi adam sinirlenir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: director

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    böyle üç kuruşluk kültürsüz adamlara yetki ve güç verirsen olacağı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kampüs61

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Normal bir ülkede bu lafları edebilen bir insanı milli takım koltuğunda tutmazlar. Hıncal haklı. Bu teknik direktör ve onun kaptanının karakteri milli takımın ağırlığını kaldıramıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

Normal bir ülkede bu lafları edebilen bir insanı milli takım koltuğunda tutmazlar. Hıncal haklı. Bu teknik direktör ve onun kaptanının karakteri milli takımın ağırlığını kaldıramıyor.

Alıntıları Göster
    hemende başbakana sataşmayı bilmişsin..yeter artık ayıp ya..şu kininizi nefretinizi içinizde tutun.Bende CHP den nefret ediyorum ama içimde tutuyorum nefretimi sandığa yansıtıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Wristcutter

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bu adamın ve bunu halen destekleyenlerin kültür düzeyleri budur işte.halimize yanalım bence.yazıklar olsun.işini iyi yapan efendi insanların neden boyle yerlere gelemedigini ve boyle buyuk paralar kazanamadıgını anlamak pek te zor değil.cunku en tepede olanlar boyle.yanına gelen bir vatandasa ananı da al git diyen bir basbakanımız war maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

bu adamın ve bunu halen destekleyenlerin kültür düzeyleri budur işte.halimize yanalım bence.yazıklar olsun.işini iyi yapan efendi insanların neden boyle yerlere gelemedigini ve boyle buyuk paralar kazanamadıgını anlamak pek te zor değil.cunku en tepede olanlar boyle.yanına gelen bir vatandasa ananı da al git diyen bir basbakanımız war maalesef.

Alıntıları Göster
    DERS ALMAZ DERS VERİR !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone1912

Alıntıları Göster
    Allah aşkına birbirimizi kandırmayalım fatihte iş yok..dün iki program izledim birincisi maç..maçta selçuk yulayı dinledim ki gs li olarak yorumları çok gerçekçidir..adam 3 stoperle oynadık çağlar bir şey yapmadı dedi..sonra ntv spor açtım..fatih terim in tercihini doğru bulan çağların iyi işler yaptığını ortaya koyan yorumlar..Allah aşkına dün çağlar naptı??3 stoperle oynadık gerçekten..birbirimizi kandırmayalım..Fatih terim bu takıma hiçbirşey vermiyor..Bukadar basit

• quote:

Orijinalden alıntı: Hersh

DERS ALMAZ DERS VERİR !

Alıntıları Göster
    Başbakanla, Fatih Terim birbirlerine çok benziyorlar hakikaten.

İkisini de hiç ama hiç sevmiyorum ve hazetmiyorum.

Böyle kişilikteki insanlardan nefret ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Başbakanla, Fatih Terim birbirlerine çok benziyorlar hakikaten.

İkisini de hiç ama hiç sevmiyorum ve hazetmiyorum.

Böyle kişilikteki insanlardan nefret ederim.

Alıntıları Göster
    etuğrul sağlam gelmeli bence milli takımın başına
  • quote:

Orijinalden alıntı: nvidia23

etuğrul sağlam gelmeli bence milli takımın başına

Alıntıları Göster
    Bence yılmaz vurala bir şans verilmeli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zerzavatçı

Bence yılmaz vurala bir şans verilmeli..

Alıntıları Göster
    Terimin küfürbaz olduğu hep söylenen ve bilinen bişeydi. Takıma zarar vermeye başladı, yol verilmesi lazım, dünkü maçta berbattı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artakisa

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fatih terime yol verilmeli ve yerine Ertugrul saglam veya yılmaz vural.Bence yılmaz vural ama..
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Fatih Terim giderse yerine kim gelecek ki ? Pek bir seçenek yok Ertuğrul gelir ancak
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    dün maçta 4.hakemede küfür etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakitty

Fatih Terim giderse yerine kim gelecek ki ? Pek bir seçenek yok Ertuğrul gelir ancak

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sakitty

dostum yılmaz vural çok sağlam adam..Ama elinde hep kısıtlı kadro oluyor ona rağmen takımına Fatih terim in dediği ve yapamadığı CESARET VE COŞKU iki c yi takımına çok çok iyi aşılıyor..Büyük takımlara gelse çok iyi işler yapacağı kanaatindeyim..Antalyaspor örneğini unutmayalım..

• quote:

Orijinalden alıntı: iamHollow

Fatih terime yol verilmeli ve yerine Ertugrul saglam veya yılmaz vural.Bence yılmaz vural ama..

Alıntıları Göster
    fatih terimin adanalı olduğunu biliyoruz. ve adanada selama bile küfür ile karşılık veren insanlar olduğunu da biliyoruz. ama bunun yanında son derece kibar kişilerde çıkmıyor değil adanadan. ama terim birinci gruptan olunca bence son derece normal. başka birşey bekleyemezsin bu adamdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanashi

fatih terimin adanalı olduğunu biliyoruz. ve adanada selama bile küfür ile karşılık veren insanlar olduğunu da biliyoruz. ama bunun yanında son derece kibar kişilerde çıkmıyor değil adanadan. ama terim birinci gruptan olunca bence son derece normal. başka birşey bekleyemezsin bu adamdan.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nanashi

kulaktan dolma bilgilerle konuşmayalım. doğma büyüme adanalıyım ne kimse selamıma küfürle karşılık verdi nede birinden böyle bir şey duydum.
    fatih terim konusunda hem adanalı hem galatasarylı biri olarak başlarda kendini çok sevsemde kendini beğenmiş kişiği malesef beni kendisinden fazlasyla soğuttu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 11 Eylül 2008; 11:46:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zohahahaha

quote:

Orjinalden alıntı: nanashi

kulaktan dolma bilgilerle konuşmayalım. doğma büyüme adanalıyım ne kimse selamıma küfürle karşılık verdi nede birinden böyle bir şey duydum.
    fatih terim konusunda hem adanalı hem galatasarylı biri olarak başlarda kendini çok sevsemde kendini beğenmiş kişiği malesef beni kendisinden fazlasyla soğuttu...

Alıntıları Göster
    1) Bu kadar para teknik direktöre verilmez. Hemde ki bu teknik direktör aynı ülkenin vatandaşıysa. Milli bir görev bu. Fatih Terim'in vatanseverliği sanırım aldığı maaşıyla ilgili.

2) Milli takımın yardımcı antrenörlerini biliyorsunuz dimi. Eski Beşiktaşlı Metin ve yine eski Fenarbahçe'li Oğuz. Fatih Terim ise senelerce Galatasaray'da çalıştı. Böyle bir oluşumda anadolu takımlarından kaç kişi milli takıma seçilebilir. Belki bu tespitim size saçma gelebilir ama durum böyle bana göre.

3) Emre'ya gelince onunda Fathi Terim'den farkı yok. Doymadılar yemeye. Hala dünyanın parasını kaldırıyorlar milli takımdan. Son olarak Allah gözlerini doyursun diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: megaturk

1) Bu kadar para teknik direktöre verilmez. Hemde ki bu teknik direktör aynı ülkenin vatandaşıysa. Milli bir görev bu. Fatih Terim'in vatanseverliği sanırım aldığı maaşıyla ilgili.

2) Milli takımın yardımcı antrenörlerini biliyorsunuz dimi. Eski Beşiktaşlı Metin ve yine eski Fenarbahçe'li Oğuz. Fatih Terim ise senelerce Galatasaray'da çalıştı. Böyle bir oluşumda anadolu takımlarından kaç kişi milli takıma seçilebilir. Belki bu tespitim size saçma gelebilir ama durum böyle bana göre.

3) Emre'ya gelince onunda Fathi Terim'den farkı yok. Doymadılar yemeye. Hala dünyanın parasını kaldırıyorlar milli takımdan. Son olarak Allah gözlerini doyursun diyorum.

Alıntıları Göster
    Bu adam haddini iyice aştı , bu ülkeyi dağ başı mı sanıyor acaba, ya da gazetecileri istediği gibi küfür edebileceği sahipsiz insanlar olarak mı görüyor, birinin bu adama haddini vermesi gerekiyor, hem de hemen şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidoretti -- 11 Eylül 2008; 12:02:27 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.