Arkadaşlar merhaba uzun süredir kulak tıkanıklığı problemi yaşıyorum. yaklaşık 1 ay önce sağ kulağım için doktora gittim ve kulak içindeki salgının çok fazla olduğunu temizlenmesi gerektiğini söyledi. Önce vakumlayan küçük bir hortumla temizlemeyi denedi ama olmadı. Bana bir kulak damlası verdi bunu 10 gün boyunca günde üç sefer 10 defa kulaklarına damlat sonra tekrar gel dedi. Aldım damlayı bir kaç gün uyguladım fakat kulaklarım daha fazla tıkanmaya başladı. Bende bıraktım aradan bir hafta geçti kulaklarım kendi kendine açıldı. Fakat dün sabah kalktım bu sefer de sol kulağım tıkandı. Tekrardan doktora gideceğim gibi görünüyor fakat yine damla vermesini istemiyorum bunun başka bir yolu yok mu verilen damla kulaklarımı daha da duymaz bir hale getiriyor. Bir türlü kurtulamadım şu şeyden hayatımı zindan ediyor resmen yarım duyuyorum ve yakında tatile gideceğim bu şekilde cidden eğlenemiyorum hayattan aldığım zevk aşırı derecede düşüyor. Bu konu hakkındaki tecrübelerinizi merak ediyorum. Teşekkürler
merhaba hocam bu rahatsızlık bendede vardı 4 yıl önce 2 kulağımda tıkanmış gibi cok az duyuyordum artı sancı yapiyordu
yaman gerekenler şunlar
1. sıcak hava kulakta intihaplanma yapar bu yüzden kulak iiçindeki bakteriler sıcağa duyarlıdır kulağınla fazla oynama bakteriler sayesinde insan duyar.. harici kulağınızın üstüne yatmayın
kulak yıkamayı asla yaptırmayın 3 ayda bir doktora gitmeniz gerekebilir ancak kulak damlasından zarar gelmez genelde bu aylarda kulak dıkanması görülür 4 gün sonra kulağında ppıınngg diye ses gelcek ve rahatlayacaksın bu durumlarda evde olun ve geçmesini bekleyin geçmiş olsun
Ben de şu anda aynı sorunu yaşıyorum. Bana da doktor damla verdi. Ve ben kullanırken o kadar rahatsız olmadım. Damlaların prospektüsünde aynen şu şekilde yazar. Yan yatar pozisyonda damlayı damlatacaksın. 60-90 sn o şekilde bekleyeceksin. Sonra doğrulacaksın; böylece, damlanın kulak dışına akması sağlanıp, kulak içindeki iltihabı pisliği yumuşatıp dışarı çıkmasına neden olacak. Sana nacizane tavsiyem o 10 günü tamamlayıp tekrar doktora görünmen.