Şimdi Ara

Kulaklık anfisi - el yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde şunlar var:

Bir MP3 çalardan çıkma 380 mah yassı batarya

Pili şarj için TP4056

Bir adet 3 watt pam8403 anfi devresi

Yine aynı mp3 çalardan çıkma kulaklık girişi

Şimdi bu anfi devresi küçük hoparlörler için tasarlanmış ancak ben bunları kulaklık için kullanmak istiyorum, bir takı kutusuna toplayacağım. Elimde kulak içi kablolu kulaklık ve kafa üstü iki tane kulaklık var. Bir walkman'im var sesine hastayım ama çok düşük çıkıyor, amacım sesi yükseltmek. Bu pil kafa üstü kulaklığı beslemeye yeterli kalır mı.

Nedir bu işin oluru?  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 8 Ağustos 2023; 20:31:40 >

• Olur tabi neden olmasın , öncelik tp4056'nın program direncini değiştirmek olsun. Pili uzun süre kullanmak için bu şart.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevabınıza. Bu kısmı tam anlayamadım açıklar mısınız?

• robotica R kullanıcısına yanıt
    Evet açıklarım elbette TP 40 56 normalde 1 amper akım verebilen bir modül eğer bu modülü direkt 380 miliamper bataryaya bağlarsak batarya kısa sürede şişip bozulacaktır biz bu modül üzerindeki 1.2 kilo omluk direnci söküp yerine 5 kilo ohm direnç lehimlememiz gerekiyor bu sayede modül bataryayı 250 miliamper akım ile şarj edebilecek sağlıklı şekilde...

Ek olarak eğer ses ayarını ses kaynağından yapmak isterseniz potansiyometreye ihtiyaç yok lakin ekstra bir ses ayarı isterseniz 10 kilo ohm potansiyometre gerekir ses yükseklik alçaklık ayarı için

Çok çok sağolun. Denemenin resimlerini paylaşırım.

Bir de şey sorayım, pam8403'te koruma yoktu sanırım, arızalı bir tane var elimde tamir olasılığı nedir?  

Ne koruması hocam ? Arızalı ise çip değişmesi gerekir o da uğraşmaya değmez zaten ucuz bir modül. Çünkü çip harici diğer komponentler bozulacak komponentlerler değil . Direnç kondansatör vs.

Arıza direkt çipten demek. Tuh.

Denemeyi yapıp buradan resim paylaşacağım, teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amfi için uygun hoparlör
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/263547/b2c33e32-c906-4713-935e-dae3890b3e8c.jpeg

İki minik sorun var 😅
    1- neyin içine toplayacağım ben bunu? (Takı kutusu işi olmadı 😅)
    2- sesi birazcık açınca tp4056 anında güç kesiyor.

Pam8403'un dip gürültüsü (hisirti olarak) bayağı varmış bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 16 Ağustos 2023; 20:30:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kutu işi size kalmış , öncelik kabloları iyice kısaltmak olsun. Muhtemelen deneme yapmak için kablolar böyle uzun uzun seçildi.
    Seste cızırtı olması da bir nebze normal , çünkü bu modül kulaklıklar için değil normalde. Hoparlör kullansanız küçük cızırtılar duyulmaz . Kulaklık olduğu için herşey duyuluyor.

Yine de cızırtıyı kesmek için farklı yollar olabilir, amfi üstadları yardımcı olursa sevinirim.

Güç kesme olayı 2 ihtimali barındırır.
    1- ya batarya voltajı aşırı düşüyor modül pili korumaya alıyor.
    2- fazla akım çekiliyor modül akım korumasına geçiyor.

Çözümü - gücü direk pil üzerinden almak. Ama bu sefer de pil koruması ortadan kalkar. Pilin 2.5 volt altına düşmemesi lazım.

Tabii kabloları kısaltacağım. Kulaklık o kadar yüksek güç çeker mi ya, 18650 bayağı güçlü bir batarya. Dinleme de bildiğimiz philips'in kulak içi kulaklıkları 15 sene önce aldığım

Bass detaylarını inanılmaz artırdı yalnız, kulaklıkla bu kadar güçlü bass sesi alabileceğimi bilmiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 18 Ağustos 2023; 12:4:14 >
    Ben ihtimalleri yazdım , 18650 güçlü bir batarya cümlesi de yanlış. 18650 dediğimiz şey pilin boyutları.
    1.8cm en 6.5 cm boy

Bu şey demek gibi , sedan arabalar güçlü . BMW 760Li de sedan , Toros da sedan.

Eğer elinizde multimetre varsa pil gerilimini ölçebilirsiniz. Daha net fikir verir. Yine kesin çözüm pile daha büyük bir bms bağlamak olabilir veya direk enerjiyi pilden almak.

Zamanında bir yerlerde kullanılmış piller genelde ömrünü tamamlamaya yakın oluyor. Sizinki de öyle bir durum olabilir

Boyutlarını biliyorum canım   Genellikle bu bataryalar anlık max 35 ampere kadar verebiliyor kalitesine göre de değişebilir de, tp4056'dan aldığım anlık 1 amper kulaklıklara yetmiyor demek ki.

Bendeki batarya panasonic, gerilimi de sanırım 3.74 volt olarak ölçmüştüm, 2 gün önce şarj ettim şimdi de ölçeyim.

Yok hocam tp4056'nın çıkış akımı 3 amper olması lazım. 3 amperden sonra çıkışı keser bms devresi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.