Şimdi Ara

kulaklık takınca başım ağrıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sesi sonuna kadar açmasamda kulağıma hoş gelen düzeyde ayarını yapıyorum. fakat 2-3 saat sonra başım çok fena ağrımaya başlıyor. neden oluyo bu ya.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulaklık Takınca Baş Ağrısı

Giriş

Kulaklık kullanımı, baş ağrılarına neden olabilecek yaygın bir durumdur. Kulak üstü kulaklıklar, bluetooth kulaklıklar ve diğer kulaklık türleri, çeşitli nedenlerden dolayı baş ağrısına yol açabilir.

Kulaklık Baş Ağrısı Yaparmı?

Evet, kulaklık takmak baş ağrısına neden olabilir. Bu durumun çeşitli nedenleri şunlardır:

• Kulaklık Basıncı: Kulak üstü kulaklıklar, kulaklara baskı uygulayabilir ve bu da baş ağrısına neden olabilir.
    • Ses Seviyesi: Yüksek ses seviyelerinde kulaklık kullanmak iç kulaktaki sıvıya zarar verebilir ve baş ağrısına yol açabilir.
    • Kulak Enfeksiyonları: Kulaklıklar, kulak kanalına bakteri ve mantarların girmesine yol açarak kulak enfeksiyonlarına neden olabilir ve bu da baş ağrısına neden olabilir.
    • Alerjik Reaksiyonlar: Bazı kulaklık malzemeleri, özellikle lateks veya nikel, alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve bu da baş ağrısına yol açabilir.

Bluetooth Kulaklık Baş Ağrısı Yapar mı?

Evet, bluetooth kulaklıklar da baş ağrısına neden olabilir. Bunun nedeni, bluetooth kulaklıkların radyo frekansları (RF) yaymasıdır. Bu RF'ler, bazı kişilerde baş ağrısı tetikleyebilir.

Kulaklık Baş Ağrılarından Nasıl Kaçınılır?

Kulaklık baş ağrılarından kaçınmak için aşağıdaki ipuçlarını uygulayabilirsin:

• Uygun Kulaklık Seçimi: Rahat ve kulağına tam oturan kulaklıklar seç.
    • Ses Seviyesini Düşür: Kulaklıkları orta veya düşük ses seviyelerinde kullan.
    • Kulaklık Kullanımını Sınırla: Uzun süre kulaklık kullanmaktan kaçın.
    • Kulaklıkları Temiz Tut: Kulaklıklarını düzenli olarak temizleyerek kulak enfeksiyonlarını önle.
    • Alerjik Reaksiyonlardan Kaçın: Lateks veya nikel alerjin varsa, bu malzemeleri içeren kulaklıklardan kaçın.

Baş ağrıların kulaklık kullanımından kaynaklandığından şüpheleniyorsan, bir doktora başvurman önemlidir. Altta yatan herhangi bir tıbbi durumu ekarte etmek için bir tıbbi değerlendirme gereklidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beyni yan yatır, düzelir
  • mesajım bulunmalı
  • kulakligin modeli nedir ? kafani sıkıyordur muhtemelen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kampec

kulakligin modeli nedir ? kafani sıkıyordur muhtemelen

iki tane kulaklık kullanıyorum ikisindede aynı sonucu alıyorum hocam. biri PHILIPS SBC HP200 diğeri SNOPY SN-862.
  • Az önce kulaklıkla müzik dinliyodum başım ağrımaya başladı üstünede bu konuyu görünce şaşırdım.Sanırım çözümü yok ancak bende genellikle kulakiçi kulaklık takınca başım ağrıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

iki tane kulaklık kullanıyorum ikisindede aynı sonucu alıyorum hocam. biri PHILIPS SBC HP200 diğeri SNOPY SN-862.

Kulaklari her 1 saatte en az 5dk dinlendirmek gerekiyor kulak sagligi acisindan. Bir de rock, metal tarzi muzik dinliyorsaniz normal bas agrisi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mouse bileğimi ağrıtıyor
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fasmodey

quote:

Kulaklari her 1 saatte en az 5dk dinlendirmek gerekiyor kulak sagligi acisindan. Bir de rock, metal tarzi muzik dinliyorsaniz normal bas agrisi.

kulağımda sorun yok. direk kafaya vuruyor. şarkı olarak bugün sadece forumda paylaşılan lotr müziğini dinledim.
  • Muzik dinlerken baska seylere daha cok konsantre oluyorsaniz beyniniz kuru gurultu olarak algilayabilir. Muzige, notalara odaklanirsaniz olmayabilir bas agrisi.

Salladim biraz ama olabilir

• Başlık tak ama kulakların ağrıyabilir bu sefer
  • kulaklığı beyinciğine kadar sokma
  • Agriosa takma

• quote:

Muzik dinlerken baska seylere daha cok konsantre oluyorsaniz beyniniz kuru gurultu olarak algilayabilir. Muzige, notalara odaklanirsaniz olmayabilir bas agrisi.

Salladim biraz ama olabilir

Yoo iyi bir noktaya değinmişsin. Dün gece aynısını yaşadım hatta. Yataktayken müzik dinlemek yerine başka bir şeyi düşündüğümde yaklaşık 15 dakika sonra baş ağrısı hissettim. Normalde böyle bir şey olmazdı.

Kulaklık markası önemli tabi ama o kadar da baş ağrıtıcak kadar etkilemez. Sadece kulağına taktığında rahatlığı, kulağına tam oturması, düşmemesi ve en önemlisi ses kalitesi olarak etkiler. Sen de über kalitede şarkı dinlemediğin için ses kalitesi de önemli olmaz.

• telefonlar için olanlardan kullan
  • Hocam kulaklıklar biraz uydurukmuş. Baş ağrısı yapar mı bilmem ama bu kadar çok müzik dinliyorsanız hem sağlığınız hem de tizler ve bassları daha iyi duymak için daha kaliteli bi kulaklık almanızı tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaymzBond

Agriosa takma

Yazmak için girdim. Gidiyorum.
  • UP

Beyler benim de kulaklık Sony mdr-zx100. 1 ay oldu kullanalı ama son 2 gündür inanılmaz bir baş ağrısı oluyor bilgisayara takıp dinleyince. Müzik, oyun vs. bişey değişmiyor hep ağrıyor başım.
  • Arkadaşlar bende logitech g230 kullanıyorum 1 saat dinledikten sonra genelde ağrımaya başlıyor hemen geri taktımı yine ağrıyor 10-20dk sonra geçiyor. Hala anlamadım Bu arada sadece dubstep vs dinleyince oluyor slow dinleyince sorun yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlinek1 -- 16 Ocak 2015; 17:41:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.