Şimdi Ara

Ağırlık çalışırken sağ omuzumdan kıtırtı ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı omuz hareketleri ve üst göğüs çalışırken sağ omuzumdan bir kıtırtı sesi geliyor.sürtünmeyi hissediyorum.ama ağrı olmuyor.veya çok az oluyor.bu durum yeni değil.birkaç yıldır var.ne zaman belli hareketleri yapsam oluyor.bir kayma falan olsa ağrıdan duramazdım herhalde.bunca zaman hiç normale dönmemiş olması ilginç geliyor.birde sürekli ağırlık çalışmıyorum.kireçlenme falan olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gümüş_süvari -- 29 Mart 2016; 14:17:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Spor Yaparken Omuzdan Ses Gelmesinin Nedenleri ve Tedavisi

Spor yaparken omuzdan ses gelmesi, genellikle "omuz kütlemesi" olarak bilinir ve çeşitli nedenleri olabilir. Bu sesler, hafif bir çıtırtıdan yüksek bir takır tukur sesine kadar değişebilir ve endişe verici olsa da genellikle ciddi bir sorun değildir.

Omuzdan Ses Gelmesinin Nedenleri:

• Kas ve Bağların Gerilmesi: Aşırı kullanım veya yanlış form nedeniyle kaslar ve bağlar gerilebilir ve hareket sırasında ses çıkarabilir.
    • Kıkırdak yırtılması: Omuz eklemindeki kıkırdak yırtılabilir ve bu da hareket sırasında gıcırdama veya çatlama seslerine neden olabilir.
    • Sıvı birikmesi: Omuz ekleminde sıvı birikmesi, eklem hareket ettiğinde ses çıkarabilir.
    • Kemik çıkıntıları: Omzun üst kısmında kemik çıkıntıları oluşabilir ve bu çıkıntılar birbirine sürtündüğünde ses çıkarabilir.
    • Rotator kılıf yırtığı: Rotator kılıf, omzu çevreleyen bir grup kastır ve yırtıldığında omuz hareket ettiğinde ses çıkarabilir.

Omuzdan Ses Gelmesi Tedavisi:

Omuzdan ses gelmesinin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Çoğu durumda, dinlenme, buz uygulaması ve egzersizler semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir. Daha ciddi vakalarda, fizik tedavi veya cerrahi gerekebilir.

Önleme İpuçları:

• Isınma ve soğuma egzersizleri yap: Omuzlarını çalışmadan önce ve sonra esnet.
    • Doğru form kullan: Ağırlık kaldırırken veya diğer omuz egzersizlerini yaparken doğru formu kullandığından emin ol.
    • Aşırı zorlamaktan kaçın: Omuzlarını çok fazla zorlama veya aşırı kullanım semptomları kötüleştirebilir.
    • Düzenli egzersiz yap: Omuz kaslarını güçlendirmek ve esnekliklerini artırmak için düzenli olarak egzersiz yap.
    • Ağrı varsa doktora danış: Omuzundan gelen sesler ağrıya neden oluyorsa veya geçmiyorsa, bir doktora danışmak önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de sağ omuzda aynı şey oluyor omuz press yaparken. Bazen hiç olmuyor bazen beni engellyecek seviyede oluyor. Artık ilk omuz giriyorum omuz çalışacağım zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • incline press yapma bişey kaybetmezsin. izole rotator cuff hareketlerine bak bide, faydası olabilir. ben her idmandan önce external rotation ile ısıtıyorum bölgeyi. face pull olabilir sonra güzel hareket.
  • Bendede direnç lastiği ile arka kol çalışırken oluyor ama sadece direnç lastiği ile çalışırken neden acaba bu kıtırdılar ?
  • bende yaşıyorum bunu bilen var mı sebebini?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gümüş_süvari

Bazı omuz hareketleri ve üst göğüs çalışırken sağ omuzumdan bir kıtırtı sesi geliyor.sürtünmeyi hissediyorum.ama ağrı olmuyor.veya çok az oluyor.bu durum yeni değil.birkaç yıldır var.ne zaman belli hareketleri yapsam oluyor.bir kayma falan olsa ağrıdan duramazdım herhalde.bunca zaman hiç normale dönmemiş olması ilginç geliyor.birde sürekli ağırlık çalışmıyorum.kireçlenme falan olabilir mi?

Antrenmana başlarken ve bitirirken ısınma hareketlerini atlamanın zararları :)
  • Eskiden bench press yaparken benimde sol omzumdan tik tik diye ses gelirdi.

Daha sonra bench press yapmayi ogrendim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu gibi sorunları yaşayanlar glukozamin takviyesi kullanırlar.birde d vitamini takviyesi çok iyi geliyor.

d vitamini eksikliği varmı diye tahlil yaptırmanızı tavsiye ederim.ısınma ve kalsiyum da çok önemli tabiki.

glukozamin biraz pahalı gelebilir ama çoğu sporcu ve eklemlerinde sorun yaşayan yaşlılara doktorlar glukozamin kullan derler.

ben nasıl rahat ettim derseniz,d vitamini tahlili ve eczaneden alınan 5 tl lik d vitamini ile.tahlil yapmadan kullanmayın.
  • arkadaslar merhaba,

yaklasık 15 gun önce "arnold press" yaparken sol kolumda ertesi gün hafif acıma ve kolumu her yukarı hareket ettırısımde tıkırtı sesı duymaya basladım. dr a gittim ortopedi uzmanı mr istedi, sıkısma var, SIVI ve ödem var dedi. yırtık yok dedi ve ben acıdan ziyade bu tıkırtı şikayetim olduğunu söyledim. kortizon enjeksiyon yaptı (öncesinde 1 hafta ilac tedavisi verdiler o donemde cok agrım yoktu ama verdi ve kullandım tabii. lakin işe yaramadı yani o tıkırtı gecmedı sonrasında dün enjeksiyon yapıldı)

cok fazla agrı hissetmiyorum sadece hafif acıma var fakat sol kolumu acarak yukarı doğru hareket ettıgımde o tıkırtı oluyor ve rahatsız edıcı bu.

enjeksiyon inşallah iyi gelir ama baska ne yapmalıyım bunun için öneriniz var mıdır? NEDEN OLUYOR ACABA BU ?

İNSAN BAZEN KENDISINI O DURUMU DR A ANLATMAKTA OLDUKCA ZORLANIYOR. şimdi bi de fizik tedaviye gidip mr ları gösterip iyice bu durumu tıkırtıyı anlatıp ne yapmam gerek diye sorayım diyorum.

15 gundur spor yapmıyorum. zaten gitsemde artık o hareketleri asla yapmıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wilshire -- 9 Ocak 2020; 17:0:17 >

• Tip 2 kollajen desteği..

• Circumin (zerdeçal) kullanın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.