Şimdi Ara

Kulaklık takınca kulak kıkırdağım ağrıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
17.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kulak içi kulaklık takınca olmuyor da küçüklüğümden beri ne zaman normal kulaklık taksam (telefon kulaklıkları) sol kulak kıkırdaağım kulaklığın deydığı yer dayanılmaz ağrıyor sonra elleğıncede ora bır gun felan ağrıyor ama normalde hiç bi sekilde ne ağrı nede b şişlik var telden müzik felan dinlerken takamıyorum çıldırcam bu neden olur bilen varmı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulaklık Takınca Kulak Kıkırdağının Ağrıması

Kulaklık takmak günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bazı kişiler kulaklık taktıklarında kulak kıkırdaklarının ağrıdığını bildirmektedirler. Bu ağrı, kulaklığın kulağa uyumsuz olması, çok uzun süre takılması veya kulakların hassas olması gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.

Kulaklık Takınca Kulak Ağrısının Nedenleri:

• Uygunsuz Kulaklık: Kulaklıklar, kulağa tam oturmadığında kıkırdak üzerinde baskı oluşturabilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Uzun Süre Kullanım: Kulaklıkları çok uzun süre takmak kulak kıkırdağının yorulmasına ve ağrımasına yol açabilir.
    • Kulak Hassasiyeti: Bazı kişilerin kulakları, kulaklık takmaya karşı hassastır ve ağrı yaşayabilirler.

Kulaklık Takarken Yaşanabilecek Ağrı Türleri:

• Basınç Ağrısı: Kulaklık kulağa çok sıkı oturursa kıkırdağa baskı uygulayabilir ve bu da keskin, batıcı bir ağrıya neden olabilir.
    • Sürtünme Ağrısı: Kulaklık kulağa sürtündüğünde kıkırdağı tahriş edebilir ve bu da yanma veya kaşıntı hissine neden olabilir.
    • Yorgunluk Ağrısı: Kulaklıkları uzun süre takmak kulak kıkırdağını yorabilir ve bu da ağrıya ve rahatsızlığa yol açabilir.

Kulaklık Takmaktan Kaynaklanan Kulak Ağrısı Nasıl Geçer?

• Uygun Kulaklık Seçimi: Kulağa tam oturan ve rahat bir kulaklık seçmek çok önemlidir. Farklı boyut ve şekillerde kulaklıklar mevcuttur, bu nedenle kulağına en uygun olanı bulmak için deneme yapman gerekebilir.
    • Süre Sınırlaması: Kulaklıkları uzun süre tek seferde takmaktan kaçınmak gerekir. Her 30-60 dakikada bir kısa molalar vermek kulak kıkırdağının dinlenmesini sağlayacaktır.
    • Kulaklığı Ayarlama: Kulaklıklarınızı doğru şekilde ayarlamak kulak kıkırdağınız üzerindeki baskıyı azaltabilir. Kulaklığın kulaklarına sıkı oturmadığından, ancak kaymayacak kadar rahat olduğundan emin ol.
    • Hassas Kulaklar: Kulakların hassassa, kulaklık kullanmadan önce bir doktora danışmak gerekebilir. Doktor, ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilecek önerilerde bulunabilir veya özel olarak hassas kulaklıklara yönlendirebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • .
  • iphone un lanet kulakligi ise olmasi normal tam kulak ici degil zaten silikonlu kulaklik kullaniyosan bilemeyecegim doktora gorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi enteresan ama bana da oluyor. Sağlık açısından bir sorun olarak görmedim hiç. Hep kulakliklarda aradim problemi. Şu an kulakliğa dokununca bile o acı geliyor aklima. Nadir kullanirim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayni sikinti bendede var o yuzden kulak ustu kullaniyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulakustu candir

• quote:

Orijinalden alıntı: Vegola

iphone un lanet kulakligi ise olmasi normal tam kulak ici degil zaten silikonlu kulaklik kullaniyosan bilemeyecegim doktora gorun

samsung kullanıyordum her açıdan ıyıydı bozuldu babamın apple kulaklığını aldım biliyodum bole olacağını ama mecbur arabada felan canım sıkılıyor dınlıyorum bakalım yenısını alana kadar ıdare etcem ama bu ağrı canımı çunku kendımı bıldım bılelı aynı yer ağrıyor kulaklık takınca.
  • O plastik kısmın küçükleri var. Telefonu satın aldığınızda iki tane yedek birde küçük olanlarından oluyor pakette. Onları kullanın.

• Kulak içi de kullanabilirsiniz o en rahatı tabi kulak üstünun ses kalıtesını hıc bısey vermez ama kalıtelı bı kulak içi rahatlıkla görür işinizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

O plastik kısmın küçükleri var. Telefonu satın aldığınızda iki tane yedek birde küçük olanlarından oluyor pakette. Onları kullanın.

Bahsettiğin kulak içi kulaklık o nu zaten dediğin gibi kullanıyorum problem yok
  • Takma o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: SoloTURKSS

Kulak içi de kullanabilirsiniz o en rahatı tabi kulak üstünun ses kalıtesını hıc bısey vermez ama kalıtelı bı kulak içi rahatlıkla görür işinizi

hocam kulakiçide bir süre sonra acıtıyor benim kulağı tahmini 1-1.5 saat dayanabiliyorum. philips'in teknosada satılan 30 liralık kulaklıklarından var kulakiçi olarak, bide ipod'un kulaklığı var ki akıllara zarar 2 dk dayanamıyorum normal kulaklık.
  • Kulakustu kullanın müzik bunlarla dinlenince doğallık ve gerçeklik artar.Sahne de genişler. Küçüklerin amacı o değildir fakat çok tutulduğu için amacından sasmistir.

• Kucum bir kulaklik al. Mdrex50lp veya ep630 filan kucucuk kulakliklar acitacagini sanmiyorum
    Ha kulakicinde sorun olmuyormus pardon. O zaman sorun yok o acitan kulakliklari kullansan ne olur kullanmasan ne olur bosver gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vuh -- 4 Mayıs 2015; 9:26:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.