Şimdi Ara

Kulaklıklar Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Teknik Özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar...kulaklık alırken dikkat edilmesi gereken teknik özellikler hakkında bilgilerimizi paylaşalım istedim...kulaklıklarla ilgili diğer başlıklarda genelde şu daha iyi,bunu tavsiye ederim,etmem tarafından bakılmış konuya...benim söz ettiğim husus kulaklıklar hakkında teknik bilgi...

Örnek:
    # Sürücü Birimleri: :9mm Neodymium mıknatıs
    # Frekans Aralığı: :6Hz ~ 23kHz
    # Empedans: :16ohm
    # Hassaslık: :106dB

Mesela Sürücü Birimleri,Frekans Aralığı,Empedans,Hassaslık nedir?...hangi değerlerde olursa kullanıcı için daha verimli olur?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeffrey.Lebowski -- 16 Ocak 2007; 12:28:17 >

• Bende bir adet Creative Muvo2 var...yanında verilen kulaklık Creative EP-185'e benziyor...

Creative EP-185
    # Empedans: 32 ohms
    # Frekans Aralığı: 20Hz ~ 20kHz
    # Giriş Bağlantısı: 3.5 mm stereo altın kaplama bağlantı
    # Hassasiyet: 113 dB
    # Sürücü Ünitesi: 15mm Neodymium Magnet

Empedans: Bildiğim kadarıyla bu bir direnç...ve ne kadar yüksek direnç varsa o kadar düşük frekansda ses alıyoruz...yani daha az seviyede ses alıyoruz...

Frekans Aralığı: Bu kulaklığın algıladığı frekans seviyesi tahminimce...Ve küçüğü alçak frekansları büyüğü ise duyabileceğimiz en yüksek frekansları belirtmekte...

Giriş Bağlantısı: Bunun altın kaplama olması bize ne kadar bir avantaj sağlıyor bilmiyorum...altın bir süper iletken olduğundan hızlı ve güvenilir bir şekilde iletim yapabilir...ama hız ile bir bağlantı kuramadım henüz...

Hassasiyet: Bu hassaslık sanırım ses seviyesi ile ilgili bir ölçü...ama tam olarak bilmiyorum...

Sürücü Ünitesi: Neodymium mıknatısları kullanılıyor genelde...15mm neyi ifade ediyor hiçbir fikrim yok...

#Empedans'ın kulaklık üzerindeki görevi nedir?
    #Frekans Aralığı'nın anlamı ve hangi değerlerin kullanıcı açısından iyi olacağı?
    #Altın kaplama olmasının sebebi tam olarak nedir?
    #Sürücü Ünitesi'nin mantığı,mıknatıslarla olan ilişkisi ve mm'nin neyi ifade ettiği?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeffrey.Lebowski -- 16 Ocak 2007; 13:02:12 >

• Eski mesaj ama soru halen güncel. Ben de bir kulaklık alacağım fakat internette hiç bilgi bulamadım bu değerlerin ne anlama geldiği hakkında.
  • Konu hortlamış galiba :-))
  • Ne hortlaması küllerinden doğdu Bu kavramlar hakkında ciddi sıkıntı var ve birçok kişi merak ediyor satın alırken hangisini alacağına karar vermek için. Ben 2 gündür arıyorum bir açıklama bulabilmiş değilim.
  • Kulaklıkların tadı, kalitesi böyle değerlere bakılarak öngörülemez. Ancak kullanıcı deneyimleri size yol gösterebilir. Size tavsiyem forumun "kulaklıklar ve mp3 playerlar" kısmına bir girip bakmanız. Zira koca bir derya sizi orada bekliyor olacak.

Yok ben uğraşamam derseniz de naçizane birkaç tavsiye verebilirim; tabi beklentilerinizi ve fiyat aralığınızı da belirtmeniz şartıyla.
  • Yalnız sunu da soylıyım halkı bılınclendırmek dogru olurdu.
    ama satıcıları (teknomarketler) bilinçlendirmek daha ıyı sattıkları
    urunun ozellıklerını bılmıyorlar kulaklık alırken kataloguna bakıyor
    alıcı bır sey anlamıyor sızın verdıgınız degerlerı gıdıp satıs elemanlarına
    sorsalar bılmezler.. Bu konunun acılması guzel olmus.. yalnız dedığım gıbı
    vatandaslarımız ne ıstedıklerını bılmıyorlar..

Not: Kulak içi kulaklıklardan sakının kralı bıle 5 para etmez.
    Bir süre sonra işitme kaybı kaçınılmaz oluyor. standart
    kulaklıkları tercıh etmenızde fayda var. 3 kurus ıcın sağlıgınızdan
    Olmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ^^
    Kusura bakmayın da "NOT" kısmında saçmalamışsınız. Tecrübenizi ortaya koyun da bilelim; yoksa öyle oturduğunuz yerden gördüğünüz fotoğraflar, dinlediğiniz mitler üzerine atıp tutmayın. Bilakis dış sesleri izole ettiklerinden, makul ses seviyelerinde dinlemeye imkan verirler ve sizin söylediğiniz tam tersine DAHA SAĞLIKLI DİNLEME SÜREÇLERİNE sahip olabilirsiniz. Sizce insanlar sağır olmak için mi yüzlerce dolar para döküp çeşit çeşit zevklerine göre kulakiçi kulaklık seçmeye çalışıyorlar?
  • Arkadaşlar sürekli kulaklık kulanımınnın kulaklara zararlı olduğu bilimsel olarak kannıtlanmış ayrıca kulaklıklardaki manyetik ortamın da zararından bahsedildiğini hatırlıyorum. Ayrıca kulaklık kullanıldığında kulak içindeki
    bakteri popülasyonunda büyük oranda artış da oluyormuş. -televizonda duymuştum-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH turuncusu -- 29 Ocak 2011; 13:35:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

^^
    Kusura bakmayın da "NOT" kısmında saçmalamışsınız. Tecrübenizi ortaya koyun da bilelim; yoksa öyle oturduğunuz yerden gördüğünüz fotoğraflar, dinlediğiniz mitler üzerine atıp tutmayın. Bilakis dış sesleri izole ettiklerinden, makul ses seviyelerinde dinlemeye imkan verirler ve sizin söylediğiniz tam tersine DAHA SAĞLIKLI DİNLEME SÜREÇLERİNE sahip olabilirsiniz. Sizce insanlar sağır olmak için mi yüzlerce dolar para döküp çeşit çeşit zevklerine göre kulakiçi kulaklık seçmeye çalışıyorlar?

yasamayan bılmez oturdugumuz yerden konusmuyoruz yasadıgımız ıcın konusuyoruz.
    neden işitme kaybım var senın basına gelmedıgı ıcın bılemezsın bos yere konusmayın
    bıldıgımızden konusuyoruz. goruyoruz dısarda kulaklıktan muzık dınlıyorlar ben duyuyorum
    ne dınledıklerını son ses dup dıs dup dıs kulak ıcı kulaklıklar bır zaman sonra tatmın etmemeye
    calısıyor. yasamayan bılmez...

• Son ses dinleyenleri bilemem. Daha doğrusu aklına şaşar, bir de fena halde rahatsız edici olduklarından sinir olurum. Gelin görün ki ülkemizde yaygın olarak earbud denen tarzda sadece kulak kıkırdağına yerleşen, kulakiçine girmeyen tipte kulaklıkların kullanımı yaygın. Ben imzamdaki kulakiçi kulaklığı kullanıyorum ve benzer kategorideki kulaklıklar gibi belli bir orana kadar dış sesleri izole edebiliyor. Dışarıdayken müzik çalarımın ses seviyesinin yarısı civarındayken (eq tamamen kapalı) dış sesleri neredeyse hiç duymaz oluyorum ve bu bana yetiyor. Ama ben de diğer earbud tarzında olanlardan kullansam belki de sesi sona dayamak zorunda kalacaktım, gerisi de zaten ortada... Ben bu yüzden kulakiçi kulaklıkların daha kullanışlı olduğunu kastetmiştim.

Bu arada o mikrobik çoğalma vs olayına da değinmek gerekirse; belli sürelerle kulaklık çıkarılıp rahatlama sağlanırsa o konuda da sıkıntı olmayacaktır. En azından kendi adıma konuşayım, neredeyse hiçbir zaman 1 saati aşkın takılı tutmadım. Ve Allah'a şükürler olsun ki bu kulakiçi kulaklığı aldım alalı ne kulaklıkla ilgili ne de kulaklarımla ilgili bir problem yaşamadım. Önemli olan doğru kulaklık ucunu ve ses seviyesini bulmak. Nihayetinde hiçbir şey sağlıktan daha değerli değil.

• Değerler evet önemli ama daha önemli bişi varki duyum... bende de dahil bi çok kişi.. değerleri daha iyi olan Sennheiser MX 200ün sesini MX 500 den daha çok beğeniyodu... ama mx 500 ün değerleri sözde daha yüksek... ama fiyat farkı azdı..
  • baktım burda bir arkadaşımıza cevap vermişler aslında hepiniz dogrusunuz ..

ama su varki o değerler önemli değerlerdir burda önemli olan ses yüksekliği değildir önemli olan ses frekansıdır sanırım bunuda birkaç kişi ses yüksekliği olarak algılıyor bir sesin yüksekliği watt ile ölçülür ve desibel olarak sölenir çogu aslında oda birim sesdeki gürültü oranını ifade eder hepimiz aslında bunları lisede gördük hatırlarsanız fizik dersinde üstün körü geçiyorlar :)

şimdi yüksek frkensa bir örnek vermeye çalışayım do re mi fa sol la si do bu bir oktav ses karşılık gelir bunu 5 kez tekar edip ince do da durursan bu yüksek frekans olur bunun tam tersini yapıp da kalın do durursak alçak frekans olur işte bu değerler bu sesleri notları rahat duya bilmek için hesaplanmıştır şimdi sıradan bir dinleyeci daha daha sol ve sol minor arasındaki farkı algılayamaz ise bu değerler zaten ona birşey anlatmaz o yüzden herkez her sesi duyamadığı için bu konulara girmeye ve tartışmaya hiç gerek yok adam ne yapsın canım hep mp3 dinliyorsa 5-35000 hz aralık veren kulaklıgı 25-20000 hz yeterde artar biraz daha açıklık getirmek istedim olaya aslında tabi bunun yanında yalıtım vs kablo cinsi hoparlör yapısı falan hepsi birbirini tetikler

işte o yüzden önemli dir bu değerler tabi sesi duymayı bilenler için tabi çoğu insan hoparlör kulaklık işine girince bu kaç watt diye sorar watt önemli konser alanı yapacaksan önemli olan bur da sesin netliği ve sesi derin ve temiz verebilme aralığıdır . neyse uzun oldu iyi günler herkez dilediğini bulur inşallah

• Beats pro nasldr arkadşlar bilgnz varmı yksa beats solo 2 mi alaym müzik oyun vide içn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEKNİK ÖZELLİKLER
    Kulaklık
    Sürücü: 40 mm (1.6 in)
    Frekans yanıtı: 20 Hz-20 KHz
    Empedans: 32 ohm
    Hassasiyet: 90 dB SPL/mW

Mikrofon Toplama düzeni: Kardiyot (Tek yönlü)
    Tür: Basınç Gradyanı Elektret Kondensatörü
    Frekans yanıtı: 50-20 KHz
    Hassasiyet: -40 dBV/Pa re: 0 dB = 1 Pa, 1 KHz
    Test koşulları: 3,0 V, 2,2 K Ohm

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
    Kablo üzerinden ses denetimi
    Dolby 7.1 surround ses
    Yassı yapılı kulaklıklar
    Yıkanabilir kulaklık süngeri kılıfları
    Gürültü engelleyici mikrofon
    Tam hızlı, dijital USB

G430 nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bunyamincerrah

Beats pro nasldr arkadşlar bilgnz varmı yksa beats solo 2 mi alaym müzik oyun vide içn

Beatsten çok daha iyi kulaklıklar var.

Philips SHP9500

bu kanalın videolarını izleyin.
    edit : oyun demişsiniz

• Benim en çok sıkıntı ettiğim durum, kulaklıkların son seste bile sesinin kısık gelmesi. Bunun için, en düşük empedans ve en yüksek hassasiyet değerleri olmalıymış.. Fakat bazı ünlü kulaklık markaları, ses kalitesinden ödün vermemek için, ses yüksekliğinden fedakarlık yapıp, yani ses yüksekliği isterse düşük kalsın, ama ben ses kalitemden düşüş yaşamam, Yüksek sesli olupta düşük ses kalitesi yaşatacağıma, bunu düşükte tutarım gibi bir tutum içindeler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.