Şimdi Ara

İtem Alırken veya Satarken Dikkat Edilmesi Gereken Fiyat Nedir? (BİLGİ AMAÇLI TAVSİYE)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELİKLE ALIŞ VE SATIŞ YAPAN HERKESİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN YAZIYORUM 3-4 YILDIR FORUMDA VE FACEBOOK GRUPLARINDA İTEM ALIM SATIMI YAPAN BİRİ OLARAK SIKÇA KARŞILAŞTIĞIM FİYAT HESAPLATMADA Bİ REHBER AMAÇLI HERKES BU İŞİ YAPARKEN DİKKAT ETSİN DOLANDIRILMASIN, DOLANDIRMASIN DİYE YAZIYORUM

Arkadaşlar bu yazıyı bilgi amaçlı yazmak istiyorum gün içerisinde çok sayıda item alış ve satışıyla ilgili fiyat hesaplamada benim gördüğüm bazı arkadaşlar itemin fiyatını marketten direk o anlık fiyatı mi yoksa market ortalamasını mı almak gerektiği hakkında bilgi sahibi değil

Ne alırken ne satarken zarar etmemeniz açısından şimdi yazacağım şeyleri detaylı olarak örneklerle sizlere anlatacağım gerek benimle gerek başkalarıyla alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken fiyat hesaplaması nasıl olur anlatacağım.

İtemlerin fiyatı hesaplanırken öncelikle dikkat etmeniz gereken şey alacağınız ürün ;

1) Ürün pazarda çok nadir satılan bir ürün mü miktarı 10 ve daha az sayıda mı? ( unstable= fiyatı sürekli değişen),
    yoksa
    2) ürün pazarda 100ve üstü miktarda bulunan ( Stable = fiyatı 3 aşağı 5 yukarı aynı olan fazla değişmeyen)
    3) ürün float veya pattern bakımından özel misal safir, Ruby, emerald, veya 0.00 gibi özel bir floatlı birşey mi

Şimdi item alış satışında elinizdeki itemin veya alacağınız itemin hangi statüde olduğunu yukarıdaki 3 maddeyi okuyarak karar verin

Gelelim örneklerine

1) pazarda nadir bulunan itemlerin fiyat hesabı ( en çok sıkıntı burda)
    http://steamcommunity.com/market/listings/730/★%20StatTrak™%20Gut%20Knife%20%7C%20Night%20%28Well-Worn%29

Şimdi yukarıdaki linkte stattrak gut night ww bulunuyor linke tıklayıp baktığınızda ürün şuan 1375₺ görünüyor, anlık fiyata bakan bir alıcı veya satıcı bunu 1375 alıp %80 den satıyorsa sizi kazıklamaktan başka bir amacı yokturdur aman dikkat edin çünki bu bıçak 250₺ bile etmez piyasada az olduğu için orda bir uyanık koymuş pazara istediği abartı fiyatı yazıp oltasını atmış sazan bekliyor AMAN DİKKAT

http://steamcommunity.com/market/listings/730/★%20Karambit%20%7C%20Night%20%28Well-Worn%29

Bu gruptaki 2. Örneğim karambit night ww, pazara baktığınızda ürünün Son satışlarına baktığınızda okadar büyük bi fark olduğunu göreceksiniz ki eğer o an markette satıcı azsa ürün birden 165$ görünecek, o an satıcı varsa birden 130$ görünecek e peki hangisi doğru gerçek? Size tavsiyem bu gibi itemler de Son haftanın satış geçmişine bakın grafikte ve ortalamasını alın böylece ne alıcı kişi fazla öder ne satıcı kişi fazlaya satar 145-150$ a anlaşılıp satılabilinir ama uyanık satıcı Son fiyatı 165$ der satarken ama alırken 130$ a satılmış der öyle almak ister kimse kimseyi kazıklamasın ticaretin de bir adabı var bilmeyeni kazıklamak karaktersizlikten öte birşey değil

2) pazarda sürekli satılan 100 üstü miktarda olan item hesabı,
    http://steamcommunity.com/market/listings/730/AWP%20%7C%20Asiimov%20%28Battle-Scarred%29

Awp asiimov bs bu ürün markette 170 gibi bir adetten bulunuyor ve fiyat satış grafiği gösteriyorki bu item stabil bir ürün bu ürünlerde yine ortalama bir fiyat alıp alış satış yapabilirsiniz çok zarar ettirmez alıcı ve satıcı için güvenilirdir alırken böyle stabil ürünleri tercih edin

3) nadir float, özel patternli item fiyat hesabı,

Safir, Ruby,emerald, full fade, 0.00 float vb özel özelliği olan itemlerde fiyat almak için satış veya alışta önce mutlaka piyasayı araştırın bunun için reddit, csgolounge vb siteleri kullanabilirsiniz piyasada ort. Bi fiyat gördükten sonra az çok kafanızda bi fiyat belirlenir nadir olan şey risklidir 3000 tl lik itemi 5bin tl verip aladabilirsiniz veya çok çok ucuza da satabilirsiniz önerim araştırın

BANA İTEM SATMAK İÇİN GELİR BU PAZARDA NADİR BULUNAN FİYATI NORMALDE ORTALAMA 300TL OLAN BIÇAĞI ANLIK 600 GİBİ GÖRÜNÜP HOCAM BIÇAĞI KAÇA ALIRSIN DEYİP 300ÜN %67-70 İNİ ALINCA SAÇMA SAPALAK CAHİLCE YORUMLAR GELMESİ ÜZERİNE BİLGİLENDİRME AMAÇLI YAZDIM UMARIM AÇIKLAMASI OLMUŞTUR

BEN ALIRKENDE SATARKENDE ORTALAMA FİYATA BAKARIM GİDİP EN ÜSTTEYKEN %65-70 DEN ALIP SONRA 1 GÜN SONRA O İTEM DİP YAPINCA %77-80 E SATSAM BİLE ZARARA GİREBİLECEĞİM ŞEKİLDE ALMAK NE DENLİ AKIL KARI BİRAZ DÜŞÜNMENİZİ ÖNERİRİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsavas02 -- 11 Ocak 2017; 19:57:12 >

• İtem alip satarken dikkat edilmesinden ziyade " arkadaslar nadir olan skinleri bana niye satmaya calisiyorsunuz " gibisinden bir konuya dönmüş sanki.Diger yönden melih gökcek gibi caps acip yazmak ve cünki yazmanız haricinde yinede bir konu hakkında bilgilendirici.Tesekkurler konu için.İyi forumlar.
  • Elinize sağlık hocam.Gayet yararlı bir konu olmuş.Benim de bir sorum var size. Key ile silah takası yaparken iki tarafında fiyat olarak aynı miktarı mı vermesi gerekiyor?Yoksa bunun bir oranı mı var
  • BLuT91 kullanıcısına yanıt
    rica ederim hocam iyi forumlar bana satmaya çalışmalarından ziyade burda daha çocuk yaşta sadece hevesle bi iteme sahip olmak isteyen okadar çok kardeşimiz var ki dolandırılmasınlar, nede sen ben o farketmez item almak veya satmak istenildiğinde bize gelenler bize bilmeden yorum yapmasınlar markette anlık fiyata bakıp 600 lük iteme 300 tl mi veriyorsun size item satanların aklı yok gibi saçma yorumlar gelmesin bilmeden ,amaç sadece bilgi vermek bu işte dürüst olarak yapıncada kazanılır illa bilmeyeni dolandırmaya gerek yok yada dolandırılmaya gerek yok dürüstçe dostça bi alışveriş yapılsın çünkü kötü niyetli çakal çok var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsavas02 -- 11 Ocak 2017; 19:58:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castieello

Elinize sağlık hocam.Gayet yararlı bir konu olmuş.Benim de bir sorum var size. Key ile silah takası yaparken iki tarafında fiyat olarak aynı miktarı mı vermesi gerekiyor?Yoksa bunun bir oranı mı var

bu konu ticarete girer hocam burda kimisi kar amaçlı itemin %80-85 ini keyle verir, kimisi 100% ünü, o tamamen arz talep meselesi

şuan takas yapmak okadar zor bi hale geldi ki fair trade yapmak neredeyse imkansız ben eskiden günde 20-30 dan fazla takas yaptığımı bilirim bundan 2-3 sene önce ama şuan günde 1-2 takas yapabilirsem iyi diyorum artık :) önüne gelen birşey öğrenmiş ''no profit no trade'' bu şekilde 10 tl lik itemi olanda yazıyor 1000 tl lik itemi olanda o yüzden takas yapmak için overpay vermeden yapma devri bitti gibi atıyorum sende 100 tl lik item var karşıdakinde de 100 tl lik var adam takas gönderirsen kabul etmiyor fazlasını istiyor tamamen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsavas02 -- 11 Ocak 2017; 19:53:0 >

• oldukça yararlı benim gibi yalnızca alış yapıp keyif için oynayanlar için daha iyi bir yöntem . teşekkürler yazı için . bir de su forumdaki ticaret yapanlar konularını biraz daha sık acsalar da biz de kim ne alıyor kim ne satıyor bilsek. bıcak arıyorum forum üzerinde satanı bulamıyorum. cok acı
  • Hocam peki pazardan csgo çok silah alsam bu ban sebebi midir?(50-60 tane silahı bir günde)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • issizmanyak kullanıcısına yanıt
    Ban sebebi elbette değil limitsizce alım yapabilirsiniz ama ilk başlarda belli bir alış limitini geçince size bir sözleşme doldurmanızı ister onu doldurmadan marketi kullanamazsınız ordaki adres vb bilgileri yalan yanlış adres isim vererek doldurabilirsiniz o engeli kaldıracaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsavas02

Ban sebebi elbette değil limitsizce alım yapabilirsiniz ama ilk başlarda belli bir alış limitini geçince size bir sözleşme doldurmanızı ister onu doldurmadan marketi kullanamazsınız ordaki adres vb bilgileri yalan yanlış adres isim vererek doldurabilirsiniz o engeli kaldıracaktır

Teşekkürler iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.