Şimdi Ara

Kulaklıkmı Ses sistemi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen kasımda vestelin 47pf9090 modeli tv almıştım.şimdide ps4 alıp gerçek bi oyun deneyimi yaşamak istiyorum ama ses konusunda karar veremedim.headset kulaklıkmı yoksa düşük bütçeli bi ses sistemimi.ses sisteminde beni çelen nokta bass konusu.kulaklık fps oyunlarında bu hissi verirmi ve gerçeklik uyandırırımı.kulaklıkdada ilgilimi çeken taraf dışarıdan ses duymamak ve ortam apartman olduğu için belirli bi düzeyden sonra ses sıkıntı olur ve bass hoş karşılşanmaz pek bizim binada.yani dışarı rahatsızlık vermem ve gece yarısı bile olsa oynarım..yardımıcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

• Dışarıdan çekincen varsa bence direk kulaklık modellerine bakmaya başla, hoparlör güzel; fakat yerin önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani kulaklıkdanda çekiniyorum bi tarafdan.3-4 saat oyun oynarım mesela bi oturuşta kulak sağlına zararı olurmu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekrhsr -- 7 Ekim 2015; 13:45:59 >
  • Terlemeden başka problemin olmaz

• PlayStation® Gold Wireless Stereo Headset
    Bence de direkt bununla geçiş yapabilirsin ben kullanıyorum gayet rahat ve yeterli buluyorum
    Ayrıca direkt ps4 le etkileşimi olduğundan mod atayabiliyorsun. Bakmanı tavsiye ederim.
  • FerhatEcr kullanıcısına yanıt
    internetten araştırıyorum bu kulaklığı ps ile beraber veriyor bir kaç satıcı.muhtemelen bu kulaklık olursa ses sistemine gerek kalmayacak.peki bu mod atama nedir?
  • Durumun varsa ikiside ama ben oyun için kulaklık derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses sistemi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabii ki ses sistemi. Butce meselesi biraz tabii ama hicbir kulaklikla bir AVR'de yasadigin ses deneyimini yasayamazsin.

2000 liraya kuracagin bir AVR sistem cok uzun yillar isini gorur. Yuksek seste treble catlamasi olmadan berrak bir netlikte, ic organlari sarsan basslarda Linear PCM tam surround oyun oynarsin. "Ulan seslerle ne detayli ugrasmislar" dedirtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Ekim 2015; 16:26:53 >
  • Dante'nin dediği gibi. Orta- iyi arası bi ses sistemi ile. Surround hissi her zaman kulaklıktan çok daha iyidir.

Sadece kulaklıktan bir ses gelmesinden ziyade (kulaklık surround olsa bile) etrafındaki 5-7 hoparlörden mesafeli ses gelmesi çok daha gerçekçi bir his yaratır.. Sorrund ile oyun oynarken, arkamdan gelen tıkırtıya, gerçekte dönüp baktığım çok olmuştur

ama yer ve çevre önemli... ses yapmanı engelleyecek bir durum var ise, veya bütçe yetişmiyorsa, PS4 ün özel 7.1 surround kulaklıkları veya Logitech in 7.1 kulaklıkları gerçeğe en yakın zevki yaşatacaktır. Düz stero bir kulaklık , iş görür ama sadece iş görür. ne kadar iyi olursa olsun.

• bütçeyi ps ve oyunlara ayrıacağım için fazla koyar bana o fiyatlar hocam.düşük bütçeli bi ses sistemi aynı havayı vermezmi.bass konusu ikilemde bırakıyor.şimdi bass ı az bişey açsam bişeye benzemez.çok açsam komşularla papaz oluruz.300 liralık falan bi sistem alsam sırf bass ı için ses kalitesi tatmin etmez.kulaklığı ayrı alsam desem oda aynı para.ama "zugu" nun dediği gibi muhtemelen kulaklık olacak.hem ps ile bedavaya getirebilirim,hem kablosuz ve özel sesler varmış oyunlarda hemde gece falanda sessiz sedasız oynarım.
  • oynadığın oyuna göre çeşitlendirebiliyorsun fps modu gibi
    hem kablolu hemde Wireless gayet güzel ben fazlasıyla hoşnutum
    tabi ki ses sitemine değişilmez orası da ayrı bir konu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

Dante'nin dediği gibi. Orta- iyi arası bi ses sistemi ile. Surround hissi her zaman kulaklıktan çok daha iyidir.

Sadece kulaklıktan bir ses gelmesinden ziyade (kulaklık surround olsa bile) etrafındaki 5-7 hoparlörden mesafeli ses gelmesi çok daha gerçekçi bir his yaratır.. Sorrund ile oyun oynarken, arkamdan gelen tıkırtıya, gerçekte dönüp baktığım çok olmuştur

ama yer ve çevre önemli... ses yapmanı engelleyecek bir durum var ise, veya bütçe yetişmiyorsa, PS4 ün özel 7.1 surround kulaklıkları veya Logitech in 7.1 kulaklıkları gerçeğe en yakın zevki yaşatacaktır. Düz stero bir kulaklık , iş görür ama sadece iş görür. ne kadar iyi olursa olsun.

Hocam orta-iyi arası bir ses sistemi ne kadara patlar bize tahmini olarak

• yorumlardan sonra şöyle yapmayı düşünüyorum.playstation ın yanında hediye olarak alabilirsem ses sistemi kalır.kulaklık 350 tl ve kulaklık için ayrı para vermem gerekirse yerine aynı paraya ses sistemi alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

quote:

Orijinalden alıntı: serhanuygur

Dante'nin dediği gibi. Orta- iyi arası bi ses sistemi ile. Surround hissi her zaman kulaklıktan çok daha iyidir.

Hocam orta-iyi arası bir ses sistemi ne kadara patlar bize tahmini olarak

manuel toplama sistemlerin forumlarımızda başlıkları var. kendisine özel bi forumu da var. bi incele istersen. 1000 TL civarı en az para harcarsın, 2000 TL civarına ihya eder diye düşünüyorum.

ama uğraşmam hazır bi sistem alırım diyorsanız, samsung un sony nin falan ev sineması paketleri var.

• serhanuygur kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam

• peki bir şey daha soracağım.her hoparlörü tv ye bağlayabilirmiyim.çünkü bazılarında tvye playstationa bağlanabilir diye bi özellik yazıyor.bu ibare olmadan tvye bağladığım playstationdan ses alamazmıyım.
  • Çevre müsaitse sistem değilse kulaklık
  • kulaklık oyunun atmosferini daha iyi hissettiriyor bence. Detaylı bir şekilde sesleri yakalıyabiliyorsun. Ayrıca mikrofon özelliğide var, sistem alırsan konuşmak için ekstra kulaklık lazım olucak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Tabii ki ses sistemi. Butce meselesi biraz tabii ama hicbir kulaklikla bir AVR'de yasadigin ses deneyimini yasayamazsin.

2000 liraya kuracagin bir AVR sistem cok uzun yillar isini gorur. Yuksek seste treble catlamasi olmadan berrak bir netlikte, ic organlari sarsan basslarda Linear PCM tam surround oyun oynarsin. "Ulan seslerle ne detayli ugrasmislar" dedirtir.

Hocam 2 bin tl ye avr sistem kurabilirmisin bu kadar iyi

Varsa oneri getirebilirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Tabii ki ses sistemi. Butce meselesi biraz tabii ama hicbir kulaklikla bir AVR'de yasadigin ses deneyimini yasayamazsin.

Hocam 2 bin tl ye avr sistem kurabilirmisin bu kadar iyi

Varsa oneri getirebilirmisin?

Yani ben 1 sene önce almıştım ama şu an dolar arttığı için biraz daha pahalanmış olabilirler.

Ama yine de Pioneer'ın VSX serisi, Harman Kardon'ın AVR1** serisi bu fiyatlarda olabiliyor. Piyasa takibi yapmak lazım.

Receiver'ı ayrı, kolonları ayrı alayım dediğinde tabii iş daha da pahalılaşıyor, 10 bin TL'lere kadar gidiyor geçiyor bile. Pioneer'ın son model AVR'i Dolby Atmos destekli mesela. İleride oyunlar ve filmler desteklediğinde çılgın şeyler olacak :)

Ama 2 bin TL ayarlarında aldığın bir AVR yukarıda yazdıklarım gibi bir sesi çok rahat veriyor. Ben komşulardan yana sıkıntı çekmiyorum. Harman Kardon AVR151 ve HKTS9 seti kullanıyorum. Gece çok geç saatlerde oynarsam tabii sub'dan bass'ı bir tık indirmek gerekebilir hayvanlık yapmamak için :) Oyun ve filmlerde sesin atmosfere katkısının bu kadar önemli olduğunu bir AVR'de oynadıktan sonra anlıyorsunuz. Şöyle ki sinemaya gittiğinizde salonlardaki ses düzeneğini beğenmemeye başlıyorsunuz.

Bass'ı tiz'i, surround etkisini keyfine göre ayarlayabildiğin ve hepsinin de altından kalkan bir sistemden gidip, sinema salonundaki teknisyenlerin kendi zevkine göre ayarladığı bir sistemde film izleyince haliyle "meh" çekiyorsun.

Şu aralar Mad Max oynuyorum mesela. Scarecrow patlatınca, bandit'lerin arabalarını patlatınca gelen derin gümbürtü içinde titriyor ve hiçbir fısslama, bozulma olmadan. Veya yolda giderken arkandan gelen bandit arabasının tozu toprağı birbirine çarpma seslerinin de arkandan gelmesi haliyle heyecanlandırıyor insanı. Çok güzel detaylar bunlar. Bence görüntüden çok daha önemli bir konu. Ama bizim milletimiz önce TV'ye tomarla para akıtıyor, sonra da kulaklıkla ses olayını geçiştiriveriyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 8 Ekim 2015; 11:27:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.