Şimdi Ara

Kulaklıkmı Ses sistemi mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • görüntü kadar sesde önemli tabi.ama o ses sisteminede 4k curved 60" civarı bi tv yakışır hocam.bizimki orta-alt sınıf olmaya doğru gidiyor vestelin 47pf9090.bide çevre meselesi malum.bütçede önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Tabii ki ses sistemi. Butce meselesi biraz tabii ama hicbir kulaklikla bir AVR'de yasadigin ses deneyimini yasayamazsin.

2000 liraya kuracagin bir AVR sistem cok uzun yillar isini gorur. Yuksek seste treble catlamasi olmadan berrak bir netlikte, ic organlari sarsan basslarda Linear PCM tam surround oyun oynarsin. "Ulan seslerle ne detayli ugrasmislar" dedirtir.

Hocam 2 bin tl ye avr sistem kurabilirmisin bu kadar iyi

Varsa oneri getirebilirmisin?

Yani ben 1 sene önce almıştım ama şu an dolar arttığı için biraz daha pahalanmış olabilirler.

Ama yine de Pioneer'ın VSX serisi, Harman Kardon'ın AVR1** serisi bu fiyatlarda olabiliyor. Piyasa takibi yapmak lazım.

Receiver'ı ayrı, kolonları ayrı alayım dediğinde tabii iş daha da pahalılaşıyor, 10 bin TL'lere kadar gidiyor geçiyor bile. Pioneer'ın son model AVR'i Dolby Atmos destekli mesela. İleride oyunlar ve filmler desteklediğinde çılgın şeyler olacak :)

Ama 2 bin TL ayarlarında aldığın bir AVR yukarıda yazdıklarım gibi bir sesi çok rahat veriyor. Ben komşulardan yana sıkıntı çekmiyorum. Harman Kardon AVR151 ve HKTS9 seti kullanıyorum. Gece çok geç saatlerde oynarsam tabii sub'dan bass'ı bir tık indirmek gerekebilir hayvanlık yapmamak için :) Oyun ve filmlerde sesin atmosfere katkısının bu kadar önemli olduğunu bir AVR'de oynadıktan sonra anlıyorsunuz. Şöyle ki sinemaya gittiğinizde salonlardaki ses düzeneğini beğenmemeye başlıyorsunuz.

Bass'ı tiz'i, surround etkisini keyfine göre ayarlayabildiğin ve hepsinin de altından kalkan bir sistemden gidip, sinema salonundaki teknisyenlerin kendi zevkine göre ayarladığı bir sistemde film izleyince haliyle "meh" çekiyorsun.

Şu aralar Mad Max oynuyorum mesela. Scarecrow patlatınca, bandit'lerin arabalarını patlatınca gelen derin gümbürtü içinde titriyor ve hiçbir fısslama, bozulma olmadan. Veya yolda giderken arkandan gelen bandit arabasının tozu toprağı birbirine çarpma seslerinin de arkandan gelmesi haliyle heyecanlandırıyor insanı. Çok güzel detaylar bunlar. Bence görüntüden çok daha önemli bir konu. Ama bizim milletimiz önce TV'ye tomarla para akıtıyor, sonra da kulaklıkla ses olayını geçiştiriveriyor :)

Kardesim guzel yazmissin eline saglik. Sahsen ben logotech z5500 almistim bi 6 7 yil once hala onu kullaniyorum. Avr sistem kurmayi hep cok istedim ama saglikli bir sistemin tr sartlarinda 6 7 bin tl den asagi kurulamayacagini dusunmustum sahsen o yuzden hep rafa kaldirdim.

Sen 2 bin tl diyince o yuzden sana sorma geregi hissettim. Ayrica sinema salonlarindan daha iyi diyorsun o derece yani :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi kalite bir ses sisteminin yerini tabi ki hiçbir şey tutamaz ama onun için iyi bir bütçe ayırmak lazım, yukarıda zaten Dante ayrıntılı olarak açıklamış, ses sisteminde fark yaratan özellik, en düşük seste maksimum ayrıntıyı alabilmektir, z5500 her ne kadar eğlence açısından en mantıklı çözüm olarak gözükse de, sağlam bir ses sistemi yanında çok sönük kalır - sub woofer ını ayrı tutuyorum tabi, forumdaki ses sistemi konusunda dahi bazı kullanıcılar en iyi ses sistemlerinin sub woofer ı olarak z5500 ünkini kullanmış.

minimum harcama ile maksimum keyfi almak istersen de, gold wireless en iyi seçenek, çünkü cidden enteresan şekilde çok iyi ses veriyor, bende z5500 de, iyi bir ses sistemi de kulaklık da var, inan çoğu zaman oyuna daha iyi konsantre olabilmek için kulaklıkla oynuyorum.
  • kulaklık kullanmak pek iyi değil, işitmenize hasar verebilirsiniz. eğer etraf gürültülü diye alıyorsanız daha kötü, o hatayı bir tanıdğım yaptı. metroda tabletten film izliyordu, dışarısını bastırsın diye de açıyordu. şimdi işitme testlerinde işitme kaybı çıkıyor.
  • Üstad ben iPhone 6 kulaklığı kullanıyorum onunla bile çok zevk alıyorum. Demek ki bahsettiğiniz kulaklıklardan birini kullansam zevkten köşe olurum Hele ki Until Dawn gece oynarken kulaklıkla, akıllara zarar tepkiler verdim.
  • Surround bir ses sistemi akşamları apartman ortamında komşuları rahatsız etmesi dışında cidden en iyisi. Özellikle multiplayer FPS oyunlarında çok çok işe yarıyor. Daha dün gece Rainbow oynarken sağ taraftan gelen ayak sesini duymam sayesinde sağdan gelen adamı anında indirmiştim . Kalite ve eğlence olarak ses sistemi en güzeli ama geceleri sesi açamamaktan ötürü ciddi ciddi ben de Sony' nin headset ini almayı düşünüyorum bazen.
  • Tabiki kulaklık. Oyunlarda mikrofon da gerekeceğini düşünmelisin. 7.1 dts surround headset olarak Turtle Beach Earforce Stealth 500p öneririm. Gece ve gündüz kimseyi rahatsız etmeden yaşayacağın deneyim de cabası

• thisisgonnahurt 100 T kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, ben de çevreye rahatsızlık vermemek için kulaklık kullanıyordum ps4'te. Bir gün garip bir ağrı başladı sağ kulağımda. Doktora gittim. Durumu anlattım. Doktor da:(2 veya 3 saat kulaklık kullanıyordum) kulaklık nedeniyle kulağınız kendini temizleyememiş kir birikmesine ve mantar oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Kulaklıkğı çok mecburi bir durum olmadığı sürece kullanmıyorum.

• ben cadde kenarında oturduğum için filmleri kulaklıkla dinliyordum. arka plan sesini komple boğmak için de biraz fazla açıyordum. işitme testi sonuçlarımda kulaklarım daha yaşlı çıktı. asla kulaklık kullanmamaya karar verdim.

metroda otobüste vs. gibi gürültülü ortamlarda asla kulaklık kullanmayın. uzun süre yüksek sese maruz kalmak kulağa da beyne de zararlı. kulaklıkla gümbür gümbür müzik dinlemeyi kesince ders başarısının arttığını görenler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JanWaljan

Terlemeden başka problemin olmaz

Tabikide zararli kullaklara. Insanlara yanlis bilgi vermeyin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 1600 tl ses sistemi var ama yinede kulaklık kullanıyorum.

• Dante kullanıcısına yanıt
    Üstad'ın dediği gibi ses film ve oyunlarda çok önemli(Müzik için DAP öneririm)
    Ses merakımdan dolayı x fi titanium ses kartı ve gerçek 5.1 kulaklık aldım.
    Tabi ki bir AVR'nin yanında geçmez;ama en azından oyun veya filmlerin ses efektlerinin nimetlerinden faydalanabiliyorsunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

Tabi ki bir AVR'nin yanında geçmez;ama en azından oyun veya filmlerin ses efektlerinin nimetlerinden faydalanabiliyorsunuz...

Kulaklık imzanızdaki kulaklıksa aynı kulaklığı kullanıyoruz :) (Kullanıyorduk diyeyim, 1 senedir yatağın altına attım :))

Gerçek 5.1 Roccat Kave gerçekten çok güzel bir kulaklıktır. Gerçek 5.1 olması zaten apayrı bir şey. Gerçekten 3 adet solda 3 adet sağda 6 tane sürücüsü var kulaklığın.

En kısa zamanda AVR alma imkanınız olur umarım. Apayrı. Fakat şöyle bir dezavantajı var, geceleri kulaklık gibi ses açamıyorsunuz. Yapılarından dolayı AVR'ler, çok bass olmasa bile, küçük gürültüde bile sesi öteye taşıyorlar. Hacimli ses oluyor yani. Ses hacimli olunca gece vakti sesi ciddi derecede düşürmek gerekiyor.

Normal 5.1 ses sistemleri böyle değil mesela. Ses çapları azdır. Orta seste odayı doldururlar, ama ötesine taşması için bass'ı veya sesi açmak gerekiyor. Bu biraz avantaj tabii. Ama ses kalitesi her şeyden önemliyse bu dezavantajları görmezden gelmek gerekiyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: İsaac Newton

Kulaklık imzanızdaki kulaklıksa aynı kulaklığı kullanıyoruz :) (Kullanıyorduk diyeyim, 1 senedir yatağın altına attım :))

Gerçek 5.1 Roccat Kave gerçekten çok güzel bir kulaklıktır. Gerçek 5.1 olması zaten apayrı bir şey. Gerçekten 3 adet solda 3 adet sağda 6 tane sürücüsü var kulaklığın.

En kısa zamanda AVR alma imkanınız olur umarım. Apayrı. Fakat şöyle bir dezavantajı var, geceleri kulaklık gibi ses açamıyorsunuz. Yapılarından dolayı AVR'ler, çok bass olmasa bile, küçük gürültüde bile sesi öteye taşıyorlar. Hacimli ses oluyor yani. Ses hacimli olunca gece vakti sesi ciddi derecede düşürmek gerekiyor.

Normal 5.1 ses sistemleri böyle değil mesela. Ses çapları azdır. Orta seste odayı doldururlar, ama ötesine taşması için bass'ı veya sesi açmak gerekiyor. Bu biraz avantaj tabii. Ama ses kalitesi her şeyden önemliyse bu dezavantajları görmezden gelmek gerekiyor.

Evet Üstad roccat kave 5.1 kullanıyorum. 4 yıldır kullanıyorum. çok memnunum. lakin kulaklığın yastıkları aşındı(terden olacak). kulaklığını satarsan talibim :)))
    AVR'ler çok iyi de;lakin sizin de belirttiğiniz gibi bir apartman dairesinde sesi veremiyorsunuz. Ancak müstakil bir eviniz olacak,o şekilde gönül rahatlığıyla kullanacaksınız :)))
    Bu arada ses konusu bilgilerinizi epey bir zamandır takip ederim.
    Forumda ses konusundaki kanaat önderlerimdensinizdir

• emrekrhsr E kullanıcısına yanıt
    Kulaklık alması öneririm o paraya turtle beach 500p alabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.