Şimdi Ara

Kullanıcı adımı başkası satın alabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Facebook da kullanıcı adını aldığım bir sayfa var fakat diğer sayfanın ismiyle aynı isimde fotoğraf paylaşımı yapıyoruz.
    Benim kullanıcı adım direk sayfanın ismi onun kullanıcı adı daha farklı, benim kullanıcı adımı alma imkanı varmı ücretle vs.?
    Ve bu konuda şikayette bulunabilir mi?
    Zaten ben kullanıcı adını direk aldım o almamıştı daha önce sayfayı açtığı için öyle bir hakkı var zannediyor herhalde neyse bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba forumdaş,

O sitenin kullanıcı adı politikalarına bakmak gerekiyor. Genelde kullanıcı adı, aynen domain adı gibi ilk kim alırsa onun olur. Ama bazen siteler marka hakkına göre de hareket edebiliyor.

Bahsettiğin kullanıcı adının marka tescili var mı? Marka tescilini senden sonradan da yaptırsa, eğer sen piyasada o kullanıcı adını bir marka gibi maruf hale (ünlü hale) getirdiysen her ne kadar tescilsiz de olsan gerçek hak sahibi oluyorsun.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Şöyle diyeyim bi kullanıcı adı var bi isim var ben kullanıcı adını aldım mesela profil linkimde sayfanın ismi benim profilim daha eski ama zamanında o amaçla kullanmıyordum. Ama sonradan sayfa haline çevirdim aynı isimde fakat kullanıcı adını ben aldım diyeyim.
    Marka tescilini vs nasıl alabilirim?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mamiheimer kullanıcısına yanıt

Şimdi şu Facebook kullanıcı adı politikası: https://www.facebook.com/help/1250304721728220

Hatta foruma da taşıyalım (Mesajımın yazıldığı tarihte geçerli olan)

Alıntı

metni:
    Kullanıcı adlarını genellikle talepte bulunan ilk kişi almaktadır. Bu nedenle, ticari markanızın yer aldığı bir kullanıcı adını kullanan bir Facebook Sayfası veya profili görebilirsiniz.
    Bu tür bir kullanımın, bağlama göre ticari marka hakları ihlali olarak şikayet edilebileceği durumlar olabilir. Bununla birlikte, bir kullanıcı adında ticari markanızın kullanılmasının her durumda ticari marka hakları ihlali olmayabileceğini lütfen unutmayın. Farklı bir bağlamda kullanılan bir sözcük veya ifade, ticari markanızın haklarını ihlal etmeyebilir. Yardım Merkezimizde ticari marka hakkı ihlali hakkında daha fazla bilgi alın.
    Bir kullanıcı adının ticari marka haklarınızı ihlal ettiğini düşünüyorsanız ilgili kişiyle iletişime geçip sorununuzu doğrudan kendisiyle çözmenizi tavsiye ederiz. Ticari marka hakkınızı ihlal ettiğini düşündüğünüz bir kullanıcı adını Facebook'ta şikayet etmek istediğinizden eminseniz bunun için Facebook'a şikayet edebilirsiniz.

Kırmızıyla işaretledim, gördüğün gibi farklı bir bağlam varsa "ticari marka hakkı ihlali" ne girmiyor.

Aynen WIPO davaları gibi. Mesela KanalD.com davası. Adam benim sitemde Kanal D TV yayınlarıyla ilgili bi şey yok, ben chat sitesi işletiyorum dedi ve kimse dokunamadı, davayı açanlar elleri boş döndü.

Alıntı

metni:
    Marka tescilini vs nasıl alabilirim?

Bilmediğim konular, internette araştır. Bi de çok kazancın yoksa ciddi ücret ödeyeceğin için seni zorlayabilir (paran çoksa karışamam)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.