Şimdi Ara

Kullanıcılar, ChatGPT’nin yeni görsel üretim aracına akın etti: “GPU’lar eriyor”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullanıcılar, ChatGPT’nin yeni görsel üretim aracına akın etti: “GPU’lar eriyor”
    Son dönemin en büyük yapay zeka trendlerinden biri, OpenAI’ın geliştirdiği ve Studio Ghibli gibi spesifik tarzlarda görseller üretebilen yeni görüntü oluşturma aracı oldu. Kullanıcıların büyük ilgisiyle karşılanan bu teknoloji, bir yandan hayranlık uyandırırken diğer yandan OpenAI’ın altyapısını sınırlarına kadar zorluyor. CEO Sam Altman’a göre yeni araç sonrasında kullanıcılar adete ChatGPT’ye akın etmiş görünüyor.

OpenAI’ın GPT-4o destekli yeni görüntü oluşturma modeli, Japon animasyon efsanesi Hayao Miyazaki’nin tarzını veya diğer stüdyoların tarzını taklit eden görseller üretebilmesiyle dikkat çekiyor. Kullanıcılar, sadece metin komutlarıyla detaylı, el çizimi hissi veren, duygusal derinliği yüksek sahneler oluşturabiliyor.

Bu teknoloji, hem nostaljik hem de sanatsal yönüyle kısa sürede sosyal medyanın yeni gözdesi haline geldi. Ghibli tarzında yeniden hayal edilen tarihi olaylardan modern pop kültür figürlerine kadar birçok yaratıcı çalışma, interneti adeta ele geçirdi.

GPU’lar “erimeye” başladı

Ancak bu çılgınlık, OpenAI’ın donanım altyapısına beklenmedik bir yük bindirdi. CEO Sam Altman, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, şirketin grafik işlemcilerinin (GPU) aşırı talep nedeniyle adeta “eridiğini” esprili bir dille dile getirdi.

Ayrıca Bkz.ChatGPT’nin viral olan “Studio Ghibli” akımı telif endişelerini alevlendirdi

Yapay zeka ile görsel oluşturma süreçleri, geleneksel görüntü işleme yöntemlerinden çok daha karmaşık. Yapay zeka, her bir pikseli analiz edip en uygun renk ve dokuyu belirlemek için milyonlarca hatta milyarlarca hesaplama yapıyor. Bu, büyük ölçekli GPU kümelerinin tam kapasite çalışmasını gerektiriyor. Kullanıcı talebi patladıkça, OpenAI’ın işlem gücünün sınırları da zorlanıyor. Hatta bu nedenle yeni özellik ücretsiz kullanıcıların kullanıma daha bugün açıldı. 

Bir saatte bir milyon kullanıcı

OpenAI’ın bu yeni özelliği, platforma rekor düzeyde yeni kullanıcı kazandırdı. Sam Altman’a göre, ChatGPT’nin piyasaya sürüldüğü günlerde bir milyon kullanıcıya beş günde ulaşılırken, Ghibli tarzı görüntü oluşturma özelliğinin eklenmesiyle sadece bir saat içinde bir milyon yeni kullanıcı kaydı gerçekleşti. Sohbet robotu geçtiğimiz ay haftalık 400 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Bu ani büyüme, OpenAI’ın altyapısını daha verimli hâle getirme çalışmalarını hızlandırırken, şirket geçici olarak bazı kısıtlamalar getirdi. Ücretsiz kullanıcılar için günlük üç görsel oluşturma sınırı getirildi ve sistemin aşırı yük altında çökmesini engellemek için işlem süreleri uzatıldı.

• Sadece boş beleş bir akım olarak görmemek gerek. Telif tarafı bir yana dursun, bu tür araçlar "niş" denen kültürü aslında yok ediyor. Animasyonlara çok hakim değilim ancak Miyazaki'yi Yürüyen Şato'dan biliyordum. Kendisine has bir tarzı olan ve bunu onlarca yılda inşa eden önemli bir figürün sadece birkaç saatte "sıradanlaşması" rahatsız edici bir durum.

• RTX 4090 veya 5090 serisi kartlar erirken quadro RTX kartların erimesine şaşırmamalı.

• la kanka ai ile yazmayın şu haberleri. yazıyorsanız da, komutları ayrı ayrı uygulattırın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Boş beleş bir akımdan dolayı.

• Esxici E kullanıcısına yanıt

Sadece boş beleş bir akım olarak görmemek gerek. Telif tarafı bir yana dursun, bu tür araçlar "niş" denen kültürü aslında yok ediyor. Animasyonlara çok hakim değilim ancak Miyazaki'yi Yürüyen Şato'dan biliyordum. Kendisine has bir tarzı olan ve bunu onlarca yılda inşa eden önemli bir figürün sadece birkaç saatte "sıradanlaşması" rahatsız edici bir durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    Galiba izin alınmıştı ama yine de böyle basitleşip ortalığa düşmesi de değerini azaltıyor bazı şeylerin.

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

Bi yandan da iyi zor olan şeyler kolaylaşıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çinliler en az akçeyle işlevde çığır açınca , bunlarda reklama yöneldi, şimdilik kötü değil openal ama abartırdığı kadarda bi farkı yok rakiplerinden

• Ekran kartlarının "eridiğine" dair tespite nereden vardınız? Ben böyle bir şey göremedim çünkü :/

• Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    İçerikte de belirttiğim gibi;https://x.com/sama/status/1905296867145154688

• Çok önemli bir işiniz yoksa bu tip şeyleri kullanmayın. Boşa enerji tüketimi.

• Kullanıcılar, ChatGPT’nin yeni görsel üretim aracına akın etti: “GPU’lar eriyor”

Kullanıcılar, ChatGPT’nin yeni görsel üretim aracına akın etti: “GPU’lar eriyor”

Adamlar çılgın bir ürün çıkardı hala yeterince konuşmuyor, şu düşük çözünürlüğü internette buldum bu hale getirdi, görsel iş yapanlar gerçekten bu sefer işsiz kaldı.

• Bambaşka bir seviye .

• ne güzel adamlar beleşe veri topluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.