Şimdi Ara

Kullanıcıların ne kadarı adaletsizliğe yol açıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, forumda da sıkça tartışılan bir konuya değinmek istiyorum. Ps4 ilk çıktığı zamanlarda klavye mause kullanılamıyordu. Sonra bir dönem sadece bazı single oyunlarda kullanılabilir hale gelmişti.

Geçen gün bir arkadaşım BfV yi mouse ile oynuyorum dedi, inanmadım güldüm. Sonra kanıtladığında şoke oldum. 120 liralık dandik bir aparatla dahi ONLİNE oyunlarda mouse kullanılabiliyor. Ben online oyunlarda adaletsizleğe sebep olduğundan cihazların çalışmadığını zannediyordum. Ama basbaya millet kullanıyor. Bu çok büyük bir adaletsizlik doğuruyor. Bunu öğrendiğimden beri hevesimi kaybettim online a giresim gelmiyor.

Online oyunda mouse kullanmak resmi izin verilen bir şey mi ? Sizce büyük bi kesim var mıdır kullanan ?

• E neden kullanmayalım? Bende kullanıyorum kendi yaptığım aparatı. Çünkü yurtdışındaki adam 100 birime xim apex alıyor oynuyor. Sanmayın ki onlar kolla oynuyor. Dünya üzerinde gayet yaygın bu şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukachuu

E neden kullanmayalım? Bende kullanıyorum kendi yaptığım aparatı. Çünkü yurtdışındaki adam 100 birime xim apex alıyor oynuyor. Sanmayın ki onlar kolla oynuyor. Dünya üzerinde gayet yaygın bu şey.
    Yakındığım noktayı kaçırmışsınız.

Merak ettim de ne kadara mal ettiniz

• hocam genelde ezikler ve ego tatmini sağlamak isteyen loserlar kullanıyor. Adam pc de kolsuz olduğu için oynayamıyor o eziklikle ps4 alıp mouse + klavye aparatı ile ps4 de k&m ile oynuyor. he bahaneleri de pc toplamak çok pahalı o yüzden böyle konsolda oynuyorum.Klavye + mouse ve aim assistle oynuyorlar birde düşün artık ne kadar kolsuz olduklarını neyse ben hile gözüyle bakıyorum bu tür şeyleri kullananlara.
  • Sony şirket olarak bu durumu yasaklıyor mu peki ? Benim bildiğim hayır. Şahsen oyuncu nasıl rahat ediyorsa öyle oynayabilir. İsterse tv ünitesinin üzerine çıksın. Sony derse '' oyuncular ps4 controller harici ekipman kullanamaz '' o zaman zaten konuşmaya gerek kalmaz. Ben 2001 yılından bu yana orijinal olan ekipman ile oynuyorum. Klavye-mouse bağlamak playstation nın aurasını bozduğunu düşünüyorum ama karşıdaki nasıl rahat ediyorsa öyle oynasın. Playstation x miktar , oyuna x miktar , online oynamak için x miktar veriyorsun ve controlcu ile oynamadığını , rahatsızlık verdiğini düşünüyorsa istediği ekipmanla benim açımdan oynayabilir.( kurallar dahilinde ) Eskiden oyun oynamak bu kadar ciddi bir iş değildi. Keyif için toplanır oynar eğlenirdik ama şimdi insanlar bir hallere giriyor. Ana bacı gırla , stres sahibi oluyorlar.
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    30₺

• ßLacKLioN kullanıcısına yanıt
    Kimseye ezik diyemezsiniz eziklik bir durum yok. Çünkü hori sonynin resmi klavye ve mouse üreticisi. Bunu bilmiyosanız siz cahilsiniz. Ortada hile vb bir şey yok. Sony bu imkanı vermiş kullanıyoruz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulzr4

Sony şirket olarak bu durumu yasaklıyor mu peki ? Benim bildiğim hayır. Şahsen oyuncu nasıl rahat ediyorsa öyle oynayabilir. İsterse tv ünitesinin üzerine çıksın. Sony derse '' oyuncular ps4 controller harici ekipman kullanamaz '' o zaman zaten konuşmaya gerek kalmaz. Ben 2001 yılından bu yana orijinal olan ekipman ile oynuyorum. Klavye-mouse bağlamak playstation nın aurasını bozduğunu düşünüyorum ama karşıdaki nasıl rahat ediyorsa öyle oynasın. Playstation x miktar , oyuna x miktar , online oynamak için x miktar veriyorsun ve controlcu ile oynamadığını , rahatsızlık verdiğini düşünüyorsa istediği ekipmanla benim açımdan oynayabilir.( kurallar dahilinde ) Eskiden oyun oynamak bu kadar ciddi bir iş değildi. Keyif için toplanır oynar eğlenirdik ama şimdi insanlar bir hallere giriyor. Ana bacı gırla , stres sahibi oluyorlar.
    Hocam Bf gibi bir oyuna bağlanmamın sebebi onun sadece bir oyun olmaması, tamamen eşit şartlarda bir zeka, strateji, refleks mücadelesi olmasıdır.
    Karşımda bir rakip var, tüm şartlarımız aynı. Kim daha zeki ise kim doğru silahı seçmiş ise, kim daha pratik düşünebiliyorsa o kazanıyor. Beni tatmin eden kısmı da tam olarak bu. Pay to Win olmaması tamamen sınayıcıı bir oyun olması.

Ama bu günden sonra aynı keyfi alamayacağım. çünkü artık denge bozuldu. artık kafamda soru işareti var. artık şartların eşitliğine güvenemiyorum. Ben iki tane plastik çubuk ile aim almaya çalışırken karşımdakinin mouse ile beni avlaması kabul edilebilir bir şey değil.
    Ha mouse geçecek miyim ? Hayır. Mouse isteyen pc de oynasın. Bence tamamen yasak olması gerekir. Online oyunlarda kullananların da kötü niyetli veyahut vizyonsuz olduğunu düşünmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fukachuu

30₺
    Nasıl yaptınız biraz bahsedebilir misiniz ? Link var mı
  • -Sanıldığının aksine bu olay ps3 zamanından beri var.

-Sony Hori firmasının yaptığı klavye fare ye resmi destek veriyor, lisanslı ürün.

-Milletin xim, hori tac gibi dönüştürücü ile oyun oynamasına karşın , daha yeni yeni konsola geçmiş olan ben, çıkıpta ds ile oyun oynamam, venom kullanıyorum.

- En büyük sorunun bu dönüştürücüler olduğunu düşünüyorsanız, YouTube a fps strike pack yazın, karşınıza çıkacak olan alet dudağınızı uçuklatacak cinsten. Çünkü bu cihaz Rapid fire gibi, özel fare makrolarına izin veriyor, yetmiyor yere yatıp aynı anda ateş etmek gibi değişik makroları da destekliyor.

Ps5 ile ds ye jiroskop desteği ve en az ekstra 2 tuş gelmeli, yoksa bu dönüştürücülere talep artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuSaT28 -- 21 Aralık 2018; 0:55:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    sahibinden.com
    Gimx PS4 klavye mouse adaptörü xim benzeri - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 629870158
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-oyun-konsol-aksesuar-gimx-ps4-klavye-mouse-adaptoru-xim-benzeri-629870158/detay
    Buyrun kendi ilanım

• PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Yaptığım adaptörde de makro mevcut. Recoil macro vs. her türlü makroyu destekliyor. Linki bıraktım isteyen inceleyip sipariş verir.

• Online oyunlarlar tartismasiz duzenbazlik adaletsizlik

normal hikayeli oyunlarda bilgisayara karsi olan single player ki herneyse o sekilde ise Zor seviyeye alip kolay seviyede oynamak gibi birsey. mouse ile sag sol çat çat donersin fakat joistik ile zor.

pubg oynamam fakat ilk telefonda vardi sanirim sonra telefona aparat takip psp cihazi gibi oynamaya basladilar o da uyanikliga giriyor. eşit olmadigi zaten tartisilmaz bile.

• fukachuu F kullanıcısına yanıt
    öncelikle burası forum ve buda benim düşüncem bana göre kesinlikle eziklik zaten yazarkende kendi düşüncem olduğunu anlamışsındır. horinin sony içinde ürettiğini biliyorum merak etme de bu yazdıklarının cahillikle ne alakası var çözemedim sanırım ya kafan iyi saçmalıyorsun ya da türkçe anlamakta zorluk çekiyorsun.öncelikle git tekrar oku yorumumu öznel cümleler kullanılmış yani kişisel görüş bende biliyorum k&m kullanmanın yasak olmadığını ama bana göre bak tekrar altını çiziyorum k&m + aim asisti anca kolsuzlar kullanır. madem klavye mouse meraklılar gidip bi zahmet pc de oynasınlar
  • Burda çözüm oyun firmalarında aslında, firma eğer serverlarında gamepad ve klavye mouse ayrımı yapıp farklı serverlara atarsa sorun ortadan kalkar ama bu da bi maliyet tabi. Belki ileride crossplatform oyunları çoğalırsa yapabilirler.

Şöyle de bi durum var bildiğim kadarıyla her oyunda klavye mouse desteklemiyor, destekleyen oyunlarda oynanabiliyor. Bu durumda firma bunu bile bile yazılımsal destekliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kruezberq

Burda çözüm oyun firmalarında aslında, firma eğer serverlarında gamepad ve klavye mouse ayrımı yapıp farklı serverlara atarsa sorun ortadan kalkar ama bu da bi maliyet tabi. Belki ileride crossplatform oyunları çoğalırsa yapabilirler.

Şöyle de bi durum var bildiğim kadarıyla her oyunda klavye mouse desteklemiyor, destekleyen oyunlarda oynanabiliyor. Bu durumda firma bunu bile bile yazılımsal destekliyor.
    Bf dahil her oyunda çalışıyor :(

• klavye ve mouse oldum olası oyun olayında saçma gelmiştir bana. RTS hariç klavye ve mouse kullanmam pcde de. mouse u adamın kafaya getir sol butona bas falan. word mu kullanıyorsun, oyun mu oynuyorsun?
    ancak kimseyi de kısıtlayamazsın neticede herkes kendi becerebildiği veya zevk aldığı şekilde oynar.
    Donanım desteklemese ve bi şekilde çalıştırabilmiş olsalar o zaman hileci derdik. ama öyle değil sony için onaylı klavye mouse üreticileri vardı hatırladığım. burada dengesizlik için suçlanacak varsa oynayanlar değil de kullanıma izin veren sonydir.
    Final Fantasy XIV
    Overwatch (No longer supported)
    War Thunder
    Elder Scrolls Online (keyboard only)
    Neverwinter (keyboard only)
    DC Universe Online (you can only use the keyboard)
    Paragon

2017'de ki destek alan oyunlar.
    Bunlara ek cod bf pubg'e falan da gelmiştir ama öyle her önüne gelen oyunda oynayamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vip Üye

Online oyunlarlar tartismasiz duzenbazlik adaletsizlik

normal hikayeli oyunlarda bilgisayara karsi olan single player ki herneyse o sekilde ise Zor seviyeye alip kolay seviyede oynamak gibi birsey. mouse ile sag sol çat çat donersin fakat joistik ile zor.

pubg oynamam fakat ilk telefonda vardi sanirim sonra telefona aparat takip psp cihazi gibi oynamaya basladilar o da uyanikliga giriyor. eşit olmadigi zaten tartisilmaz bile.

Yalnız dönüştürücü takılı fare de sağa sola dönmek ds ile dönmekten daha zor.
    Olayı pc de ki fare gibi düşünme, okadar esneklik yok burada. Tabi farenin dpi nı artırarak dönüşler daha hızlı hale gelir ancak bu seferde aim almak çok zorlaşır.

Fare ,aslında kullanıcısını iyi bir ds kullanıcısı ile eşit hale getiriyor. Yani öyle uçuk kaçık vuruşlar görmek pek mümkün değil. Çünkü bu dönüştürücüler , ds yi taklit ediyor. Tam pc faresi olmuyor yani.

Aynı zamanda hızlı sağa sola hareketlerde ölü bölgeler fazlaca oluyor ve fare kısa sürelide olsa yanıt vermiyor.

Bu dediklerim venom için geçerlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kruezberq

Final Fantasy XIV
    Overwatch (No longer supported)
    War Thunder
    Elder Scrolls Online (keyboard only)
    Neverwinter (keyboard only)
    DC Universe Online (you can only use the keyboard)
    Paragon

2017'de ki destek alan oyunlar.
    Bunlara ek cod bf pubg'e falan da gelmiştir ama öyle her önüne gelen oyunda oynayamazsınız.

Hocam dönüştürücülerin oyunlarda ki k/m desteği ile alakası yok. Dönüştürücü takıldığı zaman dualshock u taklit ediyor ve destek olsun olmasın her oyunda k/m kullanılıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.