Şimdi Ara

Bazı araçlar yan gidiyor, rahatsız olmuyorlar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
15.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önceden eski otobüslerde falan görürdüm ama artık bazı eski otomobillerde de görüyorum. araba yan gidiyor. yani yan dediğim yamuk gidiyor. arkadan takipte çok belli oluyor. sürücüsü farkında mı değil? rahatsız olmuyor mu acaba..bi de bu araçlar muayeneden nasıl geçiyor hala anlamıyorum bildiğin yan gidiyor araba...

teknik olarak bir araç niye yan yan gider acaba..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızın Yan Gitmesinin Nedenleri

Bir aracın yan gitmesi, yaygın bir sorun olmasa da, meydana geldiğinde rahatsız edici ve tehlikeli olabilir. Bir aracın yan gitmesinin birkaç nedeni vardır:

• Dingil Paralelliğinin Bozulması: Dingil paralelliği, aracın tekerleklerinin paralel bir şekilde hizalanmasıdır. Bu hizalama bozulursa, araç viraj alırken bir yöne doğru çekilmeye veya yan gitmeye başlayabilir.
    • Rulmanların Arızalanması: Tekerlek rulmanları, tekerleklerin düzgün dönmesini sağlar. Bu rulmanlar arızalanırsa, tekerlekler titreyebilir ve araç yana doğru çekilebilir.
    • Süspansiyon Sorunları: Süspansiyon sistemi, aracın yol tutuşunu ve dengesini sağlar. Süspansiyon bileşenlerinde arıza meydana gelirse, araç düzensiz bir şekilde hareket edebilir ve yan gitme eğilimi gösterebilir.
    • Lastik Basınç Farklılıkları: Lastiklerdeki basınç farklılıkları, aracın bir yöne doğru çekmesine neden olabilir. Düzensiz veya yetersiz lastik basıncı, özellikle viraj alırken yan gitmeye yol açabilir.
    • Yol Şartları: Kaygan veya bozuk yollar da aracın yan gitmesine katkıda bulunabilir.

Yan Giden Araçlar İçin Öneriler:

• Aracın dingil paralelliğini kontrol ettirin ve gerekirse ayarlayın.
    • Tekerlek rulmanlarını inceleyin ve hasarlıysa değiştirin.
    • Süspansiyon sistemini kontrol edin ve arızalı bileşenleri değiştirin.
    • Lastik basınçlarını düzenli olarak kontrol edin ve gerekirse ayarlayın.
    • Kaygan veya bozuk yollarda dikkatli sürün.

Arabanızın yan gitmesi sorunu devam ediyorsa, güvenilir bir tamirciye başvurmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şasi eğri pert toplama arabalar yan gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: nazır

şasi eğri pert toplama arabalar yan gider
    Böyle böyle drifti öğreniyorlar,en son böyle gidiyorlar.

• quote:

şasi eğri pert toplama arabalar yan gider
    Genelde Tofaş Kartallarda görüyorum bu durumu. Rot balans ayarındanda olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Allah iyiliğini versin...

Genede ağır kazalı araçların toplanması pek becerilemez ve bu tip durumlar olur. Bir de rot-balans ayarı bozuk araçlarda olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

quote:

Orijinalden alıntı: Jamais Vu

Allah iyiliğini versin...

Genede ağır kazalı araçların toplanması pek becerilemez ve bu tip durumlar olur. Bir de rot-balans ayarı bozuk araçlarda olur.

Alıntıları Göster
    şahin-doğan özellikle bu araçlarda çok belirgin şekilde araba yan gidiyor ama sürücü için farkediyor mu bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

rot balans ayardan araba sağa sola çeker titrer arka gezer falan ama çap gitmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

şahin-doğan özellikle bu araçlarda çok belirgin şekilde araba yan gidiyor ama sürücü için farkediyor mu bilmiyorum.

Allah'tan aracımda böyle bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

quote:

Alıntıları Göster
    Bazı araçlar yan gidiyor '' konu başlığını görünce kesin dedim slide yapan bmw'cilere dert yanıyor ama malumat öyle değilmiş.. birde ben bişi duymuştum denge halatı vs gibisinden doğrumudur bu araçlar için ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

quote:

Alıntıları Göster
    bende hacı muratlarda şahinlerde falan görüyorum arka aksta sarı kırmızı bantla dolamışlar heralde yada mavi sarı bariz sağa doğru eğimli gözüküyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

rot balans ayardan araba sağa sola çeker titrer arka gezer falan ama çap gitmez

Alıntıları Göster
    bazı arabaların özellikle eski kasa şahin doğanın gönye eğri oluyor bu yüzden yola aykırı gidiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

quote:

hem sizin açınızdan iyi hemde arkada sizi izlemek zorunda kalan için. ben resmen çıldırıyorum yamuk giden arabalara.

• Çoğu farkında bile değildir...

Ağır bir kazadan sonra sasenin yerine tam oturtulmaması kaynaklı bir yengeçlik...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Önceden eski otobüslerde falan görürdüm ama artık bazı eski otomobillerde de görüyorum. araba yan gidiyor. yani yan dediğim yamuk gidiyor. arkadan takipte çok belli oluyor. sürücüsü farkında mı değil? rahatsız olmuyor mu acaba..bi de bu araçlar muayeneden nasıl geçiyor hala anlamıyorum bildiğin yan gidiyor araba...

Muayenede rot balans ayarı yapılmıyor diye biliyorum. Geçen sene şirketin araçlarını muayene ettirmiştim, böyle bir kontrol yapmamışlardı. Aracı kanala çekip alttan rotları falan kontrol ediyorlar. Cihaza bağlamıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

Orijinalden alıntı: Michael Wittmann

Önceden eski otobüslerde falan görürdüm ama artık bazı eski otomobillerde de görüyorum. araba yan gidiyor. yani yan dediğim yamuk gidiyor. arkadan takipte çok belli oluyor. sürücüsü farkında mı değil? rahatsız olmuyor mu acaba..bi de bu araçlar muayeneden nasıl geçiyor hala anlamıyorum bildiğin yan gidiyor araba...

Muayenede rot balans ayarı yapılmıyor diye biliyorum. Geçen sene şirketin araçlarını muayene ettirmiştim, böyle bir kontrol yapmamışlardı. Aracı kanala çekip alttan rotları falan kontrol ediyorlar. Cihaza bağlamıyorlar.
    Büyük kaportacılarda, yetkili servislerde ve bazı özel servislerde 'şasi düzeltme tezgahı' bulunur. Bu tezgah, aracın marka ve modelini girdiğinizde şasinin orjinal ölçülerini ekrana getirir. Şasi üzerinde yer alan referans noktalarına göre, şasiyi düzeltir. Bu işlem oldukça zahmetli bir işlemdir. Tezgahın pahalı olmasının yanı sıra iyi bir de operatöre ihtiyaç vardır.

Bu şasi düzeltme tezgahlarının gövde yapılarına göre farklı tipleri vardır. Örneğin binek araç ile hafif ticari aracın şasi düzeltme tezgahı aynı değildir. Bunun dışında yere gömülü ve seyyar tipleri de vardır.

Doğru şekilde şasi düzeltme işlemi ancak bu tezgahlarla yapılabilir. Küçük kaportacılarda yapılan işlerde genellikle ustanın maharetine kaldığı için kötü şekilde toplanmış arabalar trafikte yengeç gibi yan yan gidebiliyor.

Konu ile ilgili arkadaşlar şasi düzeltme ile alakalı geniş bilgilere verdiğim kaynaktan ulaşabilirler.

ŞASİ DÜZELTME >>http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/525MT0090.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Büyük kaportacılarda, yetkili servislerde ve bazı özel servislerde 'şasi düzeltme tezgahı' bulunur. Bu tezgah, aracın marka ve modelini girdiğinizde şasinin orjinal ölçülerini ekrana getirir. Şasi üzerinde yer alan referans noktalarına göre, şasiyi düzeltir. Bu işlem oldukça zahmetli bir işlemdir. Tezgahın pahalı olmasının yanı sıra iyi bir de operatöre ihtiyaç vardır.

Bu şasi düzeltme tezgahlarının gövde yapılarına göre farklı tipleri vardır. Örneğin binek araç ile hafif ticari aracın şasi düzeltme tezgahı aynı değildir. Bunun dışında yere gömülü ve seyyar tipleri de vardır.

Doğru şekilde şasi düzeltme işlemi ancak bu tezgahlarla yapılabilir. Küçük kaportacılarda yapılan işlerde genellikle ustanın maharetine kaldığı için kötü şekilde toplanmış arabalar trafikte yengeç gibi yan yan gidebiliyor.

Konu ile ilgili arkadaşlar şasi düzeltme ile alakalı geniş bilgilere verdiğim kaynaktan ulaşabilirler.

ŞASİ DÜZELTME >>http://megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/modul_pdf/525MT0090.pdf

Bu düzeltme işlemi soğuk mu yapılıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: playumb

Evet, genellikle soğuk yapılıyor. Bunun sebebi, lokal olarak ısıtılan bölümlerin soğuduktan sonra mukavemetinin düşmesidir. Sadece bazı bükülen bölümler sıcak çektirme ile düzeltiliyor. O da soğuk çektirme ile düzeltilemezse.
  • quote:

quote:

Evet, genellikle soğuk yapılıyor. Bunun sebebi, lokal olarak ısıtılan bölümlerin soğuduktan sonra mukavemetinin düşmesidir. Sadece bazı bükülen bölümler sıcak çektirme ile düzeltiliyor. O da soğuk çektirme ile düzeltilemezse.

Alıntıları Göster
    benimde vardı.dükkanı ilk açtığımda aciliyetten bide parasızlıktan aldığım araba 84 model doğan 8 9 ay kullanmak zorunda kaldım araba yan giderdi.
    hiç biyere göstermeden almıştım. arabanın kasayı değiştirmişler. oda tam oturtamamışlar. ilk aldığımda o kadarda test ettim. 120 felan çıktım bişey yok bir iki hafta sonra araç sağa çekmeye başladı. arkadaşla araçları değiştirince arkadan baktım benim arabaya bildiğin yan gidiyor. arka taraf sollamaya çalışıyor. ogünden sonra 50 60 km üstüne çıkmadım. sonrada 1 le 3 vites bozuldu. 2 4 5 vardı .
    en son satarkende v şeklini almıştı artık.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Viraj denge çubuğunda problem olan araçlar yaşar söylediğiniz durumu.

http://www.belgeler.com/blg/lza/viraj-denge-cubugunun-yapisal-analizi-structural-analysis-of-stabilizer-bar

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Viraj denge çubuğunda problem olan araçlar yaşar söylediğiniz durumu.

http://www.belgeler.com/blg/lza/viraj-denge-cubugunun-yapisal-analizi-structural-analysis-of-stabilizer-bar

Peki viraj denge çubuğu olmayan araçlar ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.