Şimdi Ara

Aracım çukura girdiğinde neden çok rahatsız ediyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle aracım Vectra C 2004 model.
    İzmir'de yaşadığım yerde yollar çok kötü. Adım başı çukur, yama vs var.

Çukurlara yavaş girmeme rağmen nerdeyse her çukurda ön tekerlerin olduğu kısımdan göğüse alttan bir şey vuruyor sanki.
    Hem konforu bozuyor hem ses yapıyor vurunca.
    Sanki arabanın amortisörleri yokmuş gibi her çukurda tümsekte sağa sola sallana sallana geçiyoruz.

Araba 16 yaşında 190kmde. Amortisörler hiç değişmedi. Bu geçen sürede amortisörlerin değişmesi gerekiyor mu?
    Ne kadar sürede yıpranan bir parça olduğunu bilmediğim için soruyorum.

Amortisör daha uzun ömürlü bir şey ise sorun neyden kaynaklı olabilir?

Not: Lastikler yeni Continental PremiumContact 6

• Bu kadar 2004,amortisör, çukur, vurma sesi yazıp, amortisör uzun ömürlüdür yazmak...

Evet amortisör uzun ömürlü... Seni beni gömer, yapılan kazılarda bile milattan önceki dönemlerde kullanıldığı ortaya çıkan amortisörler halen ilk gün gibi...

Şu vergi sistemi derhal değişmeli...
    KingOfAnarchy kullanıcısına yanıt
    KingOfAnarchy demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Bu kadar 2004,amortisör, çukur, vurma sesi yazıp, amortisör uzun ömürlüdür yazmak...

Evet amortisör uzun ömürlü... Seni beni gömer, yapılan kazılarda bile milattan önceki dönemlerde kullanıldığı ortaya çıkan amortisörler halen ilk gün gibi...

Amortisör uzun ömürlü diye bir şey yazmadım.
    Aksine ömrünü bilmedigimi bile yazmıştım oraya.

Boş boş yorum yazınca elinize ne geçiyor anlamıyorum.
  • Aracın ön ve arka yürüyeni komple elden geçirmenizde fayda var hem yıl hem km olarak yıpranmış parçalar olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Aracın ön ve arka yürüyeni komple elden geçirmenizde fayda var hem yıl hem km olarak yıpranmış parçalar olacaktır.
    Rot başları, arka üst salıncak, arka viraj lastikleri vb birkaç parça daha yeni değişti.

3 4 ay önce bakım zamanı ustam o parçaların değişmesi gerektiğini söyledi.
    Tabi öyle lifte kaldırıp bakınca amortisörün durumu anlaşılıyor mu bilmiyorum.
    O zaman da bu kadar şikayetim olmadığı için ses etmedim. O da bir şey söylemedi bahsettigim 4 5 parça dısında.

Bir de bakım zamanı çok masraf yaptım araca. Triger setinden balata ve disklere, bujilerden lpg tankına kadar hepsi üst üste geldi.
    Ardından da lastikleri yenileyince çığ gibi büyüdü masraf.

Şu an yürüyeni komple elden geçirecek kadar masraf yapmak mantıklı olur mu bilemiyorum açıkcası.

• Bu kadar 2004,amortisör, çukur, vurma sesi yazıp, amortisör uzun ömürlüdür yazmak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 19 Ağustos 2020; 14:56:55 >
  • quote:

Bu kadar 2004,amortisör, çukur, vurma sesi yazıp, amortisör uzun ömürlüdür yazmak...

Amortisör uzun ömürlü diye bir şey yazmadım.
    Aksine ömrünü bilmedigimi bile yazmıştım oraya.

Boş boş yorum yazınca elinize ne geçiyor anlamıyorum.
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    quote:

Bunca göstergeden sonra amortisör uzun ömürlü yazacak yorum varsa demek istiyorum. Neden bu kadar alıngan oluyorsun? Özel bir durum mu var ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 19 Ağustos 2020; 15:9:7 >
  • quote:

quote:

Bunca göstergeden sonra amortisör uzun ömürlü yazacak yorum varsa demek istiyorum. Neden bu kadar alıngan oluyorsun? Özel bir durum mu var ?
    Senle ilgili özel bir durum yok. Forumun geneli bu meyilde olduğu için insan ister istemez o yöne çekiyor.

Dedigin gibi farklı kastediyorsan kusura bakma yanlış anladım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bence jantları küçültün lastiğin yan duvarını büyütün fark yaratır
  • amortisörlerin çevresine bakın yağ var mı?
  • O rahatsızlıkları istersen 0 amortisör tak yinede hissedersin hissetmemek veya az hissetmek için lüks suva geçmek lazım sedanla olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeU220

Bence jantları küçültün lastiğin yan duvarını büyütün fark yaratır
    Hocam jantlar zaten 16. Daha küçüğü hem araca uymuyor diye biliyorum hem de çok kötü gözükür. Araç küçük bi araç değil sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

O rahatsızlıkları istersen 0 amortisör tak yinede hissedersin hissetmemek veya az hissetmek için lüks suva geçmek lazım sedanla olmaz
    Hocam bir de 508 im var 2012 model. Çukur yokmuş gibi gidiyor araba
    508 i bilmem ama ben d segmentciydim passatta dahil hepsine bindim lagunam oldu mondeom oldu ve 2017 highline tiguana da ama hepsinde aynı cukurları aynı seviyede hissediyordum ama x6 toureg q7 gibi modellerle hissetmiyorsun
  • Amortisor degisirseniz araba yumusamaz aksine daha da sertleşir. Opel genel olarak sert bir arac bozuk yolda konfor beklemeyin. Arabayi bi ustaya gosterin guvenlikle ilgili bir risk olusturacak ariza yoksa bisa para harcamayin. Astra G vardi bende Linea ya gecince dunya varmis dedim cukurlardan kacmama gerek kalmiyor linea da tabi digee yonlerlerden ( doseme kalitesi ses izolasyonu vs) karsilastirmak yanlis olur ama sehir ici bozuk yolda renaul fiat arabalari cidden daha konforlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

amortisörlerin çevresine bakın yağ var mı?
    Aracın yanına gidince bakıp yazacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

508 i bilmem ama ben d segmentciydim passatta dahil hepsine bindim lagunam oldu mondeom oldu ve 2017 highline tiguana da ama hepsinde aynı cukurları aynı seviyede hissediyordum ama x6 toureg q7 gibi modellerle hissetmiyorsun
    Muhakkak fark vardır ama benimki önceden daha rahat gidiyordu simdi ne oldu da daha kötü duruma geldi onu merak ediyorum. Çok yüksek konfor beklentim yok zaten. Eski haline getirsem yeterli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_atr

Amortisor degisirseniz araba yumusamaz aksine daha da sertleşir. Opel genel olarak sert bir arac bozuk yolda konfor beklemeyin. Arabayi bi ustaya gosterin guvenlikle ilgili bir risk olusturacak ariza yoksa bisa para harcamayin. Astra G vardi bende Linea ya gecince dunya varmis dedim cukurlardan kacmama gerek kalmiyor linea da tabi digee yonlerlerden ( doseme kalitesi ses izolasyonu vs) karsilastirmak yanlis olur ama sehir ici bozuk yolda renaul fiat arabalari cidden daha konforlu
    Zaten tam uzun yol aracı bu araba.

Ama merak ettiğim eskiden daha konforlu olan araba nasıl bu hale geliyor.
    Yeni amortisör de kurtarmıyorsa ne yapmak lazım bilmiyorum.

En iyisi ustama göstereyim.
    Teşekkür ederim.
  • Hocam boşuna insanlar Mercedese o kadar para dokmuyor. Opel işte parçaların ömrü de konforu da bir yere kadar. Yine de yaylar vs değişirse belki daha iyi sonumleme yapabilir
    Amortisorler eskidikce iceriginde yag azaldigindan yumusar yani sanilanin aksine yeni amortisor takarsaniz araba yumusamaz daha da sert olur ama tabiki yol tutusuna fren mesafesine filan olumlu katkilari olacaktir. Muhtemelen sizin aracta salincak tabla gibi yuruyen aksamin diger elemanlarin da problem vardir. herhangi bir ustadan ziyade rot balans isi yapan bir yere baktirip nelerin yapilmasi gerektigini ogrenin sonra kendi ustaniza gider dedikleri parcalari degistirirseniz daha isabetli olur. Ama cok muhtemel istediginiz ya da hayal ettiginiz konfora ulasamayacaksiniz ben astra da baya para harcadim ama istedigim gibi olmamisti yinede en ufak çukurda küt diye vuruyordu sanki arabada hic amortisor yok gibiydi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.